При нас настана оживление, ОКТОМВРИ сме в родилно отделение

• 48 280
  • 671
  •   1
Отговори
# 405
  • Sofia
Понаревах си се едно хубаво онази вечер, на изписването вчера бях подута, но пак закрепих с малко грим за снимките, тази вечер сме си първа вкъщи и пак ми беше емоционално, но пуснах по една сълза от щастие.

# 406
Дръжте се момичета, че като започнат бабите да ви ги взимат от ръцете без да питат ще се побъркате Wink Аз още не съм родила, но се подготвям психически за този момент, особено свекърва ми няма никакво уважение към личното пространство...

# 407
По тази тема с взимането на детето от бабите писах и преди, а сега след като съм родила мнението ми се затвърди. Много зависи от хората явно, моята свекърва идва през ден да види и да се порадва на малкия и естествено ако малкия е буден го взима да го погушка, аз нямам проблем с това, даже ги насърчавам да му се радват защото бързо ще порасне. Два пъти ходихме и на разходка двете и тя буташе количката личеше си колко много го иска и за мен не е проблем. Моите родители също идват всеки уикенд до сега за да помагат ако има нужда, а и за да се порадват на детето.

Иначе ние растем, след като минахме на смесено хранене започна и да качва грамчета, иначе беше тръгнал много назад. Много го мъчат и коликите, понякога чак не може да се наяде от зор.

# 408
поздрави от една бивша ноемврийка с термин 20.11.- на 20.10. следобед след спешно секцио в края на 8ия месец се роди Александър -1900гр, 41см. в момента е в неонатология, а мен ме изписаха вчера. все още му подават кислород в кувьоза, но е стабилен и не създава никакви грижи. много прилича на баща си в лицето, а и спи точно като него... Simple Smile

# 409
  • Beyond the stars
И аз нямам против да се радват бабите, ама с помагането в повечето случаи създават повече работа Grinning
Малкият сами го гледаме от ден 1, уикендът наште идваха и майка да сготви, баща ми- други задачи. И то - дай това, дай другото, къде е това, онова какво е.. Та не седнахме с ММ. Хубаво некви полезни неща се свършиха ама хич никак не починахме ние Grinning

# 410
  • Елин Пелин
Охххх бабите(свеки)направо пърхам от щастие че днес и свърши отпуска. Цял месец се мъчи да досажда. Ама едно чорба да сготви няма. Идва сяда,че и кафе да й направя иска  😥  еее аман.

# 411
Аз затова не си представям някой да готви у дома, дори мъжа ми като хване да готви ме пита кое къде е Joy Пък за нашите баби помощта е да лигавят детето докато аз въртя да шетам...
А относно радването на детето - повярвайте ми, всичко се определя от момента и начина. Най-много "обичам" да се радват и да лигавят дребния докато аз се опитвам да го накарам да свърши нещо важно което няма как да се отлага и трябва да стане веднага, резултатът е катастрофален. Автоматично мама става ужасно лоша, а лигавещия е върха, нищо не се свършва, дисциплината на детето отива на кино. Тези дни няколко пъти ми въртят такива номера и както всичко ме боли и почти не спя, меко казано съм яхнала метлата Joy Така че свиквайте, както си казваме с мъжа ми - баба не е състояние, а диагноза Joy

Последна редакция: чт, 25 окт 2018, 14:42 от purpletka

# 412
  • София
Моят съвет е да поставите границите и своите правила още в началото. Важно е да ви слушат бабите, защото в някакъв момент ще се наложи да оставите бебето при тях. Хубаво е да дават съвети, но без налагане. Вие сте майките и вие решавате как да си гледате децата.

# 413
Аз живея със свекърва... В къща сме, ние на 3 те са на 2 етаж. Може само да ме съжалявате 😟 Опитвам се да не се ядосвам и за това, че покрай безсънието съм на ръба на нервна криза.                                 

И да се оплача- бебето ми повръща кърмата. Преди малко докато я изправя да се оригне и повърна почти на фонтан. И казвам кърмата, понеже я дохранвам с АМ и понякога давам само АМ, него не го повръща. Интересно ми е защо повръща само кърмата. Утре ще питаме и педиатъра разбира се. Но все пак, някой има ли представа защо се случва така. 😢

# 414
  • София
Силна струйка, лакомо сучене?

# 415
Момичета ето ,че дойде време да се похваля и аз.Днес в 2:04 мин. се роди моето прекрасно момиченце Богомила с мерки 3.160гр. 49см. Тя е прекрасна.Освен това ми е първо дете и раждането ми беше много леко без шевове.Пожелавам на всички ,които още не са родили много леко раждане и здрави бебета на финала!!!!!

# 416
  • Варна
Честито на всички нови мами и живи и здрави скорпиончета да си имат! Аз този път не можах да стана Омтомврийка, въпреки че трябваше, но си я имам тази титла от преди 5 години, когато родих сина ми на 25.10 Пристрастна съм към тази дата, а той е едно много лъчезарно и добро дете.
Така че много ще ви радват малчуганите, да знаете 😊😊😊

# 417
С термин 27.10 чакам бебо да се реши и се надявам да излезе иначе ма 31.10 влизам за предизвикване в Окръжна болница Варна
Други мамчета тоя дни да се очертава да са там?
Притеснявам се че ако не се роди може за по лесно да искат да ми направят секцио а аз съм протов секцио Sad  Стискайте палци тия дни момчето ни да излезе самичко нищо че все още е достааа активен .
А мами които ще са в Окръжна близките дни да пишат може да се засечем Simple Smile

# 418
  • Sofia
Момичета, каква температура поддържате в стаята при бебето? Аз днес леко се стреснах, като установих, че при изключен радиатор в стаята е 27 градуса, а представям си на колко я къпем сигурно снощи е било 40. Педиатърката онзи ден каза 24 градуса да бъде, облечено с боди и гащеризон, а аз явно правя парник....

# 419
  • Beyond the stars
21-22 градуса се стремим да поддържаме.
Преобличаме в банята на топло и след баня гледаме да е 23-4 в стаята.

Общи условия

Активация на акаунт