Септемврийските мишлета пристъпват с първите си обущета

• 11 722
  • 281
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте и от мен,благодарско за всички поздрави Heart EyesЧестито и на днешните месечета  bouquet  bouquet
По въпроса за обувките,Дари само в паяка щъка и съм и сложила вълнени чорапки,че обувките ги изхлузва на секундата как го прави този номер....незнам newsm78,за ясла и аз трябва да подавам документи,че после не се знае.По въпроса за храненето Еци и ние сме със същия проблем,вече сме на 4 хранения като в 10 ми отказва попарата и яде направо в 13ч.месното пюре.Вечер сме на зеленчуково уж да спи през цялата нощ но диването си иска цица по 3,4 пъти #Crazyпробвах с кисело ,но не го иска Sickвече не знам кво да я правя,а зор ще видя докато я отбия от кърмата,че без нея не заспива.
Поради лошота синоптина прогноза днес искам не искам ще трябва да се поразвихря из къщата .......докато чакам да се отворят "усмивките" щерката се събуди .Чао до следващото заспиване на беба Wink

# 31
  • Sofia
Привет!

Наистина времето днес е отврат. Егати, средата на юни е вече  Sad искаме слънчице
Днес сме заточени в къщи май  Confused
Рали ми разказа играта снощи. Цяла нощ се будеше през час, давам и бибата и си заспива, ама аз съм ..  Tired Какво беше това чудо не знам .. сигурно някой зъб  newsm78
За къпането - ние си я къпем всеки ден. Но рядко сапунисвам цялото тяло. Ние си се къпем всеки ден, защо да я лишавам, тя толкова се кефи  Grinning
Днес дадох и пилешко с ориз, хареса й май, утре повече Simple Smile На киселото мляко също се кефи.
И нещо весело накрая
http://images07.snimka.bg/000772575-big.jpg

Heart Eyes Heart Eyes Hug

# 32
  • Пловдив
Здравейте!
И тук времето е отврат! И малката щъка и мрънка , ама навън днес няма!  smile3512
За обувките - ние имаме към 5-6 чифта, но те ни са към дрехите и ги обувам само като излизаме, иначе в къщи си щрапа по боси крачета.   261uu
За яденето - ние май ядем доста повече пъти от вас, като наблягаме на кърмата. Часовете ни са малко относителни в зависимост от спането, но горе долу режима ни е следният. eat

8-9 - Кърма
11-12 - Кърма
14-15 - Пюре, или попара, или супа, или каквото и да е нещо различно.
17-18 - Кърма
19-20 - Плод или кремче или нещо лекичко
22 или в колкото ляга - Кърма

Лягаме късно, защото спи два пъти през деня - първия 11-15 долу горе, вторият 16-20 и не я слагам след това сле 22 да спи.

Къпя я всеки ден, сапунисвам я  през два дена.  bath1

Вие как давате ориза? Пасиран или както си е? Аз защото ориз съм давала само в супата и там е разварен и го намачквам с останалите неща с вилица. Вече не пасирам нищо, само намачквам Simple Smile

# 33
Здравейте, мили мами! Може ли да се включа в темата ви, интересна ми е .Ние сме на 8 и половина месеца, кърмим се още и вече се разхождаме с проходилка в къщи. Това е накратко. Hug Отскоро пиша в Пазарджишката група и съм много доволна , че открих сайта.Тук разбрах за късното захранване и още много полезни неща Laughing

# 34
bobi min-Добре дошла welcome welcome welcome

# 35
Добре дошла bobi min Hug
Айде и аз да се включа  Wink
Значи яде 4 пъти
8.00 - 240мл АМ
12.00 - 125гр месно(зеленчуково) + 125 плодово пюре
17.00 - каша, грис или кус кус (последните две по-рядко Wink)
22.00 - 240мл АМ
Те това е ядененто. През нощта не е яла в последните 6 месеца Laughing
В проходилката я пускам, тя се кефи известно време (20ина мин), но после разбира се й омръзва и вдига лапички да я взема. Бънджито така и не го залюби - прибрано е за следващото чааве Mr. Green
Обувките!!! - ами има едни маратонки с мека подметка, които са за навън, нови сандалки, които още не е тествала, че не стават за плавници Wink и куп домашни пантофки. Аааа има и от онези миризливите обувки дето са подметка с чорапче.
За къппането - всеки ден, ако не ни домързи newsm37
ЗлаВещица за ориза - давам почти цял - такъв е в пюрето пиле с броколи и ориз Mr. Green
taigi това будене ми мяза на зъбче newsm78
Вероника вече има 6 зъба - 2 кучешки и по 2 предни от горе и от долу tooth
Събуди се зъбатото джудже - отивам  Hug Hug Hug

# 36
  • София, в полите на Витоша
Здравейте и от нас!
Има- няма, пък се включа да пиша, ама все ви изчитам! Peace

Дани, съжалявам  Hug, какво ли не ви сполетя, вземи наистина колкото и нелепо да звучи да отидеш на църква да ти прочетат молитва за разваляне на магия, защото по едно време и нас ни беше подкарал един късмети  като направих това, нещата като чели се пооправиха...

