При нас настана оживление, ОКТОМВРИ сме в родилно отделение

• 48 290
  • 671
  •   1
Отговори
# 375
Ами отношението си куца. За педиатърките вече се оплаках, доста за резки и няколко пъти ме изгониха, но и останалите са подобна ситуация. Санитарките страшно ми се скараха, като видяха че много съм кървила и трябва да сменяват подложки и чаршафи и че не си нося мои подложки. Момичето в манипулационната си върши работата, ама се вижда, че няма никакво желание. За шевовете и казаха да ми обработи раната, тя ми вика донеси ми едно шише, дадох и шише, напълни го със спирт и реванол, връчи ми марлички и вика оправяй се.
Аз съм в стая двоен вип. Доволна съм от стаята, има си баня, хладилник, топло е, само дето имаше хлебарка и стените са олющени. Бебето на съквартирантката ми и го дадоха следобяд, тя роди през нощта преди това и си стои при нея. Мойто не ми го дават още и тъй. Дано утре да е при мен!

# 376
Девойки, как се справяте с хемороидите?
А силиконови зърна какви размери взимате - нещо не се спогаждам с 15мм на авент...

# 377
  • Дубай
Добро утро!
Чипунче, много лошо отношение оплаче се на по-горна инстанция, имам предвид управа в крайна сметка за какво са там този персонал !
 Кате,моите са на Нук м размер когато бебето засуче се получава вакум и зърното няма как да се мести
Слагам и нещо от блога на Хедра!

А силиконови зърна какви размери взимате - нещо не се спогаждам с 15мм на авент...
ванете периферията на зърното и я извърнете навън, все едно ще обръщате зърното наопаки
Опитайте се да обърнете и част от тръбовидния накрайник, в който влиза зърното
Задръжте така обърнатото зърно и го поставете върху вашето
Върнете периферията, така че да прилепне върху ареолата

# 378
  • София
Вземи си на Нук по-хубави са има Л и М размер Simple Smile

# 379
  • Варна

Аз си взех на НУК L размер и на Авент малките, Самито се справя по-добре с големите. Аз за хемородите ползвам кремче Прокто Гливенол, той сякаш е най-ефикасен , ползвала съм и свещички Масту, сега дерта ми е по-скоро фисура...край нямат мъките....

# 380
  • Spain
Янна честита ти госпожица ! Да порасне голяма ! Да ти е жива и здрава ! 🌻🌻🌻

# 381
Честито, момичета! Hug
Да са ви живи и здрави бебоците!
Много хубаво, че сте се събрали така в родилното няколко мами. Simple Smile

Чипунче, дадоха ли ти вече бебчето или поне инфо.
Така като чета и другите, май е някаква практика на болницата да те държат в неведение, което е много тъпо според мен. Това, че пациентите не са медицински лица, не означава, че не могат с две думи човешки да дойдат и да ти обяснят.
Дано скоро се гушнете, ако вече не сте. Kissing Heart

# 382
  • Варна
За родилите вече, как сте с коремите? Моя този път хич не се прибра. Мина вече повече от месец още изглеждам като бременна в 3-4 месец. След първото раждане нямах никакъв корем, само отпусната кожа, а сега.... 😢😢😢 Нося чат пат колан, но нещо не мисля че има смисъл от него. Кога смятате да предприемете някакви физически дейности за прибирането му? Аз просто не мога да се понасям! Защото като цяло съм слаба и само един шкембак! Много грозно, а и нищо освен бременните дънки не ми става 😔 Килограмите - трябва сваля 5, за да съм в моята си норма 52-53 кг

# 383
  • София
За родилите вече, как сте с коремите? Моя този път хич не се прибра. Мина вече повече от месец още изглеждам като бременна в 3-4 месец. След първото раждане нямах никакъв корем, само отпусната кожа, а сега.... 😢😢😢 Нося чат пат колан, но нещо не мисля че има смисъл от него. Кога смятате да предприемете някакви физически дейности за прибирането му? Аз просто не мога да се понасям! Защото като цяло съм слаба и само един шкембак! Много грозно, а и нищо освен бременните дънки не ми става 😔 Килограмите - трябва сваля 5, за да съм в моята си норма 52-53 кг
И моя шкемби стой като в 4 месец и се дразня дали пък не са мазнинки и да остане така?? Joy  Надявам се не и да се прибере ама кога божа работа. Упражнения не съм почнала, че още ме свива корема със секциото, а съм на 20-тия ден след раждането.

