КРУИЗИ /Тема 12/

• 64 392
  • 766
  •   1
Отговори
# 645
http://www.aerobusbcn.com/
 На нас ни са удобни аеробусите, защото винаги спим преди круиз на Ла Рамбла, но много хора ползват нормални градски рейсове, излиза до центъра мисля около 2-3 Евро. Ако искаш да ти е бюджетно и няма да бързаш супер много, е добър вариант.

Благодаря. 😊 Люба, а в кой хотел отсядате на Ла Рамбла?

# 646
  • Пловдив
Всеки път различен 😀😀😀 Hotel Loret Las Ramblas, Hostal Mimi Las Ramblas, Hostal Benidorm, Hotel Fornos. Еднакви бяха, май хотел Лорет ми е най-приятен, в него бяхмв сега декември,но той пък е най-в началото на улицата. Така или иначе, все не е далеч по нашите критерии.

# 647
Някой пътувал Малдиви-Индия с Коста Виктория? Много ме притеснява този кораб...а круиза е много добър...Мнения?

# 648
  • На зелено
Аз докато търся круиз на подходяща цена и за определено време, ми изскочи още един репозишън от seereisedienst  с AIDANova от Тенерифе към Барселона. Правила съм директно през АИДА опционална резервация за този кораб и има няколко плюса за пътуващите с бебета
- срещу малък наем бебефон
- бебешки кът за бебешка храна - бурканчета и АМ от ХИПП *безплатни и включени в цената
 - наем на количка-бъги
- бебешки плувен басейн
- гледане на бебета от 6 месеца
 Та, за този репозишън през сайта има само вътрешни каюти, които не са ок за бебе. Поне в правилата на някоя фирма го бях чела, но не си спомням коя.

Дати 10-19.Април
Цената е 649 евро, с включени напитки и бакшиши
1.Tag
Abfahrt 22:00
Santa Cruz/ Tenerifa (Spanien)
2.Tag
09:00 21:00
Puerto del Rosario/ Fuerteventura (Spanien)
3.Tag
01:00 19:00
Arrecife/ Lanzarote (Spanien)
4.Tag
05:00 22:00
Las Palmas/ Gran Canaria (Spanien)
5.Tag
08:00 18:00
Arrecife/ Lanzarote (Spanien)
7.Tag
09:00 18:00
Cadiz/ Sevilla (Spanien)
8.Tag
08:00 18:00
Malaga/ Granada (Spanien)
10.Tag
06:00 Ankunft
Barcelona (Spanien)

# 649
На някой случвало ли се е да си купи круиз доста по-рано и после да сменят някои от пристанищата по маршрута?
Сега гледам в един сайт се предлага нашия букнат круиз с две различни пристанища... И къде е грешката?!? Smiley

# 650
  • София
На някой случвало ли се е да си купи круиз доста по-рано и после да сменят някои от пристанищата по маршрута?
Сега гледам в един сайт се предлага нашия букнат круиз с две различни пристанища... И къде е грешката?!? Smiley
На нас ни се е случвало да сменят пристанище.
Погледни в сайта на компанията - там е най-вярната информация.

# 651
Аз го купих от сайта на компанията, но сега гледам се е появил там и другия променен маршрут, на който пише, че не се продава в момента... А преди го нямаше...И защо други сайтове продават точно него?!? Луда работа...Grinning

# 652

На нас ни се случи преди две години, заради проблемите в Турция смениха маршрута и пропуснахме Малта и Кушадаси. Но не съжаляваме.

# 653

Имаме букнат круиз Норвежки фиорди за Август. Смениха ни едното пристанище, но от тур. агенция (немска) ни уведомиха.

# 654
  • England
Всички сте много мили и давате страшно полезна информация,за което ви благодаря!
Аз отдавна си мечтая за круиз и най-накрая резервирах 6-дневен с Costa Luminosa през ноември.Знам,че това не е най -блестящия избор,но ми се видя доста евтин и се престраших.Ако някой от вас е бил с този кораб,мога ли да помоля да сподели впечатления?

# 655
  • Пловдив
Има мноооого LAST MINUTE изгодна оферта за трансантлантически круиз от Бразилия до Европа като в момента се намират и много изгодни билети от Европа до Бразилия.

https://www.fly4free.com/flight-deals/europe/flights-from-many-e … europe-from-e542/

# 656
от Рим хванахме влак до Чивитавекия и пак платихме по 10 евро на човек. Не е никак сложно придвижването до Чивитавекия, минахме през техни селца и пътуването беше супер спокойно. От гарата в Чивитавекия хванахме някакво автобусче за по 2 евро до круизния терминал, понеже бяхме с деца и куфари. Може и пеша да се извърви, кораба се вижда, но не е толкова близо, поне 2 км. според мен. На круизния терминал вече ни чакаше автобуса за самия кораб. Терминала в Чивитавекия е супер нов и луксозен, самото приемане на документите и качването беше супер спокойно. Нямаше навалица и струпване на хора.
За мен беше първи круиз, а за съпругът ми, първи като пасажер, работил е около 10 години на различни круизни компании (последно на Celebrity Cruises). Той беше малко скептичен по отношение на компания като MSC, защото Celebrity са по-висок клас круизна компания. Но дори и той беше максимално накефен на новия, модерен и луксозен MSC Meraviglia. Всичко на кораба беше на ниво- храна, обслужване, забавления.
Цитирам го - "Не мога да спра да се кефя на този нов кораб, всичко е ново и блести отвсякъде"....
За първи круиз мисля, че класическо средиземноморие на този кораб е идеалния вариант.

Аз днес слязох в Марсилия от първия си круиз с Коста Диадема по маршрут Западно средиземноморие.. Дали моите очаквания бяха повече? не зная , но има разминавания, които  при въпроси ще споделя. От друга страна  Коста ни  направи и голям подарък ...Вчера едновременно от Генуа до Марсилия тръгнахме ние и  MSC Симфония -съответно пристигнахме едновременно - така че отвън го поразгледах....- определено Диадема изглеждаше по-впечатляващ....  А за Чивитавекия да добавя - пътувахме за 6Е /посока, но без багаж и че в Рим и от Рим може на 4 места да се слезе/ вземе влак до Чивитавекия

# 657
Да се оплача от Коста. Днес получих е-мейл, че сменят датите на круиза ни и го изтеглят с 11 дни напред. Добре обаче аз вече съм купила билети за отиване, нискотарифна авиокомпания и най-евтините билети, които май не се връщат. Добре че още не съм взела билети за връщане... Другото което е бях съобразила круиза с началото на ваканцията на децата, а сега трябва да вземат 7 дни преди ваканцията, което не знам дали е позволено...
Дали имам право на компенсация или да сменя круиза с друг (ако има разбира се подходящ) или мога да искам промяна на датата на билетите поради промяна на круиза?

# 658
  • Sofia
Билетите , щом са лоу кост, забрави. Единствено, ако по тяхна вина има промяна на полета, връщат парите.
Круизната компания, обаче би трябвало да ти дават право на избор, все пак промяната е сериозна.
А децата, ако живееш в Бг, можеш да освободиш от училище.

# 659
Според мен би трябвало да имаш право на някаква компенсация от страна на круизната компания. Най-добре попитай тях. Колкото до освобождаването на децата от училище, аз съм в чужбина и имам право да го освободя без проблем до три дни, ако обаче тези дни не са непосредствено преди или след ваканцията. Ако е така, тогава вече е проблем.

Общи условия

Активация на акаунт