Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 9

• 52 129
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
  • Ню Йорк
И аз много се надявам, ако се реши проблема с червата, че някак нещата ще тръгнат по-добре. На няколко пъти вече четох, че има голяма връзка между обмяната и червата и би следвало да има подобрение.

# 526
  • Милано
Галактическа принцеса,пожелавам ти успешна и  безболезнена операция!Бъди здрава!

# 527
  • Paris, France
Галактическа, желая ти от все сърце лека операция и бързо възстановяване. И най-вече излекуване. Дано с това проблемите с храносмилането да приключат! Пиши ни да знаем как си. Стискаме палци!

елица, докато не съм забравила. Не знам дали този яйчен протеин не е по-добре да се изяде със жълтъка, защото точно там са витамините. В белтъка няма.

Невена, благодаря за подробния отговор. Явно греша някъде в храненето, ще коригирам още.  До сега си позволявах 3-4 ябълки седмично, ще ги спра, макар че ще ми е много трудно. Ще махна кокосовото масло и сметаната. Друго не знам какво още да махна. Ще увелича метформина. Днес на гладно пак беше 7.1.  ooooh! След 90 мин тренировка снощи и вечеря от 200 гр кисело мляко. Не е да речеш безкрайно много за диабетик при положение, че цял живот съм била с КЗ 6, но все пак очаквах да падне по-бързо.
За днес съм предвидила 200 гр кисело мляко за закуска, 3 варени яйца и домат за обяд и зелена салата с варено пиле за вечеря. Така добре ли е?  newsm78
Смутито беше без плодове. Кисело мляко, ленено семе, сусам, чия, малко тахан, спирулина, какао и грахов протеин.

Савина, сега отидох и изчислих калориите от 200гр кисело мляко, яйцата с домата и пилето със зелената салата. Не знам маслеността на млякото и грамажа на пилето, нито размера на яйцата и не ми харесва да бъда неточна, но калориите излизат:
1) 200гр кисело мляко са около 120 кал.
2) 3 яйца са около 200 кал и домата голям, малък?? още 23-75, ако е огромен, 100 кал от 4 домата, да речем = 300 кал максимум
3) пилето не казваш колко грама. Половин пиле е 1000 калории. Ти едва ли ядеш по половин пиле. Четвърт пиле е 500 кал, но ти и толкова едва ли ядеш. Зелените няма да ги броя, защото за да се обработят тялото изразходва повече енергия, отколкото приема.

850-1500 кал изяждаш максимум. Май си на минимума. Това твоето е бетер Нюкасълската диета. Че аз ядях повече на нея като количество. Най-лошото в момента е високата захар, която не слиза а ти спортуваш. При такова ядене да слабееш толкова малко и захарта да седи такава има огромен проблем. Като калории повече не може нищо да се сменя. Въглеходрати няма нищо какви ако не броим домата. Ето какво мисля, че можеш да направиш:

1) Да се хванеш събота и неделя и като станеш сутринта, малко по-късно да отидеш да ходиш бързо и да ходиш докато видиш нормална захар, под 5. Чак тогава да ядеш, но нещо с много, много нисък ГИ. Да видим каква ще е захарта тогава.

2) В събота да идеш да ходиш преди да си легнеш и да си легнеш със захар под 5.

3) по идея на Недоволна, ако имаш силен блендер да правиш смутита от зеленчуците. Даже в Нюкасълската има 200 калории от листа. На смути ще ги приемаш по-лесно.

4) храната, която приемаш е кисела пепел. Да пробваш урината и ако е кисела да пиеш цитрат, по малко повече. За това не се говори и пише в групите, но за мене е важно и чувствам разликата.

5) Сутрин, след ставане, да пиеш по 400-500мл вода с лимон. Казват, че се отслабва само с този трик.

6) Ти в момента си де факто на Нюкасълската, но без витамините и минералите, които се пият заедно с нея. Аз мисля, че на тебе ти липсва нещо много, много важно за вх, но и обмяна на мазнини, протеини. А може и доста неща да ти липсват. Не знам.

