Противогрипна ваксина сезон 2018/19

• 32 948
  • 416
  •   1
Отговори
# 90
vl, за добавките и остаталите витамините съм съгласна с теб, че резултатът от тях често е по-скъпа урина, ако се храниш добре, едва ли имаш нужда от тях.

Но специално за витамин Д не си права. Той доказано има връзка с имунитета и с по-чести инфекции, автоимунни заболявания и други неща. Така че този витамин, който почти го няма в храната е хубаво да провериш дали си го набавяш в достатъчни количества.

Последна редакция: чт, 27 сеп 2018, 10:12 от LillyM

# 91
  • Пловдив
Допреди 2 години знаех,че вит.Д се приема основно за костите. Не се бях интересувала за подробности. След едно 6-месечно боледуване с различни вируси през две седмици се оказа,че имам дефицит на този витамин. Направих един курс,може би месец, и приключих с боледуването.
Оттогава всяка зима си приемам поддържащо по един месец вит.Д,слагам и ваксина. От две години настивам чак сега,и то не е нещо сериозно.
Честно казано вече не се спомням какво точно ми обясняваше имуноложката,медицинските термини не са ми силна страна,но разбрах,че значението на витамина е доста по-широко.

# 92
Моите деца всъщност почти не боледуват, а когато са боледували е било много леко. Те по принцип попадат във високорискова група, родени са по спешност недоносени, а дъщеря ми с много ниско тегло. По същото нещастно стечение на обстоятелствата не са и кърмени, кърмата ми спря от стрес докато лежаха в кувьози в неонатологията. Благодарна съм на съдбата, че нямат никакви проблеми и са изключително здрави и развити във всяко едно отношение (по този повод никога няма да ме чуете да обяснявам как преждевременното раждане не е огромен риск за здравето или как кърменето е напълно излишно) не правя нищо особено с тях, хранят се добре, излизаме нормално, не им давам витамини, добавки, хомеопатия - абсурд и др. само гледам да приемат достатъчно витамин Д, ваксинирани са с всички задължителни ваксини + някои препоръчителни за хепатит А и грип. В днешното море от информация и дезинформация се доверявам само на експертите, достоверни източници на информация и медицина, базирана на доказателствата.

# 93
Сега звъннах до ХЕИ-София да ги питам за ваксинацията. В момента имат само 4 валентната Инфлувак, но бързо свършвала, защото имало голям интерес тази година. Чакали другата седмица да им доставят Ваксигрип, 3 валентна. Имунизацията струва 20 лв. с Инфлувак, за Ваксигрип не знам защото нямат още. От имунизационния кабинет ми казаха, когато реша да отида, да звънна за всеки случай да питам дали имат ваксина, защото днес например вече свършила и чакали утре да ги заредят с нови дози. Тел. на имунизационния кабинет в ХЕИ-София е 8130498.

# 94
  • гр. София
Някой знае ли ваксигрип кога ще има по аптеките? Никога толкова много не е закъснявал.
Моля ви ако някой знае откъде може да се купи да пише.

# 95
Скрит текст:
Моите деца всъщност почти не боледуват, а когато са боледували е било много леко. Те по принцип попадат във високорискова група, родени са по спешност недоносени, а дъщеря ми с много ниско тегло. По същото нещастно стечение на обстоятелствата не са и кърмени, кърмата ми спря от стрес докато лежаха в кувьози в неонатологията. Благодарна съм на съдбата, че нямат никакви проблеми и са изключително здрави и развити във всяко едно отношение (по този повод никога няма да ме чуете да обяснявам как преждевременното раждане не е огромен риск за здравето или как кърменето е напълно излишно) не правя нищо особено с тях, хранят се добре, излизаме нормално, не им давам витамини, добавки, хомеопатия - абсурд и др. само гледам да приемат достатъчно витамин Д, ваксинирани са с всички задължителни ваксини + някои препоръчителни за хепатит А и грип.
В днешното море от информация и дезинформация се доверявам само на експертите, достоверни източници на информация и медицина, базирана на доказателствата.
Имайки предвид докъде ни докараха именно експертите с отричането си на мазнините и възвеличаването на въглехидратите, аз бих имала едно наум винаги.
Медицината не е и никога не е била точна наука, там всяко изследване е предпоследно.Не се знае какво би "доказало" следващото....

# 96
Скрит текст:
...
Имайки предвид докъде ни докараха именно експертите с отричането си на мазнините и възвеличаването на въглехидратите, аз бих имала едно наум винаги.
Медицината не е и никога не е била точна наука, там всяко изследване е предпоследно.Не се знае какво би "доказало" следващото....

А, после същите експерти отрекоха пък въглехидратите и възкачиха на трона белтъчините.  Laughing
Пиеш флуор за зъбите, даже в училище ти дават таблетки под строй, а след 20 години хоп, изненадка - много вредно било за зъбките.
С интерес наблюдавам накъде ще са следващите препоръки.
Точната наука е една и се казва "математика".
Другото е дъвка - сега отляво, после - от дясно. Който плаща, него рекламираш.

