Ю Н И 2004 г. - 10

• 14 771
  • 285
  •   1
Отговори
# 240
Честито християнче, Лили!

последната изненада е, че пее химна и кара всички да стават прави тогава

Ахахах, представям си как ви строява  hahaha. Скица!

При нас няма новости, бяхме за малко на едно село, Йоан полудя от тичане и щуреене, яде като разпран, как не се пръсна не зная Simple Smile.

# 241
Момичета, как сте?
И аз отдавна не съм писала.
Памперсът е махнат отдавна. И дневен и нощен, тука беше се разстроил миналата седмица и кара малко с нощен памперс, но гледам че вече пети ден сутрин е чисто сух и махам довечера пак и него.
Проблеми имам с яденето, много е капризен, мляко не пие никакво, зеленчуци не яде, въобще изкарва ме извън нерви.
Иначе една и съща, говори повече, но май не е много.
Беше започнал да ми казва мамо, сега пак е твърдо на Поля, Полеее, Пънде, Полинооо /като е ядосан/.
На баща си казва тате, татко, но и много често Любо, а като му се умилква Любиии.

# 242
И аз ще пускам малкия на ясла от 1-ви септември, изследванията са следните : васерман на единия родител ( взимат ти кръв венозно) , дизинтерия и глисти на детето. Аз ще   ходя в понеделник за направление от личната за да направим изследванията и да са готови.
Чудя се какво ново да ви кажа,днес съм мама на двама, гледам детенцето на една приятелка момиченце е на година и половина, много е кротичка и ме слушка, Ивчо май повече ме чдосва, но май ревнува от нея.Сега той спи, а ние с малката си играем, тя дремна по рано и така.

# 243
  • На погрешната планета
Здравейте и от нас Hug! Току що се прибрахме от морето, само пуснах една пералня и седнах на компа Crazy! Почивката беше страхотна, Руми беше изключително непослушна, но причината май беше баба й, която водихме с нас. Много й се глезеше и като й се карах, ходеше да се крие при нея Close, направо авторитета ми отиде по дяволите hahaha. Утре ще се опитам да кача снимки. Днес, като си тръгвахме от Обзор, минахме и през Иракли, никога не бях ходила там и останах впечатлена от спокойствието, което излъчва това място. Хайде, като кача снимките, ще разкажа по-подробно Peace.

# 244
  • На края на вселената!
Здравейте!
Вчера се прибрахме от Гоце Делчев и сега не мога да се нарадвам на форума Laughing
Лина казва стихове и пее Мила моя мамо и Зайченцето бяло, но изпуска някои от кратките думички - местоимения и предлози. Отдавна сме без всякакъв памперс, много често сама сяда на гърнето. Винаги си казва, но през нощта аз я вдигам да пишка. Тя спи на гърнето, но си върши работата и като я сложа в леглото си спи без проблем после. Ако е пила много течности вечерта и не я събудя да пишка, може да се изложим, но това са редки случаи - веднъж на месец най-много. Може да брои до 5 на пръсти, но за предметите познава ако са до 3. Сега аз уча за изпит в началото на септември и се готвим от 4.09. да тръгва на ясла. Само си мисля, че сме много зле със самостоятелното хранене. Може да държи лъжицата, може да гребне и да си го занесе в устата. Но това става 4-5 пъти и после губи интерес, продължава да рови в купата, да търси съкровището и така си остава гладна. А на следващото хранене не яде повече, нито си търси храна. Затова я храня аз. Ако имате идеи как да го науча да се храни само малкото зверче,  ще съм ви благодарна да ги споделите. Иначе не е злояда - не яде боб, леща и грах, ако не са много смачкани, или ги яде много бавно. Не яде шоколад и скара, защото мама не дава. Яде всякакви супи,  яхнии, фрикасета, кремове и десерти. Може да пие сама доста успешно и пластмасово шише-биберон (на водите Девин например), пие сама от сламка и от чаша (рядко се улива).

