Препоръчайте интериорни врати - тема 2

• 134 859
  • 813
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте,
темата е много интересна, но за съжаление не успях да изчета всичко, така че се извинявам ако се повтарям. Все пак реших да споделя моя опит, тъй като до скоро проучвах въпроса с интериорните врати.
За мен най-добрите интериорни врати като съотношение цена-качество са Класен. Полски са, предлагат се от много фирми (поне в София), а разнообразието от модели е голямо.
До колкото знам Солид също предлагат много хубави врати, но цената не е достижима за всички.
Цената на врати Класен варира между 500 - 800 лв. (с включен монтаж и дръжки). Предлаганите врати са с различно покритие и пълнеж. Изборът наистина е голям, единствения недостатък е, че не всички модели се подържат на склад при вносителя и ако харесате модел по поръчка (което се случи при нас), трябва да се чака межди месец и половина - два.
Нашите врати поръчахме от фирма Уиндор Дизайн и сме изключитено доволни от монтажа, както и от подробната консултация на момчето в офиса в Младост.
Препоръчвам фирмата Уиндор Дизайн с две ръце, но за да не се приеме като реклама искам да подчертая, че врати Класен се продават и в много други фирми Simple Smile

# 571

Препоръчвам фирмата Уиндор Дизайн с две ръце, но за да не се приеме като реклама искам да подчертая, че врати Класен се продават и в много други фирми Simple Smile

Току-що регистриран потребител с 2 мнения в 2 различни теми и препоръчва една и съща фирма - това не е реклама:laughing:, в никакъв случай!

# 572

Току-що регистриран потребител с 2 мнения в 2 различни теми и препоръчва една и съща фирма - това не е реклама:laughing:, в никакъв случай!

Здравейте,

Коментарът ми беше за препоръка на марка Класен, а не на фирмата, която съм цитирала. Просто информативно споделих коя фирма използвахме, за това и подчертах, че Класен се предлага от много фирми в София.
Нова съм във форума, съжалявам ако неумишлено съм нарушила някакви правила. Ще се въздържам от подобни коментари в бъдеще.

Последна редакция: чт, 20 май 2021, 18:12 от nikita_87

# 573
Имам въпрос към хората с опит. Питането ми е дали дървена врата изработени от скара от трислойна иглолистна дървесина, двустранно залепен 6 мм MDF би била по-добра от такава с пълнеж от минерална вата с 2x8 мм нефурнирован МДФ с полиуретаново покритие. Мерси предварително:)

# 574
  • Пловдив
Имам въпрос към хората с опит. Питането ми е дали дървена врата изработени от скара от трислойна иглолистна дървесина, двустранно залепен 6 мм MDF би била по-добра от такава с пълнеж от минерална вата с 2x8 мм нефурнирован МДФ с полиуретаново покритие. Мерси предварително:)
Според мен конструктивно, вратата с дървената рамка би била по-читава. При другия вариянт не виждам какво би държало двете плоскости да не се изметнат, освен, ако не съм разбрала правилно.
А и минералната вата се компрометира при наличие на влага и губи свойствата си.

# 575
Някой, който има поглед върху Диадорс? Харесала съм техни врати, но не намирам никакви отзиви.

# 576
Минералната вата топло- и шумо-изолира много по-добре от куха врата или такава с нагънат картон (пчелна пита). Няма начин да няма вътрешна рамка от нещо си (дърво, ПДЧ или нещо друго дървесно). Ако не е за мокро помещение и е добре изработена, не виждам откъде ще влиза влага вътре.

