Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 15

• 34 637
  • 759
  •   1
Отговори
# 15
Пада се по почти 40 грама на ден, което е супер!

# 16
    Здравейте! Бебето ми е на месец и половина и постоянно иска да е на гърда - само на кърма е и с гърдата се храни, успокоява, приспива. Като засуче, суче по час преди да пусне, а ако аз му издърпам гърдата ревва. Дори и само да пусне, кокоренето му е 10-15 мин. и после пак рев. Нося го на ръце, пробвам да го успокоя, говоря му, пея му и т.н., но пак май много половин час да изкара и после рев, та се налага отново да го слагам на гърда, за да го успокоя. Със заспиването е същата работа - заспива или с гърда, или ако е плакало няколко часа и се е изморило вече. Освен това като седи постоянно на гърда, преяжда и често му става тежко и почва да се гърчи след ядене. Не знам какво да правя вече? Педиатърката ми се кара, че така съм го научила, да му направя режим вместо да е на поискване, да го държа 5-10 мин. и да го махам от гърдата, ама тези неща изобщо не работят. Снощи беше преяло, повръщаше, хълцаше и се дереше и присвиваше цяла вечер. Реших да не го слагам на гърда, докато не минат поне 3 часа, за да му пичине коремчето. Да, ама заспа чак към 3 часа, горе-долу след около 6-7 часа дондуркане. Няма да издържа още една такава нощ и няма как да го приспивам по толкова след всяко хранене. През деня изобщо не иска дс спи или се унася само за 5-10 мин. и после пак или рев, или гърда. Биберон не иска и разходките също са кошмар като почне да се дере на най-неподходящото място. Какво да правя? Някакви съвети?

# 17
Може ли бебето да има колики?

# 18
      Здравейте! Бебето ми е на месец и половина и постоянно иска да е на гърда - само на кърма е и с гърдата се храни, успокоява, приспива. Като засуче, суче по час преди да пусне, а ако аз му издърпам гърдата ревва. Дори и само да пусне, кокоренето му е 10-15 мин. и после пак рев. Нося го на ръце, пробвам да го успокоя, говоря му, пея му и т.н., но пак май много половин час да изкара и после рев, та се налага отново да го слагам на гърда, за да го успокоя. Със заспиването е същата работа - заспива или с гърда, или ако е плакало няколко часа и се е изморило вече. Освен това като седи постоянно на гърда, преяжда и често му става тежко и почва да се гърчи след ядене. Не знам какво да правя вече? Педиатърката ми се кара, че така съм го научила, да му направя режим вместо да е на поискване, да го държа 5-10 мин. и да го махам от гърдата, ама тези неща изобщо не работят. Снощи беше преяло, повръщаше, хълцаше и се дереше и присвиваше цяла вечер. Реших да не го слагам на гърда, докато не минат поне 3 часа, за да му пичине коремчето. Да, ама заспа чак към 3 часа, горе-долу след около 6-7 часа дондуркане. Няма да издържа още една такава нощ и няма как да го приспивам по толкова след всяко хранене. През деня изобщо не иска дс спи или се унася само за 5-10 мин. и после пак или рев, или гърда. Биберон не иска и разходките също са кошмар като почне да се дере на най-неподходящото място. Какво да правя? Някакви съвети?
    1во- бих сменила педиатърката. Аман от тия хора застинали във времето. 2ро - бебето е малко, има колики, има нужда от топлината ти, нормално е да седи по 1 час на гърда, защото още се изморява лесно докато суче. Не е задължително да е преяло - за да повръща. Бебета повръщат по принцип. Има една клапичка на стомахчето, която се затваря към 4 месец и тогава спират с повръщането. А може и да има рефлукс. Т.е. нормално е да повръща. Ако не губи тегло и е здраво, няма място за притеснение. 3 часа за мен са огромен период за почивка на стомахчето?! От какво почива, това е бебе, не яде месо. Моето бебе е на 5 месеца и до сега най-големия период между хранене е 2 часа и половина. Бебето ти звучи като да има колики, храни го на поискване, кърми легнала за да спиш и почиваш, носенето в слинг помага доста, както и да го сложиш по корем легнало върху твоя корем.