Дано като махнеш плодовете за известно време да прочета, че има ефект! Искам да ти кажа да не се отчайваш и да ти пожелая бързо излекуване.

Спирам, че котарака дере и иска вечеря.

# 528
  • Ню Йорк
Е то има време. Във вторник ще ходя да дискутираме с хирурга подробности, та операцията най-рано след 10 дена някъде.

# 529
Галактическа, пожелавам ти читав хирург, минимална инвазия и бързо и леко възстановяване. Нали знаеш, че положителната нагласа прави чудеса? Вярвай, че всичко ще бъда добре и то наистина ще е така. Успех!

# 530
  • Sofia
Благодаря. Не се отчайвам в никакъв случай. При положение, че съм с диабет нямам такава опция. А и имам толкова богат 30 годишен опит с всякакви видове диети, много от които неуспешни, че съм претръпнала вече. Разсъждавам си просто. След вчерашното ядене днес пак беше 7 на гладно.
Калориите - смятам ги с приложение, движа се между 1000-1500, много рядко до 1800. Ако са над 1500 спирам да свалям. Поради многото диети, които съм спазвала и възрастта (43) явно обмяната ми вече е доста забавена. Но все пак съм доволна от скоростта на сваляне, не мисля че е чак толкова малко. Свалила съм 14 кг за 3 месеца. Общо 25 за последната година.
За добавките - не знам какво още може да ми липсва, ПКК, желязо, В12, вит. Д, щитовидни хормони, чернодробни ензими, холестероли, урея и креатинин са в норма. Това съм изследвала.
Ето всичко, което пия:
Скрит текст:
Бета блокер
Метформин, 3х500
Магне В6, 1х1
Антидепресант
Витамин С, 1х500
Омега 3
В 12, 3 пъти седмично х 1000 мкгр

Днес съм си направила за закуска смути от маруля, спанак, магданоз, целина, ленено семе, сусам, чия, грахов протеин, спирулина и малко тахан. За обяд кисело мляко и 50 гр. фъстъци (знам че не са най-доброто, но снощи бях дежурна и нямах време да приготвя нещо друго). За вечеря телешко варено (без картофи) и салата.

Последна редакция: чт, 18 окт 2018, 09:04 от savina_33

# 531

Невена препоръчва да се тича/ ходи след храна за да се попречи на КЗ да се вдигне, не за да се отслабва по -бързо или за свежест. 

Едвам ви изчетох, днес много сте писали. Гледам омегите обсъждате , та кое масло е по-добре от моруна или от треска ? / не разбрах при четенето назад/

Сребърна - питах в тукашната група. Питаха ме какво им изследват на на бъбреците и натрият как е. Доста хора са на кето. На тях са им казали да мерят киселинността с лентичка и ако урината е кисела да увеличат цитрата. Казват, че и бъбреците им са по-добре сега. Ето, Самт също е по-добре на диетата. Струва си да пробваш. Нищо негативно не намирам за самата диета. Проучванията за вредата от месото са правени в условия на ВВ диета, където има киселина от зърно. Ясно е, че без външен прием на цитрат не може, но това е валидно и за нормалните хора. Високо ли ти е кръвното? Защото НВ ВМ сваля калия, а той е важен. Иначе останалото с двойния и троен инсулин на гладно е като моя случай. Резултатите на гладно бяха досущ като твоите. Ама на първи час скачаше на 190 пущината, а това без ОГТТ не се вижда.

Благодаря , за сега ще съм на риба, ако се почувствам по-добре ще въвеждам и друг вид месо полека лека . Кръвното ми е добре, но част от лекарствата ,които пия за възпалението на краката имат страничен ефект да понижават и кръвното. Уф, нямам търпение да спра по-голямата част от хапчетата и да остане само диета + витамини/минерали. Гледам ,че и сметаната не е полезна за черния дроб, аз ям по 1-2 лъжици на 2-3 дни с малко брашно от рожков, утолява ми глада за сладко, ще заместя с малко кисело мляко. Кокосово масло също ям по -малко , мислех че е полезно, но няма да ми липсва. А , и лентички ще потърся в аптеката , не се бях сетила.

Savichh , а с тия 10 кг, от талията свали ли ?