# 577
Здравейте! Преди време писах в тази тема,но тъй като мина време,а и ремонта,който правим е с изглед да привърши в следващия месец, пак идва време за избора на врати - 1 входна и 3 интериорни.
Обиколихме всички всевъзможни  фирми в София и още повече се объркахме накъде да се насочим.
Искаме вариант,в който входната врата и интериорните са в един цвят(може и да не са от един и същ,но поне да са сходни).
От гледна точка на интериорните не сме чак толкова взискателни - стига те да са плътни и да имат известна шумоизолация,то всичко е наред.
Проблема е с входната врата - от твърде много четене за видове брави,патрони,типове заключвания,дебелина на метала,манганови пластини,бронировки и прочие,се получи така,че не знаем какво да поръчаме.
                            Идеята е да сложим тристранна патронна брава и отделно касова като допълнителна,или комбиниран вариант (като на Моттура). За нас е важно да има също резе и по възможност пластина,пазеща бравата. Четох,че е хубаво дебелината на метала да е поне 2 мм. Хубав патрон изисква вложение - това ни е пределно ясно.
От Парси и Ко ни направиха оферта за входна и три интериорни.
3 броя интериорни - около 1404 с монтаж и без дръжки
Входна: 1194 базова цена+189 двусистемна брава Моттура+ 229 патрон моттура+79 бронировка+18 шпионка+140 резе+58 манганова пластина за бравата+24 размери+48 оцветяване и лакиране+ 145 монтаж=2124 и още сума между 20 и 80 лева за демонтаж на старата врата.
От Диадоорс също ни направиха оферта:
интериорните са  3.465=1395 - без брави и дръжки като това им е серия "Ламинат"+доставка и монтаж
интериорни серия "Сити" им е  3.536=1608 като това пак е без дръжки и брави + доставка и монтаж
Входната врата включваше брава Фиам - 3 страни,Аблой протек 2,резе,монтаж, някаква кекава касова брава (малка с два оборота - мисля,че беше на Мауър) - и излиза 1653 лева с доставка и монтаж.

Въпросът е къде да се спрем и какво да направим. Както вече споменах интериорните врати не са по-маловажни,
но в конкретния  случай искаме някаква сигурност. Наясно сме,че непробиваеми врати не съществуват,но старателно искаме да избягаме от сценария: "Прибираме се и апартамента тъне в разруха". Всеизвестен факт е,че битовата престъпност е зачестяла невъобразимо. Не сме се спрели само на горепосочените фирми,може да прибегнем към други - стига те да предлагат нещо качествено. Имаме около седмица да вземем решение и да направим поръчка. Бюджета е до 3500- таван (3600 в най-краен случай). Сърдечно моля за съвети. Всякакви продукти от  китайско-турски произход се избягват.

Последна редакция: сб, 22 май 2021, 20:29 от Obichamjivotnite

# 578
Здравейте. Относно входната врата мога да кажа аз какво избрах и мисля, че е не лош вариант.Вратата е на СОЛИД 55 някаква юбилиейна със SolidTouch ID, със смарт управление и отключване с пръстов отпечатък- https://solid55.com/promotsii. Също така самата врата си има вградена аларма при опит за проникване и би следвало да Ви уведоми през приложението, ако има намеса. Не мога да кажа дали е ефективна, защото ще ми я монтрат след 2 месеца, но на хартия изглежда доста разумно всичко. Цената мисля, че може би е извън бюджета описан от Вас, защото самата врата в момента има някаква промоция и е на около 2300 лева, но имаше и някъде 240 лева допълнително за монтаж. Някъде окоо 2500-2600 лева може би излизаше вратата с монтажа. Доколкото съм чувала мнение на познати с входни врати на Солид 55 казват, че нямат никакви проблеми и са стабилни с хубави заключващи механизми, но ще видим от опит дали е така. Изключително съм впечатлена от служителя, който дойде за размери-интелигентен, адекватен и оперативен човек, който обясни всичко, което исках да попитам и си направи труда да пробие леко над вратата, която в момента имаме за да види реално къде се намира щурца. Просто на фона на всички, с които съм се сблъсквала този човек беше Космос. Така, че можете да видите техните врати и дори да не е тази имат и по-бюджетни варианти също не лоши. Има само един минус за мен лично-ако очаквате някакъв по-красив и разчупен дизайн определено не ходете в СОЛИД 55, защото техните входни врати лично на мен ми се видяха от към дизайн поощетени:)
Успех

# 579
Здравейте. Относно входната врата мога да кажа аз какво избрах и мисля, че е не лош вариант.Вратата е на СОЛИД 55 някаква юбилиейна със SolidTouch ID, със смарт управление и отключване с пръстов отпечатък- https://solid55.com/promotsii. Също така самата врата си има вградена аларма при опит за проникване и би следвало да Ви уведоми през приложението, ако има намеса. Не мога да кажа дали е ефективна, защото ще ми я монтрат след 2 месеца, но на хартия изглежда доста разумно всичко. Цената мисля, че може би е извън бюджета описан от Вас, защото самата врата в момента има някаква промоция и е на около 2300 лева, но имаше и някъде 240 лева допълнително за монтаж. Някъде окоо 2500-2600 лева може би излизаше вратата с монтажа. Доколкото съм чувала мнение на познати с входни врати на Солид 55 казват, че нямат никакви проблеми и са стабилни с хубави заключващи механизми, но ще видим от опит дали е така. Изключително съм впечатлена от служителя, който дойде за размери-интелигентен, адекватен и оперативен човек, който обясни всичко, което исках да попитам и си направи труда да пробие леко над вратата, която в момента имаме за да види реално къде се намира щурца. Просто на фона на всички, с които съм се сблъсквала този човек беше Космос. Така, че можете да видите техните врати и дори да не е тази имат и по-бюджетни варианти също не лоши. Има само един минус за мен лично-ако очаквате някакъв по-красив и разчупен дизайн определено не ходете в СОЛИД 55, защото техните входни врати лично на мен ми се видяха от към дизайн поощетени:)
Успех

Още в началото на нашето търсене минахме през Солид. Цените са тлъсти,срока за изготвяне е много дълъг,а и много негативни мнения се въртят за монтажните групи.
Лошият ни опит се състои в употребата на вратата на входа ни,която е на Солид. Живеем в сравнително многолюдна кооперация и замръзването на вратата зимно време,както и други неуредици ни отказаха окончателно. Трябва да спомена,че преди вратата на входа ( на самата кооперация) имаме и затворено предверие. Солид не стои на дневен ред,търсим други варианти и времето ни притиска неумолимо.

# 580
Разбирам. Аз както казах до момента не съм имала врата на Солид 55 и дано се окаже сполучилива.За съжаление за други подходящи входни врати не мога да се сетя, които да са изпробвани и да си струват. Успех

Още в началото на нашето търсене минахме през Солид. Цените са тлъсти,срока за изготвяне е много дълъг,а и много негативни мнения се въртят за монтажните групи.
Лошият ни опит се състои в употребата на вратата на входа ни,която е на Солид. Живеем в сравнително многолюдна кооперация и замръзването на вратата зимно време,както и други неуредици ни отказаха окончателно. Трябва да спомена,че преди вратата на входа ( на самата кооперация) имаме и затворено предверие. Солид не стои на дневен ред,търсим други варианти и времето ни притиска неумолимо.
[/quote]

# 581
  • Sofia
Бихте ли препоръчали фирми с красиви бели плъзгащи се врати от този тип?

Прочетох и отзивите за Solid55, какви други компании за външни врати бихте препоръчали? Благодаря.

# 582
Солид55 за външна врата не бих препоръчала и на най - големия си враг. Отвратителен боклук. Имаме нещастието да ползваме такава външна на апартамент и за вход. Едната съответно вече 7г, другата само 1. Тази на апартамента няма ден, в който да може човек да влезне от веднъж вкъщи. Непрестанно заяжда нещо по безумния им механизъм, имало е случаи, в които по 30мин. се опитвам да отключа или заключа. Обслужването им е потресаващо и след 5684865 случая на рекламация, накрая заявиха, че този вид заключване вече не го поддържали и нищо, че вратата все още беше в гаранция, можем да го сменим срещу скромната сума от 400лв. Trollface Не знам човек в нашата кооперация, който да няма сходен проблем с вратата си.
За съжаление от фирмата строител бяха така снизходителни да ни сложат наскоро и входна врата, за последните 4 месеца, 2 сме били с тотално отключена врата, защото нещо си там не работело. Чакахме ги 30 дни да го отремонтират и след любезно напомняне на чий строител е точно рекламацията, частта се появи на следващия работен ден. Най - комичното е, че работи около 2 часа и отново се развали, чисто новата им част, по техни твърдения. Съответно още 30 дни с отключена врата до следващия ремонт. И в момента фукционира на пресекулки и има шанс да не можеш да си отвориш и трябва някой любезен съсед да слезе да го направи ръчно. Качество за чудо и приказ. Ние далеч не сме частен случай и чувам подобни отзиви от познати със същите врати, поставени по техните кооперации. Не смятам, че когато човек ползва входна врата за сума между 3000 - 5000лв. трябва да играе на тото, за да знае дали днес ще може да си отвори.

# 583
Скрит текст:
Здравейте! Преди време писах в тази тема,но тъй като мина време,а и ремонта,който правим е с изглед да привърши в следващия месец, пак идва време за избора на врати - 1 входна и 3 интериорни.
Обиколихме всички всевъзможни  фирми в София и още повече се объркахме накъде да се насочим.
Искаме вариант,в който входната врата и интериорните са в един цвят(може и да не са от един и същ,но поне да са сходни).
От гледна точка на интериорните не сме чак толкова взискателни - стига те да са плътни и да имат известна шумоизолация,то всичко е наред.
Проблема е с входната врата - от твърде много четене за видове брави,патрони,типове заключвания,дебелина на метала,манганови пластини,бронировки и прочие,се получи така,че не знаем какво да поръчаме.
                            Идеята е да сложим тристранна патронна брава и отделно касова като допълнителна,или комбиниран вариант (като на Моттура). За нас е важно да има също резе и по възможност пластина,пазеща бравата. Четох,че е хубаво дебелината на метала да е поне 2 мм. Хубав патрон изисква вложение - това ни е пределно ясно.
От Парси и Ко ни направиха оферта за входна и три интериорни.
3 броя интериорни - около 1404 с монтаж и без дръжки
Входна: 1194 базова цена+189 двусистемна брава Моттура+ 229 патрон моттура+79 бронировка+18 шпионка+140 резе+58 манганова пластина за бравата+24 размери+48 оцветяване и лакиране+ 145 монтаж=2124 и още сума между 20 и 80 лева за демонтаж на старата врата.
От Диадоорс също ни направиха оферта:
интериорните са  3.465=1395 - без брави и дръжки като това им е серия "Ламинат"+доставка и монтаж
интериорни серия "Сити" им е  3.536=1608 като това пак е без дръжки и брави + доставка и монтаж
Входната врата включваше брава Фиам - 3 страни,Аблой протек 2,резе,монтаж, някаква кекава касова брава (малка с два оборота - мисля,че беше на Мауър) - и излиза 1653 лева с доставка и монтаж.

Въпросът е къде да се спрем и какво да направим. Както вече споменах интериорните врати не са по-маловажни,
но в конкретния  случай искаме някаква сигурност. Наясно сме,че непробиваеми врати не съществуват,но старателно искаме да избягаме от сценария: "Прибираме се и апартамента тъне в разруха". Всеизвестен факт е,че битовата престъпност е зачестяла невъобразимо. Не сме се спрели само на горепосочените фирми,може да прибегнем към други - стига те да предлагат нещо качествено. Имаме около седмица да вземем решение и да направим поръчка. Бюджета е до 3500- таван (3600 в най-краен случай). Сърдечно моля за съвети. Всякакви продукти от  китайско-турски произход се избягват.

Искайте оферта от Инос. Правят всякакви интериорни врати и са българска фирма. Входни врати монтират на Диере. Бихте могли горе долу да се вместите в бюджета, който сте дали. Вътрешният панел на входната врата могат да направят в цвета и по модел на интериорните врати.

# 584
И ние трябва да изберем входна врата. След безумията и изхабените нерви с фирмата, в която поръчахме интериорните, някак ми се иска читава врата и монтаж. Ходих в Солид, но не ми допада всичката тази електроника по вратите и отпадат. Наши приятели ни препоръчаха врата от Диадорс и вероятно ще поръчаме от тях. Гледах ги, не изглеждат зле. Имат различни брави, резе и т.н., блокировки, шипове, изолации

Имам един въпрос.....понеже сега сме с една китайска боклучава врата. При смяната има ли голямо къртене? Дали ще се налага да викаме майстор да измазва после? Имаме и гранитогрес в коридора и се притеснявам да не пострада и той.

Общи условия

Активация на акаунт