Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 9

• 52 190
  • 745
  •   1
Отговори
# 345
По принцип има такова нещо, наречено "кето обрив", но обикновено не е на лицето. При мен се получаваше само в областта на ребрата, когато вървях и започнех да се потя и избиваха там ситни сърбящи пъпчици, но утихваха много бързо. Та да, ситни са, сърбящи са, но това с люспичките в описанието не ми се връзва. И това, че са на лицето. Иначе кожата става наистина по-хубава при ВМ НВХ, също така и на мен ми изчезна себореята. Peace

# 346
Сладкият вкус в устата ми го няма днес. Четох разни неща на какво може да се дължи, и не ми хареса Grinning

Мишелин, всякакви вкусове съм имала. Е не баш, ама ми е било гадно.
Като бях най-дебела освен лош вкус и дъх имах и страшно обложен език. Ту жълт, ту кафяв, ту черен. Със свалянето на килограмите започна да намалява. Вече съм 67 и езика ми почти розов. Има бяло още, но ще изчезне.
Все пак пълните хора сме много задръстени. То това са страшни токсини. И докато се изчисти всичко е нормално да се променя вкуса.

Елора, много се радвам като чета за резултатите ти. На другите момичета също Heart Поздравявам ви за всичко постигнато

Иначе моят приятел има себореен дерматит на лицето. Това е най-сериозният човек, когото познавам. Ходи по лекари, маза се с какво ли в продължение на ДВЕ години и нищо не помогна. Продължава да си има сухи части с люспички. Много разчитах на режима да му помогне. Засега не мога да кажа нищо категорично. Може би положението е мааало по-добре, но не мисля, че се е излекувал изцяло и вече губим всякакви надежди. Мисля че за момента е спрял мазането и си минава лицето със скраб един път седмично. Каза му да го спре, защото такива продукти се прилагат върху здрава кожа. Та, да видим...

# 347
  • Пловдив
Невена Heart
набързо се образовах какво е гликация и прибавих нова добавка в менюто https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-L-Carnosine-500-mg-100-Veg-Capsules/457

P.S Не знам дали си обърнала внимание на Диатомитната пръст и свойствата и , може да пробваш да добавяш във водата на котката ти /моето куче не ще , но пък аз пия всяка сутрин по 1с.л във чаша вода - за паразититите не знам , но кожата косата и ноктите ми стават супер Wink
Тия дни се сетих и ходих да си купя

# 348
И да се похваля и аз...днес изминах 25 км с бързо ходене(бавно бягане) за 80 минути  и изгорените ми калории са 1500 а приетите за деня 1430...

Това е прекрасно маратонско бързо тичане, а не бавно ходене. Ще печелиш състезания с такова темпо. Или си кенийка/етиопка под прикритие, или гривната/измерващото устройство ти не е наред. Peace

# 349
И да се похваля и аз...днес изминах 25 км с бързо ходене(бавно бягане) за 80 минути  и изгорените ми калории са 1500 а приетите за деня 1430...

Това е прекрасно маратонско бързо тичане, а не бавно ходене. Ще печелиш състезания с такова темпо. Или си кенийка/етиопка под прикритие, или гривната/измерващото устройство ти не е наред. Peace
И на мен ми стана много ....странно, 25 км за час и двайсет минути, ама си замълчах, нали нищо не разбирам от спорт.
Аз изминавам на бърз ход около 2 км за 15 минути.От нас до Гребната база в Пв са около 2,5 км, изминавам ги за около 20-на минути.

# 350
  • София
4.6 метра в секунда. Хала.

# 351
Аз си мълчах като видях предните подобни постове, да не каже някой че се заяждам...но ми беше гадно, ако дамата си изяжда калориите после, и се чуди какво става.
В никой случай не мисля, че лъже, а че пътеката не отчита правилно. Това го знаят повечето тичащи, но не всички.

# 352
  • Милано

Не съм етиопка под прикритие,но и гривната ми е наред. Минавам един и същ маршрут. Тук в Италия имаме вело алеи ,които свързват населените места.От моето населено място вчера бях в третото след него.А има и табели.За протокола-пушачка съм (но не много)и съм без щитовидна жлеза.Бъдете здрави момичета!Няма смисъл да лъжа..А и  тялото ми го показва,но пак казвам аз не съм имала много излишни килограми.Винаги съм спортувала!Бях спряла по ред причини след операцията на щитовидната жлеза.И самата Румяна Илиева след като ми изготви програма и аз се отчитах с постигнатите резултати,сподели че не иска да ме засегне,но иска снимки ,защото според нея има грешка..изпратих и  ги,разбира се.Мисля,че тялото ни има памет за всичко(и хубаво и лошо) и ако си спортувал през целият си живот,дори и да спреш,то си "спомня "бързо.Тичам навън вече,само първата седмица-две бях на велоергометър.А от другата седмица ще пробвам с колело колко ще измина.

Последна редакция: пт, 12 окт 2018, 15:20 от K.Lera

# 353
  • Paris, France
Невена Heart
набързо се образовах какво е гликация и прибавих нова добавка в менюто https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-L-Carnosine-500-mg-100-Veg-Capsules/457

P.S Не знам дали си обърнала внимание на Диатомитната пръст и свойствата и , може да пробваш да добавяш във водата на котката ти /моето куче не ще , но пък аз пия всяка сутрин по 1с.л във чаша вода - за паразититите не знам , но кожата косата и ноктите ми стават супер Wink
Тия дни се сетих и ходих да си купя

Въглехидратите, не Дунай! Не съм. Моят котарак не ще да пие води с оцет, Вит Ц диатомична пръст, но за нокти и коса ще я разгледам. Откаде се купува това чудо? Само тя ми е кусура в банята или на кухненския плот, но ще я пробвам обезателно.

L-carnosine не съм приемала. То било за стари, сбръчкани хора, а аз нали съм млада и красива, хаха. Четох за карнозина. Ако се ядат сърца, месо, мозък няма смисъл да се добавя. В месото има доста. В големи количества се закача за някои метали и това не винаги е добре. Ще прочета пак.

г-ца Д, люспи, екзема, белене на кожа по принцип не са част от кето диетата. Ако се появят в началото са по-скоро признак на влошена от мазнините инсулинова чувствителност + доста глюкоза, която не влиза в клетките поради многото мазнини. Много хора първо добавят мазнините и чак тогава изхвърлят въглехидратите напълно. Кето грипът не е нормален и се дължи на неправилно намаляване на въглехидратите. Първоначално въглехидратите се заменят с протеин до пълно или почти пълно изключване и чак тогава се включват мазнини. При ИР диета с по-висок протеин и по-ниски мазнини дава доста по-добър резултат от чисто кетозна диета. Ако се цели подобрение на епилепсия е обратното. Друга причина за тези екземи са авитаминоза, които в условия на обезводняване се изострят. Някои микроорганизми ядат триглицериди и други мазнотии и ако се приемат мазнини в по-големи количества тези гадини си устройват е ежедневно банкети и се размножават до полуда.

Мишлин, само с диета не става. При мене резултат имаше от диета + Вит Д + цинк от храна (не от добавки) + сурови зелении + повечко протеин + моркови + разкарване на въглехидрати + калиев цитрат + магнезий.

Ако превю и се залежали по Коледа, хоп, пак се появява, но в лека форма. Колата новина е, че:

1) Никакви мазила, дори с рецепта не помагат в дългосрочен план. Хиляди похарчих по дерматолози и мазила, струващи трицифрени суми. Едното, спиронолактон ме доразболя. Общо кновен евтин оцет е по-ефективно временно.

2) Магическата пръчка при мене се оказа Вит Д. Изчезна всичко с първия прием. Обаче ако забравя няколко месеца и не пия се появява пак. При всеки е различно.Намериш ли какво липсва си излекуван. Дотогава мажеш, ексфолираш и търпиш.

Може да пробва да се маже с оцет преди къпане и после, след къпане пак. Само с диета няма да стане. Нивата му на б12 и Д какви са? Масло от дроб на моруна?

Вит Д помага на 50% от хората с акне и себорейни дерматит. Обаче при останалите май не. Струва си да пробвате.

Савич, докато има недостиг пиеш без почивка. След това може почивка, но на мене почивките от Вит Д поради мързел хич не ми се отразяват добре.

К.Лера, браво! Възхищавам ти се искрено и благородно, но и не чак толкова ти завиждам. 25км не мога да измина и турско да стане. Тичането на пътека е глупаво. Тичането навън е полезно.

# 354
K. Lera, щом не си заблудена девойка, а знаеш какво правиш, добре. Поздравления за бързото ходене!

# 355
  • Милано
Момичета,връщам се от сервиза.Проконтролираха гривната ми и действително има погрешно измерване.Техника отстрани проблема.Ето и корекцията за вчера-17.5 км,80 минути и 1420 калории.Моля за извинение и Благодаря,че благодарение на вас отстранихме проблема!                          Deziderata,щеше да е чудесно да съм девойка(макар и заблудена),но съм 48 годишна леличка😄

Последна редакция: пт, 12 окт 2018, 17:28 от K.Lera

# 356
Невена, голяма надежда ми даваш Heart Довечера го хващам още от врата да му чета поста Grinning

# 357
  • Варна
Невена, силно ме замисляш с този коментар за люспите/екземата...Как тогава да е ВМ НВХ, ако превеса на мазнини води до това състояние  ? Въпросът ми е по-скоро риторичен, ще чета по-късно по въпроса.

Иначе режим с превес на протеини много трудно ще ми се получи, месото не ми е топ любима храна, хапвам го, но не всеки ден, вътрешности на животни не ям , защото не мога да намеря добро качество-поне за момента, но продължавам да търся ..
Най-добре се справям с мазнините-имам висококачествен зехтин, краве масло, ядките са сурови, авокадо, сметана-в по-обрани количества, просто ...ако огранича мазнините ще паднат много калориите, вчера и днес финиширам на около 1500-1600 кал с всичките изброени мазнини за деня.
Мисля че по-голямата рестрикция ще е шок за организма ми . На първо място искам да попправя Инсулина, килограмите -ако се свалят, ще са бонус.
Кардио тренировка 20мин, бързо ходене около 6-7км  и няколкото пъти изкачване на стълбите на св Никола -паметника-известен е във Вн, и тн ..Т.е. на тази ежедневна активност, ако паднат калориите ще съм гладна

Цитат
Друга причина за тези екземи са авитаминоза, които в условия на обезводняване се изострят. Някои микроорганизми ядат триглицериди и други мазнотии и ако се приемат мазнини в по-големи количества тези гадини си устройват е ежедневно банкети и се размножават до полуда.
..виж това вече не знам. Имам да наваксвам недостиг на вит Д, пия по 10капки на ден от седмица насам, но резултата очаквам в края на първия месец, поне при предишното ми наваксване тогава го усетих.
Б12 също пия от седмица.

Днешните цифри са 1584 , М68% Б 14% В 18% (74.7гр , от които 21,5гр)

Събраха се повече въглехидрати, заради червеното цвекло в салата -не го проверих предварително,видях че има сурово-купих , накълцах , изядох ..и като го добавих в таблицата ... Astonished. Но  след час излизам за последната разходка за деня, кратка е -само 1км, но повече от 4рикратна активност на ден -не мога

Savich
пия само хормон за щитовидната и добавките - вит Д, Б12, Магнезий, Вечерна иглика. Ще изчакам и почивните дни и ще решавам

# 358
  • Ню Йорк
При диабет/ИР кожата става суха, ама от диетата не знам да се променя нещо, чак пък екзема.  newsm78

# 359
Невена, езика си го търкам всеки ден. Сигурно щом ми е обложен, още имам ИР. Но ще си я имам завинаги. Не мога да карам на зеленчуци само.

Общи условия

Активация на акаунт