Бременност, бременни - бързи отговори и въпроси - 54

• 36 239
  • 751
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте. Аз съм в 4 месец и влязох по спешност в болница за задържане. Голям стрес изживях. През нощта се събудих да отида по малка нужда и кървях. Ей така, както си спях, ми се отлепя малка част от плодното сакче. Бебчето е добре, молим се да го задържим. Пия дуфастон и лежа. Бог да е с мен. На човек какъвто му е късметът.. Никой не знае защо се получава така. Честито на всички нови бременеещи и дано нямате никакви проблеми.

И аз лежах в 5 месец, както са ти писали много жени лежат. Бях се стреснала доста, но в болницата ме успокоиха. Бих ти препоръчала наистина сериозна почивка с много лежане, спокойствие и разбира се терапията, която ти изпишат. Успех 😊

# 376
Здравейте. Имам затруднения относно липсата на Аспирин протект в аптеките.
Пробвах с Акард 150mg.-проблем със стомах, пробвах с Тромб АSS, прокървях.
Сега си взех Унирекс,но е 75 mg. и не знам как ще е по-добре да пия,едно или две. А и той дали наистина заместник на АП? Бременна съм в 6г.с.,имам преглед понеделник,но дотогава как да действам? Благодаря.

Аспирина с различни имена си е все аспирин. Байер не произвеждат някакъв уникален аспирин. Не се пият по две таблетки! Освен в някои много тежки случаи, но това се вижда след определени изследвания и със сигурност не в 6та седмица.

75 мг е много по-добре от 100, не случайно ще изчезне скоро отвсякъде този Аспирин Протект. При всичко това, щом си прокървила, спри абсолютно всякакъв аспирин и върви на преглед.

Благодаря за отговора, когато прокървих, доктора ми го спря за известно време, след това каза да го продължа. Имам и мисед преди година, хетерозиготна мутация и не мога да го спра без лекарско мнение.

# 377
Щом си имала няколко чисти дни - продължаваш си. А щом си с мутация, само на аспирин ли си? Инжекции не поставяш ли? Те са доста по-безвредни от аспирина.

http://www.bg-mamma.com/?topic=1061902.30

Тази тема може да ти е от полза.

# 378
Да,само на аспирин, защото не е най-тежката мутация. Някои доктори даже и не смятат за нужна и терапия,но се презастраховахме с аспирина.

# 379
Здравейте, са ви се оплача.. бях си поръчала фетален доплер, който да ползвам в къщи, защото съм малко от притеснинетелните бременни и за всичко бягам при доктора(писнало му е от мен) Е след всички изгледани клипове, инструкции и т.н, нямах нервите да открия ритъм, открих, но мисля, че беше моя, ядосах се и го хвърлих настрани.. мислех, че ще ми е доста полезно и ще се успокоявам, но не го постигнах. Та тези мами, които се замислят за този доплер, най-добре да разчитат на прегледите при лекар, пък нека сме им досадни

# 380
Здравейте, са ви се оплача.. бях си поръчала фетален доплер, който да ползвам в къщи, защото съм малко от притеснинетелните бременни и за всичко бягам при доктора(писнало му е от мен) Е след всички изгледани клипове, инструкции и т.н, нямах нервите да открия ритъм, открих, но мисля, че беше моя, ядосах се и го хвърлих настрани.. мислех, че ще ми е доста полезно и ще се успокоявам, но не го постигнах. Та тези мами, които се замислят за този доплер, най-добре да разчитат на прегледите при лекар, пък нека сме им досадни

Аз си ползвах доплера, докато започнаха да ритат. Да не си пробвала твърде рано? Ако ти е толкова трудно да намериш пулса - първо трябва да ти го позиционират на ехографа и когато знаеш, къде е бебето, ще ти е по-лесно да го насочиш. И трябва да слагаш достатъчно гел, без гел, нищо не се чува.
В ранните седмици 10-11 се хваща пулса много, много ниско долу, под линията на секциото дори, по корема нищо няма да чуеш.

# 381
Хмм, ами аз ползвах олиото ми за стрии, но пак си чувах някакви неща, дали и това има значение? Може би много нагоре го търсих - около пъпа

# 382
Хмм, ами аз ползвах олиото ми за стрии, но пак си чувах някакви неща, дали и това има значение? Може би много нагоре го търсих - около пъпа

Joy

Как около пъпа ще го търсиш, то когато се чува там, вече ще те рита силно и никакъв доплер няма да ти трябва. Много ниско долу, където започва триъгълника, направо в началото на окосмението и си намери контактен гел, с олиота разни не става и ще го чуеш - като тичане на конче, много е бърз пулса. Simple Smile

И не мести бързо накрайника, дори задържай в някаква точка за секунди, защото не е веднага, като се допре и да чуеш, има си нужда от време да удари вълната и да ти върне звук. Мноого бавно го движи.

# 383
Хахаха ужас😆🤗 ще пробвам пак като си взема гел! От къде мога да намеря такъв?

# 384
Не знам, аз си ги бях поръчала заедно с доплера, може би от някоя аптека или нещо подобно.

# 385
Аз издържах на напрежението и не взех.А много исках такъв доплер.

# 386
И аз ползвах такъв доплер и бях супер доволна.Лягах на дясната страна и около пъпа ми хващат тоновете.

# 387
  • Г. О.
Помоощ. Имам разтройство и ми казаха да пия лопедиум. Не помага. Знаете ли лек?

# 388
Помоощ. Имам разтройство и ми казаха да пия лопедиум. Не помага. Знаете ли лек?
Чай от шипка. Само за това се сещам.

# 389
Ориз, картофи и други запичащи храни.

Общи условия

Активация на акаунт