Честита годишнина на Магда ама много бе!!! То и аз се жених за пръв път през 1986 г.....

Добре дошла      bouquet  и от мен на мама Боби мин!Чакаме подробности за теб и бебенце!

За падането да се включа и аз- последният път я оставих седяща и ВЪРЗАНА в голямата количка колкото да се облека и я намиршх супердоволна на земята по корем #CrazyПосле направихме възстановка с тати и установихме, че се е обърнала по корем, сурнала се е надолу и се е спуснала като алпинист по количката, а последното падане на земята е било от ниско и явно на коленца.... А вчера се сурна по двете стъпала към кухнята с проходилката и се поби по лице, но пак нищо й нямаше... Господ да ги пази, че ние не винаги успяваме....  Praynig Praynig Praynig

Освен това започна да руши, преди малко свали една лайсна от вратата  ooooh! докато вършееше из къщи с проходилката.

За форумската среща- все и аз се каня да отида, но точно тогава ще правят съученическа среща и нама как да неотида, защото за предишната не са ме намерили, направо ще се пръсна от любопитство, не съм си виждала съучениците от 21години  #Crazy #Crazy #Crazy!!! Направо ми се вижда сюрреалистично като го пиша!  Sad

Иначе ние сме на свободно хранене- обикновено сутрин около 7.30-8 пие мляко- кисело или адапте, около 11- 11.30- попарата я отказва, напоследък е плодово пюре с мляко и аз слагам малко каша, около 13-14- обядва местно пюре с десерт, напоследък й стържа и домат с малко сол след пюрето и тя е във възторг, към 17 яде каша, а ако я е пропуснала- към 19 яде супа и в 20-20.30  пие около 200 гр. мляко и заспива.

За сега е това от нас, отивам да я оправям че се сърди!

Цунки на всички красиви мами и красиви бебета!!!! 

Последна редакция: ср, 14 юни 2006, 09:06 от pipi67

# 37
Здравейте Simple Smile
taigi снощи и аз будувах ама аз изобщо не спах.Малкия звяр заспа в 21:00 докъто си тръгне свекъра след ма4а стана към 23 и аз си легнах към 23:30 и малкия се събуди и край .. За сметка на това ве4е ни излезе и 4-я резец отдолу така 4е кошаро наша дръж се ве4е имаме 8 зъба.
Абе pipiole сигурна ли си 4е са ку4ешки тия зъби  newsm78 щото и на нас ни казва докторката 4е подготвяме долните два ку4ешки ама те нали последни излизат ?
За къпането къпем се почти всеки ден Simple Smile ако няма някоя авария т.е. татито да не си е в къщи или да имаме режим на водата  #Cussing out Незнам какво означава сапонисване на цялото тяло ама аз слагам шампоана във водата той е и за глава и за тяло и сапонисвам с него. Мием дупето винаги след акане.
Има ли някой който да е почнал приучване към гърне ? Да сподели опит и часове на поставяне ?

# 38
Дани много съжалявам за Цвети. Дано миликата се чувства по-добре и дано най-накрая лошата серия да се прекъсне  Praynig

Уо големия ми племенник е същия дървояд  Laughing не се отчайвай на година и три месеца кошарата ще е в още по-лошо състояние  Joy

За обувките ние взехме едни буйки на Колев и Колев с дупчици отпред и ги носихме пролетта за тях вече ми се вижда доста топло. За съжаление от тях най-малкия номер беше 16, а те са и доста големи. Сега ще търсим сандалки. Моето нали ходи отдавна хванато за ръка и трудно се разминаваме само с престой в количката. Ортопеда ни препоръча да ходи предимно боса дори навън или най-много по чорапки, но ако е топло без тях  newsm78 Дотук съм съгласна, но нещо не мога да прегърна идеята от хигиенна гледна точка - ами те краката са и вечно в устата, когато не са здраво стъпили на земята  Shocked Вкъщи я пускам и боса и по чорапки, но навън  Thinking

Марче хубаво да си изкарате там Simple Smile няма да е скучно с тази зоологическа градина  hahaha

Съни
, Ели е с много суха кожа и я къпем през вечер още от 5-6 месечна, ако не беше и по-рано. А тя толкова обича водата  Confused ама какво да се прави... сапунисваме я два пъти седмично, но дупето го мием всяка вечер.

АниК Честит Рожден Ден на патерица! Още много хубави дечица ти желая!

Магда Честита годишнина на патерица и на теб! Обичайте се   bouquet

Тайги това беше върха  Joy Май зъб ще вадите по мое мнение, твърде прилича на нашата ситуация  Rolling Eyes

С храненето ме хвърлихте в размисъл  Thinking Ние много се забавихме то не беше грип, лактозна непоносимост, сега пак грип #Crazy Два дни малката беше с 39,5  ooooh! Тя плаче и аз плача  Cry Ахааа да се оправи и пак 38,6 и сега уж по-добре. Нали не беше яла 4 дни сега 300 изяжда и не и стига  Shocked Да не говорим, че още не съм дала глутен  newsm78 От лактозната непоносимост още не се е оправила изобщо....

