Мартенски сме ний душички-смееме се,гукаме и лапаме ръчички!

• 10 847
  • 273
  •   1
Отговори
# 120
А има ли проблем, ако първият път е сложена ваксината от ЗОК, 2-я и 3-я прием да са с Инфанрикс?

# 121
  • In the jungle out there..
А има ли проблем, ако първият път е сложена ваксината от ЗОК, 2-я и 3-я прием да са с Инфанрикс?

Нямам представа Thinking По-добре питай педито Peace Макар че една приятелка скоро сподели, че нейното педи и казало под секрет, че здравното министерство е приело нещо си там, според което ЗК ще поема две убити и три живи ваксинации за Полиомиелит. Та мисълта ми е, че щом може да се комбинират за Полиото, би трябвало да може и ДТК-то newsm78

# 122
Вчера бяхме на преглед при ортопед (Драганов)

Цеци, ние сме при него на преглед в петък. На теб как ти се стори доктора, трябва ли да се плаща нещо или да си нося само направлението? А той каза ли ти нещо в бъдеще какви обувчици да купуваме за прохождане, пък и след това?
Ех, ама много питам... Mr. Green

# 123
Веси, ние бяхме при Драганов на 8-ми. Стори ми се много готин - през цялото време говореше на Ива и обясняваше как "дъртия", т.е мъжа ми ще си има големи ядове с нея защото имала "готин гъз и крака" smile3521. Ние бяхме с направление и не сме плащали нищо. Той е против проходилки, кошари, бънджи-гащи и др. средства, ограничаващи движенията на детето. Според него те са измислени за родителите, а не за децата.

# 124
Веси, ние бяхме при Драганов на 8-ми. Стори ми се много готин - през цялото време говореше на Ива и обясняваше как "дъртия", т.е мъжа ми ще си има големи ядове с нея защото имала "готин гъз и крака" smile3521. Ние бяхме с направление и не сме плащали нищо. Той е против проходилки, кошари, бънджи-гащи и др. средства, ограничаващи движенията на детето. Според него те са измислени за родителите, а не за децата.
newsm10
И на нас ни ги наговори всичките тези неща + доста напътствия в кой месец какво да правим и какво да НЕ правим.Доста ми допадна неговата теория
Мамчета , вие какво мислите за проходилките?

# 125
  • София
По принцип нямам никакво намерение да се изхвърлям, нито да "парадирам", просто дадох пример на равностойността на един нормален апартамент. Също така обсъждаме ваксини, които струват близо 200 лева и тях не всички могат да си позволят, но все пак ги обсъждаме. Освен това аз, лично помня няколко случая, в които ти, Констанс пускаш линкове с играчки от по 400 лева, които за повечето майки с нормални доходи също са непосилни, споделяш планове за почивка в Евсиновград и Гърция, без да броиме къщата, която възнамерявате да наемете за цяло лято, което също е непосилно за повечето семейства, но аз нито за секунда не съм сметнала, че ни информираш по въпроса, за да парадираш с финансовия си просперитет. Затова, мила- нека да не повдигаме по подобен начин обидни изречения, защото специално към теб изпитвам особена благодарност по повод секциото, за което ме убеждаваше един познат на двете ни лекар и ми причини доста притеснения- помниш, мисля.
Да не говорим, че хората така, или иначе не са равни, има хора, които са по-богати от мен, има и по-бедни от мен, но това никога не ме е притеснявало, няма и да ме притесни.
Но не съм единствената майка, която мисли за бъдещето на детето си и смятам, че това е въпрос, който засяга, ако не всички, то повечето, с които комуникирам тук, а ако теб, или някой друг не го интересува- просто да не чете.
А аз ще ви пиша за инвестиционните фондове, които посетих днес- 3 на брой и ако някой е останал случайно с убеждението, че там ако не носиш няколко милиона евро ще те върнат от вратата- веднага ще го информирам, че такова животно нема.
Хайде лека вечер от мен.

# 126
Ази, пиши какво е станало с фондовете, много ми е интересно, може и на ЛС Laughing

# 127
Не бе Ази,мила,не исках да те засегна ,пак го казвам, с тебе приказка си имаме още от тогава за когато споменаваш,ставаше дума,че мен лично ме подразни споменаването на цифри и т.н. и се поясних защо!и то може би не ме подразни,ами ми стана едно такова.... А и точно ,защото сама направих така(както казваш), след няколко разговора с различни потребители от форума ми стана малко съвестно.Иначе то естествено ,че това са си нещата от живота,.т.е. не всички сме равни

А да ви се оплача след година и 15 дни без женски истории днеска ми дойде и сега ми е е едно...изнервено,криво,а бе...как беше при вас първия цикъл след раждането

# 128
Ми на мен още не ми е идвал ,но днес се замислих ,че сигурно ще ми стане гадно ,но после се успокоих че пък корема ще ми поспадне  Crazy

# 129
Здравейте всички!
Гледам днес в дъжда пак доста сте понаписали Simple Smile

Галя, добре дошла!

ДессиМ, доколкото знам от прочетено и разпитано при доктори, не е правилно и не е желателно променянето на ваксината след първия прием, освен ако не се налага по сериозни здравословни причини. Ти пак си попитай педито, но всички, с които съм говорила, казват, че каквото почнеш, това до края. Нали в крайна сметка смисълът е да се изгради имунитет. Ние също ще бием Инфанрикс + Имовакс Полио. Всъщност разликата между живата и мъртвата ваксина е, че живата имунизира и другите наоколо, освен детето.

