Септемврийските мишлета пристъпват с първите си обущета

• 11 728
  • 281
  •   1
Отговори
# 75
Ох момичета побърквам се .... newsm45 smile3511 smile3514 newsm61 и всички картинки за вбесеност. Денис не е млъкнал в4ера и днес цял ден. Не издържам ве4ееееееее. Ако не му дам нещо което иска почва да пищи и да се дере ако му подам друго почва да се тръшка и да хвърля това дето съм му дала. За яденето яде ама с триста зора. Ако не му обръщам внимание пак рев ако му обръщам ама не го взема пак рев... Имаме избил изцяло 8-и зъб не е от зъб може ли от инат да е ? Казвайте някакви контра мерки защото не издържаммммммм  #Cussing out #2gunfire

# 76
Уо, инат е! Сега е момента кой кого Simple Smile всички искат да се налагат и не знам кой ги е научил това!!!
Просто се въоръжи с търпение  Hug

# 77
  • Варна
Нанесох нови поправки в първия пост, с изчислените от Ивето мерки Laughing Както и добавих една нова мама st.ela с бебе Сарина родено на 16,09, която ми писа на ЛС. Дано се включи и тук в темичката  Hug
Аз също ще търся бавачка, от септември ще почвам пак работа, а на ясла мога да я дам чак пролетта. Добре че поне в яслата в квартала няма голям наплив, дано остане така докато ни дойде реда Praynig

# 78
Здравейте мами.

Честито на днешните месечета Андреас,Павел,Дамян,Детелина,Лилия и Дмитри  bouquet
Да са здрави,щастливи и послушни

Магда честит рожден ден на Марти  bouquet

Уо вчера Бобчо беше така.Ужасно ме изнерви.Така ревеше постоянно и хвърля...абе направо вече си проявяват характерчетата.

Лулу добре си дошла

Алекс страхотна таблица

Пепа сушенето като Мистър Бийн  Peace-много се смях-веднага си го представих какъв образ е.

Роси и аз чакам с нетърпение кухнята.Такова улеснение ще ми е.... HugСамо дано Бобчо да яде храната.

