Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 9

• 52 190
  • 745
  •   1
Отговори
# 360
  • Paris, France
Невена, езика си го търкам всеки ден. Сигурно щом ми е обложен, още имам ИР. Но ще си я имам завинаги. Не мога да карам на зеленчуци само.

Защо ще имаш винаги ИР? Аз пък съм сигурна, че един ден, някога ти няма да имаш ИР. Аз как вече нямам? Доста хора не можеха да повярват колко бързо съм отслабнала и доста хора ми казваха, че много бързо ще върна старите килограми, че не може да ям толкова малко цял живот, че като мина 50те ще се освиня, че съм заприличала на чируз, че ИР ще си я имам цял живот, защото Пенка, Станка и Красимира, но също и Шарлот и Жоржет се разболяли с такава диета и диабетът им се влошил. Че без хляб ще изпадна в смъртна авитаминоза, защото без хляб не може, нищо че две трети от човечеството не яде хляб. А от лекари какво съм чувала не искам да казвам. Писах в един форум и ме направиха на мад и маскара. Инсулин 190, дори с Метформин и посмъртно не падал под 25. Не можело с такава диета да падне. Е, падна.

Елора, в деня, в който видях инсулин на първи час под 25 мигах. Исках да споделя с някого а не знаех с кого. Мислех да пиша в темата за хиперинсулинемия, но понеже не бях писала никога там реших да не пиша.

Направих опит да ям 6 месеца "нормално", с кифли и вафли за да видя какво ще стане. Седи си в норма. Първите години бях разочарована, че не пада.

Ако си дойда мога да ти покажа някои от ОГТТтата. Оригиналите от Цибалаб. Ще се оправиш и ти, но не става за 2 дена.

Ядосвам се, като прочета мнение като твоето, особено от тебе. Ти толкова си постигнала досега, че няма никаква причина да не успееш.

Мисля, че езика е от липса на някой странен минерал или подобно. Няма да се очудя. Ще мине и това.

г-це Д, прочети внимателно дискусията. Във втория или третия пост има резултати от проучване, в което 86% от себорейни имали витД под норма, под 30, а трима имали под 10. Другите 14% сигурно имат Вит Д в норма, но нисък.

https://rosaceagroup.org/The_Rosacea_Forum/showthread.php?29389- … -Facial-Seborrhea

Който се е тествал от тукашните съфорумци се е оказал с нисък Вит Д и това са над 100 души. Не винаги е под норма, но винаги под 40-50. Над 40 със себорейни дерматит не съм видяла. Имаше момче, на което джипито отказваше да даде ампула, защото бил в норма и било лято. 34 му беше витамина. Купи си го сам и го изпи. Една ампула от 100 000 единици. До седмица, като се намаза с оцет и ексфолира спря да се бели.

https://rosaceagroup.org/The_Rosacea_Forum/showthread.php?29389- … -Facial-Seborrhea

Сериозна съм и чакам да ми кажеш какво е станало.

Последна редакция: пт, 12 окт 2018, 23:38 от Nevena Virolan

# 361
Здравейте, надявам се да приемате нови хора в темата. 🤗 Ще се радвам на насоки. Ситуацията е следната: с ИР съм, диагностицирана наскоро, нормално дори поднормално тегло. 172 см/ 55 кг, спортувам всяка сутрин на гладно и отскоро се опитвам да отрежа всякакви въглехидрати, въпреки че бяха основната ми храна цял живот. Ендото ми предписа 2х500 Метфогама, аз пиех 850 мг разделен на два приема. Свалих още повече, което ме стресна и го намалих на 1х500. Проблемът е, че постоянно ми се гади, имам разствойство от него и цялостно не се чувствам добре. Пия го с лактофор, магнезий и Б комплекс. Има ли вариант да премине този етап, въпреки че го пия вече втори месец или е добре да спра? Пс Енокриноложката ми го предписа за прием общо 4 месеца и каза на 6тия да отида на контролен преглед.

