Мартенски сме ний душички-смееме се,гукаме и лапаме ръчички!

• 10 824
  • 273
  •   1
Отговори
# 75
Дейзи, успех, миличка, дано се оправите по-бързо. при нас продължи около 4-5дни. по повод цеденето и помпата, точно вчера случайно четох в един от форумите тук (мисля че беше в майки бъдещи и настоящи, темата беше кой колко време е кърмил и имаше и анкета), че сумати майки са кърмили по 8 месеца, без добавки и то само с помпа, защото бебетата им не са могли да засучат. така че явно е възможно, но аз си мисля че след някой друг ден ще се нормализират нещата. само търпение и спокойствие, миличка. Heart Eyes Hug

Ази, и аз като Веси и теб се замислям по повод инвестиция за бебока (вече е време да му направим фонд за да си плати университета, миличкия  Laughing ), така че ще е супер, ако споделиш какво са ти казали в Райфайзен и защо точно там си решила.

# 76
daizy и ние минахме през трудничък период в които почти непрекъснато неискаше да яде и се дърпаше при което резултата беше ,че за 1 месец качи едва 310 грама ,но аз не се отказах а започнах да му давам по на често през около 2 часа и все така упорито успокоявам храня и мисля че започваме вече да продоляваме проблема е пак на едно две хранения на ден се случва да се дърпа ,но през другото време хапва, само където започна да се буди по 1-2 пъти нощем ,но това за момента не ме притеснява важното е ,че се храни.

# 77
Дейзи, то и при нас имаше нещо такова.Аз го отдадох на това , че на нея вече й е много по-интересно света наоколо отколкото да виси на гърдата ( както преди).Незнам дали се е разминало , отвреме-навреме пак се случва да натиквам цицата в устата й...Гледах да я храня в сънено или полусънено състояние, успокоявам и след това предлагам ...пак се храни поне по два пъти през ноща, но важното е да папка..
 Да ви питам вие правите ли масаж и гимнастика на вашите бебоци?Щото аз се пробвах на няколко пъти ( по този начин http://www.zadecata.com/sb/index.php?page=0_3_3  ) , но на втората минута тя се разцирляше и спирах (пък знам ,че е полезно и се чудя какво да правя newsm78).
 Лека вечер на всички Hug

# 78
Дейзи, аз като плачеше беба веднага реших, че е гладна и с пустия си акъл реших да дохранвам. В резултат млякото ми не се увеличаваше, а тя свикна с шише. В един момент отказа да суче и аз се цедях и давах. Сега кърмата ми тотално намалява - около 30мл. на цедене, но вчера пробвах да я сложа на гърда и тя сука. Така беше и днес. До кога не знам.

Разказвам това, за да не правиш моята грешка- Не я учи на лесно. Трябва ти само силна психика. Не се предавай и успех.

Момичета, аз от утре тръгвам на аеробика. Дано да се задържа по дълго и да има ефект. Някоя от вас тренира ли и какво?

# 79
Здравейте мили  мами и сладки бебешори  bouquet Аз също се присъединявам към отбора МАРТ 2006 (ако нямате нищо против Embarassed).  За протокола : терминът ми беше 29.03, малката Ива се роди на 25.03 в 17.06 часа; 2 900 и 49 см. Родих нормално в Майчин дом при д-р Гунев. Имах огромното желание да кърмя, но нямах достатъчно кърма (както се оказа в последствие). И така след доста безсънни нощи, пробно кърмене в поликлиниката и дохранване с АМ в момента сме изцяло на Аптамил 1. Това е за сега от нас. Спокойна нощ

# 80
Аз от окло 20 дни съм с ужасни болки в гърба и кръста,като се застоя повече време седнала се схващам и после ми е много трудно да стана.Мажа се с някакви гелеове на камфорова основа,но май смърдят повече отколкото помагат.Въпреки,че бях със спинална упойка,не мисля че е от това newsm78 защото се появи чак сега 3 месеца след раждането.Болките почнаха от гърба и то в следствие на продължителното кърмене.Колкото повече качват бебеки толкова по лошо става,на ден ми се събира средно по 5часа кърмене,отделно другото вдигане и мъкнене на двете пикли едновременно.Опитах какви ли не пози но вече и кърменето в легнало полужение ме затруднява,въпреки че си подпирам възглавница зад гърба.Много е неприятно,като седна някъде немога да стана после Sad
Според мен болките са в следствие на пренатоварване,първо бременноста и огромния корем,сега и децата,колички,кошове с пране и какви ли не екстри.Незнам една сесия на физиотерапия дали няма да помогне? newsm78

Галя добре дошла!  bouquet

# 81
Жанче, и аз имах един такъв период, където просто имах чувството, че на кръста и целия ми гръб са "ръждясали" прешлени и стави и много ме болеше, като се движех. Аз не съм се мазала с разни мазила, но карах мъжа ми да ми прави масаж преди лягане, за да се затопли гърба ми след масажа. Да ти кажа имаше полза и сега не ме боли нищо.