Галактическа , дано ти се оправят проблемите със стомаха след операцията Hands Thumbsup

Сребърна благодаря за въпроса. Първо започнах да свалям см. от талията и тогава започна отслабването. За тези два месеца и половина съм свалила 12 см. от талията и 10 кг. Продължавам с диетата, но когато изчисля, не надвишавам 1000-1200 калории на ден.
Тази сутрин закусих с 2 парченца кашкавал, 2 парченца шунка, половин краставица и две доматчета чери и 1 чай от шипки без захар + добавките магнезии и омега 3, след два часа други добавки....
Така се движа общо взето.
за обяд приготвям супа топчета с тиквичка, лук и чушка и застройка с яйце и 3л. кисело мляко
Така се движа общо взето с диета и разбира се 2 л. вода на ден и след вечеря 2 км. пеша.

# 532
Чета днес в моята ФБ група https://www.facebook.com/groups/286345271825768/?hc_ref=ARRBiE6I … amp;__tn__=C-RH-R една тема, поставена на обсъждане. И аз се питам какво настина  кара иначе разумни хора да се хранят самоубийствено, загърбили всякакъв здрав смисъл.  

Ето и темата:

" Ich bin krank und wüsste ja eigentlich, was mir gut täte. Aber ich will auf das, was mich krank macht nicht verzichten." Kann es tatsächlich sein das Leute lieber sterben als zu verzichten?"

"Болен съм и всъщност знам, кое би ми подействало добре. Но не искам да се откажа от това, което ме разболява" Може ли наистина да е вярно, че хората по-скоро ще умрат, отколкото да се откажат от нещо?[/b]

Ще е интересно да сравним нашите коментари с тези на немци, швейцарци и австрийци. Аз ще се постарая да преведа и да добавя тук най-интересните. Разбира се, ще споделя още веднъж и своите "причини" толкова дълго да отлагам (цели 10г.!) да се погрижа за себе си. Ще е интересно и кой как е успял да надвие своето вътрешно "Schweinehund" (непреводимо, букв. на български е "свинско куче").

# 533
Галактическа, желая ти кураж и всичко да се оправи след операцията. Понякога и това е решение, след като си опитала всичко друго. Важното е да вярваш на лекуващия лекар и опарацията да мине успешно.

Samt- наистина относно храненето не се замисля човек какво слага в устата и как ще се отрази на здравето му. Освинването с храна понякога е и на психологическа основа. Преди диетата и да разбера сама за себе си, че това е пагубно се хранех ужасно / все си похапвах сладки неща, а за количества да не говорим, а и храненето през нощта newsm78./ Бях заприличала на татко Барба....
След операция на щитовидната жлеза, започнах да качвам килограми и това доведе и до инсулинова резистентност и всичко дойде от храната, като това са 15 кг. отгоре за 5 години натрупани. Когаго ми е било притеснено или нервно винаги прибягвах до храната/ точно, като тези дами от предаването Моето 300 кг. тяло/.  Когато човек е здрав иска всичко, но стане ли болно тялото иска да е здрав.

# 534
Да ви кажа, не само немци има такива.
Например главния ни счетоводител - диабетик, с огромен корем, май с КЗ над 10. Преди два дни го гледам какво обядва в кафето - беше изял някое отвратно кюфте или кебапче, похапваше от бялата питка, обилно полята с евтини кетчуп и горчица (почти само нишесте). За десерт - голяма суха паста. Пийваше с кеф от двулитрова кока-кола!
Бях направо потресена.
Така че явно навсякъде е пълно със самоубийци.

# 535
  • Варна

Първо започнах да свалям см. от талията и тогава започна отслабването. За тези два месеца и половина съм свалила 12 см. от талията и 10 кг. Продължавам с диетата, но когато изчисля, не надвишавам 1000-1200 калории на ден.
--------------------------
Така се движа общо взето с диета и разбира се 2 л. вода на ден и след вечеря 2 км. пеша.