За Драганов какво да ви кажа - имам известни резерви. И на нас ни наговори куп "хубави думи", които обаче ми звучаха доста като наизуст. Не спря да говори докато преглеждаше Преслав, а предполагам, че колкото и да е рутинен един преглед, изизсква внимание. Иначе съветите му, смятам, са полезни и има резон в това, че проходилки и тем подобни са за удобство на родителите. Това, което ме издразни обаче е, че много, ама много нагло препоръчва обувките на Колев&Колев. А аз от друго място знам, че за това взима пари от тях - чак и визитки на магазините раздава (на нас ни даде поне). Това ме навежда на мисълта, че не е много безпристрастен в препоръките си. И за следващия преглед, "когато проходите", да сме се видели в частния му кабинет - хоп! и още една визитка.

Аз не смея да се похваля, как от 10 дни спим от 22-22.30 до 6.30-7.00 без да се събуждаме. И режима ни през деня е като по часовник - на 3 ч. Ама все едно не съм ви казала - да не викна дявола - пу,пу Simple Smile

Обаче лошото е, че в момента не го кърмя, защото не може да преработва млечната захар и сме на безлактозно мляко.  А кърмата цедя и замръзявам. Вече имам близо 50 чашки по 180 мл. Както и да го погледнеш, това са си 9 л кърма. И се надявам скоро да се оправи и да почне да я пие, че вече нямам и къде да я събирам.

Ох, много дълго стана, ама така е - като не пиша редовно.

Лека нощ на всички!

А - и още един глас за среща при първото хубаво време.

# 130
Здравейте и от нас Simple Smile
Ето малко нови снимки на Бобо (плехарчето  Heart Eyes): Бобо-плешивеца
А за Драганов аз доколкото знам той си говори един и същи репертоар на всички, едни и същи "смешки", особено на майките на момчетата - как били 2-ро качество и т.н. и т.н. абе има доста теми за него, потърсете ако искате....
А мензис и аз нямам, ма като се има предвид, че кървих над 2 месеца и половина май си наваксах изпуснатото  Close
Айде лека нощ от нас

# 131
Туити много е сладък малкия Бобо Heart Eyes
Гледам на снимките сте с един жълт лигавник на Картър и се чудех от България ли го купихте?Изобщо има ли дрешки на Картър в България? newsm78 Аз съм много доволна от тази марка и почти всичките дрешки на бебеки са тяхни.

За проходилките аз лично ще купя,не толкова за да "проходят" ,колкото да се заиграват в нея,с две деца всяка минута в която се занимават сами с нещо е ценна.Даже днес слагах София в магазина в една проходилка  и много и хареса,после като я извадихме плака за играчките,та утре таткото ще вземе една.Само да поясня че тука проходилките се препоръчват за деца на 4 месеца и детето се слага в нещо което е на принципа на кенгурото.
За столчетата за хранене мисля да взема тези на Бертони дето са по 50лв.,понеже първо ми трябват две,второ ще ги ползваме 2-3месеца само докато сме в България и не си струва да купвам скъпи,иначе като си дойдем тук мисля да взема  нa ПреПрего

На мен цикълът ми не е идвал още Rolling Eyes иначе след раждането ми кървя много слабо,но за сметка на това ми цапа около40-50 дни Shocked Аз още кърмя може и за това да не ми идва.

# 132
Жанче, интересно ми е колко струва столчето на ПреПрего в Америка? Защото тук е о/о 300лв

# 133
Добро утро  Hug днес май е последния дъждовен ден поне така казаха по нова тв така ,че срещата може ако искате през седмицата да е в петък например или другия варян в събота или неделя. Казвайте на кой кога му е удобно.
А за д-р Драганов логично е да говори едни и същи неща все пак при него минават по 20-30 човека на ден и просто няма варянт да им говори различно все пак е и тъпо на едни да казва купувайте проходилки а на други не купувайте горе долу правилата са еднакви за всеки.
А Симона има малко проблем със сводовете и ми беше казал че по принцип обувките на КК са хубави и затова ги рекламира ,но в нашия случай не се препоръчват поради еди какви си причини. Та това ми направи впечатление ,че да рекламира ги и в това няма нищо лошо защо да не го прави като обувките са хубави ,но все пак не го прави на всяка цена ами се съобразява със проблемите на детето. А за обувките обаче друг е въпроса че в последно време качеството им страшно падна за сметка на цената  Close
А на нас никога не ни е казвал че има частен кабинет  #Crazy а ходиме при него редовно от 5 години. На мен това което не ми харесва е че пуши в кабинета и ,че говори страшно тихо направо се напрягам за да го чуя.

# 134
Здравейте мамета!!! Laughing
И аз да споделя по общите въпроси.
Данчо също неуморно си разчеква устата с юмруци и то толкова сълбоко, че му се гади. Днес чак го цапнах леко по ръчичката. Бибките ги плюем.
И аз се цидя неуморно, но вече почти не ми остава време, защото през деня почти неспи и постоянно иска на ръце да обикаляме из къщи или на разходка със количката. Cry
Фонтанелата ни стана много малка и спираме за сега Вигантала. При вас как е?
Иначе мурафети прави колкото си искаш, върти се. Постоанно някой да му прави гимнастика ще е най добре. Grinning Обича да спортува особенно много след сън.
Смее се и крещи толкова силно, че чак си мисля, че му става нещо. Shocked.

Чао засега милички, че Дани вече се нерви!
 Wink

Общи условия

Активация на акаунт