Парфюмни размисли и страсти - 219

• 81 706
  • 739
  •   1
Отговори
# 45
Благодаря за темата!
Есента основно ще нося this is her, girl of now, nude на alaia, l'instand magic, terre de lumiere в слънчевите дни и Mon guerlain в по - хладните. Обмислям да взема Алюр, а щом приключа с girl of now ще купя и нощния скандал тъй като не виждам смисъл да притежавам и двата едновременно, тъй като ми носят много сходно усещане.
Преди Алюр ми се струваше подходящ за зрели дами, а сега много много ми харесва при все че все още не съм толкова зряла Stuck Out Tongue Winking Eye

# 46
  • София
Благодаря на densi за новата тема Simple Smile
Есента има много лица, когато е топла обичам...
Ortigia Fico d'India - удължава ми лятото
Rasasi Afshan - алдехиди, чисти чаршафи, слънце
Baldinini Or Noir и Rasasi Roohey Tehbak - разни меки и добре сменеси сладости, разтопени от слънцето по кожата
Когато захладнее:
Ajmal Senora - приказна роза, която повече харесва да й е хладно
И винтидж артилерията - Kate Moss Vintage Muse, Guerlain LHB, Ajmal Evoke, които са много осезаеми от началото до пълното си утихване, но и някак меланхолични.   

# 47
  • София
Включвам се и аз Simple Smile
Може ли да препоръчате нещо нежно, есенно..
Фен съм на леките аромати като Burberry Brit Sheer и Body Tender, Chanel Chance, Roses de Chloé, Davidoff Cool Water.. ама те са ми с усещане за пролет-лято, не за есен. Иначе като по-тежки харесвам Karl Lagerfeld for Her, Boss The Scent For Her, Paco Rabanne Olympea и обувката на Carolina Herrera в зависимост от събитието, а не от сезона.

# 48
  • Франция
densi, благодаря за новата тема Heart
Есента, както и пролетта, е много изменчив сезон, затова и парфюмите, които избирам, са много различни. В топло и слънчево време нося силно алдехидни парфюми от типа на Chanel No 22, като задуха хладен вятър, вадя кожени парфюми. Няколко есени поред носех Ботега Венета в различните му версии, но сега го нямам, така че ще е вероятно ермеска кожа - Галоп или Cuir d'Ange. В дъждовно време минавам на пачулита като вечния Коромандел, а в студа - нещо с уд (почти не останаха при мен и ще видим дали ще мога да ги нося тази година) или с ванилия - Sotto La Luna Gardenia на Анди Тауер или Spiritueuse Double Vanille на Герлен.

# 49
# 50
# 51
  • София
Моля, помогнете да намеря мъжки парфюм за подарък. Кои са актуалните мъжки?
Като ориентир - в момента ползва Invictus и се харесва много. Може да е нещо подобно.

Здравей NBM,
бих ти препоръчал тези парфюми за тест:

Abercrombie & Fitch First Instinct Blue - https://www.fragrantica.com/perfume/Abercrombie-Fitch/First-Inst … t-Blue-50034.html
Модерно звучащ, свеж, ароматен. Не е като Инвиктус, но смятам, че има шанс да се хареса.

Coach for Men - https://www.fragrantica.com/perfume/Coach/Coach-for-Men-45343.html
Този е по-плодов от горното предложение и също смятам, че е модерен и с хитово усещане, за хората харесващи стила на Инвиктус.

Jimmy Choo Man Blue - https://www.fragrantica.com/perfume/Jimmy-Choo/Jimmy-Choo-Man-Blue-49723.html
Липсват морски нотки, но път е сладък и модерен.

Мисля че тези на Азаро също заслужават внимание - гореща препоръка:
Chrome Pure - https://www.fragrantica.com/perfume/Azzaro/Chrome-Pure-43131.html
Wanted - https://www.fragrantica.com/perfume/Azzaro/Wanted-38686.html
И двата носят свежо-сладко усещане за модерен парфюм.

Лятото си отива, но този дамски ме грабна - Abercrombie & Fitch First Instinct Blue For Her  for women - https://www.fragrantica.com/perfume/Abercrombie-Fitch/First-Inst … or-Her-50657.html
Много приятен, освежаващ, лек, елегантен ми се стори. Определно ми допадна!