# 362
  • София
Момичета, някоя пие ли алфа липоева киселина и ако да, в какво количество дневно ? Дали повлиява ИР или е само за кръвната захар?

# 363
  • Sofia
Един въпрос към тези, които са на ВМНВХ. Колко време след началото на диетата ви падна КЗ?
Аз съм вече повече от 3м на диета, не нарушавам, тренирам почти всеки ден и пак с метформин КЗ на гладно е 6-7, без него - 8.  newsm78

# 364
  • Ню Йорк
Момичета, някоя пие ли алфа липоева киселина и ако да, в какво количество дневно ? Дали повлиява ИР или е само за кръвната захар?

Аз пия, когато се сетя, първо пиех от тази  https://apteka.framar.bg/30000771/алфабетик-алфа-липоева-киселина-табл-30 , но понеже има много витамини и минерали и ми е трудно да следя количествата сега съм на тази https://revita.bg/диабет/bettik-alpha-alpha-lipoic-acid-200-mg-for-diabetics/

# 365
savina_33, аз не съм била с висока КЗ и навярно няма да бъде полезен опита ми, но спад след началото на режима имаше, при това доста бързо. В самото начало беше 5,38, след 6 дни режим вече 4,35 и от там нататък няколко месеца я поддържах 3,7-3,8. Сега, след като съм на по-либерален НВ ВМ режим ми е около 4-4,8.

Дано се включи Самт, тя беше в началото с много висока КЗ. Вие сте явно в по-напреднала форма на ИР, когато инсулинът вече не успява да смъкне КЗ. При мен се е справял все още.

# 366
Savina,  за високата кръвна захар сутрин на гладно ти отговорих в темата за НВ-ВМХ.

# 367
  • Paris, France
Цитат
author=savina_33 link=topic=1065186.msg37508278#msg37508278 date=1539411629]
Един въпрос към тези, които са на ВМНВХ. Колко време след началото на диетата ви падна КЗ?
Аз съм вече повече от 3м на диета, не нарушавам, тренирам почти всеки ден и пак с метформин КЗ на гладно е 6-7, без него - 8.  newsm78

А отслабваш ли? Кортизолът ти висок ли е сега? ВМ НВД вдигат кортизола, а той, от своя страна предизвиква глюконеогенеза - вместо тялото ти да функционира на кетони то си кара на глюкоза.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11724664

Интересна дискусия по темата с коментари от реални хора със същия проблем:

https://livingthenourishedlife.com/how-you-can-have-high-blood-sugar/
 Някои са писали, че като увеличат въглехидратите имат ниска кръвна захар сутрин, обаче, според мене, тази техника само измества пика на КЗ по-рано, през нощта, така че да не виждаш висока захар сутрин, но в един момент през нощта КЗ е толкова висока, колкото е сутринта.

Не съм се сблъсквала лично с проблема. Моят кортизол е нисък и на ВМ НВ се чувствам прекрасно. Зная от личен опит, че моята КЗ се вдига в небесата след външен кортизол. Само че външния може да го спрем, а собствения, хм, не знам. Да намалиш спорта или да го разделиш на 2 пъти? Ако досега не си спортувала активно организмът ти чувства стрес, макар и ти самата да се чувстваш добре.

Цитрат след спорт? При диабетици и много дебели има повишена млечна киселина и ROS

Щитовидната ти жлеза как е?

Можеш ли да опишеш едно дневно меню с точни грамове и време на ядене?

Преди да включиш мазнините намали ли драстично въглехидратите? Включат ли се голямо количество мазнини ИР скача. В кетоза тялото е затворено за глюкоза и приетата глюкоза циркулира с дни в кръвообращението. Затова при някои хора единствената ВМ, кото работи е нула въглехидрати.

Наличие на собствени мазнини - причината много затлъстелите хора да не могат да отслабват не е само висок инсулин. В кръвта им има огромно количество мастни киселини по принцип. В условия на такива мастни киселини, които няма къде да идат, защото "рафтовете в склада" - образно казано, местата, където могат да бъдат вкарани, са препълнени.

