Великобритания - Тема 76 Есенно към Зимно Коледно

• 47 342
  • 729
  •   1
Отговори
# 390
Дорет, благодаря за инфото, със сигурност ще имам да питам нещо по-натам. Моята госпожица другия месец става на 3г, но ако си спомняте бях ви казала, че буквите са и интересни и иска само тях да пишем. Имаме си дъска за писане и магнитни букви на български. В яслата май учат английските букви по малко, ние вкъщи-българските. Детето вече знае почти цялата азбука и разпознава буквите. Вярно, повечето са вместо м мама, взезто б баба и тн. Но има и букви, като р например, си ги знае лато букви. С помощ брои и на двата езика, без помощ- една мешаница с пропускане на по-трудните за изговаряне.
Памперс, идеята е страхотна, определено ще го имам в предвид за малко по-натам и аз ще говоря с учителите за нещо подобно.

# 391
  • Bristol
Точно така е Блу, дали е стронг или вери стронг се определя от съдържанието на глутен. За печива като питки и козунаци, а и за сладкиши е най-добро.
Ние вече не консумираме хляб в къщи и избягвам да правя тестени и сладки неща като цяло. Правя за закуска от време н а време за детето и ММ кифлички или палачинки и толкова.
Аз хляб почти не ям и сандвичи не обичам, обаче баници въртя, кейкове с вишни, моркови, пащърнак, кафе, браунис и тн, поне два пъти месечно. Къпкейкс за забавление, но не ги правим с айсинг, защото в къщи освен мен на никой друг не му харесва, а бия сметана и с нея ги украсяваме Simple Smile Бисквити само за Коледа и Великден, много са ми пипкави. Имам специални рецепти и голямо украсяване пада после. Точно утре си мислех мекици да направя, но тъй като имаме гостенче, не знам до колко на местните ще им допаднат нашите мекици, май палачинки мъжът ще завърти Wink Торти за рожден ден четири пъти годишно правя 😁

Днес голяма минавка. Не знам коя прогноза е гледала една моя позната, но снощи късно ми пише, да излезем да караме колела, до обед щяло да е ок. Викам, супер! Събудих се сутринта, едно слънце блеснало, красота. Тръгваме с нея и по средата на пътя като ни заплющя един дъжд, пътя не виждах! Кошмар! Решихме да се връщаме, тя спука гума. Хайде оправихме гумата, но тъй като бяхме подгизнали и докато оправяме гумата не се движехме много, направо се смръзнах. Не си чувствах стъпалата. Вече на не повече от 5 мин с колелото от вкъщи, хайде и аз спуках гума 😜 Парче стъкло се беше забило. Но реших, че ако тръгна да я сменям, още по-студено ще ми стане и бутайки колелото се прибрах. Въпреки горещия душ, няколко часа краката си ги чувствах изтръпнали. Мъжът ми се накара, не съм ли гледала прогнозата, къде съм била тръгнала 😔

# 392
Ронка, ще го изчисти с времето това броене.
Аз започнах да му подготвям игри на български и ги качвам в Pinterest, за да са лесно достъпни за принтиране. Ако искаш, ще ти пратя линк.

Мери, много неприятно. Дано не се разболееш!

# 393
  • ENGLAND
Pampers, ако въведеш и писането на български заедно с английския ще е супер. Аз направих огромна грешка да поизчакам и досега моята пише с краката си.

# 394
Да Памперс, ще съм ти много благодарна 😊

# 395
  • UK
Обратно на почти всички тук, в България нищо тестяно не ми се получаваше. Тук имах един два неуспешни опита, но покрай един съвет на някой в темата за брашното на Allison почнах едно месене то не бяха козунаци, хлябове, питки
торти и т.н. Преди две години или може би три осъзнах, че няма никакви бенефити за тялото, имунната система от тестяните храни и вече почти не консумираме. Децата ми ядат паста и понякога пица, местя тестото на Джейми и замразява на малки порции, вечер го изваждам и сутрин пека малки пици за лънч бокса.
Моята голямата е на 7г. и много съжалявам че не я натисках с българския от по-рано, сега е много трудно. Ходи и на БГ училище, но с голямо нежелание пише, чете даже вчера се упитвах да и обясня да разделя думите на срички, нищо не стана само се скарахме.

