Бъдещи мами с термин декември - VII

• 15 225
  • 273
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Мисля че колата не е препоръчителна заради болката, която може да предизвика контракции... незнам дали има други противопоказания. Аз така или иначе по принцип не мога да издържа, но се възхищавам и завиждам на тия дето могат...
Аз вече освен това нищичко не виждам и съм оставила тази задачка на скъпия...
Днеска съм на преглед и освен всичко мисля да питам и за педиатъра и евентуално да отида да се видя с него/нея.
А да ви се похваля от соц. грижи ми се обадиха, че мога да ида да си взема Решението, че ще получа помощ за бременност. Въпросната помощ обаче щели да ми изплатят след 20ти декември по дебитната карта.

# 151
Цитат на: Yanche
А да ви се похваля от соц. грижи ми се обадиха, че мога да ида да си взема Решението, че ще получа помощ за бременност. Въпросната помощ обаче щели да ми изплатят след 20ти декември по дебитната карта.

По каква причина ще ти плащат тази помощ ?

# 152
Ужаааааас от два-три дни кашлям по-малко.. ама днес вече си е съвсем сериозно положението.. баси късмета  Cry  как е възможно точно сега да се разболявам  Cry  Cry иде ми да ревна с глас  Sad

# 153
Цитат на: Mags
Ужаааааас от два-три дни кашлям по-малко.. ама днес вече си е съвсем сериозно положението.. баси късмета  Cry  как е възможно точно сега да се разболявам  Cry  Cry иде ми да ревна с глас  Sad

Mags, споко! Взимай от време на време по една лъжица мед и го оставяй бавно да се стича по гърлото ти. Също така много ще ти помогне, ако си изтискаш лимони и ги подсладиш добре с мед и разредиш с вода. Витамин С в лимоните и витамините в меда ще ти подсилят имунната система и до неделя ще си тип-топ.

При мен няма особено интересени новини. Онзи ден бях на консултация, за една седмиза от 1 см съм напражила само 1,5 см разкритие и доктора взе, че ми каза, че нямало да се очуди, ако родя другата седмица (а термина ми е тази събота). Направо щях да падна... #Silly  Аз вече толкова уморена се чувствам от бремеността... бебето страшно много ми тежи и вечер не мога да спя добре  Tired

Предполагам, че от този уикенд доста декемврийки ще почнат да разждат. Стискам палци на всички! Много силноооо! Stuck Out Tongue

# 154
  • София
Цитат на: Future pere

Aми щото съм си подала молба  Sunglasses
Отиваш (т.е. не ти а Мирка или отиваш ти поне да и вземеш бланката) в социалните по местоживеене и подаваш молба и чакаш да ти се обадят дали си одобрен или не. Трябва да приложиш и няколко документа - семейно положение (взима се от служба ЕСГРАОН или както им е там новото име, намират се в общината по местоживеене), някакъв документ за доходите ви през последните 6 месеца и болничен с датата на термина. ако имаш още въпроси пиши да ти кажа.

# 155
Цитат на: amira
Mags, споко! Взимай от време на време по една лъжица мед и го оставяй бавно да се стича по гърлото ти. Също така много ще ти помогне, ако си изтискаш лимони и ги подсладиш добре с мед и разредиш с вода. Витамин С в лимоните и витамините в меда ще ти подсилят имунната система и до неделя ще си тип-топ.

Ми това правя.. мед и лимони тъпча цял ден, ама как ше се оправя за 2 дни просто не ми е ясно.. Rolling Eyes много съм нещастна Cry  и като се разбухам така ме раздира и разтриса.. имам чувството, че малкото същество вътре ще оглушее от пукотевицата  Sad

# 156

Ми това правя.. мед и лимони тъпча цял ден, ама как ше се оправя за 2 дни просто не ми е ясно.. Rolling Eyes много съм нещастна Cry  и като се разбухам така ме раздира и разтриса.. имам чувството, че малкото същество вътре ще оглушее от пукотевицата  Sad

Обещавам ти, ще се оправиш. Пий течности и гледай позитивно на нещата. Като дойде време след два дена да раждаш, тялото ти само ще се мобилизира и всичко ще мине ОК. А за това, че тресеш бебока, не се тревожи. Още по-добре, така ще излезне по-бързо  Laughing

Със секцио ли ще раждаш?

