Конвектори ADAX - 2

 • 29 349
 • 250
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 4 578
този електронен термостат може да се купи и постави допълнително за тези които имат механичен, а искат да видят как е с елект. в магазините където са адаксите около 20лв. струват

# 46
 • Другата България
 • Мнения: 37 053
Повдигам темата, въпреки, че не е писано от доста време в нея.
Ако има по-актуална, моля за извинение и линк към нея.
С уговорката, че не съм чела старите теми имам директна молба и питане.
Искам да отоплявам сравнително топла стая, около 15 кв.м. с някакъв ел.уред, различен от климатик. Съответно възможно най-икономичен. Не държа да е конвектор, може и радиатор-с каквото ще е най-икономично.
Моля за съвети и препоръки, за които ще съм благодарна.
Това ми препоръчаха:
https://vimax.bg/konvektor-adax-standard-vp-912-ket.html

Последна редакция: пт, 19 юли 2019, 17:40 от Merri_An

# 47
 • Мнения: X
Това е малко за 15 кв.м., бих взела 1400 или 1600 w. Ние даже в спалните сме с 2000 w. Не бих казала, че са икономично обаче. Но и жилището, в което са радиаторите, е доста студено.

# 48
 • Мнения: 10 738
Ние взехме за 15 квадрата, 2000 W. Така ни препоръчаха от магазина, такъв взехме. Колко е икономичен... Цяла зима е работил почти през целия ден и нощта, защото сме с малко дете. Най-високата ни сметка беше 250 лв. Аз очаквах доста повече, честно казано.

# 49
 • Другата България
 • Мнения: 37 053
Сметката от 250 лева само от конвектора  ли е? Или имате и други уреди на ток?

# 50
 • Мнения: 10 738
Постоянно включен бойлер, готварска печка от време на време, пералня и сушилня (през ден - два). Обичайните тв, лаптопи, имаме и климатик, който се включва за по-бързо затопляне на стаята, после минаваме на конвектора. Мен ме е страх да го оставя включен докато ни няма и си го изключвах за 1-3 часа на ден, докато сме на разходка с бебето.

# 51
 • Другата България
 • Мнения: 37 053
Би ли ми написала точно кой модел е вашия? Ще съм ти благодарна. Hug

# 52
 • Мнения: 10 738
Копирам от сайта на магазина, от който го взехме. Сега виждам, че цената доста е паднала. Нашия есента го купихме за 365 лв...

Каталожен № VP 920
Цена 279.00 лв
Серия STANDARD
Мощност 2000 W
Гаранция 7 г.
Захранване 230 V
Височина 370 мм.
Ширина 1367 мм.
Цвят Бял
Описание - конвектор, удължен нискотемпературен нагревател, осигуряващ интензивен топлообмен и мека топлина, без изсушаване на въздуха и с минимално прахоизгаряне; електронен термостат с температурен сензор; градусна скала по Целзий; възможност за включване на енергоспестяваща приставка BT 9 за седмично програмиране на различни температурни режими, осигуряващо до 20% икономия на електроенергия; ниска температура на лицевия панел; вградена автоматична термозащита; функция против замръзване; падащ корпус за лесно почистване. *При височина на помещението 2.60м.

# 53
 • Другата България
 • Мнения: 37 053
Благодаря ти! Hug
Ще проучвам до есента, ще сравнявам и ще купя някакъв.

# 54
# 55
 • Пловдив
 • Мнения: 686
Моят е такъв: Adac Glamox 2000kw
купен е: 2013г
с ръчен термостат
заедно със стойките излезе: 319лв. през 2013г.

ОЦЕНКА: За топлене - топли. Мека топлина разпределена равномерно из целия хол, който е 18 квадрата. Мен специално ме дразнят духалките/климатиците. За мен е икономичен, но аз работя и го включвам само за 3-4 часа вечер, а в по-топлите зимни дни изобщо не го и включвам. Ние сме вътрешен апартамент и при нас винаги е с няколко градуса по-виска температурата.
ОБАЧЕ: Има си и недостатъци, за които чета, че не са само при мен.
Например: Без значение колко градуса му задавам, все еднакво затопля така, че на градуси тук не може да се вярва. Лесно му се развали скалата с градусите след няма и 1 година, което не е от значение, понеже пак си работи и все си вдига температурата. Ключът/копчето за включване и изключване/ май се оказа "китайско". Поразвали се нещо, въпреки внимателното отношение към конвектора! Както и да е. Сега се опитвам да звънна на сервиза им в Пловдив - никой не вдига вече няколко дни. . . и от магазините не могат да обяснят защо никой от сервиза им не вдига.
ИЗВОД: Май наистина някои от моделите им се произвеждат в Полша, Украина и др. страни.

Сега съм пред дилема.
Искам да си купя още 1 конвектор за по-малка стая, но вече не с такива големи размери, което го прави неудобен за пренасяне. Колебая се между AIRELEC(със сигурност се произвежда във ФРАНЦИЯ) и ето този:

https://vimax.bg/radiator-adax-vg-520-tv.html

Имате ли мнения относно точно този модел на АДАКС?

# 56
 • Другата България
 • Мнения: 37 053
За сметката нищо не каза, само на ток ли сте и как се отрази използването на конвектора на нея?

# 57
 • Мнения: 1 431
Ние в хола + кухнята ( около 40 квадрата ) сме с климатик. В едната спалня ( 15 кв ) сме с Адакс, тази година ще слагаме и в стаята на бебето конвектор.
Топлината от конвектора ми е по - приятна. Дори доста се замисляме дали да не сложим и в хола конвектори, но засега не сме се решили все още.
Сметката ни се повиши с 40 лева - но ние не изключваме отоплението, само намаляме градусите.
Аз съм доволна от този вид отопление.

# 58
 • Пловдив
 • Мнения: 686
За сметката нищо не каза, само на ток ли сте и как се отрази използването на конвектора на нея?

Ами сметката ни се намали, до колкото може така да се каже при непрекъснатото увеличение на тока.
НО ние си сменихме още преди няколко години/2014 мисля/ всичките 10 крушки с 15W LED крушки на Витакс/До преди това ползвахме само 75W-ви жичкови крушки, които гълтат много/. Купихме си и 1 Адакс/преди това бяхме на голям маслен радиатор/. 
В сравнение с радиатора от соц.времето АДАКС-а е в ПЪТИ, ПЪТИ... по-добър.
Плюсовете на климатика пред конвектора според мен са само в това, че климатика може и да охлажда.

Ето историята на моята съседка:
2010-2011 година слагали вентилационна система на офисите на един етаж с офиси. Всеки офис си вземал климатик и плащал само собствените си сметки. Системата обаче не стигнала до офиса на моята съседка, а на нея и казали:"Мими/не се казва така/, за теб климатик няма, затова ще ти дадем 1 конвектор." Съседката се разплакала, че все на нея така се случвало, но няма как взела конвектора/Atlantic/. Когато обаче пристигнали сметките за ток, нейната се оказала най-ниска. Всички си мислели, че просто така се е случило, но това се повторило и през следващите месеци. Стигнало се до там, че някои офиси дори се отказали от климатиците си заради сметките. Съседката останала толкова доволна, че още на следващата зима си купи конвектор Atlantic за вкъщи, а беше решила да си купува климатик.
Тази случка тотално ме убеди и аз да си взема конвектор, обаче АДАКС. Вече бях чела доволно много за него и то в BG MAMMA.

Историята на колегата ми:
Когато си взех конвектора имаше много малко хора около мен с конвектори. Тогава колегата ми започна да ми се кара:"Как можа да направиш такава глупост! Има си инверторни климатици. Тъща ми си има такъв. Дала си едни пари за боклука. Кой ползва такова нещо!? Ти си технически грамотна, а глей к'ви глупости правиш!"... На следващата година: работя си аз и по едно време го слушам как говори по телефона с някой за конвектори. Обаче този път не нарича човека "глупак". Попитах го за какво става въпрос и той малко сконфузен ми отговори:"Абе нали знаеш, че бабата/тъщата/ остана вдовица и сега с климатик и излиза много скъпо за сама жена, така че си все конвектор, за да и е по-евтино..."   

Последна редакция: ср, 04 сеп 2019, 10:27 от sylya

# 59
 • Мнения: 72
Добре, знам, че темата е за Адакс, но някой от вас ползвал ли е инфрачервено отопление? Става дума за панелите, които се монтират на стена, на таван. Затопляли  мебелите вътре, както слънцето? Някой от вас има ли опит? Твърдят, че е много икономично и винаги било топло на краката! Ще се радвам да споделите опит! Благодаря:hugs:

Общи условия

Активация на акаунт