Великобритания - Тема 76 Есенно към Зимно Коледно

• 47 246
  • 729
  •   1
Отговори
# 120
  • Bristol
Ние сме на Върджин, интернет само, най-високата скорост, без лимит и тн. Въпреки, че това без лимит е малко относително, вече лично го усети мъжът. Той работи понякога от в къщи, поддържа софтуер и му е важно да има добра връзка. Това било най-доброто, което можал да намери тук, така твърди. Нямаме стационарен телефон и телевизията им не я ползваме. На freeview сме и Netflix, повече от достатъчно ни е.

# 121
здравейте отново,
сетих се за въпрос.

мога ли да си стоя с бг телефон (виваком) или има ограничение на времето, в което си роуминг или бг да си го държа, но и да имам ваучер или английска карта?

# 122
Мисля, че роуминга на Виваком може да се ползва в друга страна до 4 месеца.

# 123
Здравейте, искам да попитам ако е възможно някой да ми отговори с 5-6 изречения на следното питане.
С половинката обсъждаме живот в UK и по-специално в Шотландия.
Притеснява ни това че сме с бебе на 4 месеца и си нямаме идея как стоят нещата там с отглеждане, лекари, ясли и подобни.
Прочетох темите доколкото можах, плюс линковете от първия пост, но все пак ако някой е минал през това и сподели бихме били много благодарни.
Просто ей така да каже, какво може да очакваме, на какво да се надяваме и т.н.

# 124
Градините са платени. Посещават ги деца от 0 до 4г. Има опции като детски центрове почасово или childminder, но цените са сходни. Варират между £30 и £50 на ден. Но пък са гъвкави откъм посещаемост. Всяко дете е с личен график за посещения според нуждите на родителите.

Детското здравеопазване е безплатно-в това число и лекарствата.  Записвате детето на лекар и ходите при нужда. Отделно всяко дете има health visitor, който следи развитието му и помага със съвети и препоръки на родителите. Периодично ви посещават у дома или вие ходите в центровете, където имат кабинет за срещи с майки и бебета.

# 125
Градините са платени. Посещават ги деца от 0 до 4г. Има опции като детски центрове почасово или childminder, но цените са сходни. Варират между £30 и £50 на ден. Но пък са гъвкави откъм посещаемост. Всяко дете е с личен график за посещения според нуждите на родителите.

Детското здравеопазване е безплатно-в това число и лекарствата.  Записвате детето на лекар и ходите при нужда. Отделно всяко дете има health visitor, който следи развитието му и помага със съвети и препоръки на родителите. Периодично ви посещават у дома или вие ходите в центровете, където имат кабинет за срещи с майки и бебета.

Супер, благодаря Ви много.
А лично така мислите ли, че си струва да се рискува, или да се изчака малко повче време, че да кажем детето да е по-голямо и да има шанс и за майката да си намери работа, дори почасово?

# 126
Дори в момента може да си намерите работа почасово и да оставяте детето на градина.
Има и опция с работа на смени, например да работите, когато мъжът ви е у дома и гледа детето-вечер и/или почивните дни. Има много семейства, в които и двамата родители работят на смени и напасват графика така, че единят да е с децата у дома. 

# 127
Ние работим на смени, когато бях на работа де. И на двамата са ни дълги смените и детето ходеше само сутрин на градина, но един от нас задължително си беше вкъщи. Най-често майчинството приключва около 9 месец и децата ги дават на чаилдмайндъри. Ако имате готова работа, по-добре не го мислете, ако не поизчакайте след Брекзит да видите на къде ще тръгнат нещата. Иначе за бебе, няма да имате проблем с гледането, всичко е много гъвкаво тук. Само че няма да бъде следено от педиатър както в България, общо взето само за някой съвет от хелт визитора или при проблем с джипи.

# 128
Ронка, повечето детски ЛЛ в Бг не са педиатри. "Следенето" се ограничава до това да го измери (тегло, ръст) преди да му сложи ваксината. Толкоз!

# 129
Ронка, повечето детски ЛЛ в Бг не са педиатри. "Следенето" се ограничава до това да го измери (тегло, ръст) преди да му сложи ваксината. Толкоз!

Да ти кажа изобщо не ги знам. В наше село дори сами ги мерим. Хелт визитори  само ако се запишеш предварително и ако нещо те притеснява. Иначе сам на везната. Хич незнам кой е по-добрия вариант, дали бг модела или тукашния.
С каката поне имахме повече срещи с хелт визитора, тогава малко бяха тия които ходеха сами да мерят, сега обратното. Не съм очарована, не че нещо кой знае какво съм си приказвала с тях.

# 130
  • Истински се вижда само със сърцето.
Аз съм много доволна от хелт визитърите които сме имали, много и адекватни съвети когато сме имали нужда. И сега ако искам да говоря с тях само трябва да се обадя или директно да отида до стаята им в клиниката. А и първите месеци нашата идваше в къщи на мерки и теглилки и разговор.

# 131
Аз съм много доволна от хелт визитърите които сме имали, много и адекватни съвети когато сме имали нужда. И сега ако искам да говоря с тях само трябва да се обадя или директно да отида до стаята им в клиниката.
И аз така. Като дойдохме много се възползвах за всичко да я питам нашата.

# 132
  • На острова
И ние сме на Върджин всичко, интеренет, ТВ (малко я гледаме, то няма време 😆), и телефон. Писала съм по назад, че когато ММ им каза, че приключваме с тях и те ни намалиха таксата почти на половина.
Иахме наскоро проблем с нета, аз почти не хващах, и сменихме рутера с един нов, по-модерен, сега е наред.

# 133
  • Манчестър
И ние сме на Върджин всичко, интеренет, ТВ (малко я гледаме, то няма време 😆), и телефон. Писала съм по назад, че когато ММ им каза, че приключваме с тях и те ни намалиха таксата почти на половина.
Иахме наскоро проблем с нета, аз почти не хващах, и сменихме рутера с един нов, по-модерен, сега е наред.

И ние сме всичко на Върджин ( интернет, ТВ и телефон ) , но ми свърши промоционалната цена и сега  е повечко. Май ще им се обадя ,че ще напускам да видим какво ще предложат. МС не се е оплаквал от нета, а за мойте нужди и ТалкТалк ми вършеше работа😀

Сега се занимавам да намеря по добра тарифа за ток и газ .

# 134
  • България моята родина

И ние сме всичко на Върджин ( интернет, ТВ и телефон ) , но ми свърши промоционалната цена и сега  е повечко. Май ще им се обадя ,че ще напускам да видим какво ще предложат. МС не се е оплаквал от нета, а за мойте нужди и ТалкТалк ми вършеше работа😀

Сега се занимавам да намеря по добра тарифа за ток и газ .
Като стана въпрос за ток и газ и това ми наближава.По принцип в началото хазайна ни активира и вече година през 3 месеца плащаме доста високи цени.Сега се чудя дали сама да не търся доставчик.Не съм сигурна дали това което плащане в момента е много или малко.Вие какви цени ориентировъчно плащате?

Общи условия

Активация на акаунт