# 384
  • Blondeville
Моят почти се прибра, но има още малко какво да се желае.

# 385
  • Spain
Моят корем почти се прибра, но почти. Стават ми дрехите от преди ,само дето съм +3 кг от преди да забременея. Мен все ме е страх да не ми заминат шевовете от епизотомия и да се повредят нещо и затова спорта съм го отложила. Само дето яденето не мога да отложат и сега като ми казаха че диабета е в миналото съм почнала едни тортичкии....Relaxed

# 386
Аз съм от скоро родилите мами и корема си ми е като в 5 месец. Но искам да попитам мамите с повече опит - бебчо хълца мн и мн лесно се стряска. Както си спи и се стряска без да е имало шум. А хълцането е почти всеки път след като се наяде а понякога дори и да не е яла. Мн ме притеснява това стряскане.

# 387
Честито на всички нови мами! Да са ви живи и здрви бебоците и да ви носят много радост! 💐❤💐

Относно корема и килограмите - почти три седмици след раждането корема ми се е прибрал и дрехите от преди бременността ми ставят, но имам +3кг лепнати по дупето и корема, които трябва да махна и да се постегна. Мисля да изчакам още една-две седмици и да започна леки упражнения Simple Smile

# 388
Честито на всички нови мами! Градските, кажете как са условията в болницата, че почти 3 г минаха от предното ми раждане там Simple Smile Много готино сте се засякли Simple Smile
Ние още сме в очакване, а през цялата бременност ме беше ужасно страх че може да родя много по-рано.

Аз съм от скоро родилите мами и корема си ми е като в 5 месец. Но искам да попитам мамите с повече опит - бебчо хълца мн и мн лесно се стряска. Както си спи и се стряска без да е имало шум. А хълцането е почти всеки път след като се наяде а понякога дори и да не е яла. Мн ме притеснява това стряскане.
Нели, напълно нормално е и да хълца и да се стряска (когато спи дори от себе си може да се стресне, отделно при тях РЕМ фазите са по-кратки, т.е. минават по-бързо от дълбок в повърхностен сън). Нормално е и да разперва ръчички като се стресне при силен шум или при движение (рефлекс на Моро). Също е нормално да са студени ръчичките заради по-неразвитото периферно кръвообращение и да трепери брадичката от време на време заради недоразвитата нервна система (не е задължително да му е студено, както всяка баба предполага и предлага вълнено елече Wink ). Също имат едно характерно сумтене при дишане през нослето, но то май се усещаше след първия месец, когато започват да бодърстват повече и са се "вълнуват" примерно като ги приближаваш. Беше свързано със структурата на нослетата.
П.П. Всяко нещо което те притеснява или се чудиш дали е нормално си го записвай за да не пропуснеш нещопри първата консултация. Щом стряскането те притеснява питай педиатъра Simple Smile
Има и упражнения, които помагат на бебетата да израстат вродените рефлекси и да придобият волеви. Точно за рефлеска на Моро сме правили с малкия, като беше на около 3 месеца дапочнах да го водя в една школа и дам с песнички и други бебенца правихме много интересни гимнастики.

# 389
  И ние много хълцаме и се стряскаме Disappointed и брадичката ни трепери, абе всичко от списъка Grinning
 А за корема - в болницата една сестра ми обясни, че матката ми вече се е прибрала, а това което се вижда са коремните мускули, които при второ раждане се прибират по-бавно и към 20 ден мога да започна гимнастика да ги подпомогна.
 Иначе дрехите от преди да забременея си ми стават, но имам 3-4 килца отгоре все още.

Общи условия

Активация на акаунт