Благодаря за отговора , аз имам свалени около 7 см за този месец и се чудя да вярвам ли на очите си , те тия шивашките метри нали са меки и гъвкави и  си викам да не би да го опъвам много или в началото да не съм измерила вярно. Ще видя другия месец как ще е Simple Smile

Когато човек е здрав иска всичко, но стане ли болно тялото иска да е здрав.

Амин, сестро Smiley ! Много точно . Аз писах ,че от 12 години пробвам какви ли не диети , ту качвам, ту свалям, накрая казах майната му, нали поне съм здрава. Да , ама не, то болеста си е работила тихичко отвътре и  почнаха болежките една по една да се появяват и сега вече няма мърдане. 

Samt, аз не съм "пристрастена" към храната, но и моя метаболизъм / като на Савина/ , явно последните години се е прецакал яко от разни видове диети и ограничения, които всъщност не водят до нищо добро. 

# 536
Да ви кажа, не само немци има такива.
Например главния ни счетоводител - диабетик, с огромен корем, май с КЗ над 10. Преди два дни го гледам какво обядва в кафето - беше изял някое отвратно кюфте или кебапче, похапваше от бялата питка, обилно полята с евтини кетчуп и горчица (почти само нишесте). За десерт - голяма суха паста. Пийваше с кеф от двулитрова кока-кола!
Бях направо потресена.
Така че явно навсякъде е пълно със самоубийци.
За съжаление има и много пълни млади хора, което идва от работата, стреса, неправилното хранене, рекламите по телевизията са само за сладки неща и лекарства, защо не рекламират нещо здравословно за храна. На кому е нужно хората да са здрави, фармацията трябва да печели.

# 537
Някои хора са прекалено уморени от живота и не искат да се борят.
Други са просто супер егоистични и не желаят да се лишат от нищо.
Трети имат желание, но са дезинформирани.
Случаи всякакви.

# 538

Първо започнах да свалям см. от талията и тогава започна отслабването. За тези два месеца и половина съм свалила 12 см. от талията и 10 кг. Продължавам с диетата, но когато изчисля, не надвишавам 1000-1200 калории на ден.
--------------------------

Благодаря за отговора , аз имам свалени около 7 см за този месец и се чудя да вярвам ли на очите си , те тия шивашките метри нали са меки и гъвкави и  си викам да не би да го опъвам много или в началото да не съм измерила вярно. Ще видя другия месец как ще е Simple Smile

Когато човек е здрав иска всичко, но стане ли болно тялото иска да е здрав.

Амин, сестро Smiley ! Много точно . Аз писах ,че от 12 години пробвам какви ли не диети , ту качвам, ту свалям, накрая казах майната му, нали поне съм здрава. Да , ама не, то болеста си е работила тихичко отвътре и  почнаха болежките една по една да се появяват и сега вече няма мърдане. 

Samt, аз не съм "пристрастена" към храната, но и моя метаболизъм / като на Савина/ , явно последните години се е прецакал яко от разни видове диети и ограничения, които всъщност не водят до нищо добро. 

Сребърна паричке- поздравления. Колкото и да опъваш метъра, важното че има свалени см. Явно е правилната посока.... Желая ти да продължаваш и всичко ще се нареди....

# 539
  • Sofia
Тези, които не знаят кое е полезно и кое вредно, защото не четат, до някъде мога да ги разбера.
Тези които знаят, но съзнателно са решили да не го спазват също ги разбирам. Тялото си е тяхното, имат право и да умрат ако искат.
Но тези, които знаят и са прочели 100 достоверни факти кое е вредно и кое полезно, и не вярват щото "баба ми е яла всичко и живя 90 години" много ме дразнят. И изобщо не отчитат факта, че само преди 15-20 год почти не се произвеждаха боклуци, камо ли в такива количества. Също и тези, които дават на децата си боклуци, защото "е дете и не мога да му откажа".  ooooh! Разбира се, че може. Нищо няма да му стане, ако изяде един чипс по-малко. Не можело дете на диета. Може и още как. Моите деца (10 год) от 4 мес не са яли никаква захар, бяло брашно, картофи и ориз и още са живи. Даже отдавна вече и не мрънкат. Свикнаха и знаят какво може и какво не.

Общи условия

Активация на акаунт