# 245
  • На погрешната планета
Най-после качих снимките Whistling. Още не мога да смогна да се оправя с къщата и багажа след морето.
Това са общи снимки от морето
Тук сме в една дискотека, където засякох Елена от Биг Брадър с една пазарджишка компания. Беше без Миро и най-безсрамно се сваляше със сина на един от собствениците на ресторанти по Черноморието hahaha. Ама и аз съм една клюкарка Mr. Green
Тук има няколко снимки от Иракли. Тава местенце е направо приказно. Такова спокойствие няма никъде на друто място Heart Eyes.
И една снимка на Свети Власт. Влюбих се в товаа градче, почти съм сигурна, че другата година ще отидем там на почивка.

# 246
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!Да са живи и здрави!  bouquet  bouquet  bouquet

# 247
  • София
Здравейте всички от юнската банда!  Hug

Както виждам, по-скоро прочитам, борбата с памперсите е повече от успешна. Боби също е без памперс, казва си без пропуск, дори казва къде иска да пишка - в гърнето или в тоалетната......Като сме на разподка - задължително до някое дърво.  Joy

Вече 1 месец е във Варна при майка ми и баща ми. Няма никакви проблеми, научил е приказки, римувани стихчета, брои до 10, обича да ремонтира коли, влакове и камиони. Майка и татко го гледат така добре и Боби така се е привързал към тях, че нямам представа как ще си го прибера през септември....... newsm78

Храни се самичък, аз по принцип не го насилвам да яде. Колкото иска, но в определено време. Не може да се яде без режим все пак.  Naughty В това отношение съм твърда.

Мием зъбите всяка вечер - голяма веселба е! Но все още има да вади зъби....Не знам докога ще го мъчат, горкото.

През септември подновяваме яслата. НО имам проблем и ако някой може да ми помогне ще съм му много задължена. Търся си жена почасово вечер от 17.30 до 19.30 да прибира Боби от яслата и да го занимава докато се върнем от работа. Аз живея в Гео Милев и предпочитам жената да е някъде наблизо. Така, че ако имате познати, които биха се съгласили - казвайте!

Поздрави и целувки и приятно лято!   bouquet

# 248
Момичета, ние от сдружение „Настоящи и бъдещи майки” искаме да ви инфромираме за положителните промени, които Парламентът прие в Кодекса за социално осигуряване, в частта му за майчинството. Досега майките получаваха 90 % от осигурителния си доход 3 месеца след раждането. Сега този период става 9 месеца. След това майката продължава да си взима 160 лв до 2-годишна възраст на детето, догодина най-вероятно ще са 170 лв. Измененията предвиждат и нова възможност, ако майката иска да се върне на работа след изтичането на тези 9 месеца тя ще може да си наеме детегледачка от Бюрото по труда и държавата да й плаща тези 170 лв на нея. Това не означава, че другите варианти - да се взима половината майчинство или да се прехвърли майчинството отпадат. Детегледачката е просто нова възможност. Искам да благодаря на всички, които взеха участие в протестите и в подготовката им, както и на всички които се подписаха в подписката. Уверявам ви, че тези промени бяха приети и благодарение на нас, което беше публично признато. Надяваме се като видите, че от нас зависи децата ни да имат по-добро бъдеще и че можем да променим нещата да се включите по-активно в бъдещите ни мероприятия. Сега на дневен ред са детските, приемаме всякакви предложения – моля обаче давайте ги във темата “настоящи и бъдещи майки – майчинство, права на майките”
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=120073.0