Анетка, и при нас гимнастиката и масажа е съпроводена от много рев. Но аз съм упорита и, като се разреве много я гушвам да я успокоя и продължавам.  Grinning А комплекса от масаж и гимнастика ни го показа педито на последната консултация. Пък и аз имам видеокасета за грижа за бебето и там е показано и това.

Галя, добре дошла Hug

Влади_Мира, и аз съм решила да подновя тези дни тренировките си с Тае бо. Освен това мисля да пробвам схемата на хранене, която върви със Златното чудо и да видя дали ще има ефект + фолиева киселина. Казаха ми, че фолиевата киселина подтискала глада и много манекенки я ползвали newsm78 Аз не си спомням да усещах някаква разлика, докато я пиех първите месеци на бременността ми. Но може би точно това е ефекта - не усещах разлика в апетита ми от нормалното ми състояние.

# 82
  • София
Добро утро, милички,
Галя, добре дошла- и тук има мами от отбора на д-р Гунев, аз включително  Hug даже още не съм ходила на контролен при него и ме подсети, когато ти причетох постинга  Hug
Милички, нали ви казах, че се консултирах с мой приятел, който е банкер в Лондон и той ме посъветва да видя инвестиционните фондове към Райфайзен банк и още един, който е представляван от Булбанк.
Измих и снощи главичката с гелчето на Бюбхен, отделно мазах и със зехтин преди това, дано се махнат тези корички, но за мое учудване тя рева с глас  newsm78
Милички, аз пак ще си подхвана моята тема, още повече вчера се видях с една приятелка, която роди 20 дни след мен и малкия е 4500, а една друга приятелка дойде с дъщеря си, която е на 10 месеца и е 8 кила /е, вярно е, че се роди доста преждевременно/, а моята шушка 7500  точно на 3 месеца newsm78
Не съм я снимала, че ми падна батерията на фотоапарата, трябва да взема нова, но тогава ще я снимам голичка да кажете дали е дебела  Embarassed Иначе яде по 120 грама, не съм и увеличавала храната и наддава детето и това си е  newsm78
Целувки на всички в този отратителен ден, надявам се, че вали само в Сф  Hug Hug Hug

# 83
мерси момичета за съветите HugВлади-мира да ти кажа честно опитвам се да съм упорита, 3 дни категорично отказвах да и дам от шише, ама нервите ми вече не издържат, толкова съм уморена, пусти колики още не минават, от 2 месеца и половина спя по 3-4 часа на нощ и то на пресекулки, че тва вече е черешката на тортата и май няма да имам сили и с него да се преборя.

ази, мила, относно инвестициите, съпугът ми е инвестиционен консултант, на нас всичките ни "авоари" са инвестирани на борсата в акции, като му споменах да направим някой депозит на името на Али, ми каза че няма смисъл щото ще се обезценят, ако някой има по-детайлни въпроси ще го накарам да обясни и да пусне един пост тук.

относно болките в гърба, мен ме боли от врата до гъза всичко, все се каня да отида на масаж ама преди като лягах по корем ми ставаше кофти на операцията, а сега незнам що пак отлагам, иначе около мен е като в турски сарай, заобиколена съм с възглавници и само се подпирам.

# 84
Добро утро, момичета!
Времето в София пак е гадно  Sad

При нас преди време също имаше такова отказване от гърдата, каквото и при вас. Аз също бях принудена да се изцеждам и да давам с биберон, ама удържах само 1-2 пъти, защото помпата ми се скапа нещо и трябваше на ръка  Shocked
Резултатът беше, че ми намаля много кърмата. ПОсле пих чай на Хип за лактация, давах да суче без режим - на поискване. Мисля си, че това отдръпване стана, защото ми дойде М. за 1-ви път след раждането. Да не би и при някоя от вас да има нещо такова? Ако е така - СПОКО, всичко ще се оправи до 1-2 дни след края на цикъла.
Ако не е тази причината, все пак моят съвет е да не спирате да предлагате гърдата (ако разбира се искате да продължите с кърменето). Поне доколкото е възможно де, аз се бях отчаяла направо и много добре ви разбирам какво чувствате, но няма как, трябва да се преодолее тоя период - с много търпение и нерви като въжета!!!!

daizy, да не би вашият проблем да са пък много силни колики? Не че съм големия специалист, ама минахме и ние през тоя ад, та ми е ясно за какво говорите! Към края на коликите, когато бяха най-силни, и Криси ми отказваше да яде, но беше различно от онова, когато бях в цикъл. Личеше си, че е от болка някак си. Запази спокойствие и си повтаряй, че е временно!!!

