Мартенски сме ний душички-смееме се,гукаме и лапаме ръчички!

• 10 817
  • 273
  •   1
Отговори
# 45
Ели, много готини снимки Grinning

За положението на количката - май бебчето трябва да е най-малко на о/о 5 месеца, за да се слага в полулегнало положение. А за лапането на ръчичките  - може да я мъчат и венците от зъбки. Мамите с по-големи бебчета ми казват, че мъките започват от към 3-я месец и пробиват след о/о 2 месеца. Така, че може да й даваш и да си дъвче гризалки вместо ръчичките.

Мами, искам да ви питам за някакви идеи. Маги почти не спира да реве от о/о 1.5-2 седмици. Това дете, ако не спи и яде напоследък само реве. Най-лошото е, че ми свърши списъка с евентуалните причини. Наяла се е, уригната е, акала е, с нов памперс е, колики нямаме, играчки не искаме, в леглото реве, в кошницата реве, на ръце пак реве, друсам я, не я друсам, вдигната, легнала все реве...Вече съм  smile3511  smile3514 Гледах и зъби да не са й тръгнали, но нищо няма, дори не са се подули венците или нещо такова. Имате ли някакви идеи какво да я правя та да млъкне поне за час #Puppy dog

# 46
Благодаря за милите думи  bouquet
Както на всяка майка и на мен ми капе мед на сърцето като ми хвалят детенце Hug

# 47
Ели, с риск да повторя - много сте сладки!!! Колко само се е променила ботаническата градина от моето детство  Party

Веси, ти май си ми почти комшийка:-) Аз съм в Мл-4. Ще опитам с гризалки. Искаше ми се да имеме малко почивка след коликите, преди да ни погнат зъбите, ама то не е концерт по желание  Crossing Arms
Ние с Кристина имахме подобен на вашия период - все ревеше. Даже бях решила, че кърмата ми намалява, ама детето си беше наддало според последните измервания. После изведнъж, пак без причина, ревовете спряха. Почна да се буди с усмивка и да бърбори нещо, иска да й обръщаме внимание и да "си говорим". Ще отмине и при вас - явно е период в развитието, който минава...  Hug

# 48
Eли Браво! Супер снимки! Peace
Ех и на мен как ми се ходи на Балчик. Най добрата ми приятелка живее там, и майка и се е навила да ни гледа децата - само остава ние катуна да съберем и да си дойдем. Ама тази година няма да стане, догодина обаче съм се заканила сериозно. Laughing Laughing Laughing

# 49
  • София
Здравейте и от нас! Hug
Ели,страхотни снимки!Искам и а-а-аз на морето-о-о-о!(Искам, ама няма!) smile3533
Веси,сигурно е период,който ще си отмине,ще трябва да го изтърпиш.И Дани до скоро нон стоп ревеше,бях се видяла в чудо!Не,че сега пак не плаче,особено като сме навън,но определено в къщи е по-спокоен,вече се застоява сам в креватчето си и не иска постоянно на ръце,само като му се приспи иска да го гушна,иначе не заспива.Дано по-бързичко отмине и при вас това състояние!

DessyM,гледам,че те няма в списъка ни,ако искаш пиши кога и с какви мерки се е родила твоята принцеска,за да ви впиша! Hug

Последна редакция: пн, 12 юни 2006, 12:51 от tasia

# 50
[quoteЕх и на мен как ми се ходи на Балчик.][/quote]
Ели,много сте хубави!И на мен ми се ходиииииииии newsm08.Само да видим дали нашият татко ще е съгласен.

# 51
Ели прекрасни дечица имаш  bouquetснимките са супер  bouquet

аз вчера пробвах със сок и резултата е -КОЛИКИТЕ се върнаха Sadи цяла нощ Бобата напъва и пръцка Sadа майка му е гузна Embarassed

# 52
  • София
Здравейте на всички! Мила, сокче от какво му даде? Да не се е запекъл ако е било с морковче? Някой може ли да ми каже столчетата за хранене примерно Чиполино Гранд Комфорт или нещо подобно до колко кг. или месеци стават за ползване? На повечето пише, че са след шестия месец, но никъде не пише до колко килограма са? newsm78  bouquet

# 53
аз вчера пробвах със сок и резултата е -КОЛИКИТЕ се върнаха Sadи цяла нощ Бобата напъва и пръцка Sadа майка му е гузна Embarassed

prasentze, аз също се чувствах ужасно когато му дадох за пръв път сокче. Незнам дали уцелих количеството, времето...

