Плюсове и минуси на кварталите в София - 3

• 44 436
  • 757
  •   1
Отговори
# 165
Така и не разбрах откъде идва лошата  слава на Люлин. От както живея тук направо се преродих, не бих го напуснала за друг квартал.

Еми навремето беше доста кофти място във всяко едно отношение - от там идва лошата слава. Факт е, че сега е много по-различно.

# 166
С тези цени, повечето квартали които бяха западнали...
По-скоро бяха нови, все още без инфраструктура. Развитието им ги направи привлекателни, цените не са чак ниски, за да е това водещия фактор.

# 167
  • София
Ако говориш за метрото, да нямаше, но инфраструктура са си имали винаги според мен. Цената е огромен фактор, ние като купувахме Младост беше на 950 евро квм за ново строителство,без акт 16, ние взехме в Дружба на 630 евро квм с акт 16 ново строителство

# 168
Абсолютно съм съгласен с Мацето. Ето даже статия от онзи ден, която много точно го доказва:
https://www.dnevnik.bg/biznes/2018/10/03/3320904_imotite_v_sofii … _kupel_poskupvat/
Колкото до лошата слава на Люлин, ами просто там има най-много общински жилища и следователно най-много живеещи цигани в самите блокове. Разгледайте Люлин 5 има буквално входове на блокове без бели българи вътре. Grinning

# 169
То навсякъде има наркомани, само в Люлин няма Simple Smile

# 170
Разгледайте Люлин 5 има буквално входове на блокове без бели българи вътре. Grinning
Люлин 5 е токова далеч от Люлин 10, колкото Факултета от Лагера, ако караме по тази логика, трябва да кажем, че в Лагера има цигани Simple Smile  Има лоши, има добри части, всяка разглеждайте отделно, защото са си отделни квартали.

То навсякъде има наркомани, само в Люлин няма Simple Smile
Със сигурност има, но така беше написано, че едва ли не се въргалят по улиците и зарибяват децата ни.
Ти в твоя квартал виждал ли си? Със сигурност има, но не мисля, че са повече от другите квартали.
Странно е обаче, хем се говори как хората тук са бедни, хем обаче е пълно с такива, които имат пари за наркотици Laughing
А м/у другото големите риби купуват в скъпи райони, поне като гледам кой къде го стрелят...
Затова не мисля, че тези градски легенди са фактор при избора.

# 171
А, наркомани има и сред бедните, някои от най-бедните дишат лепило например, та не е гаранция богатството. Факт е, че моя приятелка работи в Люлин и ми е казвала много неприятни неща за квартала. Същата пък много харесва Младост и си търси там панелно жилище. Имало много повече магазини, обитателите били със съвсем друг профил и т.н. На мен Младост ми е много претъпкан вече. Впрочем от около месец всеки ден София се задръства все повече и повече в пиковите часове си стоиш кротко и си чакаш в колата. Без разлика от квартала, просто навсякъде е фраш. Не ми се мисли след 5 години какво ще е като се напълнят тези НС дето сега се замислят

# 172
Какви?
Живяла съм и в Младост (в 1 и 2 част), не виждам разлика в магазини, хора, и т.н. Ние лично се преместихме, защото не можахме да издържим на задръстванията. Другото за мен е 1:1.
Наркомани и там не съм виждала Laughing

# 173
то и в къща да живееш мирно и тихо и изведнъж може да се започне с невероятни постройки около теб ... или на съседите да им притрябват 3м. дувари

# 174
Сетих се за Надежда , тук се питаше защо не е предпочитан много и цените са по-нисък клас.
ПРеди Надежда и Толстой (той е над Надежда малко , около 54 у-ще и 15) , бяха т.н. индустриални квартали. Там беше 8-ми март-тъкачния завод, ТЕЦ София, има ЖП линия по-встрани малко и завода пак някъде наблизо, По нагоре пак нещо си имаше, бе заводи доста и въздуха бил мръсен или ...водеше се индустриална зона донякъде. Сега ги няма ни тъкачния , ни другите , обаче.....нещо разбрах, че там завод за отпадъци за горене към ТЕЦ-а се предвижда. Колко е вярно не знам.
Там в Надеждите и Толстой са най-старите панелки построени в София.

# 175
Какви?
Живяла съм и в Младост (в 1 и 2 част), не виждам разлика в магазини, хора, и т.н. Ние лично се преместихме, защото не можахме да издържим на задръстванията. Другото за мен е 1:1.
Наркомани и там не съм виждала Laughing

Аз не съм живяла в тези квартали, само че ако е 1 към 1 би трябвало и цените да са така, а има съществена разлика в полза на Младост. Сега не мисля да споделям всичко каквото ми казаха за Люлин, не е и нужно, аз не зная дали е вярно. Но пазарът не лъже.

# 176
В Люлин не знам как е, но Младост за мен е кварталът - Феномен. Необсновано скъп е, но мисля, че играят роля множеството бизнес сгради за това. Оттам явно почна да се строи много, защото хората искат да живеят близо до работа и заради многото хора почнаха да се правят и много удобства. За мен си е просто един странен сбирщайн, но това си е мое мнение.

# 177
Няма нищо странно да са високите цените в кварталите, където има бизнес сгради. Това важи за целия град. Едно време кв. Полигона беше едно ужасно място за живеене (според мен все още си е), но погледнете след построяването на всички бизнес сгради там около дъ мол какво се случи с наемите и цените. Всичките квартали по продължението на бул. България също са скъпи и пак заради всичките бизнес сгради там. Даже няма и метро и пак са скъпи. Ако се построят бизнес сгради и в други части на града и там ще се вдигнат цените. Просто е.

# 178
  • София
Не е до бизнес сградите, ето около нас в Дружба стоят празни, трябват клъстери, тек, аутсотсинг, точно това се случи в Младост, около дъМол също.

# 179
Може ли на български, понеже не разбрах много какво имаш предвид?

Общи условия

Активация на акаунт