Мартенски сме ний душички-смееме се,гукаме и лапаме ръчички!

• 10 819
  • 273
  •   1
Отговори
# 30
  Първо да Ви благодаря на всички мами от името на Мариян.
Искам да ви кажа,че на него му биха ваксината,която се отпуска от здравната каса,но му я поставиха в ръчичката и му капнаха полиеви(ако не греша за името Embarassed) капки в устата.
Днес решихме да го разведем в София Ленд,но времето не ни разреши предначертаната разходка.Но от там отидохме до селото ни което е на 50 км. и Мариян почти през цялото време спа. Winkдруго си е чистият въздух.

# 31
Здравейте мартенски мами и бебоци!
Аз мнооооооого отдавна не съм писала, но доста често ви чета.
Много е интересно, как динамиката на живота на всички ни е много подобна, независимо къде се намираме.
Че гледам подхванали сте темата за килограмите и урайненията след раждането.
На мен Сия ми е второ бебе, и съответно второ секцио. Първия път, преди 4 години много се пазех и много дулго време ми отне да се реша да правя упражнения. Резултата беше, че успях да сваля килограмите почти преди да забременея пак.
Сега обаче съм се взела в ръце по отрано. На  6 седмици прегледа след раждането, доктора каза - "Готова си да се върнеш към нормален живот". И аз това и правя, доколкото ми позволява отглеждането на две деца. Ама те нали и имат и тати, та често той ги поема, мама като се грижи за себе си. 
Аз пък като се роди беба отслабнах с 10кг първите 2-3 седмици. И после като запецнах, едва, едва слизат надолу. Още 8кг ми остават и се надявам до 2-3 месеца да ги сваля.
Това обаче което ме дразни, е че си влизам в повечето дрехи, ама едни сланинки се заформят..... че понякога се чудя дали наистина ще си върна формата от преди да забрменея.  Иначе съм инат - отказвам да си купя нови дрехи, докато не изглеждам добре в старите си. Така де, използвам това че в малко неща изглеждам добре, за стимул да слабея.

# 32
 Joy Joy Joy и аз имам същият проблем с килограмите,като Слави!Но аз за разлика от нея немога да се заинатя и да почна да ги свалям.Сега ми се яде три пъти повече отколкото,когато бях бременна.И...разбира се си похапвам Embarassed.А давидим,кога ще ме хване още повече срам от хората,за да спра да си угаждам на душичката.
Да ви се похваля,а не само да се оплаквам.Хремата,спря с вит.Цето и с физиологичният разствор,а очичките му се поизчистиха(горед-долу) с капки Офлалмокс.

# 33
Добро утро на всички наспали се и недоспали мами.
 smile3507
Аз изчаквам Ели да се събуди за закуска и междувременно реших да ви драсна някой ред.Нашата хрема също се поспря след като спрях сокчето от ябълки , но ми се ще да греша за алергията , защото е много неприятно всеки път със страх да давам на детето нещо различно от АМ .Ще видим какво ще каже педито по този въпрос.
Ели Д, радвам се , че и вие сте по-добре
Лек ден на всички Hug Hug

# 34
Здравейте и от нас,
Гледам пак ваксините сте обсъждали.Искам да ви попитам тези ваксини вие ли си ги плащате или са безплатни?Споменавате някакви от здравната каса,мойте деца като не са осигурени,мога ли да им ги купя свободно ваксините?Изобщо бебетата трябва ли да имат здравна усигуровка,ние като сме постоянно пребиваващи в чужбина newsm78 Мога ли да си ги водя на часно на лекар,да си плащам прегледите и да ни слагат ваксините?
Лекарката ми каза че имаме всички ваксини които се слагат до момента,с изключение на БЦЖ която в америка не се слага,но може да им бъде сложена по мое усмотрение ако реша newsm78 Просто ваксините които са ни слагали са с различни имена от тези в БГ но за същите болести,всичките до една им ги слагаха в крачетата,нямаме слагани в ръчичките или в гърба Thinking

# 35
Добро утро и от мен.Мариян още спи затова имам възможност да пиша на спокойствие.
Цеци,мисля,че не трябва да се притесняваш,защото когато давах аз ябълков сок(сега не давам нищо дгруго,само АМ),изпражненията на Мариян също бяха различни и се сетих,че и аз се притесних като видях слуз на памперса,но педито ще ти обясни най-добре.
Жана,ако ти имаш осигуровки в Бг,без да са прекъсвани,нищо че постоянно пребивавате в Америка,тук имаш право да си водиш сладурките на безплатни прегледи и ваксини.Но разбирасе,тук има МНОГО недуразумения с здравната,такаче като си дойдеш,ще трябва да се поинтересуваш,какви са ти правата.А що се отнася за ваксините,си донеси картоните с наименованията и сйставките на ваксините за да види лекаря при който ги заведеш,какво е поставяно.За да не се получе реваксинация,която може да е фатална.Задйлжително сие консултирай ПОНЕ с един лекър,преди да предприемаш,каквото и да е било.
Лек и приятен ден от мен,За сега! Grinning