# 249
Здравейте!
Как сте?И ние почти преборихме памперсите,слагам още през нощта,но почти винаги сутрин е сух ,а и Ния започна да си казва  даже и като спи,че има пиш.С говара винаги е била доста напред,сега вече си говорим като големи хора.Всичко разбира и много помни,даже понякога ме изненадва.
Това,което ме притеснява от 3-4 дни е,че е със страшно намален апетит,даже почти нищо не яде.Още втората хапка слага отстрани на бузката и така стои по 1 час.А до преди това си хапваше доста добре и никога не е била злояда.Вярно,че сега са жеги ,а и тя беше болна точно преди 3-4 дни,но взех да се шашкам.А след рожденния ден това й е 4-то боледуване - първо вирус с разстройство,после червено гърло и Т,след това само малко хрема и сега пак беше гърло и Т. smile3518Не иска да яде нищо,отказва храни,които са й любими,мляко,солети,бисквити и др. подобни.Днес е яла малко кисело мляко,2 бонбона  и  си отхапа веднъж от една вафла.Това е.Реших да влезем в магазина и каквото поиска това да й взема,независимо какво е .Поиска шунка с голям ентусиазъм,но още първото парче държа 30 мин .в устата и накрая го изплю.Иначе пие вода,пийва и малко сок,но той е пак с триста зора.
Просто се чудя от какво живее това дете. newsm78Ако някой има идеи какво да правя ще съм много благодарна.
Целувки на всички наборчета!

# 250
Не се шашкай! PeaceВ жегите доста деца нямат апетит! Wink
Мамчета от София,чакайте ни на пролет! GrinningЩе се местим в София да живеем.Имаме едни планове за чужбина и ако до пролетта не станат реалност,идваме в София. Grinning

# 251
Здравейте момичета,
На 2 и 3 септември ще има акция на "Движение на българските майки" ......." да спестим едно кафе....да е сухо едно дупе" .....ще събират парички за памперси за децата в домовете на които помагат......който иска може да даде колкото иска ....всяка стотинка е ценна Simple Smile
Ще се събират и учебни помагала за по-големите....

за повече информация :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=121577.0
http://www.pr-bg.com/index.php?option=com_content&task=view& … 580&Itemid=80

# 252
  • София
Здравейте, надявам се да няма болни деца и възрастни, че аз изкарах някаква настинка - мноооого беше кофти.  ooooh!

Ето малко снимки от морето, има и още, но нямам време да ги кача.

http://community.webshots.com/user/stanislava130/1

Албумът се казва На море.

# 253
  • На края на вселената!
Здравейте, надявам се да няма болни деца и възрастни, че аз изкарах някаква настинка - мноооого беше кофти.  ooooh!

Ето малко снимки от морето, има и още, но нямам време да ги кача.

http://community.webshots.com/user/stanislava130/1

Албумът се казва На море.

Много сте сладки. Дано всички са здравички.

Здравейте момичета,
На 2 и 3 септември ще има акция на "Движение на българските майки" ......." да спестим едно кафе....да е сухо едно дупе" .....ще събират парички за памперси за децата в домовете на които помагат......който иска може да даде колкото иска ....всяка стотинка е ценна Simple Smile
Ще се събират и учебни помагала за по-големите....

за повече информация :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=121577.0
http://www.pr-bg.com/index.php?option=com_content&task=view& … 580&Itemid=80

Ако някой ходи нека се отчете тук. Може пък да спретнем една среща на юнския отбор.
Аз лично мисля да отида, но за сега не е сигурно.

# 254
  • На погрешната планета
Здравейте момичета!
Не съм писала известно време, защото след морето пак обикалях. Ходихме до Монтана на гости на бабата на моя мъж, а след това и до Гоце Делчев, на гости на моята баба Crazy! Руми се запозна от близо с фауната на Бялгария Joy! Контактува с коне, магарета, крави, агънца, козленца, зайчета и кокшки.Така им се радва, все едно на село е гледана до сега Laughing! Започнала е много да говори, като се събуди и започва, като заспива бърбори постоянно, докато й се затворят очите Whistling! Хората около нас се изморяват да я слушат.....С буквичките и числата е скарана, не иска да се научи, брои правилно само до три и то не всеки път, но на кафето носи на сервитьорката парите и касовата бележка и си чака ресто. Ако й дам точни е много смешна, седи пред нея и й вика "Дааай!", а сервитьорката започва да се чуди какво да й даде hahaha. Друго ново няма около нас, на градина ще я давам чак юни 2007 г., дотогава ще се гледаме двете.

Общи условия

Активация на акаунт