Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 68

• 63 227
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
Malko_kote13, виждам че си притеснена. И аз бях така. Изпитвах ужас само като си помислех какво ми предстои. Като видех инжекция и бягах надалеч. Като ми взимаха кръв ми прималяваше още докато чаках пред кабинета. Много бях изплашена. Нооо преодолях всичкия този страх. Свикнах и с игли и инжекции. Няма нищо страшно и болезнено, сигурна съм, че и ти после ще го потвърдиш Simple Smile Обещавам си при следващата процедура да не изпитвам нито страх, нито притеснение Simple Smile
Иначе, да, на 2-ри ден от цикъла отиваш на преглед и ти назначават инжекциите, след 4-5 дни мен ме викнаха пак на преглед и назначиха пак инжекции, и после ходих още 2 пъти през ден, имах и вземане на кръв, за да се видят хормоните. Общо 9 дни продължи стимулацията при мен. Поставиха ми една инжекция Овитрел и след 36 часа беше пункцията. После те определят кога да  бъде трансфера.
Пожелавам ти успех!

# 106
Само до преди година ми прилошаване от инжекции. Сега след хистероскопия се уверих, че в болницата лекуващата ме лекарка и медицинският персонал са професионалисти, имам им пълно доверие и не мисля повече да изпитвам притеснение и страх от следващите процедури. Човек трябва да е спокоен за да му се получават нещата. Вече ходя там с нагласата да изпълня следващите стъпки.

# 107
Момичета, присъединявам се към вас Simple Smile Предстои ми взимане на заповедта в средата на ноември, та ми изскачат няколко процедурни въпроса, ако може, помагайте Simple Smile
Имате ли представа каква е идеята доки да ме вика за стартиране на 10 ден от МЦ? Не сме коментирали дали ще сме по дълъг или по къс протокол. Ако ще е по дълъг /щото иначе щеше да ме викне на 2-3 ден/, то ме притеснява, че цикълът след блокиращата инжекция ми се пада да дойде точно по време на коледните празници. Според вас, трябва ли да отложим за януари и ако да, през целия месец ли не се стартират процедури заради подписване на договорите с ЦАР?
Другият ми въпрос е кога точно се случва разговорът с ембриолозите дали ще класическо IVF или да е ИКСИ /ние сме с МФ/.
И последно, да не ви досаждам, време ми е за годишната цитонамазка – репродуктивните правят ли преди стимулация или да си запиша час при обикновен АГ? То и микробиология ще трябва, но четох, че тя била сред задължителните изследвания.
Въобще ми се иска да знам стъпка по стъпка, за да съм подготвила всичко необходимо. Иначе имаме необходимите изследвания за мен и ММ, правили сме и две инсе-та. Извинявам се за километричния пост. Успех на всички ви желая от сърце!

# 108
  • Varna
Обчлче ,добре дошла и тук, щом сте с МФ ще сте с ИКСИ.На мен ми правиха цитонамазка в клиниката преди процедурата, също и микробилогия.Щом те викат на 10 ден ще си по-дълъг протокол вероятно.Аз мисля че не правят януари процедури, но май не във всяка клиника е така.Пожелавам ти успех!

# 109
Вале, благодаря ти. Хич не ми се отлага чак за догодина, ама какво да се прави... натам вървят нещата.
и този 10-ти ден ме учуди... за януари ще питам в темата на "Надежда", там ще знаят със сигурност

# 110
Облаче, не се притеснявай. Питаш всичко доктора и той ще ти обясни. Всяка клиника е различно.
Видях че ще си в Надежда. Аз съм техен пациент. Казваш на док. какво искаш за МФ и го питаш той какво мисли.
Аз направо му заявих, че искам ИМСИ и МАКС и той каза ок, отиди до андрологичната лаборатория и им кажи, за да знаят и даже предложи и нещо ново, иновативно - зоната. Било много подходящо за МФ. Минахме и казахме, като ни го написаха и на лист, но в деня на пункцията съпруга също попълва декларация и вписва какви методи иска.

# 111
Мадлеен, супер много ти благодаря, това беше много, много полезно инфо Simple Smile Hug

# 112
За нищо:)
Ако мога да помогна с нещо, насреща съм. Успех!

# 113
Здравейте, предстои ми стимулация с Гонал по къс протокол. Въпросът ми е как да получа лекарствата? Имам само информационна карта на пациента.

# 114
  • София
Там не пише ли? На мен ми даваха един лист и пишеха на него какво и по-колко да ми дават. Отивам в аптеката давам листа с инфо картата и срещу подпис на протокол ми даваха лекарствата. По същия начин и с изследванията и прегледите.

# 115
Отидох в аптеката и ми казаха, че за първи път виждат такава книжка.

# 116
  • София
В аптеката на болницата ли? Всъщност по фонда ли сте?

# 117
Да, по фонда съм. Ами всъщност в случайна аптека в квартала.
Може би трябва от аптеката е болницата.

# 118
  • София
Да Joy

# 119
Благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт