Кандидатстване след седми клас с рисуване - част 4

• 47 016
  • 751
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте,
някой може ли да ми даде информация за ПГИИ " Николай Райнов", тъй като почти никакви мнения не намирам за това училище?

Здравейте, моят син е там, завърши 8кл, на две мои познати децата също са там. Засега всички сме доволни. Обучението е целодневно, започват от 9ч., по някои предмети ги делят на групи. Самото училище е малко и се грижи за учениците си, има индивидуално отношение към всяко детеи се търсят силните му страни. Учи се, учителката по БЕЛ е строга и изискваща, а тази по математика прави чудеса с децата, които имат проблеми с предмета. Правят изложби, участват в различни инициативи и към момента училището се развива чудесно. Минус е квартала и старата сграда, в която има и влага, но пък иначе обстановката е артистична и задушевна. Ние го хареваме много. Синът ми го избра за първо желание след като разгледахме няколко други училища, включително и 51. От всички, хареса обстановката най-много в Райнов и в художествената гимнация, ама за там нямаше никакъв шанс, тъй като не се е готвил.

Много благодаря за изчерпателния отговор и полезната информация. Мисля, че на сина ми ще му стигне бала за Райнов, но много ме притесни квартала и как ще пътува до там. Влагата също - той беше с астма и не знам как ще се отрази.

# 346
  • София
Преди да съберат телефоните разбрах, че композицията е много лесна - само геометрични тела. Simple Smile Според мен е подвеждащо, защото могат да се направят много грешки и на "лесни" композиции...

Ако наистина е така, е много неприятно. Лесните задачи /независимо дали са по математика например или по рисуване/ винаги са в ущърб на по-силните ученици. Те позволяват да се види нивото на подготовка, не и потенциала на детето. Колкото по-трудно е дадено изпитание, толкова по-ясно се вижда кой наистина може да се справи с него.
Аз лично се надявах на по-сложни фигури.
За съжаление изпитите тази година ще се окажат много разочароващи - лесни матури, лесни постановки... Дано поне в изящното да са подготвили по-голямо предизвикателство за децата...

# 347
  • софия
Преди да съберат телефоните разбрах, че композицията е много лесна - само геометрични тела. Simple Smile Според мен е подвеждащо, защото могат да се направят много грешки и на "лесни" композиции...

Ако наистина е така, е много неприятно. Лесните задачи /независимо дали са по математика например или по рисуване/ винаги са в ущърб на по-силните ученици. Те позволяват да се види нивото на подготовка, не и потенциала на детето. Колкото по-трудно е дадено изпитание, толкова по-ясно се вижда кой наистина може да се справи с него.
Аз лично се надявах на по-сложни фигури.
За съжаление изпитите тази година ще се окажат много разочароващи - лесни матури, лесни постановки... Дано поне в изящното да са подготвили по-голямо предизвикателство за децата...
Напротив! Аз мисля точбо обратното! Почти винаги провала е в перспективата.  Много често проблема е куба, сега си представете четиристранна пирамида!? Ако има и един легнал конус.... ето как точбо добрите ученици ще изпъкнат! Просто при ръбати геометрични предмети, рсзположени всякак в пространството 2/3 от кандидатите попадат в капан! Останалите -наистина добрите, биха премерили сили при всякакви обстоятелства, но категорично добре подготвените деца няма да изгубят време в построяване на постановката, което пък ще им даде преднина и време за пресъздаване на обем ( или така наречения щрих). Но това са мои размишленив, може и да не съм права! Просто имам наблюдения какво ги спъва децата!

Аз всъщност исках да попитам какво означава “ само геометрични форми”.... само ръбати предмети ли? Без плодове, зеленчуци, китки и т .? Топката( сфера)  не е ли геометрична форма?!
Съранно ще е да са само ръбати предмети!

Всъщност сигурна съм, че родителите повече се шашкат от децата! Стискам пслци на всички форумски дечица!

# 348
  • Sofia
Куб, цилиндър и черна топка. Това успя да ми каже. Няма легнали птедмети. Тя беше озадачена.Simple Smile Питаше се "хм, защо е толкова лесно? Има някаква уловка" Simple Smile

# 349
  • София
Без да съм веща в рисуването, смятам, че е по-лесно да се нарисува легнал конус отколкото наклонено гърне с дръжки и чучурче или например наклонено джезве Simple Smile

# 350
  • софия
Куб, цилиндър и черна топка. Това успя да ми каже. Няма легнали птедмети. Тя беше озадачена.Simple Smile
Класика в жанра!
Куба сигурно е бял. Топчето винаги им е черно в приложното, цилиндъра заменя гърнето... всичко ще е наред!

# 351
  • Sofia
Куб, цилиндър и черна топка. Това успя да ми каже. Няма легнали птедмети. Тя беше озадачена.Simple Smile
Класика в жанра!
Куба сигурно е бял. Топчето винаги им е черно в приложното, цилиндъра заменя гърнето... всичко ще е наред!
Да, така е станало...те имат 2 вида гърнета и всички ги знаят вече Simple Smile

# 352
  • софия
Без да съм веща в рисуването, смятам, че е по-лесно да се нарисува легнал конус отколкото наклонено гърне с дръжки и чучурче или например наклонено джезве Simple Smile
Ми добре... хем си права, хем не си! Не ми се изнася урок по рисуване в момента!  
Това, което даваш като пример изобщо не е валидно сравнение! Наклонено гърне или джезве ще рисуват в края на 8 клас...
Докато легналия конус или цилиндър са си съвсем валидни за проверка на един изпит!!
Както Жана описа постановката, аз спирам да ги мисля децата! Ше се справят! Това е стандартна постановка! Нито по-лесна, нито по-трудна! ( да не забравяме , че говорим за нещо, което не сме виждали! Положението миже да се окаже далеч по-различно)

Допълвам се:  уловката може да е правилното степенуване като локална стойност на предметите И елипсата на цилиндъра- зависи колко е висок!

Хора, може да няма уловка! Миже Елфи да е права-умишлено лесно да е! Нали казват, че нивото навсякъде спада....

# 353
Моят син е предал работата и си е тръгнал / въпреки наставленията и обещанията да стои до край/. Било лесно, нямало какво друго да прави... Притесних се пет пъти повече.

# 354
  • София
Хора, може да няма уловка! Миже Елфи да е права-умишлено лесно да е! Нали казват, че нивото навсякъде спада....

Хм, за това последното - не знам дали е така? Според господина, при когото се подготвя дъщеря ми, тазгодишният е много силен випуск... Именно затова си мисля, че освен стандартните фигури, е хубаво да има нещо извън познатите рамките...

# 355
И моята дъщеря излезе.Сега остава да чакаме резултатите. Дано ги качат по навреме в сайта

# 356
Здравейте, успех на всички на изпита! 😊
Да са спокойни децата и да покажат най-доброто на което са способни!
Миналата година беше "много лесен
" след което дойде голямата резачка с оценките, дано тази година да не е така...
Знам колко много се вълнувате и каква невероятна емоция е това с кандидатстването, пожелавам късмет и удовлетворение на всички!

# 357
В сайта ли се качват резултатите, или изнасят списък на входа на училището?

# 358
  • софия
В сайта ли се качват резултатите, или изнасят списък на входа на училището?

И двете.

# 359
А някой има ли представа към колко часа?

Общи условия

Активация на акаунт