Изкарах го доста телеграфически,ама няма как... Joy hahaha

Хайде лека вечер от мен момичета Heart Eyes

# 79
Привет и от мен!
Благодаря за днешните поздрави - черпим ви с каквото си пожелаете.
Добре дошла на новата мама   bouquet
Магда, да ти е жив и здрав рожденика и много да те радва!
Иви, страхотна работа си свършила, благодаря ти за старанието   bouquet !
Аз до вчера бях много зле, но днес съм значително по-добре. Тръшна ме някакъв вирус и ми се отключи синузита. Имах и висока температура, гласът ми зачезна, главата ме болеше, та дори и ушите. Ходих до личната и тя ми изписа нещо за синузита и парацетамол, но не взех нито едното, нито другото. Реших да се самолекувам с хомеопатия и само с еднократен прием на едно лекарство (индивидуално за мен е, защото отговарях на почти всичките му психо симптоми) и тази сутрин бях много по-добре. Синузитът не ме тормози, нямам температура, ушите не ме болят и не бучат, абе почти съм готова. Лошото е, че заразих АНди и преди малко го усетих, че е хремав и се закашля няколко пъти. Утре ще му дам ударно Коластра (водораслите на Аквасорс) и се надявам всичко да отшуми.
Уо, може да пробваш да му даваш на Денис нещо студено (има такива гумени чесалки, които са с вода и се слагат в хладилника) да дъвчи, за да си успокоява венците. Може да го мажеш и с гел за венци, продават се в аптеките. Друго, което се сещам е да му даваш нещо твърдо да яде (геврек, обикновени бисквити, коричка хляб)
Роси, хубаво, че сте заменили ракията с гел за венци, доста по-разумно е  Peace ! А не знам защо казваш, че градината не е добра. Не знам, дали знаеш, но точно тази градина е една от най-добрите и доста трудно се влиза в нея. Аз съм давала спонсорство, защото държах именно на тази градина. Естествено, че има неща, от които не съм доволна, но то навсякъде е така. За яслата - аз съм против всички ясли, не конкретно нашата. Имах неприятни изживявания с една от учителките в ясленската група на Цвети и тогава се настроих много отрицателно спрямо яслата. Аз нямах избор и се наложи да я пусна Цвети на ясла когато беше малко над година и половина. Сега Анди не бих го пуснала, ще чакам до градината. Проблемът е, че децата в яслите са прекалено малки и не всички се климатизират добре, да не говорим колко боледуват. Естествено, ако майката трябва да започне работа и няма особено голям избор - яслата е неизбежна. Аз също бях в такова положение, но тък като сега не се налага да е така, Анди ще почака до градината.
Еци, Дейзи, какво решихте за форумската среща? Ще ходите ли? Аз също мисля да отида, но ще съм с Анди, защото мъжът ми и големите ще ходят до Брацигово за 2 дни и ще сме сами с АНди. МНого се чудих, дали и аз да не отида с тях, но пък ми се иска да отида на срещата, защото не съм излизала от 100 години, а имам нужда да разтоваря. А и съжителство със свекито, дори и само за 2 дни - не ми се нрави.
Марис, поздрави я Деската като я чуеш отново!
Съни, аз къпя всички дечурлига всеки ден - за мен това е важен навик и искам децата да го имат, особено момчетата (при момичетата като че ли е вроден).
За храненето - Анди от много отдавна е на 4 хранения. Преди няколко дни му дадох кисело мляко и определено не му е любимо, но го хапва, особено ако вътре има пасиран плод и бисквитка. Сутрин пие кърма, в пюретата също слагам около 50 мл. кърма и вечер е на кисело мляко, защото не ми стига кърмата за цяло хранене. Изяжда около 200 мл, понякога и 230. Вече е 9 кг и 75 см.
Нати, няма защо да се притесняваш за двигателното развитие на Алекс. Анди също още не може да се изправя и не мисля, че това не е нормално. Не прави и крачки когато го държа. Тони също беше така, просто си е до темперамент на детето. Анди се върти като пумпал, седи стабилно, само ако иска и се влачи по пода като гущер. Друго засега не прави.
Аз ще се цедя и ще лягам, защото съм доста уморена.
поздрави и лека вечер на всички

# 80
Забравих нещо - Вещи, от няколко дни се чудя какво стана с твоя нокът и все забравям да питам. Оправиха ли се нещата? Наложи ли се да ходиш на хирург?

# 81
  • Остров Приятелство
Добра вечер ли, нощ и от мен,
ужасно съм уморена Tired
Къщата е разделена на 2ва полеви лагера, съпруга ми е болен и то много, а ми се налага да търча от едната стая в другата нон стоп.На малкия ужасно му липсва тати, особенно когато го вижда, че е вкъщи и не може да си обясни милото ми то, защо тати не го гушка по много Sad
А във вторник имам и изпит по финансова математика Confused

Седя и се чудя, как вечеряте когато малчугана е около вас.При нас е на етапи, първо единия, после другия, че не се издържа, всичко бута, пипа по чиниите, дърпа покривката и т.н. калпазанче малко. Калоян иска да амама и той, иначе много е тъжен и ядосан.

Слагам на гърне и аз, но много странно - като е с дрешки стои, но като е по голо дупенце, настава вой и веднага иска да става.Принципно той е малко  Embarassed, дали е от това?

По повод красъците, виковете, тръшкането, лигаването и т.н. и при нас май се опитва или по скоро не търпи да е сам малко повечко, не мога да разбера защото преди стоеше, а сега се заиграва за малко около 30мин и почва  smile3506smile3512 и след малко smile3518

Честито на кормуващите Simple Smile
Магда, честит ви  party041

Хайде лека от мен, че детито пъшка и се върти нещо много.

# 82
  • Пловдив
Забравих нещо - Вещи, от няколко дни се чудя какво стана с твоя нокът и все забравям да питам. Оправиха ли се нещата? Наложи ли се да ходиш на хирург?
Дани, все се надявам да се оправя, но май няма да ми се размине. Кисна си крака редовно в тетра, мазах го със сапун, пробвах няколко неща. Днес дори отидох до едно близко село - там имам приятелка и тя ми набра някакво растение, казват му Дебела Мара - люспата се отделя и се залепва за набралото място - сложих си го два пъти и ще си слагам пак - това е последната ми надежда вече. Но явно проблема не е само в набралото - гнойта си изтича, но нокътя си расте и си остава забит и затова бере. Просто не виждам начин, по който може да се оправи. Мислех си, че като порасне цял ще се оправи, но от едната страна си расте нормално, а от другата, тази която беше проблемна си е пак така. Вече и като вървя се забелязва, че накуцвам. Ако се задържа така и тази седмица другата ще ни се наложи пак с Приси да прибегнем до услугите на чичко хирург , направо като си припомня какво беше и вече ме боли Sad

# 83
Добрутро мами.Хайде на сутрешното кафенце......

Честито на днешните месечета: Калина,Леда,Стелла,Марко,Александър,София,Алекс,Сарина  bouquet bdbaloni

Дани ние сме на линия.Мисля  да дойдем и тримата,освен,ако мъжа ми се откаже и си остане с малкия вкъщи.

Вещи и аз мисля ,че няма да се разминеш с чичо доктор-хирург.Стискам палци по-бързо да се оправиш-много гадна работа е това

Лек ден момичета  bouquet

# 84
Добро утро и от нас и честито на днешните ни месечета   bouquet

Дани с бебо ли ще си на срещата?

МамоРоси вие пък каква диета - за какво?

Малкия от вчера забелязах че пристъпва след подвижна опора самичък - бута си проходилката - като го сложа вътре се уплашва и иска да излиза и да я бута #Crazy Пак няма спокойствие Whistling
Ехее май се оправя времето и ще има лято Party
По този повод мислите ли да водите бебовци на море, планина? На нас много ни се иска, но ще видим отпуски и пр.

# 85

Уо, може да пробваш да му даваш на Денис нещо студено (има такива гумени чесалки, които са с вода и се слагат в хладилника) да дъвчи, за да си успокоява венците. Може да го мажеш и с гел за венци, продават се в аптеките. Друго, което се сещам е да му даваш нещо твърдо да яде (геврек, обикновени бисквити, коричка хляб)

Дани имаме 5 такива гризки ми не ги иска ... въобще и аз не знам дали е от зъб въобще .Ето пример ... Лази лази да докопа дистанционното аз не го виждам навреме и той успява да го пъхне в устата съответно аз го взимам казвам "НЕ" и се почва рев и извиване в дъга мятане на ръцете ... решавам да му дам играчка друга .Е не още по голяма истерия и рев до скъсване. Даваш му дистанционното млъква вземеш го пак се почва. И така е за всяко нещо което аз му взема защото не трябва да си играе с него .

# 86
Добро утро, дами Hug!
С Алекс ви черпим кой с каквото пожелае за 9-ия ни месец и честитим празника на всички наборчета Laughing.
Ние бяхме вчера на мерки и теглилки и резултата е 9.800 кг и 77 см, +400 гр и +1 см.
Евица, много ми се искаше да ходим на море, защото пропуснахме миналото лято заради големия ми корем, но май ще пропуснем и това за мое най-голямо съжаление Sad. Ние имаме вила до Белоградчик и сигурно ще отидем там за 10-ина дни с малчо. Там е тишина, спокойствие и има страхотна природа, ще си починем от София.
Дани, оправяйте се бързо с Анди, дано и на него му премине като на теб само за 1 ден. И аз знам, че всички деца се развиват индивидуално, но напоследък имах чувството, че само той остава някак назад, пък и няма желание да учи нови неща. На него си му харесва да стои прав и да си друса дупето и това е. Когато е седнал или легнал си подава ръцете да го изправя и ако го оставя да се помъчи сам започва да се сърди, но не и да се опитва да си помогне.
Вещи, дано не се наложи да ходиш пак на хирург, но ако все пак отидеш, настоявай за по-силна упойка и да изчакат да те хване все пак преди да те мъчат.
Уо, това на инат наистина прилича. И Алекс го проявява, но засега само ръмжи, когато му взема нещо от ръцете или не стане неговата и забравя бързо, но сигурно скоро ще се сблъскам с този проблем, защото те захитряват вече. Търпение и железни нерви ни трябват.