Успех!

Последна редакция: вт, 13 юни 2006, 09:22 от DessyM

# 85
Дейзи, ако няма смисъл да се правят депозити, какъв е по-удабният вариант, за да може вече да се трупат парички за децата? То е ясно, че след 20 год я камилата, я камиларя и аз се съмнявам, че нещата ще са както ги мислим сега, то все пак да имаме някаква сигурност и ние и те.

# 86
Добро утро,мами и бебчовци!!!Дано след снощния дъжд времето да се оправи , ама май няма изгледи ,поне за сега:(
Добре дошла на Галя , Стела е само с един ден по-голяма от твоята дъщеричка Laughing
Azzy аз изчистих коричките на Стела ( които бяха доста) със следната процедура:всяка вечер й мия главицата с шампоан-пяна за новородени на Мустела ( много ефекисен), мажа с олиото на Бюбхен и след това с гребенче  обратно на посоката на разстежа на косъма разресвам и те се отлюспват много лесно защто са набъбнали и меки и не са точно корички , а са микички такива( ако ме разбираш).И така за около седмица главицата й се изчисти напълно , а бяха страшно много , ужас!!!
Иначе Стела сутринта пак си разигра номерче : от 7,30 е будна , тогава хапна и към 10 вече страшно изморена и крива - рев голям. newsm45Давам цица да папка , дърпа се !!!Дундуркам , разнасям , мисля си , че щом не е гладна , значи вече много й се спи.Но тя пак не се успокоява!Накрая сред ред сълзи и сополи успявам да й капна няколко капки кърма и тя засуква НАЙ-СЕТНЕ и се нацока здравата и сега изморена и с пълно стомахче спинка  newsm44
Лек ден на всички и дано времето да е снас  newsm10

# 87
Добро утро и от нас  Heart Eyes
Като гледам какво е времето навън ми призлява - пак ще си висим цял ден в къщи Sad
Azzу, аз също не съм ходила още на контролен преглед след раждането Embarassed
Аз бях решила парите от детските надбавки (смешните 18 лева) да се "трупат" на сметка на Ива. После изчислих, че след 19 години детето ми ще притежава "колосалния" капитал от около 4 000 лева  hahaha

# 88
веси писах по кюто на мъжа ми е ето какво ми прати, копирам дословно:

Първата причина е инфлацията, за тази година прогнозите са инфлация, около 7%, което автоматично ще изяде доходността по депозитите. В момента има много форми на спестяване, от някой даже може да се извлекат данъчни преференции, единия вариант е пенсионен фонд, където се намалява данъчната тежест на човека, които внася парите с 10%. При застраховките ситуацията е същата, но там има по-големи такси, принципа на инвестиране и при двете схеми е сходен и доходността е близка. Друг вариант които е много популярен зад океана, са договорните фондове, те представляват колективна инвестиционна схема. Положителните страни са незабавната ликвидност, която до известна степен отсъства при депозитите и застраховките. На база на исторически данни тези фондове реализират най-висока доходност в сравнение с останалите схеми на спестяване, но не трябва да се забравя, че са и по-рискова инвестиция. В момента се предлагат няколко такива фонда, като се делят основно на три типа / консервативен, балансиран и  рисков/, по същия начин е подреден и риска при инвестиране в тях, съответно и доходността, по-рисковите инвестиции традиционно носят по-висока доходност. В конкретния случай инвестиция в балансиран фонд е най-подходяща. На пазара има няколко големи фонда, който предлагат подобни схеми (името винаги има значение). Не се наемам да препоръчвам никой колега, това си е решение на всеки.

дано да е от полза Peace

# 89
  • София
Ей, Дейзи, супер, в такъв случай мъжа ти ще ни консултира.  Hug
Именно за това става въпрос- за фондове, които инвестират в акции, недвижими имоти и прочие и имат значително висока доходност и са листвани на европейските и световните борси. Аз ще проверя и той ще ни каже какво мисли по въпроса  Joy
А депозитите са абсолютна глупост, съгласна съм  Hug
Иначе си мислех и за някакъв недвижим имот да и купим, но според баща и да "заключи" 100 000 евро е пълна глупост, още повече ние така или иначе строим сега къде ли не и на улицата няма да остане, по-скоро искаме да има нещо за след 10-тина години, когато ще трябва да се изръсваме доста за колежи и прочие, защото в БГ можем да си позволим всяко училище, но това не важи за Европейските престижни колежи, има доста време до тогава, разбира се, но бих искала да съм подготвена до тогава- ей-такива мисли ми се въртят в главата.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт