Конвектори ADAX - 2

 • 29 349
 • 250
 •   1
Отговори
# 15
 • Шумен
 • Мнения: 1 455
Ние сме с конвектори от тази серия. Ами пукат си, но при включване, ако са били изключени. Не при всяко включване и изключване поради достигане на температура. И не е за дълго или да събуди човек и т.н. Не  е нещо сериозно и супер дразнещо по моите представи за дразнител... Започнаха да пукат от един момент нататък, възможно е и да е поради прах наистина.

# 16
 • Варна
 • Мнения: 22
Здравейте!
Смятам да си взема 2 Адакс-а: 1 за баня и 1 за спалня.
Имам въпрос относно НЕизключването на конвекторите.
Хубаво, но когато проветрявам, тогава? Ако останат включени и топлина и ел.енергия и пари ще хвърчат във въздуха. 🤔
Вие какво правите?
Много благодаря за мненията! 👍

# 17
 • Шумен
 • Мнения: 1 455
Изключваш от бутона за включване, поне нашите имат такъв.

# 18
 • Мнения: 11 040
Само ги намалявам на много ниска температура - 10-15, обикновено е достатъчно, за да не се включи термостатът при проветряване и да се хаби енергия. Иначе и копче on/off има, естествено.

# 19
 • Мнения: 13 181
Зимата 2-3 минути проветряване са достатъчни. Не изключвам и намалявам нищо.

# 20
 • Мнения: 308
Здравейте,

Имам въпрос - през нощта конвекторът ми е на 15 градуса и няма проблем, но през деня го пускам на 23 градуса и някак си все ми е студено, а той не се изключва почти. Дали е нормално? Държа го под прозореца. Стаята ми няма изолация, но е доста по-малка от квадратурата, за която е предназначен конвекторът.

# 21
 • Мнения: 10 739
И моя на 23 почти не се изключва, но пък на мен  ми става адски горещо. Като искам да загрее бързо и много го слагам на 23 и след 10 минути го връщам на 20 градуса и така си стоим цял ден и ние е добре.  Зиморничева съм по принцип. Нямаме изолация и стаята е голяма, колкото за параметрите на конвектора.
Но и аз забелязах, че колкото и да ми е топло, на 23 все си свети копчето и не се изключва. Не знам защо така, даже се събличам по тениска.

# 22
 • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
 • Мнения: 4 327
Здравейте ... Четох, четох ... и тотално се обърках ...
Моля за съвет! Без значение е цената на конвектора. Много, много съм зиморничева ... Трябва да оборудвам три ч помещения - 1/ Баня - 2,10 на 2,10 ... 2/ детска стая - 18 кв. 3/ спалня - 12 кв. ... и най-трудното холокухня 33 кв. Жилището е ново строителство, среден етаж и среден апартамент. Останалите от комплекса се отопляват с климатици, тук таме са газифицирани ...

Този, за холокухнята, дали е удачен вариант?:
https://www.adax.bg/bg/article-110-%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D0%B2%D0%B … -20-kwt-white.htm

... или за това помещения ще трябват два конвектора?

# 23
 • Мнения: 19 808
Ще трябват 2 конвектора за голямото помещение, иначе ще се мъчи и ще е постоянно включен, ако е 1. Един 2000 W и 1000-1500 ще ви свършат работа за това помещение.
Има калкулатор за кубатурата, но на някои сайтове са показани по-удачно: http://konvektori.org/otoplenie-po-kvadratura-na-pomeshchenie

# 24
 • Варна
 • Мнения: 355
Не подценявайте и изложението на помещението. В момента топлим южна стая около 40 кв (среден етаж, среден апартамент, без изолация), с един конвектор 2000W, който в слънчевите зимни дни не сме включвали преди 16:00  часа. В стаята не е за къс ръкав и боси крака, но е комфортно. До преди 3 зими, отоплявахме хол, около 30кв (среден етаж, краен апартамент с изолация), но със северно изложение и за там ни трябваха 2 конвектора по 2000 W. Та факторите са много и никой от тях не е за подценяване.

# 25
 • Мнения: 361
Здравейте!Имам нужда от помощ и от мнението на хора, които имат опит с конвекторите.Аз в момента имам 2 на Елдом, но съм в толкова топъл апартамент и стаите ми са малки, включвам само единия конвектор в детската, в най-големия студ.Предстои ми преместване в къща обаче...Зимата ще се отоплява само единия етаж,който се състои от коридор, холокухня,която е към 30 кв. и детска стая към 12 кв. Отдолу и отгоре не се топли.Само в хола е хубава дограмата,в детската е стара дървена.Изолация няма.Изложението е източно, но поради близостта със съседните къщи, слънце почти не огрява...Само страничните ни съседи се отопляват, това е едната стена в хола,която вероятно няма да е ледена. Височината е стандартна- 2.60м. Моля за мнения, това цялото ще може ли да се стопли с един Елдом 2000 W в детската и един Адакс в холокухнята?Не става въпрос да стоим по тениски вътре, в никакъв случай,но просто една нормална температура 22-23 градуса. И дали няма да припадна като плащам тока? Може би ще е по-удачно да се насочим към отопление с дърва, въпреки, че те също поскъпнаха, без да броим мъкненето на дървата и мръсотията...Благодаря на всички, които ще се включат и весели празници!

# 26
 • Мнения: 40 669
Според мен няма да стане. Поне още една отоплителна единица от 2000 вата ви трябва и пак не е сигурно.

# 27
 • Мнения: 19 808
По принцип един 2000W конвектор адакс се дава за отопление на помещения до 18 кв.м. Ако държите отворени вратите на стаите, може и да ви стопли двете помещения, но ще се мъчи.
За едното помещение ще са ви нужни 2 по-малки конвектора или 2000W + 1200W, за да е по-ефективно отопляването на 30 кв.м.
Ако е само за детската е предостатъчен един от 2000W. Щом сте в къща евтин вариант няма. Сметките няма да са малки, но пък конвекторите си изплащат мръсотията и хамалогията на отопление с камини, дърва, прахоляци, което за малко дете не е никак добра идея.
Средно си сложете в студовете по 100-120 лв. на конвектор с тази мощност от 2000W и липса на изолация в къща при температура 20 градуса средно на стая. Ние живеем в къща без изолация и ползваме 5 конвектора, но с различна мощност и настройка на температурата във всички помещения. И сметките са много големи зимата, но това е за Адакс, за Елдом не мога да кажа дали е същата ефективността на топленето.

# 28
 • Мнения: X
Ние имаме Адакси 2000 W в двете спални /13-14 кв.м./ и един в хола /30кв.м./. Не виждам смисъл да се купуват по-малките радиатори, по-добре да стопля по-бързо и да е по-мощен. В хола ако е само на радиатор е абсурд да усетиш стабилно загряване,ползвам го като допълнение на климатика. Според мен за стаи над 20 кв.м. трябват два радиатора от по 2000 w. Държа да отбележа,че сме топлолюбиви и държим радиаторите на температура поне 25 градуса,ако стоите на 20 градуса вкъщи, може би и по-малките ще вършат работа, но не бих рискувала.

# 29
 • Мнения: 425
Здравейте! Купихме си конвектор Adac Glamox 2000kw. Имаше разлика 2/3 градуса от реалната температура. Днес се опитахме фа го калибрираме като завъртяхме тази пластмаса зад сивото въртящо копче на трмпературата която беше в стаята 22г.  Но нещо е много студено (към 19-20градуса). Пробвах да го увелича на 25 градуса ,но лампичката дори не светва, светва на температура около 28. Нещо май не направихме както трябва. Да не би да трябваше да завъртим тази пластмаса само с 2/3 градуса? Сега не помня на колко градуса беше настроена пластмасата фабрично.

Общи условия

Активация на акаунт