Най-после да си купя свестни препарати за чистене - 11

• 84 118
  • 735
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Аз на око. Ливвам в кофата и пускам студена вода (белина се разтваря в студена вода).
Ако ти трябва по-силен разтвор, сложи да покрие дъното. Може в пулвелизатор да напълниш белина и малко вода, да напръскаш и да изчакаш 15 мин да престои. После с мопа миеш.

# 556
И аз на око слагам. Колкото по-мръсно, толкова повече. И стените минавам на пролет. Стават като прясно боядисани и изчезват всякакви миризми на цигари. Ама си е бая хамалогия де ooooh! Не знам дали някой друг би се навил на подобно упражнение  Laughing

# 557
  • София
И аз на око слагам. Колкото по-мръсно, толкова повече. И стените минавам на пролет. Стават като прясно боядисани и изчезват всякакви миризми на цигари. Ама си е бая хамалогия де ooooh! Не знам дали някой друг би се навил на подобно упражнение  Laughing
Също измих стените, боята която съм сложила, латекс, позволява, светват отново, но може и без доместос, а него го ползвам за дюшемето, веднъж седмично, когато ми е основното чистене, иначе само с някакъв си препарат минавам. Никога не ми се е замърсявала водата в кофата, но не разрешавам на домашните да ми влизат с обувки, това също имам значение. Днес кухнята съм  а измила точно три пъти, готвих.  Mr. Green

# 558
Ох, защо схващането се оказва толкова трудно понякога... Под "замърсена" вода не се разбира да е черна, но това не е вода, с която бихте се изкъпали, нали?! Или пък защо не - нали водата не е замърсена. 😂

# 559
  Разни хора , разни идеали  Laughing

marchеva14, ще ти изгние стирката бе мила, от толкова лъскане  Laughing

# 560
Мнения за porçöz? Предложиха ми един комплект такъв на 10 лв, на спрей са единият е син другия зелен, единя е за баня , мивки и пр. А другия за печки, котлони, скари. Но аз не взех защото не съм ги пробвал никога досега и не знам дали си заслужава

# 561
  • Русе
ismailyk,внимавай с Пор чоз за баня, защото ще си окепазиш батериите, а и фугите. За плочки категорично не е подходящ за поддръжка. Този хрепарат за мен е "тежка артилерия". Върху батериите се работи скорострелно, защото ще потъмният. Пръскам, изчаквам 20-30 секунди и отмивам.

# 562
Как миете бели латексови стени с белина, може ли малко разяснение, че детето е поопетнило доста, а няма да имаме възможност за освежаване на латекса това лято. Благодаря!

# 563
Явно аз много греша в миенето на под ! В кофата с вода слагам препарат и Ей така на око изсипвам доместос и после минавал ламината! Имам чувството , че само с препарат за под нищо не става! Банята мия с доместос цялата я поливам с препарата директно и търкам с една голяма четка и пръскам крановете с цилит Бенг и използвам ! Прах от межелите бържа с влажна кърпа иначе имам чувството , че го разнасям! И пак ми се иска да е по- чисто ! Ама след бебето след всяка хранене е оле мале хахха

# 564
  • София
Не се ли притесняваш да ползваш Доместос в такива количества, при положение, че имаш бебе? Хлорът е силно токсичен.

# 565
За стените в леген с вода сипвам на око белина. Ако има петна и по-сериозно замърсяване може върху мокър ветекс, кърпа,гъба,  директно белина и почистваш. Общо взето колкото е по-мръсно, толкова по-концентриран разтвор използваш.
   Желателно е да се действа на отворени врати и прозорци, че доста намирисва.  Според моят нос за 2-3 часа при топло време миризмата се проветрява успешно.
   Савото също много добре почиства упорити петна от стените, но със него пръскаш и бягаш че не се диша буквално. После само забърсваш с мокра кърпа, моп, или с каквото ти е удобно.

# 566
Колкото пъти съм се опитвала да чистя стени с нещо влажно, такива петна стават, че само с няколко ръце латекс може да ги покриеш

# 567
  • Пловдив
Много зависи от самия латекс с който е боядисвано....

# 568
  • София
Много зависи от самия латекс с който е боядисвано....
+1. Миенето  на стени става само, ако латекса е за миене, иначе стават страшни петна и трябва ново боядисване. Измих стените  кухнята,  защото имаше пръски от череши, щото ги почиствах за сладко, чак и на тавана, петнист десен се беше получил  Mr. Green Наистина светнаха, но си е работа огромна, не бих го повторила.

# 569
Не се ли притесняваш да ползваш Доместос в такива количества, при положение, че имаш бебе? Хлорът е силно токсичен.
Не , защото като съвсем бебе, когато лазеше и т.н използва един amway или нещо такова , който го дават даже че можел и да се пие толкова безвреден бил , ама като че ли не беше така чисто ! Сега вече е на  1 ход и 3 месеца и не лази , а и винаги е с чехли ! Нямала съм проблем ! Прави ми разби дребни алергии като отидем някъде , където е по- мръсно ! Веднага става в пъпки !

Общи условия

Активация на акаунт