# 19
    roshkova, неприятна ситуация е вашата. Опитайте друг начин на приспиване като разхождане, люшкане, друсане с различен интензитет, пеене, абе какво се сетите пробвайте. Бебето ви е мъничко и има нужда не само от мляко, но и от близост и сукането я осигурява.
    Като идея да вкарате ред е да яде примерно 30-тина  мин, зависи колко суче и колко виси. Държите на първата гърда, докато суче активно, може да подпомагате с компресия и като забави темповете и започне само да виси местите на другата гърда и пак така. Махате, оригвате, и се гушвате и обикаляте стаите. Бебето е мъничко и 30-40 мин са предостатъчен буден интервал между храненията. Моето като се наядеше не предлагах играчки, защото установих, че се превъзбужда и изпада в истерия, а само гушвах и като си я погушкам 30 мин преминавах към приспиването с подрусване и пеене и като заспи хубавичко я слагах в леглото. Моето бебе, а и доста, които съм виждала плачат истерично от умора и изпадат в едно "лудо" състояние, в което много трудно се успокояват и заспиват, та опитайте да хванете първите симптоми на раздразнителност и да приспите тогава. Ако имате помощник може той да приспива, защото от него бебето няма да търси мляко и да се дразни, че не му се дава. Дневното неспане, за което пишете, може да е основен виновник за раздразнението на бебето.
    Почиването на коремчето е мит! Бебетата като се успокояват на гърда не изяждат почти нищо, само си джвакат...
    Може да има колики, опитайте някакъв препарат за колики със симетикон, лактаза или пробиотик или някакво съчетание да направите.
    Аз не харесвам приспиването на гърда, защото не искам да съм биберон. С първото ако нищо не работеше използвах този коз, но с второто това не работи, не иска гърда като иска да спи.
    И моето малко се дереше в количката, хич не искаше да седи. Излизахме в слинг понякога, а после открих, че не се дере в кошчето за кола като го монтирам на количката. Сега пак ако има момент на голямо дране и нищо не помага я слагам в ергономична раница и млъква.

# 20
    [] Дано да са само колики, а не някакъв друг проблем със стомахчето. Първият
    месец качи около килограм и сега втория също качва, но просто не мога да го гледам така как се гърчи. Една нощ цялата скимтя и се превива. Даже се зачудих дали да не го заведа на гастроентеролог да го погледне на ехограф. Иначе го кърмя предимно легнала и пробвам да поспя, когато и то спи. В момента заспа и сега ме е страх да стана, защото от сутринта ми е на гърдата и ако се събуди, пак ще трябва да го слагам да суче. Още не съм имала време да закуся, а то след малко за вечеря ще е време.
    Едната ми гърда има доста по-малко мляко и за да не преяжда, го оставям 10-15 мин. на по-пълната и после да се приспива с другата. Играчките и аз съм забелязала, че го превъзбуждат. А когато го разнасям насам натам и успее да ми заспи на рамото, после много трудно да местя в кошарката, без да се събуди. Най-лесно ми е от спалнята и затова предпочитам да кърмя легнала. А иначе почне ли да се дере наистина няма успокояване - не вижда и не чува нищо. За коликите давах Колииф, не видях разлика и сега мисля да пробвам Инфакол или някои други със симетикон. Освен тях давам вит. Д и Био Гая. Дали може и от тях да е неспокойно?[/]

Последна редакция: пт, 21 сеп 2018, 15:27 от roshkova

# 21
    Един съвет, грижете се за себе си, ако трябва оставете да пореве малко, но се наяжте.
    Надали е проблем с коремчето, повечето бебета са така. Може да опитате бабешки метод с топличко компресче на корема, а също и носене по корем.

# 22
    Дано да са само колики, а не някакъв друг проблем със стомахчето. Първият
    месец качи около килограм и сега втория също качва, но просто не мога да го гледам така как се гърчи. Една нощ цялата скимтя и се превива. Даже се зачудих дали да не го заведа на гастроентеролог да го погледне на ехограф. Иначе го кърмя предимно легнала и пробвам да поспя, когато и то спи. В момента заспа и сега ме е страх да стана, защото от сутринта ми е на гърдата и ако се събуди, пак ще трябва да го слагам да суче. Още не съм имала време да закуся, а то след малко за вечеря ще е време.

