Бъдещи мами с термин декември - VII

• 15 149
  • 273
  •   1
Отговори
# 180
Еднократната помощ за бременност е за мами като мен и теб Янче, които по една или друга причина нямат достатъчно осигурителен стаж. Аз реално съм на трудов договор, но още нямам 6 месеца и затова вероятно ще си взема тея 150лв. Другата седмица ще се разбере. А 200тата лева след раждането ги вземаме всички. Олеле, какво ще правим с толкова много пари Thinking

# 181
Цитат на: Yanche
А за тази, която е 150 не знам дали е само за осигурените. Това трябва да попитате в разйонната ви служба Соц. грижи.

Осигурените получават 135 дни майчинство 90% от сумата върху която се осигуряват (отделно от сумата 200 лв, която се полага на всички), не вярвам да могат да взумат и още 150 лв. успоредно с майчинството.. няма логика.. Теб държавата те подпомага с тия 150 лв именно защото не си осигурена и не можеш да си получаваш майчинството, което се полага..

# 182
Цитат на: Mushu
А 200тата лева след раждането ги вземаме всички. Олеле, какво ще правим с толкова много пари Thinking

хехе.. ша ги палим и ша се топлим през зимата  Close

# 183
Цитат на: Mags
Ох и аз четох нещо такова.. струва ми се логично.. дано и в болницата мислят така, че явно е някъв вирус това и няма да мине за 1 ден..  откъде ми се лепват тия вируси просто на идея си нямам.. всички около мен здрави, аз все болна  Rolling Eyes

А от меда какви зверски киселини се получават няма да ви разправям  Imp

Да, аз също съм била на тези лекции и го казаха, и си е много логично.
Магс, не са сигурно от меда, аз ям много мед всеки ден пък отдавна нямам киселини, така че наблягай на меда и на лимоните и на чайчетата.

# 184
  • София
Цитат на: Mags
А за тази, която е 150 не знам дали е само за осигурените. Това трябва да попитате в разйонната ви служба Соц. грижи.

Осигурените получават 135 дни майчинство 90% от сумата върху която се осигуряват (отделно от сумата 200 лв, която се полага на всички), не вярвам да могат да взумат и още 150 лв. успоредно с майчинството.. няма логика.. Теб държавата те подпомага с тия 150 лв именно защото не си осигурена и не можеш да си получаваш майчинството, което се полага..

Аха... ясно ми стана вече. Много благодаря за разясненията!
А да ви питам според вас тия пари за бебето ли трябва да ги изхарча или за мен?  Twisted Evil
А ми казаха освен това от социалните, че когато се роди бебето в момента в който му излезе и акта за раждане да отида да си пусна и майчинските (100лв. на месец) за да може да ми изплатят и за декември... е да ама то бебето като трябва да се роди около 14ти за колко време мислите,ч е ще му е готов акта за раждане?! аз съм чувала, че става за около месец... т.е. през януари... и й го обясних на оная и тя каза, че според нея ставало по-бързо и съм можела да се вредя и за декември... трябвало просто през декември да подам документите, ако ще и на 31ви дек. да е...

# 185
Футуре, какво е 3.12.2004? Мирка да не е тръгнала към родилното? Thinking

Още не е Simple Smile Просто отбелязвам, че вече е 3.12 - времето лети и появата на нов живот наближава Wink
Никой не казва нищо за стриите. Нацепихте ли се ? Корема, гърдите ? Жената има над пъпа нацепване на кожата. На гърдите малко. Но пък постоянно казва "Как ми е опънат корема. Имам чувство, че ще ми се скъса кожата."

# 186
Ох, и на мен сума ти неща още не са ми ясни - например и това за т.нар. детски всеки месец (18 лв.), които зависят от дохода на член на семейството - те дали и към майчинстовото се получават, или като тръгнеш отново на работа и т.н., но сега всъщност ме интересува много повече как и кога ще вземе да се появи бебо, та няма да проучвам въпроса за момента.