# 97
Флуoрът в определени количества е полезен за зъбите и при предозиране става вреден. Както и всяко нещо между впрочем, то и вода, ако изпиеш в прекалено големи количества може да се натровиш и да умреш. Разликата между лекарството и отровата най-често е в дозата. Значи,  не е достатъчно само да четеш какво казват експертите, но трябва и да умееш да разбираш какво казват.

Точната наука е една и се казва "математика".

Огромна част от проучванията в медицината се правят с помощта на математическата статистика. Ти може и да не вярваш в медицината, базирана на доказателства и в научните методи по принцип, но резултатите досега показват, че те работят доста добре.

Последна редакция: чт, 27 сеп 2018, 16:18 от LillyM

# 98
Аз си мислех, че физиката и химията също са точни науки, но според Джуди май не са......Чудя се и за механиката, хидравликата, ел.техниката......Тя се постара да боНбандира темата със своите разнообразни бисери.....

Аптеки "Медея" и "Премиум" обещават, че през идващата седмица ще доставят Ваксигрип.  

# 99
Физика и химия, да, медицината не. При грипна епидемия например, не изписват един и същ антибиотик на всички, защото не всяко тяло реагира на него. Ако 10 човека се оплачат от болка в коляното, може да има 10 различни причини за това.Значи няма как да приложат едно лечение и на 10-те пациента, нали? Та, в медицината единственото общо между всички е, че всички ще умрем. За всичко останало всеки човек е отделна вселена и уравниловката никога не води до нищо добро.

# 100
Точни науки са математиката и тези, които се базират на изчисления.
Физиката, химията, биологията са природни науки и се базират на опити, експерименти и изводи въз основа на резултатите от тях.
Разликата е съществена, т. к. всеки опит и извод може да се манипулира. Има отделна наука експериментални изследвания дори.
Затова и питах още в началото за линк към конкретните изследвания на този, който ги е провел, по повода, който се разисква. Твърденията на инстутиции не са това. Просто да видя кои групи са изследвани, как, каква степен на вероятност има за достоверност на изводите. Най-вече кой ги е провел. SunglassesНе че това би било несъмнено доказателство за нещо. Интересно ми е. Както писах - това може да се манипулира. Няма да е за първи път. Особено в сферата на фармацията.
А тек очаквам повече активност на рекламата, повече хора с първо мнение /и не само/ за форума, които много се вълнуват къде и кога да се ваксинират, нетърпеливи са, като майка, очакваща рожба. Това е често ползван прийом. Всяка година по това време. Като рекламите за средства против гърлобол и хрема.

Последна редакция: пт, 28 сеп 2018, 08:17 от Judy

# 101
За конспиративния ум всичко е част от конспирацията, дори обикновените хора, които не са съгласни с конспирацията, дори и те са част от нея.

Значи аз ако вярвах в конспирации, бих казала, че тези, които съветват другите "да си боледуват" всъщност има най-голяма вероятност да работят за някоя фармацевтична компания. Satisfied Но, не, не мисля, че сте част от някаква конспирация, просто има всякакви хора с бъгнати представи за света.

Belief in Conspiracy Theories Associated with Vaccine Skepticism

http://www.apa.org/news/press/releases/2018/02/vaccine-skepticism.aspx

# 102
А сега, когато се зададе конкретен и съвсем резонен въпрос ви избива на конспирации. Не така.
Лично аз не бих зобала себе си и близките си с неща, произведени от фармацевтиката, за които не е установено че са ми наистина необходими. Случаят е точно такъв. Здрав човек от ваксина против нормално често срещано инфекциозно заболяване не се нуждае. Ако е животозастрашаващо е друг въпросът.
Освен това попитах конкретно за ситуации, при които някой следва да е провел съответните изследвания, за да препоръчва химия на бременни жени. Интересно ми беше и написах по-горе защо.
Опитите на всеки търговец да си продаде стоката не са конспирации. За най-елементарна търговия и  финансови интереси става въпрос. Какви конспирации. Тях ги търсете при зелените човечета.  Laughing
Ще отворя този пореден линк към обяд. Дано поне в него има нещо наистина по въпроса.

# 103
Няма нищо резонно в това да твърдиш, че здравните власти, един куп учени, доктори от буквално всички краища на света лъжат и препоръчват неща, за които или няма проучвания, или има, но били манипулирани.  А този линк ще го отвориш точно толкова, колкото отвори линковете с проучванията за бременни жени. Laughing

А иначе за химията, ти с това твоето "боледувайте си" се моли нещата да не завият в по-лоша посока, че тогава, ако попаднеш в някое интензивно отделение ще видиш с каква химия точно ще те надупчат от главата до петите.

# 104
Колко време трае ваксината ?
Имунитетът за противогрипна ваксина е не повече от 5 месеца, доколкото си спомням от листовката. Започва да тече около 20 дни след като сме се ваксинирали, тъй като това е периодът, в който се изгражда и през тези първи 20 дни не сме защитени.

Общи условия

Активация на акаунт