Да, Ваня е права, оставяш детето, и отиваш в кухнята. Важно е здравето ти, да се храниш редовно и здравословно, все пак мляко произвеждаш😉 иначе, да, така е с коликите, но минава. Още малко напрежение и ще мине. После идва зъбоникненето...
    Аз ползвах една играчка със затоплящи се черешови костилки за коликите, слагах я на коремчето и успокояваше коремчето.. Забелязах, че като ям какаова паста се дразни, зеле и боб, та ги спрях, докато минаха коликите. Аз лично капки не ползвах, пробвах, но запичаха и стана по-зле със запека. Изтраях 2 месеца. Началото на третия месец коликите спряха. А за излизането навън слинг - количката беба я мрази, а и допира до топлото тяло на мама или татко успокояват. И из вкъщи си я нося, на двора, че да мога да си пусна прането, свърша едно друго. Аз ползвам май тай слинг, че с другите не ми се получи.

# 23
    За мен са си колики на 100%!

# 24
    Колики са, вземете някакви капки. При малкия имаше подобрение от биогая и коликинд.
    Той също ме ползваше за биба, към трети месец сам си заформи режим.
    И двете ми деца са хранени на поискване,  по важна работа от детето нямам.
    Не си представям да го оставя да реве и да го храня на 3 часа.
    Кърмените бебета ядат по-често.
    Почивайте докато цоцка, четете книга, в опитите си да се наложите на бебето ще страдате и двамата.

# 25
    roshkova, видях ви редацията и горещо препоръчвам да пробвате без биогая. Мразя го този пробиотик, защото много проблеми ми докара. Голямото ми дете беше алергично към него, не знам какво в него предизвикваше алергията, но на 100% съм сигурна, че биогаята беше причината, тествала съм със спиране и почване няколко пъти.
    За гърдите подхождате грешно, първо предлагайте по-празната, за да се стимулира тя повече, а после по-пълната. Целта е да не стигнете до момента, в който ще храните само от едната, а другата няма да пуска нищо...да не говорим как изглежда.

# 26
    []Био гаята и аз мисля да я спра. А за гърдата пробвах какво ли не, за да я стимулирам и да се увеличи млякото, ама не. Не става нито с често сукане, нито с често цедене или пък цедене след сукане. Явно с тази гърда има някакъв проблем. Изглежда двойно по-малка, дали ще остане такава разликата и след като спра да кърмя? Снощи например от пълната изцедих 140 мл, а от тази съвсем нищо не течеше. Бебето обаче мисля, че все пак нещо дърпа и от нея, защото го чувам как преглъща.[/]

# 27
    НИКОГА изцеденото от гърда не е показател дали има или не мляко в нея!Отделно кърмата се образува и по време на кърмене.
    Двете гърди никога не са еднакви, нормално е.При мен също бе така.
    Скоро кърмата ще се урегулира и няма да се пълнята така гърдите.

# 28
    • Варна
    здравейте, преди 6 дни родих моето второ дете, но в 8 месец, все още е в кувиоз и не се кърмим, изцеждам и нося кърма. Живот и здраве като се научи да я де през биберон (засега се храни със сонда) ще се учим и на гърда. Въпросът ми е свързан със цеденето. Кърмата определено си дойде и вече изцеждам 80-90 мл от двете гърди на всеки 3часа,
    но така желаното облекчение на гърдите не бих казала че го постигам. Помпата ми е ръчна на Авент. По време на цеденето масажирам по-твърдите и болезнени части от гърдите. Как точно да действам с това цедене, за да не си докарам някакъв проблем, я запушване, я температура и т. Н. Помпата от значение ли е, да търся ли друга по-мощна или електрическа?!]

# 29
    Здравейте. Понеже родих преди няколко дни и чак сега ми слезе кърмата обаче гърдите са ми много напрегнати и имам проблем с изцежсането на ръка. Тука в болницата всички ме март да се цедя на ръка по техниката на мермет. Дали някой има видео или на прост език да ми помогне и обясни, понеже се мъча пък не схващам

Общи условия

Активация на акаунт