Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 68

• 63 209
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Да, по фонда съм. Ами всъщност в случайна аптека в квартала.
Може би трябва от аптеката е болницата.
Ако сте по фонда  от клиниката трябва да ти дават лекарството .
Аз също съм на къс протокол на Гонал Ф,по фонда и когато съм в клиниката за хормони и преглед ми дават писалката .
Успех!

# 121
  • София/Дружба
Здравейте, вчера ми беше пункцията, 4 яйцеклетки, 3 са ставали за оплождане. Днес ми се обадиха, че една се е оплодила, другите две ще ги следят дали няма някоя от тях също да се оплоди. Случвало ли се е на някоя от вас да има оплождане на малко по-късен етап?

# 122
*solley*, извинявай за страничния въпрос, но каква ти беше стимулацията?

# 123
  • София
*solley* - не знам, при моя казус много търсех такава информация и не намерих, кой знае какво. Стискам палци още някое яйце да се оплоди.

# 124
  • София/Дружба
Слънце, от 2 до 6 ден сутрин и вечер мериоферт 150, от 6 ден вечерта по 225, а сутрин пак по 150, вечер ми вкючиха и cetrotide, до 9 ден. На 10 ден  в 21:30 хориомон 10 000 и пукцията беше вчера, на 12 ден.
Дано да съм го написала разбрано.
Опита ни е първи и е самофинансиран, аз поисках лека стимулация, извадиха от 4 фоликула 4 яйцеклетки, 3 бяха качествени, 1 оплодена за сега, надявам се още една да се престраши Simple Smile
Акси, аз не пиша редовно, но чета, а твоя случай с нито една оплодена съм го запомнила, в коя клиника си? Може и на лс Simple Smile

Последна редакция: ср, 17 окт 2018, 14:33 от *solley*

# 125
Ох, и аз бях с мериоферт но силна стилмулация (общо 3300ед, от мериоферта) и очаквах, че ще имам повече фоликули, а имах 9, оплодиха се 7 и само 4 ембриона останаха, като единия от тях не беше кой знае какъв, даже в началото беше под въпрос дали ще се развива. Накрая 2 ми върнаха, а другите не ставаха за замразяване Sad което много ме натъжи...Не отговарям добре на тази стимулация и това си е, а и съдейки по АМХ не съм много добре, беше 1,50. Сега падна на 1,01 и се чудя каква ли ще е следващата ми стимулация и дали да рискувам на естествен цикъл...Но има време да решим.

# 126
  • София
*solley* - Аз съм в Щерев и ембриолозите ми казаха, че е възможно някоя да започне малко по-късно. Вие как ги оплождате IVF или ICSI?  Иначе ти е супер стимулацията и  4/3 е супер бройка.
За съжаление едва ли могат да предвидят колко ще се оплодят...

# 127
  • Varna
При нас се оплодиха 8, мъчиха ги и другите 2 но не стана. Ама при нас положението с МФ е много зле...

# 128
  • София/Дружба
И при нас е зле МФ ... Икси са ги оплодили, бях ги помолила да направят и имси и макс, обаче били решили да е само икси.

# 129
Аз реагирах много зле на стимулацията с мериоферт Cry.

# 130
  • София/Дружба
Какво значи зле? Мен ме болеше главата през цялото време и към 7-8 ден започнаха да ми тежат яйчниците.

# 131
Какво значи зле? Мен ме болеше главата през цялото време и към 7-8 ден започнаха да ми тежат яйчниците.
Аз не чувствах нищо в яйчниците, чувствах се добре физически - резултат 2 Ф с 2 Я, но... с лоша морфология. Не се оплодиха. На мерионала, който е да речем еквивалент на мериоферта реагирах добре, повече Ф с повече Я. И двата опита с "мерио..." в "Щерев" и сме с МФ...

# 132
Момичета, колко месеца според вас трябва да има между пункциите, за да са качествени ново извлечените яйцеклетки?

# 133
  • София
Според моята док николко. Дори ако са в последователни месеци се хваща остатъчен ефект от предната.

Това обаче важи само за стимулация. Ако след предната стимулация сте правили и подготовка/трансфер се чака. Колко не съм наясно.

# 134
Според моята док николко. Дори ако са в последователни месеци се хваща остатъчен ефект от предната.

Това обаче важи само за стимулация. Ако след предната стимулация сте правили и подготовка/трансфер се чака. Колко не съм наясно.

Става въпрос само за донорката ми на яйцеклетки. Тя е имала наскоро пуннкция и бих искала да знам след колко месеца би могла да дари отново КАЧЕСТВЕНИ яйцеклетки?

Общи условия

Активация на акаунт