Мартенски сме ний душички-смееме се,гукаме и лапаме ръчички!

• 10 826
  • 273
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте в този мрачен ден,
времето е адски гнусно и вече ми писва да ви кажа честно и май пак ще настъпи промяна в плановете ни за море.Искахме първо да отидев до Евксиноград и после до Гърция,ама май ще обърнем нещата,егати лятото егати!!!

Вие обсъждате бая сериозни теми и без да ви прозвучи несериозно мен грам ама грам не ме вълнуват.Искам да кажа,че отдавна сме взели решение как да процедираме,ако някой иска нека ми пише на лични ще му кажа,просто мисля ,че тази показност е излишна (Ази,това е лично към теб,не ми се сърди,но тук пишат майки ,за които това са непослини неща и не мисля ,че е много уместно да говориш в цифри!Казвам това,защото имам подобно наблюдение,а не да те обидя.Мен специално не ме бърка,обаче има майчици,които биха се почувствали подтиснати от това,че не могат да подсигурят децата си на 100%,разбери ме правилно! Hug
Иначе детска градина вече сме избрали(то още преди да се роди беше решено)-тази в лицея в Горна баня.Сега обмисляне да живеем извън България,та ще видим к'во-що!!!Все изниква нова идея и малко и ние не сме сигурни как е да го направим.Искам детето ми да има истинско детство и един от начините е да живеем извън големия град(в малко градче или да купим къща в някое по-развито село),а другия извън България .

Наде, аз също раждах при Гунев и се наканих да отида на контролен с месец по-късно от предвиденото ,но не беше фатално.А и аз вече писах ,че най-вече ме вълнуваше кога  най-рано мога да забременея отново!

Иначе Тино е добре.От няколко дни минахме на 4 размер памперси,защото през нощта спи близо 12 часа и по-малките се напълват много сериозно и чаршафите също.

А не си спомням обсъждали ли сме столчетата за хранене?Вие какви сте си купили,защото аз не мога да си избера,а също и с проходилката така.... newsm78

# 91
Daizy от цеденето кърмата ми намаля драстично, бебка изобщо не искаше да суче и вече сме изцяло на АМ. Аз много се изнервях от това положение, а и бебка се изнервяше и затова бързо преминахме на АМ. Не се предавай, продължавай да настояваш! Simple Smile

Да ви се похваля, свалих почти всички кг - останаха ми още 2. От 3 седмици ходя на антицелулитен масаж и свалих доста от обиколките - талия, ханш, паласки - много съм доволна, ефекта е невероятен!!!Сега вече  си влизам в всички стари дънки

Констанс аз си купих столче за хранене  на Нео Нато от Малечко - 4 положениия на обелгалката, регулиране на височината и т.н Ето така изглежда http://www.neonato.it/schedaprodotto.asp?id_catEcomm=3&id_prodotto=124

Ще организираме ли среща скоро?

# 92
Съни защо не ползваш кредора а пишеш на маймуница-като ти е по дълъг поста е бая зор да го изчета Embarassed
Приемам забележката ти Прасенце!
Наистина сте подхванали много сериозни теми на разговор, много е несигурно бъдещето в Бг, инвестиции е нужно да се правят, но това наистина е тема на друг форум.
Аз съм от майките, които се цедят, след сученето давам добавката с бибенон, но определено е зор, храня се значително за да не намалява кърмата и така напълнях, но това е положението, по добре е отколкото да давам АМ. Има периоди, в които намалява, но Боби не се отказва от гърдата и така стимулираме, основно чрез нощното и сутрешно хранене. Моят съвет е да сте упорити и да не прибягвате до шишета, 95 % от бебоците се отказват от гърдите и се отбиват. При нас бе въпрос на късмет, поне засега почти сме само на кърма. Тези два дни ме съпипа бебчо, само мрънка и сега продължава, така че ви оставям... тъжим заради лошото време...

# 93
  • София
Зори, много ви е сладко столчето! Hug Би ли споделила каква му е цената? Знае ли някой столчетата до колко кг. се ползват?

# 94
аз пък си мислех, че тема на този форум са всички вълнения свързани с отглеждането на бебчетата. а това как да им осигурим хубаво бъдеще е особено актуално, според мен, и поздравявам майчетата, които подхванаха темата, че са се замислили още от сега, защото колкото по-рано, толкова по-добре. не мисля, че някой трябва да се засяга от темата повече, отколкото когато се споделят марки колички, столчета за хранене и прочие - разликите в кой какво може да си позволи пак ги има. не е нужно да се отделя непременно много - може да са детските надбавки, може да е повече или по-малко, а ако не може в момента, не мисля, че идеи за в бъдеще са излишни на някой. така, че моля нека не заклеймяваме темата за инвестициите, особено като можем да получим безплатен съвет от компетентен човек.
хубав ден на всички и хайде да организираме срещичка, щом се пооправи времето Hug

# 95
Абсолютно съм съгласна с Rumcheto! Това е форум в който обсъждаме всичко което ни вълнува

Gabi666 столчето струваше около 200 лева - аз си го избрах за подарък за погачата от сестра ми.

# 96
здрасти милички Hug
и аз умирам от яд от тоя гнусен дъжд,Бобчо не е излизал вече 2 седмици-как да излезем като той иска да го вадя от количката,ако беше като послушните бебоци може с мушама и чадър но сега  Sad
а и мен като Констанс ме е яд ,че ми се провалиха плановете -нали вече трябваше да сме на вилата  Sad
Зори мила дай да изчакаме да спре дъжда Heart Eyesза среща
Габи скъпа,столче за хранене купихме на Чико(към 250 лв май беше) -аз не питах до колко кг е newsm78но изглежда супер стабилно и мисля ,че поне до 3 годишен ще яде в него newsm78
Ази миличка,аз без да го мажа със зехтин преди баня,просто по време на баня намазвам главичката с този гел с лайка ,сресвам с тази мека четка с естествения косъм и плакна и така за седмица го изчистих Hug
Галя добре дошла  bouquet
Тася мила питах доброто педи и тя ми каза,че не е проблем и в ръката да е сложен пентаксима ,просто в бедрото било по малко болезнено за детенце Hug

а относно темата за паричките,аз и преди по повод разговора за майчински и т.н. написах ,че мисля,че подобни теми могат да доведат до някакви раздори а всички сте ми много скъпи и не ми се иска да се нагнети атмосферата във форумчето ни.
иначе е ясно ,че ние така или иначе споделяйки какво взимаме за децата,както казва Руми виждаме кой какво може да си позволи но някак си не е пряко newsm78
а мен в момента по ме вълнува запека на Бобчо от това,че например мъжа ми загуби два много сериозни клиента и от там доста парички newsm78

Последна редакция: вт, 13 юни 2006, 13:47 от prasentze

# 97
Има ли мами, които живеят около Южния парк и разхождат бебчовците там newsm78 Ние се разхождаме там и ще се радвам да си намерим компания, че сама ми е страшно скучно Rolling Eyes

# 98
Мами, аз да се похваля Grinning Издебнах Маги да заспи и си направих първата тренировна не помня от колко месеца newsm68 Чувствам се  sweating, но не от жега естествено. Но пък и се чувствам много ентусиазирана, дано да си задържа този ентусиазъм още поне 2 месеца та да посмъкна малко кила Grinning Чакам съмишленички да се подкрепяме, макар и виртуално, в борбата с килограмите Hug

А столче съм си поръчала това - http://www.pakostnik.com/productdetails.php?id=1516 Лошото е, че точно този десен свършва бързо и ще трябва да погна сестра ми да го взима бързо Mr. Green Тя и без това /дай Боже/ от други ден почва работа и с първата заплата ще си купи столче на племенницата /тя поне така обеща, но аз подозирам, че пак нашите ще го купят Mr. Green/ Според мен си има всички нужни екстри, пише за какви възрасти е, а и във форума четох само добри отзиви за него

Галя, аз ходя там доста често, защото родителите ми живеят в Стрелбище. Така, че ако искаш ми прати тел си на ЛС и може следващият път да ти звънна. А има и други мами, които са в този район Grinning

# 99
  • София
Привет и от нас,мамчета! Hug
Галя,добре дошла!Вписах ви в наш'то списъче! Hug
Прасенце,поуспокои ме! Heart EyesАма другия път ще и покажа аз листовката и ще я попитам "защо  така,аджеба?" Simple Smile
Аз още не съм мислила за столче за хранене,ама след като повдигнахте темата и вече почти всички или имате или сте се ориентирали,ще взема и аз да ги поразгледам.
Вчера преди да завали гадния дъжд се разхождахме в Южния парк с татито и случайно срещнах Туити и Румчето и видях сладките им бебоци! Heart EyesБобо спинкаше,а Кико се събуди докато бъбрехме и започна да раздава сънливи усмивки.Наистина като се пооправи времето трябва да си спретнем една срещичка,дано да е по-скоро!

