При нас настана оживление, ОКТОМВРИ сме в родилно отделение

• 48 285
  • 671
  •   1
Отговори
# 390
Аз съм от скоро родилите мами и корема си ми е като в 5 месец. Но искам да попитам мамите с повече опит - бебчо хълца мн и мн лесно се стряска. Както си спи и се стряска без да е имало шум. А хълцането е почти всеки път след като се наяде а понякога дори и да не е яла. Мн ме притеснява това стряскане.

Инашата бебка доста хълца, най-вече след хранене, защото не иска да се орига. Майка ми се смее, че сигурно защото оригането е неприлично за една дама и затова предпочита да хълца. Joy
Също така и се стряска доста, но педиатъра каза, че е нормално.

Аз да ви се оплача, излезе ми лабиален херпес, казаха ми да мажа с ацикловир, но ми е едно притеснено заради него.
Някой друг с подобен проблем?

# 391
  • Sofia
Момичета, да попиша и аз малко, ние още сме в болницата до четвъртък евентуално, бяха ни зелени водите, заради пустата плацента и беба е на антибиотик. Беше ме уплашила първият ден не искаше да яде (не я кърмя), явно адаптацията й мина бавно, сега вече хапва, но определено не е лакома. Влюбена съм в нея, не мога да й се нарадвам, всеки път щом се усмихне плача, още и моите хормони се редят.
За секциото специално искам да напиша, защото имах чудене преди, определено Щарк е метода, определено. Чувствам се чудесно още от първия ден, болката е минимална, смея спокойно да сравня операцията с лапароскопията, правена ми преди три години. Всичко останало в Шейново го преглътнах, все пак по останалите точки си е доста old school.
Вече нямам търпение да се приберем, но ще изтърпим няколко дни.
На всички чакащи мами успех, очаква ви толкова хубав финал и едновременно начало!

# 392
  • София
Момичета, да попиша и аз малко, ние още сме в болницата до четвъртък евентуално, бяха ни зелени водите, заради пустата плацента и беба е на антибиотик. Беше ме уплашила първият ден не искаше да яде (не я кърмя), явно адаптацията й мина бавно, сега вече хапва, но определено не е лакома. Влюбена съм в нея, не мога да й се нарадвам, всеки път щом се усмихне плача, още и моите хормони се редят.
За секциото специално искам да напиша, защото имах чудене преди, определено Щарк е метода, определено. Чувствам се чудесно още от първия ден, болката е минимална, смея спокойно да сравня операцията с лапароскопията, правена ми преди три години. Всичко останало в Шейново го преглътнах, все пак по останалите точки си е доста old school.
Вече нямам търпение да се приберем, но ще изтърпим няколко дни.
На всички чакащи мами успех, очаква ви толкова хубав финал и едновременно начало!

Това ми напомня за моето раждане. Също бях със зелени води, също родих в Шейново и малкият беше на Уназин първите пет дни. Предполагам, че е високо ЦРП и ниски тромбоцити, за първото съм почти сигурна.
Бързо да минават дните и успешна адаптация на всички!

# 393
Аз вече имам някаква информация, изкопчена с ченгел. Бебето е при мен вече и съм много щастлива!
Убедих се, че бебето си е мойто, защото е одрало кожата на баща си и характера на майка си. Вече не е на антибиотик. Разбрах, че му е взета микробиология, която още не е излязла и кръвни изследвания, които не знам за какво са, нямам представа дали наддава на килограми, но мен ми изглежда здраво лакомо бебе. Уроците по кърмене имаха ефект и сега сме изцяло на кърма.
Скараха ми се, че съм обезводнила бебето, защото вода му давам само за промиване на устата. Обаче над леглото ми в стаята има залепени инструкции, според които вода не се дава на изцяло кърмени бебета и само се промива с нея устичката. Обаче ме направиха на две стотинки, защото трудно му взеха кръв и казаха, че е обезводнено. Сега му давам вода, ама я повръща. Кърмата пак се случва да се върне, но по мъничко. Оригвам го всеки път преди да дам вода, обаче като дам малко повече отколкото е за оплакване на устата и след малко водата е навън. Иначе сме си добре и дано утре ни изпишат Simple Smile

# 394
Чипунче, много се радвам, че бебчето вече е при теб и си закърмила. Всичко си идва на мястото, а и скоро ще сте си вкъщи. Hug

# 395
  • София
И нашата хълца много, но ми казаха, че вероятно е, защото не я храня правилно с шишето. Колкото до стряскането се стряска от ръцете си понеже все ги перчи...

# 396
И нашата хълца много, но ми казаха, че вероятно е, защото не я храня правилно с шишето. Колкото до стряскането се стряска от ръцете си понеже все ги перчи...
  Нашия педиатър мина днес на домашно посещение и каза, че хълцането е напълно нормално, но на мен ми е мн жал като хълца, имам чувството че се измъчва милото. Иначе и аз си мислех дали не е от шишето. И последно да питам родилите мами как сте със съня, аз вече май почнах да закъсвам. А още сме на първата седмица... Между другото нашия док днес също каза да давам водичка между храненията. Аз бях чувала, че на новородени вода не се давало, но сега ще почна да й давам.

# 397
  • София
  Нашия педиатър мина днес на домашно посещение и каза, че хълцането е напълно нормално, но на мен ми е мн жал като хълца, имам чувството че се измъчва милото. Иначе и аз си мислех дали не е от шишето. И последно да питам родилите мами как сте със съня, аз вече май почнах да закъсвам. А още сме на първата седмица... Между другото нашия док днес също каза да давам водичка между храненията. Аз бях чувала, че на новородени вода не се давало, но сега ще почна да й давам.
Мен в болницата ми казаха това за шишето иначе Педиатърката каза, че е ок за хълцането. Колкото до съня съм много зле казват като спи бебето спи и ти ама не винаги става. Водичка давам само да измия устата иначе ако дам между хранения усеща и я плюе.

# 398
Както пишеше в книгата, която четях с бъдещия батко - хълцането дразни повече нас родителите, отколкото бебето Wink Те още от преди да се родят си хълцат, споко Simple Smile
А за водата - не е нужно да се дава при изключително кърмене (ако бебето не я приема), при хранене с АМ са други правилата...

# 399
  • Варна
да кажа и аз, и моя младеж много хълца, но се кърмим, много рядко му давам кърма с шише. Той и в корема ми хълцаше много. Забелязала съм че ако се наяде повечко тогава хълца.
За водата - за мен това е абсолютен мит да се дава вода при кърмено бебе. Баткото пропи вода, когато го захраних на около 6 месеца,  преди това само кърма, никога не е имал млечница. Сега пак не давам вода.

# 400
  • Blondeville
Нито за изплакване давам вода, нито за пиене, само на кърма е малката. Изплакването няма как да предотврати гъбички, ако се замислим какво са гъбичките и как възникват, ще видим, че няма никаква логика в плакненето на устата. А да се дава вода на кърмаче е също излишно, те си набавят всичко от кърмата. Ема е само на кърма, и всеки памперс ѝ е опикан на макс, тоест всичко си взима с млякото. Още повече за новородени бебета с по-ниско тегло е супер излишна водата, защото само им запълва малките стомахчета, без да ги храни. По-добре е да си получат кърмата, от която ще трупат така ценните грамчета, отколкото да се залъгват с вода.

# 401
Водата има смисъл за изплакване от гледна точка на балансирането на ph в устата, особено като започнат да излизат зъбки. Но ако бебето е само на кърма и не иска вода, няма смисъл да се насилва, ива и други начини да се почиства устичката като излязат зъбки.
И нашият дребосък пропи вода като стана на 5 месеца - хем започнах да го захранвам и да отпадат кърмения, хем вече беше лято и беше голяма жега.

# 402
  • Sofia
Момичета, тази нощ спах по корем, бях забравила какво е това блаженство, но от вчера явно яко ме друсат хормоните, ревах около два часа след като ми я взеха вечерта без причина, евентуално ако днес ни изпишат ще бъде страхотно, майката е на бушон в лицето...

# 403
Момичета, тази нощ спах по корем, бях забравила какво е това блаженство, но от вчера явно яко ме друсат хормоните, ревах около два часа след като ми я взеха вечерта без причина, евентуално ако днес ни изпишат ще бъде страхотно, майката е на бушон в лицето...

Малинка, и аз ревах като ми я взеха едната вечер в болницата. Ще мине и това. Hug

# 404
  • Spain
Малинка аз направо незнам какво щеше да стане с мен ако ми я вземат нанякъде. Аз ревах когато ми я вземаха да я къпят, пред мен 😁, защото много ревеше, та какво остава да не я виждам😁

Общи условия

Активация на акаунт