Кисело мляко той много обича. Давам му Пършевица 2 %, но слагам и 1 ч.л. захар. Вече като се събуди нощем и му давам кисело мляко вместо цица, така че смятам, че вече приключихме с нощното безкрайно кърмене. Сега се кърмим само сутрин и вечер, но май не му стига, защото сутрин след 1 час изяжда по цяла купичка попара, а снощи след кърменето пробвах да му дам кисело мляко и изпи още 100 гр.

Днес май ще става за разходки. Хубав ден от нас Laughing

Щях да забравя, Иви, страхотна си Hug Супер е табличката Peace

# 87
Момичета, да ви питам бебоците ви играят ли си с играчките или по-скоро са като Бам-бам с тях? Например Тео има от онези кутии с дупки с различна форма и трябва да пъха във всяка дупка съответната по форма фигурка. На играчката пише, че е за бебета след 6 месечна възраст, той е вече почти на 9 м, ама освен да мята и хвърля всичко, друго не пожелава да прави. В общи линии с всички играчки е така - подхвърля ги или ги яде... Как са вашите бебоци?

Уо, твоят Денис е голям образ  Hug Сигурно не ти е лесно, но си имаш  едно палаво сладко момченце!  Heart Eyes

# 88
  • Sofia
Привет!

Като ги чета вашите мерки и теглилки и се замислиам  Thinking Ние сме едва 7800, а на ръст даже не знам колко е. Вярно, че заради грипа и разстройството сме доста назад, ама чак толкоз ...
Ние вече се подвизаваме в къщата при майка ми. Тук е по-гот, защото бебето кисне в градината по цял ден. Е, всеки ден пътуваме с колата до тук, но на мен са ми 15мин с колата. Имаме и разни братовчеди на гости, въобще лудница Simple Smile
В събота или неделя заминаваме на село за 1 седмица, та няма да мога да се включвам. Като гледам ще бъде страхотно времето и Вие няма да пишете много-много  Whistling
Уо, и Рали проявява такъв инат, но май не толкова за играчки колкото постоянно да си при нея и да я забавляваш  ooooh! в тази връзка Лулу, Вие сте си за завиждане  Peace
Кисело мляко много обича.. аз си го квася, взимам прясно от леля ми на село.
Вчера обикалях из Люлин за обувки. Тези на КК ми се видяха с твърди подметки, а поне от това което прочетох съм на мнение, че обувките трябва само да пазят крачето, не да се опитват да го оформят ... Харесах само едни мокасинки (буйки) на Минимен, само че бяха с връзки и ни бяха малко големи, а други нямаше тук в този магазин. Иначе са страхотна изработка  Peace струват си парите .. Та сега ще издирвам къде има на тази фирма...
Ще ми се и до новия Мол да се разходя, но май ще изчакам да пуснат и киното. Аз съм гледала IMAX, направо невероятно изживяване  Peace
Пепа, и ние сме си точно Бам-Бам  Twisted Evil
Приятен слънчев ден и целувки  Hug

# 89
Еееее голям гърч падна, но накрая качих снимките!

Ето тук и тук може да видите кифлата Мартина. Тук са снимките от Истанбул, тук от Италия.

Уо, човека си е с характер Grinning Яко да ти е дупе Rolling Eyes

Пепа, мойто мнение е че са малки за такива неща. Игрите им все още се свеждат до чукане на предмети един в друг, хвърляне, разглеждане и лапане. Стафидките им не са се нагънали толкова, че да чатнат коя фигурка, в коя дупчица трябва да влезне. Нямам много ясни спомени, но Ина това почна да го прави някъде след годинка и нещо. Играчката я дават за след 6 месеца, защото дори и да не се ползва съвсем по предназначение, развива мозъка с различните цветове и форми.

Майка ми сутринта ми се обади да ми каже, че Марти е повърнала храчки. Помолих я да я заведе на лекар и сега се оказа, че е с ангина и възпалени уши Cry Някакъв грп било Confused А никакви признаци не даваше да е болна Shocked Вчера е била съвсем спокойна, яла е спала е и само вечерта се разхленчи, като я преобличах, но вече много и се спеше. Сега ще си взема болничен за понеделник и сряда и ще я гледам аз вместо бавачката. През останалите дни ще си я гледа майка ми.

Общи условия

Активация на акаунт