А Future pere  вероятно просто на всички ни напомня, че вече е 3 декември, а нещо не се чува за нови декемврийчета - "кво се туткате, бе момичета", може би иска да ни каже  Confused:

А за днес май е секциото на Дороти - ако не бъркам, стискам палци!!!

Close-mas:  Close-mas:  Close-mas:

# 187
40 седмица......а бебето е още мираж!!!! Grinning
днес съм решила да измия някой друг прозорец, казват че помагало, ама знае ли човек упорито бебе ще излезе с характер, е не че няма на кой да се метне Wink
относно киселините от меда и при мен се появяват не мога да изпия един чай ако има мед вътре,кофти а толкова го обичах меда Sad

# 188
Цитат на: Future pere
Никой не казва нищо за стриите. Нацепихте ли се ? Корема, гърдите ? Жената има над пъпа нацепване на кожата. На гърдите малко. Но пък постоянно казва "Как ми е опънат корема. Имам чувство, че ще ми се скъса кожата." [/b]

Сбърках се от мазане, но въпреки всичко миналата седмица забелязах, че много ниско долу коремчето ми се е нацепило!!!! Cry Имам и 1 голяма отстрани на талията. Много ме е яд!

# 189
Цитат на: radostina
40 седмица......а бебето е още мираж!!!!

rotfImbo  rotfImbo  rotfImbo
Ще ме умориш!

# 190
аз засега нямам стрии да чукна на дърво ама една позната ми каза че се е нацепила след като родила, зависи за колко време ще ти се прибере корема, иначе като се сетя се мажа с каквото намеря последно с зехтин а зърната с гармастан

# 191
МАЙМУНКА,доколкото знам,детските  ти се полагат и по време на майчинство,т.е. вземаш твоите 120 лв(или колко са ни майчинските),сумираш ги с дохода на съпруга ти(ако имате брак) и делиш тази сума на 3(ако имате 1 дете)или 4(ако 2).За да получим бленуваните 18 лева,за да живеем като царе  Sick ,резултатът трябва за е под 200 лв на член от семейството.
Може и да са малко парите,но аз смятам да си ги искам(освен ако процедурата не е прекалено тъпа и мудна,от сорта на висене по опашки на студено.Дано да ги превеждат по банков път)

# 192
И аз не съм се нацепила, въпреки че корема ми страшно се опъна през последния месец.. мажех зехтин, ама като се сетя - през 2-3 дни, понякога през седмица.. надали това е помогнало.. по-скоро си е до кожа.. моята по принцип не е суха, а и килограмите ги качих горе долу равномерно..  надявам се да не стане сега при отслабването, но каквото-такова  Rolling Eyes

Дороти доколкото знам днес я искаха в болницата, но секциото още не беше определно - вероятно понеделник или през уикенда.. знам ли.. чакам да ми пусне смс-че като има повече инфо, ама ако са я приели днес само и е до мене  Wink  

Радостинке ти кво се моташ още - аз от кога ти разправям да почваш с тия прозорци, а ти се ослушваш  Twisted Evil айде дай му малко зор на това инатче..  Laughing

# 193
  • София
всичките помощи могат да ти ги превеждат по банков път. И на 4те молби (за еднократна при бременност, за еднократна при раждане, за майчински и за детски) има там място където си пишеш номера на сметката по която искаш да ти бъдат преведни. аз си ги написах на дебитната карта. Няма изискване на коя банка... работят със всички банки.

На мен доктора вчера ми каза, че е почнал да ми се смъква корема... а бебето беше 3.300... според него ще родя предсрочно.

# 194
  • София
Здравейте!
Аз съм си пак тук Confused  Embarassed .Сутринта ме приеха в болницата. Направиха ми всички изследвания, консултация с анестезиолог и кардиолог и следобед ме пуснаха. Секциото ще е на 7.12 (точно на термин), ако изкарам дотогава, защото след прегледа доста прокървих и имам леки болки. Ами толкова от мен засега...

Общи условия

Активация на акаунт