6-7 кърма (колкото има) + плодово пюре
9-10 опит да се кърмим + плодово пюре или каша (с АМ)
12-13 кърма + зеленчуково пюре с АМ
15-16 опит за кърмене + плодово пюре или каша (с АМ)
18-19 кърма + плодово пюре или каша (с АМ)
понякога 21-22 кърма и/или плодово пюре

Супер еднообразно ми се вижда и поне сменям плодовите пюрета и кашите  #Crazy Преди да дам глутен не виждам как мога да разнообразя  newsm78

Някой да знае дали включването на глутен може да предизвика проблем при още неотшумяла лактозна непоносимост newsm78

# 39
  • Остров Приятелство
bobi min Добре дошла  bouquet

И аз така за банята съм решила, да си го къпя всеки ден.Не разбирам защо да я спирам, след като сега започва истинската цапаница newsm78 Grinning

За обувките, у дома сме по чорапки или боси, страх ме е още, че е студенко.На вън съм взела едни на Рънарс, нещо м/у маратонка и сандал, но пръстите са покрити.Има и други, но тези са му най-удобни.

За храната - от утре вече съм решила да го почерпя със зрънце яйце, дано да му се услади. Simple Smile
А по нанатък ми се ще да пробвам и кис.мляко, но хич не ми го побира главата как и по колко, и разредено или само разбито, през биберон или с лъжичка, марките които са добри, че то на пазара човешкият живот се е обезценил май Cry, със или без захар.Ми то моето детенце обича топла храна и не знам дали ще заспива пак така сладко кото след АМ, пък и нали след 10 месец започва и кухнята и вечер нали можело и супа/попарка.
Знам ли, ще видим как ще протече промяната?!

# 40
s_sunny киселото мляко трябва да подбереш да не е много кисело на вкус. Имаше тема специално за това и там майките се въртяха около 2-3 марки - Елби, Бор Чвор, Пършевица. Аз лично го давам като следобедна закуска понякога с бисквитки и плодово  пюре, но захар не виждам защо да слагаш. Всъчщност аз купувам друго мляко, казва се Рима, намира се много трудно и е два пъти по-скъпо от другите (1.10 Mr. Green), но е страхотно. Намира се трудно, защото е в ограничени количества, тъй като фермата, в която се произвжда е от 70 крави Animal Cow Animal Cow Animal Cow Animal Cow Animal Cow Animal Cow. Някаква семейна кравеферма. Ако ви попадне опитайте го, страхотно е Peace. Такова ядем ние, такова давам и на Вероника Grinning Давам й го като кремче, с лъжчка. Избягвам, ако имам възможност ползването на биберон. А за даването на топла храна вечер, не виждам защо да спираш вечерното млекце Heart Eyes
Wo накара ме да се замисля newsm78  Мисля  Thinking, мисля  Thinking и... май не са кучешки Blush

# 41
  • Пловдив
За ранобудните нещо приятно за сутрeшното кафе http://ziza.ru/2006/04/11/Photos-i-Visual-Art-by-Christopher-Gilbert.html
А от мен лека нощ! Hug

# 42
Добре дошла на новата мама  Hug
Пиполе, и аз знам че кучешките са най-накрая, ако има зъбчета до големите,, то това са резците. Ей вие и кисело млекце вече, а...а тараторче?  Laughing
Тайги, не ме питай с това будене. Но вече знам като почне и да реве нощем - значи след 1, 2 дни излиза зъбче Simple Smile
Снимката е мнооого готинаа
Ади е мнлко хремав  Cry Оф, направо е тъпня и днес мисля да пропуснем разходката иначе сме си всеки ден навън
А да ви питам като спят вкъщи бебковците през деня, като стават обличате ли ги с нещо отгоре. В смисъл - нали са затоплени и се зачудих, че аз никога не съм го намятала и да не би да съм го простудила нещо така  newsm78

Руми, вие с Мартинка ли ходихте?

Последна редакция: ср, 14 юни 2006, 08:55 от Maris

# 43
  • София, в полите на Витоша
Добрутро и от мен!
Съни, аз давам или Верея или Родопея, но Родопеята е по- сладка. В началото давах от по- нискомасленото, малко го разреждах, слагах малко вода и леко го затоплях - давах го вместо АМ сутрин и вечер. Но сега разпробих един биберон, защото ние сме още на 0-4 и давам неразредено и без захар.

Пипи, ти като каза за млякото , вземи кажги откъде го купуваш... или ще оставиш да си блъскаме главите...  Mr. Green

Навън пак е зима, аман от това време, юни ли е , ноември ли...  newsm78

# 44
Pipiole точно и аз се замислих ама понеже нашите втори резци ни излезнаха по рано от предните и по настрани та си помислих че може да си се заблудила ... А ина4е ако излезнат ку4ешките така бързо и рано перфектно 4е голям зор дават.
Мами съжалявам ама аз съм на вълна зъби 4е ме побъркват ве4е Simple Smile Дано да излизат по бързо и по лесно 4е аман ве4е.

Общи условия

Активация на акаунт