# 52
Здравейте😊,
благодаря за темата, аз си ви следя😊!
Имам нужда от съвет. Какъв парфюм мога да избера за жена, която носи единствено Alien/ за есенно- зимния период/ и J' adore/ за пролетно- летния/? Има скоро РД, иска парфюм,  "нещо по- така", ама не прекалено, както и да се разбира това. От моите парфюми нищо не харесва, един бил много тежък, друг много остър, трети бил супер, ама не съвсем. Направо съм в недоумение какво да бъде. Ще съм благодарна, ако ме насочите към нещо.
По темата- за есента и зимата обичам Eve   Jil Sander, Alien / много стандартен, ама любим/, S.T. Dupont pour femme, от трите Paradiso, които имам, есента и зимата нося Paradiso Assoluto. Новото ми откритие е Poison Girl, получих го за подарък. В началото ми се стори много сладък и бонбонест, но после се появиха едни чудесни захаросани бадеми. На мен този парфюм ми мирише на печените бадеми, които продават тук по коледните базари. Ще се носи, особено по Коледа😊!

# 53
В София мога ли да намеря във физически магазин comme les garcon и какви са цените ориентировъчно ще съм благодарна ако някой знае. За подарък ми трябва и нямам време да поръчвам.

# 54
В София мога ли да намеря във физически магазин comme les garcon и какви са цените ориентировъчно ще съм благодарна ако някой знае. За подарък ми трябва и нямам време да поръчвам.
Да, в Салон Олфактив на Раковска. Скъпи са. Peace

# 55
Благодаря. Колко точно са скъпи 200-300-400 лв

# 56
Здравейте😊,
благодаря за темата, аз си ви следя😊!
Имам нужда от съвет. Какъв парфюм мога да избера за жена, която носи единствено Alien/ за есенно- зимния период/ и J' adore/ за пролетно- летния/? Има скоро РД, иска парфюм,  "нещо по- така", ама не прекалено, както и да се разбира това. От моите парфюми нищо не харесва, един бил много тежък, друг много остър, трети бил супер, ама не съвсем. Направо съм в недоумение какво да бъде. Ще съм благодарна, ако ме насочите към нещо.
По темата- за есента и зимата обичам Eve   Jil Sander, Alien / много стандартен, ама любим/, S.T. Dupont pour femme, от трите Paradiso, които имам, есента и зимата нося Paradiso Assoluto. Новото ми откритие е Poison Girl, получих го за подарък. В началото ми се стори много сладък и бонбонест, но после се появиха едни чудесни захаросани бадеми. На мен този парфюм ми мирише на печените бадеми, които продават тук по коледните базари. Ще се носи, особено по Коледа😊!

Може да опиташ с някой от следните за първата категория: Dior Addict или Poison, Narciso Rodriguez for her edt, Tom Ford Black orchid, Chanel coco mademoiselle edp
За втората категория Chanel chance edt или allure edt, Marc Jacobs Daisy.   Примерно 😊

По отношение на есенни аромати, ползвам основно Kenzo amour, Samsara Guerlain, Chanel n5 eau premier, JPG Fragile, Rochas Tocade и Bottega Veneta edp. Предимно тези, но не и ексклузивно 😁

# 57
Благодаря. Колко точно са скъпи 200-300-400 лв
Около 200 мисля, но не съм ги проверявала отдавна.

# 58
  • Бургас
Значи дамата е голяма претенция и далеч не харесва всичко.Ще ти е доста трудно да я нацелиш,дори почти невъзможно според мен.Опитай с Чистата Отрова на Диор,доста често я усещам.Друго на което можеш да се спреш е Хипнотичната Отрова.Нещо ново,което бих предложила,колкото и да не го удобрявам е Диор Джой,но това,че аз не го харесвам не значи,че други също не го,погледни го лесен за харесване е и в момента актуален. Предлагам също Клое Клое и Шанел Тендър.И да си пробутам пак скъпия ми Мон Герлен.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 59

densi, благодаря.
Моята дама е възрастна, стилна и финна жена. Придържа се към класиките шанел, диор и всичко френско и от години вече съм възприела тактиката да я изненадвам с някой нов бранд по-бутиков и винаги се радва много
Отворена съм и за други идеи с условие да ги има налични във физически магазини, за да мога да купя утре.
Нещо по бутиково, лимитирана серия без ориенталски аромати.

Общи условия

Активация на акаунт