В тази връзка искам да ви питам. Дадах първото сокче на Вики в деня, в който навърши 3 месеца. Сокчето беше от ябълка. Дадох му 5-6 от най-малките бебешки лъжички. Надвишила ли съм дозата, подранила / закъсняла ли съм? Вики се превива и ака цял следобед след това. Сокчето му хареса на вкус, но мисля, че доста му измъчи стомахчето. Сега незнам да продължавам ли, предвид, че това му беше за 1 и единсвен път... Или да изчакам още месец - два...

# 54
Криси нямаше 3м, когато дадох сок. Педито каза, че щом са й спрели окончателно коликите - може. Отначало дадох 2 лъж., после 4 и така постепенно докато станаха 20г. До колкото аз знам, принципът е навършените месеци, умножени по 10, т.е. при навършени 2м - макс. 20г, при 3м - 30г и т.н. Криси отначало също се запичаше от ябълката, но давах едно и също количество, докато усетя, че започва да се нормализира акането и после в някой от следващите дни увеличавам количеството. От както започнах да давам сок, не давам всеки ден, по-скоро през 1-2 дни. Не знам дали е правилно така и за това попитах тук, но още няма отговор.
По принцип май ябълката запича, защо не опиташ с череши - те пък разхлабват  Wink

Дано да съм била ясна, че малко дълго стана!  Praynig

# 55
Габи,сок от ябълка дадох-3 бебешки лъжички(тези на авент ползвам)които според мен са равни на една чаена newsm78.педито каза с това да почна.много цунки на Симонка Heart Eyesот Бобчо Heart Eyes
Мишел на мен педито ми каза да ги давам сутрин защото нямало така риск от колики но уви newsm78 и аз като теб се чудя да продължа ли със сока или да изчакам още месец newsm78
ДесиМ пак според педито се дава всеки ден-постоянство и постепенност били основите за гледане на дета(цитирам я) bowuu

# 56
  • София
Аз пък знам, че ябълката разхлабва, а моркова запича. За това се дават смесено да се регулира. За тези, които са започнали захранването и имат проблеми със сокчето защо не пробвате с плодово пюре? В него плодовете са преминали някаква обработка и няма опасност от колики. Поне така знам аз. Симона от както пробва пюре от картоф и морков вече не иска плодово, даже и на сокчето се мръщи, а преди много и харесваше.  Аз си мислех, че няма да иска зеленчуково след като е опитала плодовото, а тя обратното.
Иначе сокче педито ни каза да и давам по 40мл-ябълка с морков или череши. Но ако яде пюре в този ден да не и давам сок да не претовари стомахчето.
Деси, мисля че няма проблем да даваш през 1-2 дни. Въпрос на избор Hug Аз лично започнах с 5мл. и всеки следващ ден увеличавах с по 5мл. докато не стигнахме до 40.

# 57
  • София
Мила, Симонка връща цунките на Бобчо, но са едни ликави и плюнчести... Joy
Според нашето педи пък сока не трябва да се дава сутрин и на гладно, а след обяд след млякото, за да не се появят колики.

# 58
ДесиМ пак според педито се дава всеки ден-постоянство и постепенност били основите за гледане на дета(цитирам я) bowuu

Ми ще почна всеки ден тогава! Много благодаря!  Hug

# 59

Аз пак да питам - този път мамите със секцио: правите ли вече нещо за корем (упражнения?) и с какво си мажете белега?
[/quote]

Momicheta bih iskala da vi popitam dali vi nabolqva krastta, sled prodaljitelno privejdane, zashtoto bqh chula boli krast vsledstvie na spinalnata upoika?. Predi ne me e bolql mislia...
Vse oshte se kanq samo da zapochna koremni presi, mai e vreme... imam da svalq tseli 10kg i smqtam da zapochna i da ticham sutrin rano po redovno... belega mazah dve sedmitsi s Kontratubeks, no mai nqma efekt, barzo se otkazah, Vitasin e krem, koito smqtam e po-dobar i s po-golqm efekt, sashto i po-evtin.
Menzis ne mi e idval ot dosta vreme veche, samo vednaj - 45 dni sled rajdaneto, normalno li e, karmq bebeto... ?
Sokcheta davam ot chereshki, pratskame vse oshte, no go haresva poveche ot qbalkite, davam sas shishe, po-lesno e, a i mnogo ragasvat... s lajichkata ima opasnost, shtoto rachichkite sa vse v dvijenie i taka.

Общи условия

Активация на акаунт