# 396
Обратно на почти всички тук, в България нищо тестяно не ми се получаваше. Тук имах един два неуспешни опита, но покрай един съвет на някой в темата за брашното на Allison почнах едно месене то не бяха козунаци, хлябове, питки
торти и т.н. Преди две години или може би три осъзнах, че няма никакви бенефити за тялото, имунната система от тестяните храни и вече почти не консумираме. Децата ми ядат паста и понякога пица, местя тестото на Джейми и замразява на малки порции, вечер го изваждам и сутрин пека малки пици за лънч бокса.
Моята голямата е на 7г. и много съжалявам че не я натисках с българския от по-рано, сега е много трудно. Ходи и на БГ училище, но с голямо нежелание пише, чете даже вчера се упитвах да и обясня да разделя думите на срички, нищо не стана само се скарахме.

* ползи

# 397
  • UK
[quote author=Doret link=topic=1064495.msg37675276#msg37675276 date=1541883838
Не знам дали и как ще го приемете, един съвет от мен към мамите с децата в ресепшън.
Ако искате децата ви да се научат да четат бързо не само на английски, но и на български, заознайвайте ги едновременно с английската и българската азбука. И сега, в началото на ресепшън им покажете как се сричкува на български. Веднъж усвоили ли са сричкуването на български те по интуиция ще започнат да го прилагат и при четенето на английски и ще започнат да четат много по-добре без да осъзнават това.

[/quote]

Абсолютно! Точно по същия начин се получи и при двете ми деца и схванаха веднага блендването и започнаха да четат от на двата езика едновременно. Тук таме в началото объркваха двете азбуки, но много бързо се ориентираха.

# 398
  • Варна
Това брашно най ми харесва
https://www.sainsburys.co.uk/wcsstore7.31.0.120/ExtendedSitesCat … 0000061575_L.jpeg
И ние сме на домашен хляб Wink

# 399
  • Bristol
Мерси, Pampers 🤗 От студено не истивам, но в офиса завърти ли се някой вирус и не го пропускам 😂 😜

Не знам за хляба колко е вреден, но на мен сериозен проблем ми е сладкото. Такива количества поглъщам, дъщерята консумира по-малко от мен, а синът много добре се контролира. В къщи сладките неща се крият от мен, иначе изчезват за броени часове 😔

Днес времето е прекрасно, а аз съм в къщи и домакинствам Sad Поне колелото си го оправих на припек ☀ 😊

# 400
Currently helping my son search forhis chocolate that I ate last night.
Подобна смешка се върти из фейса.

# 401
Какво сътворих аз днес. Бяхме си взели бяла тиква от Лидъл за тиквеник. Обаче вече реших да не поръчвам нбългарски кори за баница, защото напоследък ми се струва, че ги правят много тънки, а и само ми седят в хладилника като поръчам 4-5 пакета и реших вече ще си купувам от тукашните. Вече венъж правих бутер банички, баница и тиквеник с тиквата от Хелоиуин. Ходихме да пазаруваме и си бях взела puff pastry за банички, които се ометоха за ден. Днес реших да направя тиквеника, но по погрешка съм взела crust pastry  и имах останал пакет от puff pastry. Направих ги с плънката предназначена за тиквеника, тиквата и кокосова захар и те взеха че станаха много хубави, тези с crust pastry. Станаха като бисквитки с пълнеж. И реших за Коледа да правя пак от тях, но имайки се в предвид, че няма да мога да намеря тиква тогава, с какво мислите бих могла да направя пълнежа? Трябва да е нещо сочно, но не и прекалено мокро, за да не се разтече.

# 402
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ябълки, но ги разбъркваш с галета или смлени бисквити за да оберат влагата.

# 403
И реших за Коледа да правя пак от тях, но имайки се в предвид, че няма да мога да намеря тиква тогава, с какво мислите бих могла да направя пълнежа?

В Асда предните зими имаше постоянно тикви. На нас тиквеникът ни е любим десерт и винаги имам поне една у дома и кори в камерата.

# 404
  • Истински се вижда само със сърцето.
Памперс като каза камера, можеш да си прибереш настъргана тиква и да я замразиш, после си става пак идеално за тиквеник Simple Smile
Ох и такова не мог ада ям, ама съм 12 кг надолу вече и още трябва та ще търпя Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт