Японски коли

• 7 263
  • 35
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
И моята е хонда джаз  само че с ръчни скорости и по-старичка. Висока е  , с голям багажник , отделно  задните седалки могат да се прибират по 2 начина -седалката да се вдигне нагоре , може и гърбът да падне долу.

# 16
А още мнения за сивик? 2006,2007,2008 ?

# 17
Здравейте.Насочила съм се към сузуки суйфт , моля за мнения, надеждни ли са , карам на къси разстояния предимно градско.

# 18
  • Пловдив
Привет Hug
Някой има ли мнение за Тойота RAV4? Възможно е да ни се наложи да сменяме семеен автомобил и това е единия вариант, който заглеждаме...

# 19
Нисан Микра. Търсих удобна градска малка кола, която да е с читав двигател и автоматична скоростна кутия.

# 20
  • Варна
Здравейте! Харесах си кола Тойота Ярис ,2006 година,дизел с автоматична скоростна кутия.Какво  бихте казали за тази кола? Срещам противоречиви мнения относно кутията и че ремонта е доста скъп... Части от порядъка на 1000 лв?Търся за града , предимно за работа .

# 21
Не мисля че има кола, за която всички да са единодушни, че си струва. (Ако имаше нямаше да се появяват непрекъснато нови и нови модели автомобили) Боклукът за един е съкровище за друг, образно казано.

Ако сте си я харесали Яриса и ви е удобна и маневрена - защо не. Всяка една кола изисква поддръжка и частите струват пари. Не съм чувала от близка, която кара този модел да се оплаква от нея, но това не съм сигурна дали е фактор.

Относно основния въпрос в темата - бях много предубедена в началото към японските автомобили и не разбирах защо толкова хора ги препоръчват. Предпочитах си твърдо европейските, защото мислех че са по-лесни за поддръжка и намиране на части ако нещо се наложи. От седмица насам ми се налага да се спогаждам с една Мазда 3 (поне до пролетта ще съм с нея) и няма да крия че много ме изненада. Тази кола не се чува като работи, возилото е много меко и удобно, свикваш с нея от момента, в който се качиш. Страшно удобен автомобил.

# 22
  • Down south
Привет Hug
Някой има ли мнение за Тойота RAV4? Възможно е да ни се наложи да сменяме семеен автомобил и това е единия вариант, който заглеждаме...
С годините съм на трета RAV4 и с удоволствие бих препоръчала.
Удобни и надеждни.

# 23
  • 1st floor
Здравейте! Харесах си кола Тойота Ярис ,2006 година,дизел с автоматична скоростна кутия.Какво  бихте казали за тази кола? Срещам противоречиви мнения относно кутията и че ремонта е доста скъп... Части от порядъка на 1000 лв?Търся за града , предимно за работа .
Скоро се интересувах за ремонта на ръчната скоростна кутия на Ярис. С части на старо е към 2000. Автоматичната си представям,че е по-скъпа. В крайна сметка си взех Ярис, бензин, ръчни скорости, 2009 и за сега съм много доволна. Изключително лесно се кара.

# 24
Нисан Микра - първа кола, остана си голямата любов на всички в къщи. Здрава и несъздаваща никакъв проблем, от 2002 г, а и сега е на разположение.
Японче от класа 🙂

# 25
А още мнения за сивик? 2006,2007,2008 ?

Карам Сивик 2011, бензин, 1.7. Велика кола, не бий я сменила. До този момент само консумативи съм сменяла - масло, филтри, накладки и т.н. Но я купих нова, от Бултрако и само аз я карам. Вероятно това също има значение. Преди това карах Сивик 2002, дизел, но бях втори собственик. Също нямах проблеми с нея, но исках бензинов двигател. Толкова ми е бил акъла тогава. Grinning

# 26
  • над кукувичето гнездо
Honda crv на 25 години. Не я заменям за нищо, докато държи! Недостатък - малко по-голям разход на гориво и от време на време масло.

Карала съм градско и старичко hrv, с по-твърда возия е, иначе е по-лека и маневрена от crv, също с доволно голям багажник, но не като на crv, двигателят е толкова тих, че понякога съм се чидила дали не е изгаснала.

Бях известно време пасажер в RAV 4 модел отпреди 3 години. Комфортно и приятно е. Вътре е по-тихо отколкото в crv-то, добра маневреност и мощност. Голям багажник!

# 27
Здравейте.
Обмислям покупка на Тойота Ярис,2021г ,хибрид и сондирам мнения за нея.
Спрях се на нея,защото е малка и ми харесва външно( жена съм все пак).
Сегашната ми кола е почти 5 м и не ме питайте как паркирам.Blush
Ще съм благодарна на всякакви коментари.
Благодаря.

# 28
  • 1st floor
Honda crv на 25 години. Не я заменям за нищо, докато държи! Недостатък - малко по-голям разход на гориво и от време на време масло.

Карала съм градско и старичко hrv, с по-твърда возия е, иначе е по-лека и маневрена от crv, също с доволно голям багажник, но не като на crv, двигателят е толкова тих, че понякога съм се чидила дали не е изгаснала.

Бях известно време пасажер в RAV 4 модел отпреди 3 години. Комфортно и приятно е. Вътре е по-тихо отколкото в crv-то, добра маневреност и мощност. