Най-после да си купя свестни препарати за чистене - 11

• 84 137
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
Лисе, няма спасение, ако плесен е поразила дървото. Иначе не би трябвало да има разлика дали е за стени или за дърво. Има български Анти мухъл, доволна съм от него. От Саво също. Но за втори път ми се случва, Саво, което е ползвано и е стояло около месец, и след време пак го използвам, да ми се "взриви" флакона в лицето. След първото търчане до спешното на очен лекар, вече ползвам защитни очила.

# 541
Савото избелва и може да остави петна по мебелите.
    За дърво бях купувала мисля че от Бриколажа, в секцията за боите, препарат за обработка на дърво - срещу  плесени, паразити и т.н. Но не знам дали ще ти свърши работа само с цел почистване. Ако самото дърво е повредено, може да се наложи шкурене. Иначе препарата уж попива и предпазва дървото от повторно заразяване.

# 542
И аз съм неидеална в чистенето, предпочитам да уча и да чета пред кариерата на домашна хигиенистка Simple Smile
Чистенето е, когато ми дойде музата.

По темата - последно чистих батериите с лимонов сок, сода, вода - имах едни попрестояли лимони, понагърчени, та влязоха в употреба.

# 543
Сода с киселина не се смесва. Просто взаимно се неутрализират и ефекта не е така добър.
   От личен опит оцетът чисти котлен камък/варовик по-добре от повечето препарати на пазара. Недостатък е че е течен и не минава номера с пръскаш и поливаш след 20 мин.  Laughing
   Пробвала съм да го смеся с веро, но верото спира да се пени и пак се стича.
   Обаче си имам приготвен широк буркан пълен с оцет. В него кисна слушалката на душа и филтрите на батериите когато се запушат с варовик. Просто накисвам вечерта и на сутринта ги поставям и пускам водата да отмие остатъците от варовик. Буркана се затваря и се прибира за по-нататъшна употреба. Ползвам го вече 3 години.
   Последното което ползвам като препарат и съм най-доволна за момента е Аеролит, но е Гр. производство и не знам дали го внасят в БГ. При по-сериозни отлагания на варовик се справя в пъти по-добре от Виакал.

# 544
А моповете тип "пеперуда" къде ги изтисквате и ползвате ли кофа за тях,ако да-какъв тип

# 545
  • София
А моповете тип "пеперуда" къде ги изтисквате и ползвате ли кофа за тях,ако да-какъв тип
Плочките мия с доместос, паркета и ламината с препарат за паркет. В кофа с продълговата форма си приготвям вода и препарат и с тях мия. Между двата препарата сменям водата, пълня кофата със студена вода и изплаквам гъбата.

# 546
  • Somewhere far away
Моя моп с препарата ги топя в леген. не ползвам кофа, в квартирата сме с малка баня и няма място.

# 547
  • София
Ето я, или подобна на тази, в друг цвят е.
Скрит текст:
[/spoiler]

# 548
И аз ползвам моп пеперуда. Пълня си леген с малко вода и препарат за паркет, след минаване на половин стая мия мопа на мивката и си го топя пак в легена. Не съм забелязала да ми се замърсява водата, но аз чистя редовно, а и преди мопа минавам с прахосмукачка.

# 549
  • оттам, откъдето започва България
Аз също ползвам леген за топенето на моп пеперуда. Много лесно се работи с него.
Понякога при инцидентно почистване на пода го пера директно на мивката, но това се прави с уговорката, че мивката има цедка, която да събира боклуците.

# 550
  • Русе
Мопът мия директно под течаща вода в банята.Предпочитам да се разхождам отколкото да ползвам мръсна вода от кофа.
Поне аз не мия три пъти дневно, защото съм "неидеална" и водата се цапа.

Е, препарат не ползваш ли? Как така всеки път под течащата вода?

# 551
  • оттам, откъдето започва България
Аз също не ползвам винаги препарат.

# 552
Аз от както си измих теракота 2 пъти с белина, все имам чувството че не е достатъчно чист с други препарати. Най-вече фугите не се почистват добре. Знам че честата употреба на белина не е желателна, ама...

# 553
  • София
Желателна, нежелателна, мия с доместос всяка седмица.

# 554
Как точно разреждате доместоса или белината? Гранитогреса ми в кухнята има нужда от нещо по-силнк от Мистър Пропър...

Общи условия

Активация на акаунт