Черният ти дроб как е?

Фибри и зелени листа? - намаляват нахлуването и на мазнини и на въглехидрати в кръвта.

Да смениш времето за бягане и да бягаш след вечеря и още веднъж преди да си легнеш, така че през нощта да си леш и да спиш и черният дроб и той да е празен.

В твоя случай бих си изследвала кортизола и Щитовидната и ако видя, че там има проблем бих добавила Adrenal support или нещо за щитовидната. Бих намалила драстично мазнините и бих увеличила броя хранения на 5-6, но с по-малки количества. Ако това не работи бих обърнала резбата, бих зарязала ВМ и бих направила Нюкасълската без спорт.

Метформин - преди да го спреш черният дроб не може да се опразва ефективно. А без да се опразни от глюкоза и да започне да изхвърля мазнини той не работи ефективно. Метформинът пречи на дроба да изхвърля глюкоза, а без да се опразни от нея той не може да маха мазнините и ако седи мазен ще си ходиш болна и дебела. Бях пуснала линк към КЗ на диабетик, който се е сложил на Нюкасълската. При махането на всяко лекарство КЗ скача, но след дни пада и накрая на месеца е нормална без лекарства. Да говориш с ендокринолога да те подкрепи? Да смените Метформина с магнезий, инозитол и фолат? Така няма да има скок.

Ще ида да видя какво друго може да се направи, но това помня.

# 368
Невена, езика си го търкам всеки ден. Сигурно щом ми е обложен, още имам ИР. Но ще си я имам завинаги. Не мога да карам на зеленчуци само.

Защо ще имаш винаги ИР? Аз пък съм сигурна, че един ден, някога ти няма да имаш ИР. Аз как вече нямам? Доста хора не можеха да повярват колко бързо съм отслабнала и доста хора ми казваха, че много бързо ще върна старите килограми, че не може да ям толкова малко цял живот, че като мина 50те ще се освиня, че съм заприличала на чируз, че ИР ще си я имам цял живот, защото Пенка, Станка и Красимира, но също и Шарлот и Жоржет се разболяли с такава диета и диабетът им се влошил. Че без хляб ще изпадна в смъртна авитаминоза, защото без хляб не може, нищо че две трети от човечеството не яде хляб. А от лекари какво съм чувала не искам да казвам. Писах в един форум и ме направиха на мад и маскара. Инсулин 190, дори с Метформин и посмъртно не падал под 25. Не можело с такава диета да падне. Е, падна.

Елора, в деня, в който видях инсулин на първи час под 25 мигах. Исках да споделя с някого а не знаех с кого. Мислех да пиша в темата за хиперинсулинемия, но понеже не бях писала никога там реших да не пиша.

Направих опит да ям 6 месеца "нормално", с кифли и вафли за да видя какво ще стане. Седи си в норма. Първите години бях разочарована, че не пада.

Ако си дойда мога да ти покажа някои от ОГТТтата. Оригиналите от Цибалаб. Ще се оправиш и ти, но не става за 2 дена.

Ядосвам се, като прочета мнение като твоето, особено от тебе. Ти толкова си постигнала досега, че няма никаква причина да не успееш.

Мисля, че езика е от липса на някой странен минерал или подобно. Няма да се очудя. Ще мине и това.