# 157
Цитат на: Future pere

Aми щото съм си подала молба  Sunglasses
Отиваш (т.е. не ти а Мирка или отиваш ти поне да и вземеш бланката) в социалните по местоживеене и подаваш молба и чакаш да ти се обадят дали си одобрен или не. Трябва да приложиш и няколко документа - семейно положение (взима се от служба ЕСГРАОН или както им е там новото име, намират се в общината по местоживеене), някакъв документ за доходите ви през последните 6 месеца и болничен с датата на термина. ако имаш още въпроси пиши да ти кажа.

A kakav triabva da  e dohoda?

# 158
  • София
пo-malko ot 200 lv na chowek mislq... ama ne sym sigurna dali towa waji i za tezi pomoshti. az oficialno nqmam nikakwi dohodi, zashtoto sym studentka i nqmam oficialen trudow staj, zatowa ne moga da ti kaja... pitai tam - te shte ti kajat.

# 159

Обещавам ти, ще се оправиш. Пий течности и гледай позитивно на нещата. Като дойде време след два дена да раждаш, тялото ти само ще се мобилизира и всичко ще мине ОК. А за това, че тресеш бебока, не се тревожи. Още по-добре, така ще излезне по-бързо  Laughing

Със секцио ли ще раждаш?

Мерси мила.. надявам се да си права..  вече ме налегнаха и някви ужасни мисли от рода как в родилното ще ми кажат.. Ааааа ма ти как така ще му кашляш в лицето на това бебе, я по-далеч и въобще няма да ми го дадат нито да кърмя, нито нищо  Cry  дано се пооправя поне да не ми личи много  Close

Секцио - да .. на 5-ти по план график
Стискам палци и твойто бебче да хваща пътя навън, че голямо чакане падна.. мислехме, че ще си първата.. пък тя ква стана  Wink

# 160
Yanche написа:
Цитат

Предполагам че има срок ,колко време преди термина да се подаде  молбата за тази помощ, Янче имаш ли идея за това?

# 161

Със секцио ли ще раждаш?

Мерси мила.. надявам се да си права..  вече ме налегнаха и някви ужасни мисли от рода как в родилното ще ми кажат.. Ааааа ма ти как така ще му кашляш в лицето на това бебе, я по-далеч и въобще няма да ми го дадат нито да кърмя, нито нищо  Cry  дано се пооправя поне да не ми личи много  Close

Секцио - да .. на 5-ти по план график
Стискам палци и твойто бебче да хваща пътя навън, че голямо чакане падна.. мислехме, че ще си първата.. пък тя ква стана  Wink

До тогава ще се оправиш и никой няма да ти взима бебето и да не ти го дава Laughing

Абе ойта красавица направо се изложи  Grinning Толкова се натискаше да излиза, а сега не ще и да чува. От сега характер ми проявява  Stuck Out Tongue

Ще стискам много палци за 5ти и чакам с нетърпение да се похвалиш с бебето и да пратиш снимки!

# 162
  • София
Цитат на: Mischievous
Yanche написа:
Цитат

Предполагам че има срок ,колко време преди термина да се подаде  молбата за тази помощ, Янче имаш ли идея за това?

нямам идея, но мисля че няма срок. все пак трябва да е преди раждането... най-рано 45 дена преди датата на термина всъщност е изискването...  нещо такова имаше. Т.е. не може да си в 5ти месец и да искаш помощ... Помощта е еднократна и е 150лв.

# 163
Магс, много съжалявам за това, че си се разболяла  Sad
Грижи се за себе си и ти пожелавам по-бързо оздравяване  thumbsup

# 164
Цитат на: Mischievous
Yanche написа:
Цитат

нямам идея, но мисля че няма срок. все пак трябва да е преди раждането... най-рано 45 дена преди датата на термина всъщност е изискването...  нещо такова имаше. Т.е. не може да си в 5ти месец и да искаш помощ... Помощта е еднократна и е 150лв.

A naiakakv telefon da imash na koito da se obadia i da pitam? Che ne mi se razhozda do socialnoto mnogo mi e daleche.

Общи условия

Активация на акаунт