Кандидатстване след седми клас с рисуване - част 4

• 46 950
  • 751
  •   1
Отговори
# 180
Благодаря за бързите отговори!
Аз говорих с директора на Свети Лука и тя ми каза, че курсове за прием в училището няма.

# 181
Здравейте!Датите за изпита по рисуване в НУИИ и в НПГПФ съвпадат на 02.07.19г.
Някой знае ли дали това е нормално,как децата ще кандидатват и на двете места?

# 182
  • софия
Здравейте!Датите за изпита по рисуване в НУИИ и в НПГПФ съвпадат на 02.07.19г.
Някой знае ли дали това е нормално,как децата ще кандидатват и на двете места?
Наистина ли? Вече прекалиха!

# 183
  • София
Направо е отвратителна ситуацията, почвайте да звъните тук http://mc.government.bg/page.php?p=58&s=81&sp=417&t=0&z=0.  Аз бих отнесла въпроса и до министъра.

# 184
Обадих се във Фотографията и там ми обясниха, че са получили писмо от министерството с тази дата за изпита. Жената е забелязала, че датите съвпадат с НУИИ и е звъннала в министерството да им каже. Отговори ли са и, че най вероятно ще променят датата на НУИИ, а на 2.07 ще си остане във Фотографията. Каза ми да изчакам няколко дни и да следя за нова информация.

# 185
Ох, разсънихте ме бързо с тази новина...
Дано оправят датите, че ако трябва да се избира ще е много неприятно.
Тъкмо я навих  да се яви на изпит и в НУИИ след много дни изтощителни дебати...
Но имам прогрес! Хареса  приложното. Направи една виртуална разходка с гугъл мапс.После разгледа и специалностите, като за моя изненада и силикатен дизайн също попадна в харесваните. Разбира се  рекламна графика води в класацията.

# 186
И аз звънях и в МОН и в Министерство на културата.
В МОН не знаеха нищо,но каьаха,че ще сигнализират.в Министерство на културата говорих със секретарката на Румен Димитров и каза,че са  на семинар.Помолих я да звънне да ги информира още сега.Каза да звънна пак в понеделник за резултат.
Ще трябва да ги променят☺

# 187
Сменили са датата на изпита в НУИИ. Ще е на 3.07.19г.

# 188
  • Sofia
Здравейте,
И моята дъщеря ще кандидатства тази година с рисуване, много иска да учи компютърна анимация. За сега откривам такава специалност май само във Фотографията и в 51-во СУ. Някой има ли идея с какви балове са приемани там децата? Дали има и други училища в София с компютърна анимация?
Дъщеря ми се движи по БЕЛ и Мат с 4-ки, въпреки че ходи и на курсове, рисуването и езиците са й на 6, инф. технологии са й страст. Не ходи на уроци по рисуване. Рисува си сама от малка, в първи клас с изпит беше приета в паралелка рисуване (не в София), но в трети клас се наложи да се преместим в София, и тук рисува просто, защото й идва от вътре и наистина обича.
С какви точно моливи се рисуват тези "Група обемни тела"? Нали има твърди, меки и средно твърди моливи, но аз лично не помня кои трябва да се използват, май бяха тези средно-твърдите? Листове дават на самия изпит, нали?
Освен в горните две училища, ще се пробваме и в НУИИ "Илия Петров".
Изобщо мен ме тресе вече адреналинът ... притеснено ми е ...

# 189
  • sofia
Yucatan, без подготовка рисуването на обемните тела няма да е успешно. Има много неща, които някой просто трябва да ти покаже как се правят и колкото и да ти се отдава рисуването, няма как да стане без курс или уроци.

Забелязала съм, че моливите, които ползват са основно от В нагоре, т.е. меките. Иначе рисунката може и да е с въглен. На самия изпит листовете се дават, защото са с печати на училището.

Аз говорих с директора на Свети Лука и тя ми каза, че курсове за прием в училището няма.
Курсовете не са организирани от училището, а от негови преподаватели. Провеждат се всяка неделя от 9 до 13,30 часа в сградата на 119 СУ. Плаща се на посещение и може и само веднъж да се отиде (за проба).

# 190
Yucatan, без подготовка рисуването на обемните тела няма да е успешно. Има много неща, които някой просто трябва да ти покаже как се правят и колкото и да ти се отдава рисуването, няма как да стане без курс или уроци.

Забелязала съм, че моливите, които ползват са основно от В нагоре, т.е. меките. Иначе рисунката може и да е с въглен. На самия изпит листовете се дават, защото са с печати на училището.

Курсовете не са организирани от училището, а от негови преподаватели. Провеждат се всяка неделя от 9 до 13,30 часа в сградата на 119 СУ. Плаща се на посещение и може и само веднъж да се отиде (за проба).

Ох, не спряхте да ги рекламирате учителките от приложното. Истината е, че курсовете не са добри изобщо - огромни групи от деца, с минимално внимание от страна на учителките.
Родителите се надяват, като са учители от гимназията ще е по-добре, но не е така на практика.
Ако искате децата Ви да се научат, потърсете учители с доказани резултати, а не единстената им реклама да е "че са учители в приложното".

# 191
  • София
Никой не ги рекламира, пояснява се пост. Относно доказаните учители - гаранция няма никаква, всичко си зависи от таланта, трудолюбието и психическата устойчивост на детето. И малко късмет.
И аз съм на мнение, че без уроци, само с домашно рисуване няма да стане, особено в училищата по културата. Идете на някой урок, в НУИИ към края на учебната година също има курсове и консултации, но са кратки и може да не стигне времето за подготовка.

# 192
  • sofia
Единствено отговорих на потребителка.
Всеки преценява на какъв вариант да се спре, а и всеки знае, че таз работа с учителите с доказани резултати също е на късмет, сработване с ученика и не на последно място и качествата на самия ученик....все тая дали преподават рисуване или математика.

Ей го сега говедото, рисуват човек от натура, зор му е, вижда че не се справя, ама не иска да ходи на вечерен акт, че да потренира.....сигурно учителката му е виновна!

# 193
Как да не ги рекламирате, постоянно ги препоръчвате.
Пък и е странно, Вашите деца са приети отдавна, а Вие сте много активни в тема за кандидатстване след 7 клас? Не е ли по естествено да се насочите в тема за ученици в художествени гимназии или за кандидатстване след 12 клас с рисуване?
Дори това, че отговаряте веднага е показателно.
За мен е ясно. За другите родители ще стане ясно след изпитите, но тогава вече ще е късно...

# 194
  • София
Странна работа, защо е тази жлъч? Препоръчайте и вие курсове или отделни преподаватели на търсещите майки, нали темата е за взаимопомощ. 

Общи условия

Активация на акаунт