Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 9

• 52 008
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Д-р Ригов (нутриционист) и д-р Владимир Сотиров - психиатър.

# 91
  • Sofia
Аз да се похваля, че най-накрая тръгнах на фитнес. Последните 4 дни ходя всеки ден и се чувствам прекрасно.  newsm39

# 92
  • Ню Йорк
Невена, получават комисионни за да изписват определени лекарства. Получават не само комисионни, но ходят на конференции и екскурзийки.

Да не подхващаме темата, че мога романи да изпиша.   Sick

# 93
Ох, Невеинче, аз много искам да откажа антидепресантите, обаче освен с депресия ,съм и с постоянна тревожност и панически атаки, при това имам агорафобия и ако не ги пия, не мога да си покажа и носа навън. Магнезий пия от 1 седмица, ще погледна и за инозитол и фолат.
 И аз днес ръфам чушки и кюфтета на работа.
Снощи изядох едно парче кашкавал и тази сутрин веднага 600 гр +
Елорка, ами аз на почивката станах 132 кг. Диетата я започнах сериозно преди 4 дни и сега съм 129.

# 94
Д-р Ригов (нутриционист) и д-р Владимир Сотиров - психиатър.

Благодаря! В София ли са?

# 95
  • София
Да.

# 96
  • Paris, France
алиннна, явно доста беше ти липсват. Вит Д, цинк, магнезий, Вит Ц всичките са свързани с депресии и тревожност. Само инозитол и фолат, ако си дефицитна, а ти си, на поне още 100 неща няма да ти помогнат. Ясно е, че в момента не можеш да ги спреш. Можеш да почнеш добавки и диета за да се подобриш значително, което, с твоите проблеми и габарити ще отнеме поне 1-2 години. Това при условие, че си стриктна. Има разни добавки, които са толкова ефективни, колкото и Прозак. Обаче трябва време и да си упорита. Четох, че куркумин на хапове бил ефективен. Като имам време ще ти ги намеря и напиша в отделен пост. На тези кила е чудо, че въобще можеш да излезеш от къщи. Аз на половината от теглото ти не можех да стана от леглото. Добре, че майка ме заведе на ендокринолог, а не на психиатър! Имаше да си пия антидепресанти и да си дебелея.

Вит Б12, които пием също влошава депресия. Поне при мене има, след 1-2 седмици прием, ефект на превъзбуденост.

Като виждаш, че дадена храна не ти понася, не я яж! Разбрала си за кашкавала. Зачеркваш го от списъка и готово. Или го ядеш "за десерт", образно казано, след пържолите.

https://m.az-jenata.bg/a/5-zdrave-i-krasota/39430-deficit-na-cink-/

http://www.tochka.bg/lifestyle/view/id/3530-lipsata-na-cink-vodi-do-depresiya

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/1375070/

https://nutritionandmetabolism.biomedcentral.com/articles/10.1186/1743-7075-9-59

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5097376/

В резюме - нисък цинк е свързан с ИР, депресии, затлъстяване. Цинкът е зависим от Вит А и Вит Ц. При ИР и/или затлъстяване приетият цинк се изпикава в голямо количество. При ИР Вит Ц не може да влезе в препълнените с глюкоза клетки. Извод - повечко Вит А от масло на дроб на моруна или черен дроб на овца, по-малко захар, повече пресни зеленчуци.

Вит Д също е важен за депресия, а дебелите, ИР, диабет са силно дефицитни. Вигантол?

Виж тези:

https://www.healthline.com/health/anxiety/supplements-for-anxiety

Не съм проучвала теанин и ГАБА, но съм чела, че ГАБА доста помага. Личен опит нямам. Това е за да се ориентираш към това, което би те стабилизирало, за да можеш да функционираш по-спокойно.

HIIT също е добра стратегия. Подобрява кръвообращението. Можеш да свиваш и отпускаш мускули, докато си на бюрото си. Да боксираш стената в кенефа по 1-2 минути на час и много други.

# 97
  • Милано
Купих си Инозитол 500 mg. Пише по 1 на ден. Казвате "високи дози" ? Под стрес съм от години, спя само с магнезий и 1/4 клонарекс. Искам да го спра, но не спя, което не мога да си позволя... Ако може тези линкове за фолат и инозитол. Благодаря предварително! Simple Smile
Аз инозитол(прах) приемам 2х2 гр. на ден.Не приемам антидепресанти и не съм премала,най-силното успокоително,което съм приемала билкови капки и чайче. Мой близък години приемаше антидепресанти...докато не срещна добър нутриционист. За 2 месеца спря всякакъв вид антидепресанти,получи поредица заплахи от психиатъра,че още по -зле ще стане,но благодаря на Бог е в отлично душевно и физическо здраве,килограмите бяха около 100,а сега са 50.И всичко това след като попълниха някой липси на витамини и минерали!