# 36
Светле, аз давам сока с лъжичка. Аз също искам да свиква с лъжицата, докато още не разбира толкова и за това така процедирам. Вече давам по 30мл, което са 15 лъжички. За сега нямам проблем да ги давам, става точно за 20 сек, пък и до сега поне не се разлива почти нищо от тях Grinning Така, че ако искаш зареди се с търпение и голям лигавник и давай Peace

# 37
  • Варна
Добро утро!
Благодарим за поздравите на всички! Hug
За сокчетата аз ги давам с лъжичка, първо за да свиква и второ-бибата ни се запушва и не става с нея. В началото имаше доста поражения, но след третия път и двамата свикнахме. Както е написала Веси, по-голям лигавник и давай смело и безотговорно!последното е шега, разбира се Simple Smile
Отново питах майка ми за ваксините и според нея няма значение къде се поставят, стига да е по правилния начин- в смисъл, ако трябва да е мускулно да не е поставена подкожно например. Дано да сте ми разбрали обяснението. Embarassed
Приятен ден на всички! Hug

# 38
Ами аз никога не съм била здравно усигурена в БГ  newsm78 докато живеех там здравни усигуровки още нямаше  newsm78 или поне студентите не са ни карали да имаме newsm78 незнам,но аз лично никога не съм плащала или позвала здравна усигуровка в България.Изобщо не ми е ясно нищо с тази здравна каса,затова предпочитам да не се занимавам с тях,да си водя децата на часно и да си плащам,да ми е мирна главата.
Лекарката ми тук каза,че ще ми издаде международен имунизационен паспорт,в който са вписани всички ваксини който са направени на децата до момента,за да няма реваксанизация.За имената на ваксините ми обясни че са различни,понеже тук ги слагали в различни комбинации,но били със същите съставки и за същите болести като тези които се слагали в БГ.Имунизациите във всички държави били съобразени световните задравни стандарти.Задължителните ваксини в България и в Америка били еднакви с изключение на БЦЖ ваксината,така че се надявам да нямаме проблеми.

# 39
Добро утро и от нас Sunglasses
Честита нова темичка и без болести в нея Peace
Ние вчера направихме първата дълга разходка . Ходихме до Балчик и се разходихме в Ботаническата Градина. Естествено основно заради каката, защото на  Катето и е все едно къде ще спи Joy
Имаме страхотно снимки , като ги кача ще ви ги покажа Peace
А в събота вечерта за първи път оставихме Катерина у майка ми , хм за проба , преди за замина за София, хем да поизлезем малко с мъжа ми, че вече ме стегна шапката вкъщи. Ходихме на театър, на ресторант, на пиано бар и накрая на плажа в клуба на едни приятели, абе изобщо пълна програма Crazy А Катерина била "най-послушното бебе на света" , както каза майка ми, а това мен много ме радва, защото ми беше притеснено, как ще се държи на чуждо място, а и нали ще отсъствам поне 2 нощи и три дни, та успокоих се.
Гледам , че темаат за сокчетата пак е актуална. Аз в събота дадох за първи път 2 лъжички сок от череши и  на бебка определено и хареса. Няма ше странични ефекти и затова мисля да продължавам напред Wink
Желая успешен ден на всички  bouquet

# 40
Здравйте и честит понеделник  Laughing
danika аз сокчето отначало го давах с лъжичка, обаче нещо и лигавника не помагаше Shocked Сега давам 25гр от шише. Поне съм сигурна, че изпива нещо, а иначе не знам колко лъжици са на земята, колко по лигавника и дрехите и колко - в гърлото.

Вие на кой сок сте фенове? Криси май за сега най много харесва черешки, а най-малко - ябълка+морков. Чистата ябълка я харесва, но не колкото черешите  Peace
Вие, момичета, всеки ден ли давате сок?

# 41
Сетих се и още нещо да питам  ooooh!

В количките на какво положение слагате облегалката? Аз все още я държа в легнало положение, но Криси се мъчи да се повдига. Голямо напъване пада  hahaha А аз все си мисля, че й е рано за междинното положение  newsm78 Също се мъчи да се вдигне като се хване за два пръста, и се възползва всеки път... Не е ли малка за такива "акробатики"????

А също и проблема с ръцете - направила си е морави кокалчетата на ръчичките. Такова яко смукане пада, че постоянно мисля, че е гладна. Ама като й предложа да суче, тя ме отблъсква и си вкарва обратно ръката в устата  Crossing Arms, а когато й се яде, си хапва  Wink Това чудо само при нас ли е или е повсеместно явление  newsm78 ?

# 42
Ето и нашите снимки от Балчик:http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=13824&AlbumId=55887
За положенията на количките, и нашата иска да става, но мисля, че е рано още .
Ръцете всички ги лапат, изучават света Joy, споко и това ще мине Peace

# 43
  • София
Ели, страхотни снимки! На мене ми се приходи на море, и то на север Simple Smile Пък адашката ми е направо манекенка!

# 44
  • Варна
Ели, знаех, че Галито е артистична, ама тя направо е роден фотомодел.  Simple SmileБраво! Да ти е жива и здрава! Hug Между другото и ние с мъжа ми мислехме за Балчик този уикенд, но не стигнахме до там.

Последна редакция: пн, 12 юни 2006, 12:02 от Katia_N

Общи условия

Активация на акаунт