Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 9

• 52 039
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
  • Paris, France
alinnna, ето го постя на мама Галя от 8ма страница. Върни се и прочети отново всичко, което и други са споделили!

като чета последните постове и си давам сметка как и аз години на ред съм борила нерви , но само с добавки
5-ХТП , шлемник байкалски , ГАБА и други от този род
Също Магнезии+ Б комлекс много помагат
а вечер задължително взимам мелантонин / аз вече и без него си заспивам ,но съм свикнала да си го слагам под езика преди сън/
От как пия Метформина/ вече съм казвала/ - забелязвам че съм психически по устойчива , станала съм и по контактна /преди бях неразговорлив затворен дебил/
Доста са навързани нещата  с  ИР и  с психиката явно

Александрия, не не натоварват добавките. Все едно да се питаш дали да се натовариш с вода като си жадна или да пиеш по-малко за да не те товари. Добавките доста подобриха функцията на черния ми дроб. Естествено не ги пия вече. Само това, което ми липсва. Без тях въглехидрати, но и мазнини не се обработват и усвояват правилно. Селен, К1 и Б12 набавям успешно от храна. Но в началото не можеше. Да, мазането е по-добре за магнезий. Не всичко се усвоява чрез мазане.

# 151
  • Милано
Вчера една майка пусна резултатите на дъщеря си. При нея е ясно, че фолат, Б12 и Д не липсват и знае към какво да се насочи. Някои водоразтворима витамини може да се пият редовно и не вредят, но други трябва да се следят. Б12 усложнява депресията и с него трябва да се внимава. Би трябвало да има тема за депресии и тревожност. Потърси я и пиши и там! Там би имало истории на успешно излекувани и спрели лекарствата с обяснения как са го постигнали.

[/quote]  Невена,позволи ми да не се съглася с тебе за вит.Б12 и депресия..Ниските му нива,могат само да усложнят вече съществуваща депресия!Така,че понякога именно приема му спомага за излизането от това състояние.   http://www.lastampa.it/2012/11/28/scienza/depressione-attenzione … ev7yK/pagina.html

# 152
  • Paris, France
K.Lera, ако се пие Б12, защото нивата са ниски няма проблем. Обаче, ако нивата са нормални, както е в случая на публикуваните вчера резултати, може да се влоши депресията. Не всички ИР и депресирани, СПКЯ и ЩЖ имаме недостиг на Б12. Прекалено много мед и манган също предизвикват депресия. Б12 ако е достатъчен и се пие, а не се пие фолат, може да се влоши депресията. Ако е съпроводена с акне още повече, защото гадошините ядат Б12. Ние не знаем на алиннна какво и липсва. Тя самата не знае. Вит Б12 пречи на Вит Ц, ИР също пречи на Вит Ц и става една .....

"Certain vitamins such as B-complex are stimulatory and will cause anxiety and even panic attacks in some people. Minerals such as copper, manganese and others are also stimulatory. Certain herbs such as ginseng and eluthero are also somewhat stimulatory and can cause anxiety.21 janv. 2014"

Алина няма просто тъжна депресия. При нея има панически атаки и тревожност, социална и агорафобия.

Това, което се опитвам да кажа е, че трябва да се набави липсващото без да се добавя това, което е в излишък. Затова трябва да се изследва и идеално специалист да и предпише точното. Но такъв не мога да предложа.

# 153
Невенче, за джинджифила беше писала нещо, но не помня.
Аз съм голям фен, направо съм пристрастена. Heart Eyes

# 154
  • Милано
K.Lera, ако се пие Б12, защото нивата са ниски няма проблем. Обаче, ако нивата са нормални, както е в случая на публикуваните вчера резултати, може да се влоши депресията. Не всички ИР и депресирани, СПКЯ и ЩЖ имаме недостиг на Б12. Прекалено много мед и манган също предизвикват депресия. Б12 ако е достатъчен и се пие, а не се пие фолат, може да се влоши депресията. Ако е съпроводена с акне още повече, защото гадошините ядат Б12. Ние не знаем на алиннна какво и липсва. Тя самата не знае. Вит Б12 пречи на Вит Ц, ИР също пречи на Вит Ц и става една .....

"Certain vitamins such as B-complex are stimulatory and will cause anxiety and even panic attacks in some people. Minerals such as copper, manganese and others are also stimulatory. Certain herbs such as ginseng and eluthero are also somewhat stimulatory and can cause anxiety.21 janv. 2014"

Алина няма просто тъжна депресия. При нея има панически атаки и тревожност, социална и агорафобия.

Това, което се опитвам да кажа е, че трябва да се набави липсващото без да се добавя това, което е в излишък. Затова трябва да се изследва и идеално специалист да и предпише точното. Но такъв не мога да предложа.
Европейските лаборатории още работят със занижени стойности на вит.Б 12...до 400 си е дефицит. А фолат си е силно препоръчителен!Както писах не съм прибягвало до нищо по силно от билкови капки и чайчета,но и аз съм имала състояния,които психиатър би определил като депресия,зная че всички сме различни,че всеки един от нас има различен праг на душевна и физическа болка.Но визирайки себе си и моята близка(за която вече писах)след задоволителен детокс,регулиране на дисбаланси,при нея терапии и дълги разговори с психолог,и при двете спорта всеки ден (активни минути не по-малко от час),всичко влезе в правилният коловоз за нас.Мое мнение е,че това което помогнало на нас,не е сигурно че ще помогне на някой друг...Както казах всички сме различни и да мен конвеирният принцип не е правилният..Сигурна съм,че когато се научим да чуваме и познаваме тялото си ,получаваме точните сигнали от него какво му липсва.Нужна е и предпазливост,защото това,което работи при мен не е задължително да проработи при теб,и обратно.Една от книгите,които на мен лично много ми помогнаха.

# 155
  • София
Невенче, за джинджифила беше писала нещо, но не помня.
Аз съм голям фен, направо съм пристрастена. Heart Eyes
И аз (а по принцип не обичам и не мога да ям люто). Съвършената есенна или зимна вечер ми е:  чай от джинджифил и лимон, леко налютчващо и горещо. В Доломитите, Италия, на ски-ваканция ме научиха на тези вредни навици.

# 156
Аз да се оплача пак. Хемороидите пак се обадиха.
Този път не кървят, но около ануса е издуто. Писна ми.
Антифлегмин грам не помогна.
Сега ще пия детралекс усилено + проктогливенол. Дано успея да го сложа.
Не мисля, че е от храненето. На тоз режим съм от октомври миналата година.
А и са се обаждали преди 10 като бях на високовъглехидратно.
Ох, Невенче, ако знаеш нещо за това, казвай.
Мислех и със смрадлика да се измия, но забравих да сваря. Изкъпах се вече, ама нищо, пак ще направя сега. Дано облекчи.

# 157
  • София
Нетърпимо боли аналната фисура, хемороидите са "поносими".  Няма мазило, което да помогне. Детралексът  е етап 1, когато спре да помага, вълшената думичка е д-р Атанас Матев, Стара Загора, БОГ е. На мен ми изряза фисурата и се родих...Това беше преди 6-7 г., от тогава не съм имала проблеми, нищо, че хемороидите не ги пипна.

# 158
Шарки, какво представлява операцията? Лесна ли е? После колко дни болнични са нужни?

# 159
  • София
Ами аз отидох уж на преглед, а ме срязаха направо на място Simple Smile)). Слагат локална упойка. Аз после си останах една седмица вкъщи, докато напълно зарастне срязаното (то реално зараства за около 3 дена, аз просто му "брах страх").  Ние тук, в бг-мама,  си имаме отделна тема за аналната фисура: http://www.bg-mamma.com/?topic=663451.90, почети.

# 160
  • Paris, France
Елора, не съм компетентна. Тук изписват Дафлон -  съдържа хесперидин - флавоноиди от кора на портокал. Дават го и на бременни. Пила съм го за капиляри и разширени вени по краката, но особен ефект не видях. Пих и К2. Новините, нищо. И аз търся нещо, дето да ги смали. И Вит Ц съм пила. Правят портокалови кори в сол и още нещо и уж помагало, но не за 1 ден. Хемороидите поне не се виждат. Моите капиляри по краката се бяха посмалили от ходене и диета, но вените не. Успех. Разширените вени не болят. Хемороидите не са ли същото?

К.Лера, с тебе пишем едно и също. На мене ми казаха, че е ОК да е около 250-300 ако фолата е висок. При повече правя акне, което никога, ама никога не съм имала по друг повод. В пубертета не съм имала нито една пъпка, нито черни точки. А като почнах Б12 станах на нищо. И да, всеки е различен. Затова алиннна трябва да се изследва и да види какво и има или няма.

# 161
Много Ви моля, коментирайте резултатита на дъщеря ми 19г.
 Голямата 26г. е с Хашимото. Превантивтно правя изследвания на малката. От 1г-1,5 г преди края на 12 клас напълня за година време почти с 10кг.  Водих я по изследвания  -щитовидни хормони, ИР  - лекарите казват не виждаме проблем. Тя напълня и полага неимуверни усилия за сваляне на килограмите  - много трудно-почти не се забелязва. С Ваша помощ - и коментари по изследванията на голямата успяхме да смъкнем стойностити на ТАТ и МАТ   и да набавим доста липсващи дефицити.
Тези изследвания на малката дъщеря са от 29.10. Ще бъда благодарна на всеки за мнението и съветите. Бъдете здрави и Благодаря, че Ви има.

FT3 + FT4 + TSH   Profile   *   *
FT 3   4.85   pmol/L   3.80 - 7.60
FT 4   18.480   pmol/l   12.500 - 21.000
TSH   4.550   mIU/l   0.500 - 4.300
TAT + MAT   Profile   *   *
TAT (Anti TG)   <10.00   IU/ml   до 115
MAT (Anti TPO)   8.94   IU/ml   до 34
HOMA ( IR ) Инсулинова резистентност индекс   Profile   *   *
Глюкоза (Glucose)   5.18   mmol/l   3.60 - 6.10
HOMA (IR) индекс   3.37   индекс   < 2.5 норма; 2.5 - 5 рискова IR ; >5 висока IR
Инсулин (Insulin)   14.65   mU/l   2.60 - 25.00
Феритин (Ferritin)   14.20   µg/L   13.00 - 150.00
Фолат в серум   18.31   nmol/l   10.4 - 42.4
Фолат в еритроцити   2924.4   nmol/l   994-3103
Витамин В12   299.00   pmol/l   141 - 489
Хомоцистеин   8.82   µmol/l   До 15.00
Витамин D total (25-OH Витамин D)   103.70   nmol/l   50 - 120

Nevena и на всички , които коментираха - искрено Благодаря.  На моя глава, тъй като  лекарите при които я водих, казват -всичко е наред от Нова година до юни  2018г. и взех и пи: витамин В Right на Jarrow, В12- капки, Витамин С, Рибено масло и Магнезий.
Готова съм всичко да приложа.

Hgb (Хемоглобин)   141   g/l   120 - 160
Желязо (Fe)   15.48   µmol/l   6.00 - 26.00

При тези стойности да взема ли Желязо да пие?  Фертина е нисък. Може би желязо с лактоферин е добре.
Ще взема цинк, селен и B12.
Магнезий и още какво да взема за нормализиране.
Освен добавките от лекарства има ли нужда.
Какви изследвания да направя още? за черния дроб?

Много благодаря, че Ви има.
Поклон.

Последна редакция: пт, 05 окт 2018, 00:12 от galia23

# 162
  • Paris, France
галя23, вече пусна тези резултати в темата. На предишна страница, снощи, аз лично ти отговорих доста подробно. Чети, моля те, темата!

# 163
Да, прочетох всичко няколко пъти. само пробвах да цитирам и допълних с още някои въпроси. Благодаря, Nevena.

# 164
  • Paris, France
Галя, извинявай, но на мене ми излязоха само резултатите. Магнезий, да. Спряхте ли добавките поне 10-15 дена преди изследването? Ако не, стойностите на б12 и фолат в серум може да са фалшиво високи, а всъщност да и липсват.

Ако може да намали бавно въглехидратите до под 50гр на ден и да построи на диетата до поправяне на инсулина. Може и да пости. Да тича и ходи бързо по пас-два вместо да виси на компютъра

За желязото аз не знам. Вит Ц, може би? Не ги разбирам. Хемоглобина бинът и не е нисък и може да се подобри феритин с храни, мисля.

Общи условия

Активация на акаунт