Може ли да ми дадете координати на нутриционист и психиатър?  Разбирам Алинна какво изпитва, аз също изгубих съпруга си. Пия деанксит и искам да го спра, опитвах, но не става.
Мога да говоря и да попитам за повече информация.Ако можете да ми дадете някакъв ваш контакт-имейл,месинджър .

# 98
Лелеее, та аз ям по 5-6 яйца на ден. Откъде тази загуба на цинк. Но добре, аз агнешки дробобичам/овчи няма къде да намеря/. Ще започна да ям. И сега в такъв случай да пия ли инозитол и фолат, или няма смисъл.... При мен лошото е, че налитам на алкохол. Не съм алкохоличка, но ако съм стресирана или много уплашена-веднага налитам на питиенце....И ми действа по-добре от антидепресантите. А иначе си взех от този морския магнезий, който е обогатен с витамини. Пия го заедно с вечерна иглика.

# 99
  • Милано
Лелеее, та аз ям по 5-6 яйца на ден. Откъде тази загуба на цинк. Но добре, аз агнешки дробобичам/овчи няма къде да намеря/. Ще започна да ям. И сега в такъв случай да пия ли инозитол и фолат, или няма смисъл.... При мен лошото е, че налитам на алкохол. Не съм алкохоличка, но ако съм стресирана или много уплашена-веднага налитам на питиенце....И ми действа по-добре от антидепресантите. А иначе си взех от този морския магнезий, който е обогатен с витамини. Пия го заедно с вечерна иглика.
Аз приемам Инозитол и МСМ,а магнезия ми е този   

# 100
И аз съм със СИЛНО изразена тревожност. Думите СТРАХ и ПРИТЕСНЕНИЕ управляват живота ми и е ужасно. До депресии и ПА май не съм стигала. Само получавам задух от време на време като се притесня за нещо.

Поръчах лентички за тестване на урина. И понеже нямаше само за кетони, се наложи да поръчам комбиниран за 10 показателя. На МП му е интересно да види какво е положението. Иначе аз вчера пусках стерилна урина и общо химично и седимент след лечение на цистит с антибиотик и в урината имам 4+ кетони Grinning Докато при изследването отпреди три седмици кетоните са отрицателни. Покрай лентичките поръчах и Витамин Б12, но преди да ги почна ще пусна изследване, че да знам от какви нива започвам.

# 101

Може ли да ми дадете координати на нутриционист и психиатър?  Разбирам Алинна какво изпитва, аз също изгубих съпруга си. Пия деанксит и искам да го спра, опитвах, но не става.
[/quote]Мога да говоря и да попитам за повече информация.Ако можете да ми дадете някакъв ваш контакт-имейл,месинджър .
[/quote]

Писах ви на лични.

# 102
  • София
Ох, Невеинче, аз много искам да откажа антидепресантите, обаче освен с депресия ,съм и с постоянна тревожност и панически атаки, при това имам агорафобия и ако не ги пия, не мога да си покажа и носа навън. Магнезий пия от 1 седмица, ще погледна и за инозитол и фолат.
Елорка, ами аз на почивката станах 132 кг. Диетата я започнах сериозно преди 4 дни и сега съм 129.

Напълняването ти съвпада ли с приема на антидепресантите?
Спомням си, че беше писала, че цял живот си била около 50 кг. и изведнъж си станала над 100.
Това може да се обясни само с антидепресантите. Според мене, трябва задължително да ги спреш ако искаш да отслабнеш. Добавки не виждам как ще ти помогнат.

# 103
Скрит текст:

Напълняването ти съвпада ли с приема на антидепресантите?
Спомням си, че беше писала, че цял живот си била около 50 кг. и изведнъж си станала над 100.
Това може да се обясни само с антидепресантите.
Скрит текст:
Според мене, трябва задължително да ги спреш ако искаш да отслабнеш. Добавки не виждам как ще ти помогнат.
Не само....Може и с ИР, и с диабет....
Предвид начина на хранене, който е описвала, със или без антидепресанти, проблемите са били въпрос на време.

# 104
Не, не е свързано с антидепресанти пълнеенето ми. Пия антидепресанти от 2005, а съм напълняла някъде от около 3-4 години. Ами аз ако можех, щях да ги спра. Отстрани лесно се коментира. Никой не си плаща ,за да е болен. Наместо да давам 100 лева за АД, можех да си пазаря нещо друго, ако можех без тях...

Общи условия

Активация на акаунт