Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 15

• 34 644
  • 759
  •   1
Отговори
# 660
Аз пия Герикапс, което също е А+Е витамини, от 2 месеца и половина. Изписано ми е от АГ специалиста, който ме изражда! Знаеше, че кърмя!
Причината да ми го изпише беше друга. Предписанието му беше 3 месеца за въпросния проблем, но ми каза че дори да не промени нещата по проблемът ми, няма лошо и така да си го пия!
Казвам само какво на мен са ми назначили. Аз избрах да се доверя!

# 661

Ако търсите билкови капки за нос с етерични масла бих препоръчала тези(не коментирам дали стават по време на кърмене,просто ги давам като алтернатива на лекарствата)
https://apteka.framar.bg/30062990/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%BE … D0%BD%D0%BE%D1%81
https://apteka.framar.bg/30050628/%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%BA%D0%B0 … 1-15-%D0%BC%D0%BB

Фитоназал със сигурност може по време на бременност и кърмене,за българските капки не съм сигурна,тъй като съдържат мумийо.

# 662
Благодаря на отговорилите ми!
Предполагам, че сте прави. Аз просто се видях в чудо и не знаех аз ли нещо бъркам в цялата история. През нощта също кърмя и се цедя,и аз усещам как имам повече мляко. Просто цялата схема с кърменето на поискване малко ме обърква дали бебето е гладно, дали наистина суче, сиче ли правилно и тн - тези неща ще ги обсъдим и с консултантката по кърмене.
Днес общо взето не иска да заспи, ако не е на гърда или пък ако не я гушкам. Аз много обичам са си я гушкам, но така нямам възможност да се цедя или да си правя ядене. Утре ще взема слинг да пробвам как е с него.
А нещо друго да питам - на брадичката й се появиха ситни пъпчици. Общо взето там, където кожата й се търка в гърдата и евентуално се капе с мляко. Имали ли сте подобен проблем?
Все още не мога да разбера дали жълтеницата й е минала. Казаха ми да й давам чай от копър за коликите и за повече пишкане за жълтеницата, но аз не сварвам кога да й го дам, защото като е будна, иска на гърда..

# 663
Здравейте, имам следната чуденка.
Вчера вечерта изцедих кърма, която съхранявам в хладилника. Мога ли днес да изцедя допълнително и да добавя към вчерашната, след като се е затоплила вече на стайна температура? Има ли нещо специфично като изискване и тн.
Много благодаря!:hibiscus:

# 664
Момичета, помогнете. Кърмя, а съм с кашлица. Отдавна не съм се сблъсквала и не знам какво мога да пия за облекчаване, при условие, че кърмя.

# 665
Момичета, помогнете. Кърмя, а съм с кашлица. Отдавна не съм се сблъсквала и не знам какво мога да пия за облекчаване, при условие, че кърмя.

Ако не се лъжа Стодал е хомеоатичен сироп и може да се ползва при кърмене

# 666

Ако не се лъжа Стодал е хомеоатичен сироп и може да се ползва при кърмене

И аз така мисля.. По принцип няма проблем и със смукането на прополки, но те по-скоро са за гърло, не знам дали действат на кашлица..

# 667
  • София
Вчера вечерта изцедих кърма, която съхранявам в хладилника. Мога ли днес да изцедя допълнително и да добавя към вчерашната, след като се е затоплила вече на стайна температура? Има ли нещо специфично като изискване и тн.

Аз знам, че се смесва само студено при студено. Цедиш - слагаш в хладилник, после цедиш пак и пак в хладилник и когато двете порции са с еднаква температура тогава ги смесваш.

# 668

Аз знам, че се смесва само студено при студено. Цедиш - слагаш в хладилник, после цедиш пак и пак в хладилник и когато двете порции са с еднаква температура тогава ги смесваш.
Да така е! Добре знаеш!

# 669
Издълбава се стар лук или ряпа, слага се лъжица мед в издълбаната дупка и се чака да пусне сок.Взима се по лъжичка чаена на всеки час.
Имаше подобна рецепта с лук,който се вари, чаят се подптавя с мед и се пие по няколко пъти дневно.Това се сещам на първо четене.
Има подобни рецепти из нета, но тези са изпитани.

# 670
Можеш да пиеш чай с джинджифил,Гринтус сироп за възрастни,Проспан сироп,табл. каквото ти харесва,Стодал също,но не мисля,че ще ти свърши някаква работа.

# 671
  • София
За кашлица знам бабина рецепта , която помага много , но нямам представа съвместима ли е с кърмене.
В тенжера се слага полувин дюла нарязана на парчета със семките , шест  лукчета ( от тези за смучене) глава лук с люспата нарязан на четири , 6-7 ореха с черупките,  но счупени ,50 гр небет шекер и кутия локум. Това ври докато се стопят лукчетата, шекера и се свари дюлата.
На вид изглежда ужасно ,но е спасявала от усложнения цялото семейство.

Последна редакция: ср, 31 окт 2018, 19:23 от puffeto

# 672

Да така е! Добре знаеш!

Благодаря ви, момичета, ще го имам предвид:)

# 673
Верчето, за кашлицата калциев глюконат може детския сироп, то си има написана някаква дозировка, инхалации с лайка.
За конто беше питал за витамините за косопад, съжалявам забравих докато изчета пропуснатото, та няма смисъл. Като мине физиологичното падане на косата тогава ще спре. Около годинката на детето е редно да спре да пада косата, ако не спре тогава вече се взимат мерки като витамини, шампоани и т.н.

# 674
  • над кукувичето гнездо
Ако сместа от затоплена кърма и току-що изцедена се изконсумира в рамките на годността на първата, няма проблем да се смесят.
Когато се смесва кърма винаги като годност се взима предвид тази на по-старата (по-отдавна изцедената кърма). Ако тя е в годност до момента на предлагане, значи е ок.

Общи условия

Активация на акаунт