Може да е от минерал, може от цигарите, кой знае.
Но не мога като теб да рискувам и да проям отново бързи въглехидрати. Само аз си знам какво ми е коствало свалянето на над 50 кг.
Инсулира вече ми е в норма. Поне при последните изследвания. Правих и експерименти след ядене и не пиех хапчето.
Сега съм го спряла почти напълно. Остават ми още 2 хапчета. Скоро ще се боцна пак и ще видя как всъщност са нещата.
Добрите изследвания преди може да се дължат на хапчето.
Единия ми експеримент беше да си видя кз и инсулин след моята закуска - овесени ядки, сурови накиснати ядки, ленено семе + мед. Отделно пих 2 кафета, едното с мед, другото с кафява захар.
Инсулина беше 13,5, а кз 4,26. Това на 31,08 тази година.
На гладно на 14,07 бяха кз 3,42 и инсулин 3,34.
Но тогава още пиех хапчета.
Но не пиех хапче когато се боцнах за експеримента със закуската.
Изглеждат добри, но все пак това беше период в който още бях на хапчета.
Сега ще видим как седят нещата. Като ги направя ще пиша да ви кажа.

# 369
Невена постоянно пише за месо от пасящи животни...
В момента съм на вилата в затънтено селце и едно бебе прасчо хрупа падналите листа зад оградата на двора. Мамата е изцяло черна. Но нямам никакъв шанс да се добера до такава качествена мръвка - гледат ги само за собствена консумация...

# 370
Момичета, днес вече станаха точно 30 свалените килограми Grinning Остават само още 5! За 2-3 месеца би трябвало да ги сваля с настоящия хранителен и двигателен режим. Утре сутрин ще пусна пак изследвания да видя как стоят нещата с холестерола и инсулина.

Много съм доволна, че последните месец-два не само свалям по малко, а забелязвам и стягане там където имаше увисване от отслабването. Увеличих напоследък ходенето и гимнастиката. Но и предполагам кожата просто бавно си се възстановява на моята възраст (то пак добре, че изобщо се възстановява) и ѝ е било нужно време.

Искам да ви помоля за мнения и съвети. Притеснявам се, че зимата няма да мога да ходя на открито толкова, колкото ми се иска. Видях една обява за сервитьорка в приличен ресторант. Като млада съм работила 3-4 години, даже имам "кетап", ще се справя със сигурност. Още повече, че търсят само за зимата. Зимата аз нямам работа, споменавала съм, че работя за себе си. Мисля, че ще ми се отрази страхотно. Но проблемът е в това, че с всичките близки и познати, с които споделих, смятат, че идеята не е добра, защото е под моето ниво и статус. Никой не ме разбира, че искам да работя за удоволствие и за да се движа. Не искам да изпадам отново в застой. Срамно било, резил било, не знам какво си. В малък град живеем, знам, че наистина ще бъде егати сензацията. Реакциите ще са от типа: "Тази пък как го е закъсала". Какво мислите, как да постъпя?

Последна редакция: нд, 14 окт 2018, 10:06 от Бледолилава

# 371
Момичета, днес вече станаха точно 30 свалените килограми Grinning Остават само още 5! За 2-3 месеца би трябвало да ги сваля с настоящия хранителен и двигателен режим. Утре сутрин ще пусна пак изследвания да видя как стоят нещата с холестерола и инсулина.

Много съм доволна, че последните месец-два не само свалям по малко, а забелязвам и стягане там където имаше увисване от отслабването. Увеличих напоследък ходенето и гимнастиката. Но и предполагам кожата просто бавно си се възстановява на моята възраст (то пак добре, че изобщо се възстановява) и ѝ е било нужно време.

Искам да ви помоля за мнения и съвети. Притеснявам се, че зимата няма да мога да ходя на открито толкова, колкото ми се иска. Видях една обява за сервитьорка в приличен ресторант. Като млада съм работила 3-4 години, даже имам "кетап", ще се справя със сигурност. Още повече, че търсят само за зимата. Зимата аз нямам работа, споменавала съм, че работя за себе си. Мисля, че ще ми се отрази страхотно. Но проблемът е в това, че с всичките близки и познати, с които споделих, смятат, че идеята не е добра, защото е под моето ниво и статус. Никой не ме разбира, че искам да работя за удоволствие и за да се движа. Не искам да изпадам отново в застой. Срамно било, резил било, не знам какво си. В малък град живеем, знам, че наистина ще бъде егати сензацията. Реакциите ще са от типа: "Тази пък как го е закъсала". Какво мислите, как да постъпя?