# 100
Като сте подхванали темата за стол4етата аз пък да ви се опла4а , едни приятели ни подариха стол4е , едно такова дървено мисля 4е на бертони, абе гадно е и сега много ме е яд защото аз исках по хубаво да  му купим ,ама ще си останем с това, няма само стол4ета да трупам в къщи.

# 101
Здравейте, мами! имам чувството , че дъжда в София няма да спре никога... не знам дали и в другите градове вали така, но на мен ужасно пи писна да си седим вкъщи. Другата седмица ще заминем на вилата за един месец, живот и здраве, та искам да се обърна към мамите от Варна, дайте да си разменим координатите, много искам и ще се радвам да се срещнем!

Галя, добре дошла!

По отношение на инвестициите за нашите малки съкровища, аз се замислих дали да не направя застраховка живот на Писи, която да важи до навършване на пълнолетие, след което натрупаната сума+лихвите може да се изтегли и да си я ползва за каквото има нужда (надявам се да е за обучение). Все още не знам  дали е добре, но честно казано, Дейзи, не съм много на "ти" с тези инвестиционни фондове, макар че съм завършила мениджмънт, та няма да се  оправя с тях, струва ми се.

Весе, присъединявам се към теб в борбата с килограмите, от няколко дни имам ужасна мускулна треска, но ще продължавам докато не сваля пустите 12 кг. Надявам се като отидем на морето да плувам и това да ми помогне.
Столчето изглежда много добре, аз ще си купувам по-нататък, защото сега още ни е рано. Доколкото знам от ортопеда при когото ходихме, особено за момичетата, не трябва да се слагат в седнало или полуседнало положение до 6-я месец.  

На Пресияна ръцете й са непрекъснато в устата, яко си смуче палеца, не иска биберон и направо съм се шашнала какво да правя. Чувам фрапиращи случаи за деца, които си смучели пръста до 6 г, а даже и до 12 г. възраст. Не знам как ще я откажа, защото само като понеча да и махна палеца и започва да реве. При вас така ли е?
А вчера забелязах, че вече доста са й пораснали зъбите във венеца и може би скоро ще се покажат. Може и за това да е толкова раздразнителна. В четвъртък ще питам педито.

целувки! Flutter

# 102
чувствам се длъжна да поясня, че поствайки мнението на мъжа ми за инвестициите не съм имала намерение да парадирам или да пораждам спорове. просто видях че темата е засегната и ми се поиска да помогна, но за да не говоря наизуст го помолих него. сега определено съжалявам Rolling Eyesняма и да приканвам да ми се пише на лични, защото той работа си има достатъчно, а пък аз може да бъда обвинена че използвам форума за бизнес. тъй че с най-добри чувства и било каквото било Peace

сега по бебешките теми:

Зори, мерси за подкрепата, ще се боря до последна капка кръв, въпреки че току що успя малката да ме докара до рев.

# 103
Здравейте и от мен в този мрачен и дъждовен ден!
Най-сетне и на Катерина биха Пентаксим-а, сега спи сладко, сладко...та реших да видя какво се случва тук.
daizy, мила, не мисля че трябва да плащаш висока цена. В крайна сметка Али се нуждае от спокойна и отпочинала мама, а не мама, бореща се за кърма на всяка цена!  Hug
Веси, тъкмо се заитригувах да видя какво столче си избрала, ама то не се отваря картинката Sad. Аз лично съм решила да потърсим дървено столче, което в последствие се трансформира на ниско столче и масичка. Смятам го за доста стабилно и практично. Но това мисля да се случи, когато Катерина стане стабилна в седежа. Дотогава ще ползвам кошницата за кола.
Добре дошла ~ Галя ~!  bouquet
А, и за масажа - добре е да се прави масаж и гимнастика, когато бебето е спокойно. Като временно противопоказание се дава отрицателната реакция на бебето към тези процедури.
Това е засега от мен!
Лек ден  Hug

# 104
tasia , ще ни включиш ли и нас в мартенското списъче? Бебе - Кристина, родена на 07.03. в 9.35ч, 3100г, 49см.

Благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт