Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 9

• 52 221
  • 745
  •   1
Отговори
# 330
И аз се присъединявам към мнението на Elitsa. Невена наистина е като консултант и нутриционист.
Много ценна информация дава по доста въпроси и проблеми.
Аз също мисля да експериментирам с растително хранене.
Относно изследване на селен, в Бодимед правят и пращат пробата в Германия. Аз днес точно това изследване си направих.

Щом и е понесло и се е оправила, със сигурност би имало ефект.
Ама аз не мога. Ще умра от глад. Глад не търпя. Аз от малка все си бях гладна. А то било заради инсулина.
И сега от година за пръв път не изпитвам глад. Чувствам се по-добре, спя добре, по-спокойна съм, че и отслабвам. Аз огладнея ли, пада ми пелената и омитам всичко  Laughing

# 331
Аз също си бях гладна . Особенно на вечеря. Затова добавих и хляб и авокадо към салатата. Но ще пробвам може би ми трябва адаптация към такъв тип хранене без мазнини.

# 332
Днес цял ден усещам сладък вкус в устата. На какво ли може да се дължи? На някой случвало ли му се е? Последните 3-4 дена си имам грижи и нямам апетит. Едва днес си хапнах малко повече - за закуска - омлет с бекон и масло, 2 маслини, 2 лъжици крема сирене. Може ли да е заради нещо от закуската, или може би гладуването? Или знак за здравословен проблем?

# 333
Браво за В12,  значи все пак се храниш правилно. Аз съм в долната граница и трябва скоро пак да проверя как са ми показателите.
За не вегетарианците и веганите май проблема му е не в храненето, а в усвояването му от стомашно-чревния тракт. Или от нещо друго, още не изяснено.
Аз ям всеки ден бяло саламурено сирене и месо, но не в огромни количества. Но нямам храносмилателни проблеми и явно добре го усвоявам от храната.

# 334
Хляб не ми трябва. Като го махнах, се оказа, че ми е пречел. Без него съм по-сита за по-дълго.

Мишелин, всякакви вкусове съм имала. Е не баш, ама ми е било гадно.
Като бях най-дебела освен лош вкус и дъх имах и страшно обложен език. Ту жълт, ту кафяв, ту черен. Със свалянето на килограмите започна да намалява. Вече съм 67 и езика ми почти розов. Има бяло още, но ще изчезне.
Все пак пълните хора сме много задръстени. То това са страшни токсини. И докато се изчисти всичко е нормално да се променя вкуса.

# 335
  • Ню Йорк
Хляб не ми трябва. Като го махнах, се оказа, че ми е пречел. Без него съм по-сита за по-дълго.

Като бях най-дебела освен лош вкус и дъх имах и страшно обложен език. Ту жълт, ту кафяв, ту черен. Със свалянето на килограмите започна да намалява. Вече съм 67 и езика ми почти розов. Има бяло още, но ще изчезне.
Все пак пълните хора сме много задръстени. То това са страшни токсини. И докато се изчисти всичко е нормално да се променя вкуса.

Това звучи направо страшно. Аз с моето свръх тегло такива неща не съм получавала никога, езика ми си е розов постоянно.

# 336
  • Paris, France
елица, ако държиш да отслабваш и да си на веганска и хляб да ядеш махаш авокадото поне и хлябът да е пълнозърнест, със зародиша и квасен. Една салата от маруля е много, много малко. Протеини в яденето ти почти няма, а без тях ще губиш мускул. Трябват поне грам протеин на килограм тегло дневно, а от веганска е трудно да се набавят. Въглехидратите трябва да се изгарят. Те не изчезват от самосебе си. След въглехидратни ядене ходиш, подскачаш, тичаш.

Всеки ден трябва да изяждаш някакви бобови - по възможност съдържащи поне 19-20гр протеин на 100гр сух боб. Това са дребен черен боб, нахут, леща и подобни. Аз от вечерта накисвам 500-600гр бобови и на другия ден ги сварявам. Бухам в кукъра под налягане с малко моркови, целина, магданоз и подобни, които леля в резачката на пасатора и вода с малко зехтин да не се пени, чер пипер и куркума и морска сол. Кисна и кафявия басмати ориз, така че да се сварява по-бързо и да запазва витамините. И това ям три пъти на ден, по малко. Останалото, което ям са салати и зеленчуци, но пресни. Ако след такова ядене легнеш отиде. Трябва да се избира време, в което тези въглехидрати се изгарят. Туй хората, които слабея на такава диета тичат сутрин, ядат, ядат в обедна почивка и ходят бързо в остатъка и след това вечеря и пак тичат.

Това го пиша за да се разбере механиката на режима, който също е добър. Аз си държа гъби на пара в хладилника и ако няма да ходя веднага ям тях. Те засищат, не са калорични и пускат вх много, много бавно. Ако съм навън си нося в пластмасови кутии ориз с нахут, моркови и зеле, сварен и изстуден овес с меласа, цели чушки и моркови.

Има доста вегански продукти, които са богати на протеини - едамаме, примерно и тофу, но не навсякъде се намират лесно.

Доста хора ме питаха на лични с какво могат да заменят мляко и сметана в кафето. Доста добре се получава с бадемово или кокосово мляко или крем, но това са си мазнини. За мене не е като сметаната и млякото. На тази диета, при която се цели повишаване на инсулинова чувствителност, а не просто вегански хранене мазнини не може, поне в началото. За съжаление няма и тако и вако. Или ядем протеин с мазнина или протеин с въглехидрати. Средно положение няма, но това е временно. Като се излекувате ще може да ядете абсолютно всичко без да ви скача инсулинът или захарта. Е, не непрекъснато.

# 337

Това звучи направо страшно. Аз с моето свръх тегло такива неща не съм получавала никога, езика ми си е розов постоянно.

Знам, че обложен език си е симпотм за здравословен проблем.
Ама откъде да знам какъв  Laughing

# 338
Сладък вкус в устата съм имала от прием на антибиотик и от проблеми с венците. Погледни си страничните ефекти на лекарства/добавки, ако приемаш такива.

# 339
  • Paris, France
За белия език, който е един от признаците на ИР:

1) ядене на твърди храни и добро дъвкане. По езика има власинки и между тях остава храна. Дъвкане на листа и хрупане на моркови

2) обезводняване в първите дни кетоза. Повечето вода, сама по себе си, не помага. Някакви електролити като тези при диария помагат. При мене проблем нямаше.

3) цигари и алкохол. Знаете решението какво е.

4) моменти на висока КЗ, която храни разни гадини като кандида. Не е нужно захарта да е много висока и времето с висока захар да е дълго. 15-20мин с КЗ 6-7 са достатъчни за почти всички бактерии, гъби и плесени, които се хранят с нея. Знаете решението.

Чела съм за триене със сол, четка, бикарбонат, джубурене с масла. Помагат временно.

https://draxe.com/white-tongue/

Тук има повече по въпроса. Пробвах веднъж, на кето със салати да не си мия зъбите с четка и паста една седмица а само да ги джубуря със сол. Получи се до петия ден и нямах проблеми никакви. На петия ден забравих и сутринта по навик ги измих. После не ми се занимаваше. В интерес на истината зъбите са ми по-чисти и езикът ми идеален когато ям сурови неща, чистя си устата със сивак и джубуря със сол. До 40г имах един кариес в устата си. Понеже сивак не намирам лесно и обичам мириса на паста за зъби се Петканов с паста. Ако някоя смела съфорумка е навита може да пробва.

# 340
  • Милано
Сега разбрах защо не ме ядат комарите. А аз си мислех, че е заради Хашимото-то и по-ниската телесна температура.
И аз съм с ниска телесна температура(след отстраняването на щитовидната),падала ми е до 34 в началото,тази година за първи път от близо 5 години измерих 36,2.Подържам ТСХ -1-1,2.Комарите ме хапват,но преподавателя ми по кинезитерапия,каза,че много зависи и от кръвната група-А (моята)била най-хапаната🤣И да се похваля и аз...днес изминах 25 км с бързо ходене(бавно бягане) за 80 минути  и изгорените ми калории са 1500 а приетите за деня 1430...

Последна редакция: пт, 12 окт 2018, 02:02 от K.Lera

# 341
  • София
Не знам. У нас приоритено биват хапани ММ и сина ми, които са 0+, аз съм 0-. Според мен разликата е в температурите ни, но очевидно не е само това (КЗ).

# 342
Момичета, чета Ви с уводоволствие и Благодаря ти Неви за всичко, което споделяш във връзка с IR.
Приди да ми установят IR /не съм правила обременяване с глюкоза, само с показатели на гладно КЗ и инсулин/ ми беше все сладко в устата. Пълен ужас, беше / подпунала, затлъстяла, все ми беше уморено и гледах да си легна, все ми се спеше, никаква живинка, все бях кълбо от нерви, имах си козунаци около талията, толкова ми беше сладко, все едно съм изяла тава с баклава/ От два месеца съм на диетата НВ-ВМ и всичко се подобри / вече не съм подпухнала, талията доста намаля, имам желание за всичко, вече ходя доста пеша, а преди ако трябваше да отида до някъде, съвсем близо, се мятах на колата/
Добавките също помагат и благодарение на Неви, ги включих към диетата. Вярно доста са добавките, но тъй като съм без щитовидна жлеза, за мен свалянето на килограми е показател, че нещата вървят в правилната посока. Относно добавянето на сол към храната, ме държи в добра кондиция, явно добре вляе на електролитите Na и К. Вече съм на 50г. и това безразборно хранене, което беше преди, щеше да ме довърши.
Неви, да те попитам, след като изпия сегашните добавки, трябва ли да има почивка и мога ли да ги заменя с други?
В момента съм на Вигантол 8 к. дневно, Омега 3, Витамин Ц, Дегестивни храносмилателни ензими, Магнезиев цитрат, Метилколбамин Б 12 подезичен. Вигантола няма да го спирам до лятото, идва зима, а и съм без щитовидна жлеза, оперирана от Базед.

# 343
  • Варна
Здравейте и от мен, днес и аз ще питам ...
Като реакция на изчистването от въглехидрати ли може да се дължи нещо, като сухи екземи/обрив по лицето-бузите ми. Стоят , като люспички, леко сърби , розови на цвят... Капнах си морска хиарулонова вода , леко ме успокои, но като попие се връща неприятното усещане .
Четох за главоболието, замайването, отпадналост, констипация и тн в началото на подобен режим, но за такъв обрив на лицето, не видях никъде .

За хапането от комари мога и аз да потвърдя, че съм А+ и винаги съм най-нахапана от всички, но предполагам, че това се дължи на въглехидратите пак, защото дядо ми също е А+, но пушач, и никога не е бил вкусен за тях

# 344
Здравейте и от мен, днес и аз ще питам ...
Като реакция на изчистването от въглехидрати ли може да се дължи нещо, като сухи екземи/обрив по лицето-бузите ми. Стоят , като люспички, леко сърби , розови на цвят... Капнах си морска хиарулонова вода , леко ме успокои, но като попие се връща неприятното усещане .
Четох за главоболието, замайването, отпадналост, констипация и тн в началото на подобен режим, но за такъв обрив на лицето, не видях никъде .

За хапането от комари мога и аз да потвърдя, че съм А+ и винаги съм най-нахапана от всички, но предполагам, че това се дължи на въглехидратите пак, защото дядо ми също е А+, но пушач, и никога не е бил вкусен за тях.

Мисля, че преди да мина на диетата, състоянието на кожата ми беше ужасно / леко мазна, излизаха ви гнойни пъпки по лицето, себорея на главата- пълна схема с ужаси. От НВ-ВМ ми се изчисти лицето и себореята, не ме сърби главата, изчезва пърхута на люспи, вече не ми е мазна кожата.
Г-це Д. можете да отидете на дерматолог, за да види за какво става дума.
Взимате ли някакви лекарства, да не е като страничен ефект. Някой беше писал за обриви от препарати за щитовидна жлеза, на за съжаление не помня....

Общи условия

Активация на акаунт