Винаги можеш да си  купиш кростренажор  Laughing
Или да ходиш на фитнес.
За работата като сервитьорка - не е срамна работа, но е логично, че ако работиш нещо по-сериозно, хората ще говорят. Ти си прецени.
Вчера ме видя колежка, която не ме е виждала от над 10 години. Не ме позна, а като ме позна се опули. Каза, че съм се стопила и все едно съм от концлагер  Joy А имам още 10 кила.

Здравейте, надявам се да приемате нови хора в темата. 🤗 Ще се радвам на насоки. Ситуацията е следната: с ИР съм, диагностицирана наскоро, нормално дори поднормално тегло. 172 см/ 55 кг, спортувам всяка сутрин на гладно и отскоро се опитвам да отрежа всякакви въглехидрати, въпреки че бяха основната ми храна цял живот. Ендото ми предписа 2х500 Метфогама, аз пиех 850 мг разделен на два приема. Свалих още повече, което ме стресна и го намалих на 1х500. Проблемът е, че постоянно ми се гади, имам разствойство от него и цялостно не се чувствам добре. Пия го с лактофор, магнезий и Б комплекс. Има ли вариант да премине този етап, въпреки че го пия вече втори месец или е добре да спра? Пс Енокриноложката ми го предписа за прием общо 4 месеца и каза на 6тия да отида на контролен преглед.

Случаи като твоите винаги са ме изумявали. Та ти си слаба, нямаш излишно, даже си под нормата и пак имаш проблем.
Може да опиташ да си на 1х500 и да консумираш на всяко ядене протеини, но качествени и салати.
Колкото до хапчетата - като се вкарат от раз се получават такива странични реакции. При мен беше така. Започнах веднага 3х1000. На третия ден ги приключих. Казах на лекарката, че ми се гади, лошо ми е, имам болки в корема. Не я интересуваше, само каза - Пий ги. Спрях ги. След време разбрах, че се почва по схема. Карах 10 дни на половин таблетка 250, после прибавих на обед пак толкова, после едното направих 500 и така до 2 по 1000. Странични ефекти нямах. Всъщност се появиха месеци след като минах на НВ. Не може на режим и на толкова голямо количество хапчета. Ама кой да мисли.
Невенче, обясни ми как може при такъв слаб човек да има ИР. Даже не вярвам, че има и вътрешни мазнини при тези ръст и килограми.

# 372
Никога не съм взимала решения за себе си на база чуждо мнение. А касаещо здравето ми, още по малко. Щом Аз го искам и на Мен ми харесва, няма никакво значение какво мислят другите.

# 373
Бледолилава, поздравления за постигнатото!
Не искай позволение от Другите да експериментираш и да правиш каквото искаш.

Но има и нещо друго- работата може да е тежка и да те използват като евтина работна ръка, след което да нямаш енергия за качествена тренировка и живот.
През зимата можеш да правиш толкова много супер неща ако не си притиснат финансово- плуване, фитнес, йога, всякакви групови тренировки...
Проверила ли си как стоят нещата? Какъв е смисълът да се продадеш евтино, ако не умираш от глад?
Може би това са имали предвид близките ти...Времето е ценно, не си го давай на някой тарикат за жълти стотинки.
Но пък може и да плащат ок, знам ли....Успех!

# 374
  • София
Бледолилава, първо, честито за постижението! Усещането да махнеш този товар е невероятно! Пожелавам здраве, за да не се връщат никога повече!
За работата смятам, че няма срамна такава, но самият факт, че мислиш какво ще се говори, за мен означава, че рано или късно няма да ти е комфортно да го правиш. Зависи и от заведението, но и много се седи на крак. Не толкова да се навъртат километри. Аз например имам проблем със стоене права.
И друго се сещам, че се седи вечер до късно, а при нас сънят е ключов фактор знаеш. Има и нервни ситуации...

Общи условия

Активация на акаунт