Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 15

• 34 641
  • 759
  •   1
Отговори
# 615
Ако е много наложително, може да пробвате сонда, прикрепена към нечий пръст.

Иначе, адмирации от мен, че така добре се случват нещата при вас! До колкото помня, бебчето ви беше малко недоносено и за кратко разделено от вас. Извинете ме, ако съм в грешка!

Не грешиш. Три месеца се мъчихме с хранене от гърда, дохранване, цедене, стерилизиране, но сега вече съм уверена, че всичко е наред, той се храни добре и му стига

# 616
За неяденето през деня и храненето на 2 часа през нощта....точно така е и малкия. През деня хич не му се яде,даже понякога пропуска ядене и аз не го насилвам с идеята да огладнее за следващото,а вечер след 21 часа та до 8 сутринта си е на 2 часа сукане. Аз го отдавам на зъби,защото страшно мн се лигави и ръцете са му нон стоп в устата....на 11 мес е.

# 617
О. Станала ми е едно пристрастено кърмаче, а като се сетя колко зор засука....
И ние така. Мъка в началото, а от 4ти месец не иска и да помирише кърма от шише. Преди това е пил без проблем.

# 618
Моята маймунка също не иска да пие изцедена кърма.. Признава си само гърдата и това е.. И само така заспива и не знам по-нататък какво ще правим.. Пък ни е голяма мъка това заспиване..

# 619
Аз моите бебета упорито ги приучих на биберон-залъгалка , за да избегна дъвкането на цици за заспиване .

# 620
Аз пък умишлено не искам залъгалки, после отучването е голяма драма. Плюс ако стане късно, проблеми със захапката, правилното изговаряне на звуците и т.н.

# 621
Не можех да издържам на дъвкане на зърна до откат, много ме боляха зърната , получавах вазоспазми и кърменето си ме болеше почти постоянно.Затова гледах да имат цица в устата само за хранене, не и за заспиване.

# 622
О, разбирам. Аз от болки и запушвания бях на косъм да се откажа да кърмя изобщо.

# 623
Аз месеци наред не давах залъгалка, но като видях мераци за смукане на палец дадох. Не я иска особено често, но понякога отказва да заспи на гърда , давам биба и заспива. Друг път пък заспива с цокане. Общо взето ден с ден не си мясат при нас. С баткото махнах залъгалката на 2 години. Месеци наред преди това го подготвях и постепенно променях ритуала за приспиване. Зъбите му избиваха много трудно и беше ад без нея.

# 624
Аз опитвах да я науча на залъгалка по същата причина, че ме наболяваха зърната, но отмина след 2рия месец. Въпреки, че бях упорита, тя така и не се научи на залъгалка или поне не и да заспива с нея. И не съжалявам, честно казано, трудно е да се отучи после, а тя слава богу и палец не смуче, така че мисля, че е по-добре така.

# 625
Моята девойка отказа бибата още като беше на 2 месеца. Силиконови, каучукови, скъпи, евтини, всичките буташе с отвращение. И палеца не си смуче. Но играчките ги смучем, гризем и така заспива понякога.

# 626
  • София
Нашия е от седмия ден с биберона, има много развит сукателен рефлекс и нямаше как. Постоянно иска на цица и само отваря човка и се върти. А като го сложа първите 15-20 мин яде и после само я държи в устата си и заспива. Обаче ако го махна и се почва рев и бяхме в омагьосан кръг. Педиатърката каза да пробваме залъгалка и  взехме първо на Авент едни биби /понеже шишето ни е Авент и пие от него много лесно/ - не ги иска, после взехме на Нук и тях си ги смуче. Не ги иска постоянно, много пъти им се чумери и ги хвърля, все едно са омазани с аки.. Grinning ама преди заспиване се унася с тях. Адски дразнещо е да гоня биби из леглото, ама по-добре, от колкото да съм закачена за него 24 часа..  И от шише хапва за сега, верно, случва се веднъж на пет дни, но да чукам на дърво нямаме проблеми.

# 627
Нашия е от седмия ден с биберона, има много развит сукателен рефлекс и нямаше как. Постоянно иска на цица и само отваря човка и се върти. А като го сложа първите 15-20 мин яде и после само я държи в устата си и заспива. Обаче ако го махна и се почва рев и бяхме в омагьосан кръг. Педиатърката каза да пробваме залъгалка и  взехме първо на Авент едни биби /понеже шишето ни е Авент и пие от него много лесно/ - не ги иска, после взехме на Нук и тях си ги смуче. Не ги иска постоянно, много пъти им се чумери и ги хвърля, все едно са омазани с аки.. Grinning ама преди заспиване се унася с тях. Адски дразнещо е да гоня биби из леглото, ама по-добре, от колкото да съм закачена за него 24 часа..  И от шише хапва за сега, верно, случва се веднъж на пет дни, но да чукам на дърво нямаме проблеми.
При нас е същата работа, само че иска само бибата на авент. Ако не е тя трябва постоянно да е на гърда, а то не се издържа..

# 628
Здравейте момичета! Аз отново с въпросче...
Надявам се да ме посъветвате какво да правя.
Преди няколко дни се разхремавих и си мислих, че съм овладяла положението, но явно безсънните нощи, са отслабили имунитета ми. От сутринта се чувствам много отпаднала, болки в цялото тяло и едвам се грижа за бебето. Имам лека температура 37.1, но усещането ми е че е много повече. Пия витамини, хомеопатични за общ имунитет, но дискомфорта от леката температура не отминава, а аз трябва да се грижа за детето си. При условие, че не кърмя, вече щях да съм здрава или поне нямаше да се чувствам толкова отпаднала, но кърменето възпрепядства приема на обикновенни лекарства. Имам предвид, че за толкова ниска температура, никоя мама не би пила Парацетамол...предполагам, само ако се усложни положението!
Много се надявам да ме посъветвате.
Бебето ми е на 6 месеца!

# 629
За имунната система можеш да пиеш и сребърна вода. Ако хремата пеодължава мога да ти препоръчам спрей Силвъртус.

Общи условия

Активация на акаунт