Най-после да си купя свестни препарати за чистене - 11

• 83 090
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
Е, в такъв случай търси Klinex, щом си по-доволна от него.

# 121
  • София
Аз да питам дали сте виждали по софийски магазинчета моя любимец за всекидневно почистване - "Klinex", мултифункционален, 4 в 1? Чистя с него банята, инокса, кухнята и пода и съм много доволна, мирише прекрасно, обаче все дебна кой ще ходи до Гърция да ми донесе.
......................
За съжаление не се предлага у нас, не знам защо не го внасят, наистина е много добър, ползвам го редовно, но го домъкнах от Гърция, заредих се сериозно. Този който се смята че отговаря , CIF, няма нищо общо с Klinex.

# 122
Взех я тази пяна на Медикс за дамаските и утре ще видя резултата. Много е беден изборът на подобни препарати.

# 123
Пробвах я - не става.
Направи ми тапицерията на столовете на петна - още по-зле.
Сега взех едно Сано за дамаски.
Ако и то отиде в коша, викам приятелка с Рейнбоуа и това е.

# 124
  • Sofia
Здравейте!
Моля, препоръчайте ми универсален препарат за почистване на всички видове повърхности? В момента използвам спрея "Pronto Multi", с който почиствам гардеробите, масите, шкафовете, но съвсем естествено – бих искала да пробвам нещо ново. Simple Smile
Благодаря!

# 125
  • София
Здравейте!
Моля, препоръчайте ми универсален препарат за почистване на всички видове повърхности? В момента използвам спрея "Pronto Multi", с който почиствам гардеробите, масите, шкафовете, но съвсем естествено – бих искала да пробвам нещо ново. Simple Smile
Благодаря!
За момента това е най-доброто което ползваш.

# 126
  • Sofia
Благодаря! В такъв случай, най-вероятно ще взема пак същото. Simple Smile

# 127
  • София
Виждате ли някакъв ефект и смисъл от WC-кошничките, че аз вече не ги усещам като аромат (за това главно ги ползвам), свикнах ли, що ли?  Не знам и дали толкова почистват, така или иначе не разчитам на тях за това.

# 128
Аз използвам такива, които оцветяват силно водата. Създават усещане за чистота, аромат не търся. При нас водата е много мръсна и за 2 дни дъното на тоалетната чиния потъмнява. С оцветяващите кошнички не се вижда дъното. Не знам дали наистина почистват и дезинфекцират, не разчитам на тях за това.

# 129
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Аз отдавна не ползвам такива кошнички, а само синя вода, която се слага в казанчето.Отделно имам ароматизатор, който пръска на всеки 30-40 минути.

# 130
  • София
Е, в такъв случай търси Klinex, щом си по-доволна от него.

Каква е цената му в Гърция? Да не излиза скъп и затова да не го внасят.

# 131
Виждала съм го в магазини за паралелен внос в София. Нямам представа каква му е цената в Гърция към момента. Купувала съм го оттам само веднъж преди повече от година, но нямам спомен колко струваше. Предполагам, че производителят Unilever не го внася в България, защото марката за нашата страна е Cif и да не се получи т.нар. марков канибализъм. Продуктовата гама в двете страни не съвпада напълно, но специално този Klinex има аналог - показаният от мен Cif. Съставът и на двата е еднакъв, разликата е в оцветителите. Аз лично не намирам разлика в качеството, но други потребителки се изказаха негативно за Cif, така че всеки решава за себе си.

# 132
  • София
Преди години баща ми беше донесъл от работата натриев фосфат и го ползвахме за по-замърсени неща (съдове например) - даже и за ръце ставаше.
Но кой вид беше за почистване (мръсни повърхности). ИСкам да си попълня тежката артилерия (NaOH), но по-щадящо от натриевия хидроксид? А с него помня, че и с голи ръце сме мили (фосфата)...

Мисля че триосновния трябва да е (само него намирам в технически вид и на достъпна цена):   Na3-PO4
    (три-НАТРИЕВ ФОСФАТ ДОДЕКАХИДРАТ=   Na3PO4•12H2O )  
А това по-долу са скъпите форми:
HАТРИЕВ ДИХИДРОГЕH ФОСФАТ• 2H2O NaH2PO4•2H2O
ди-HАТРИЕВ ХИДРОГЕH ФОСФАТ -БЕЗВОДЕН Na2HPO4
ди-HАТРИЕВ ХИДРОГЕH ФОСФАТ ДИХИДРАТ Na2HPO4•2H2O
ди-HАТРИЕВ ХИДРОГЕH ФОСФАТ ДОДЕКАХИДРАТ Na2HPO4•12H2O

2. Понеже деля санитарния възел с чужд човек - ми се ще да си взема нещо по-сигурно от мокри кърпички - за бързо, непосредствено почистване (дезинфекция) на капака на чинията... но да не е твърде агресивно за кожата ( накрая подсушавам с тоал. хартия).
- скоро ще завърша втората баня с тоалетна - ще ми се да е без ръб чинията, че веднъж погледнах отдолу и лошо ми стана. Фосфата може и за там да го ползвам - добре разтваря....
2.1 Кой вид препарат е най-икономичен/ефективен за автоматично чистене/дезинфекция на чинията според вас?

3. Какви микрофибърни кърпи за улеснение в чистенето ползвате за почистване в дома (прозорци и т.н.)?
Взех си и лидълска мини-парочистачка и още не съм я тествал.

4.
Артиса ни доста течност за миене на стъкла - нали може  да се добавя в разтвора за под (балатум и мозайка - за входа)?

# 133
  • София

Лятото от Масутис беше 2 и нещо евро, но с карта, сигурно стандартно струва към 3 и нещо.

# 134
  • София

Лятото от Масутис беше 2 и нещо евро, но с карта, сигурно стандартно струва към 3 и нещо.
Взех го от 3.50 евра. Не беше от Мадурис, така му казвам  Wink  , а от друг магазин в Солун някъде беше, по случайност влязох.

Общи условия

Активация на акаунт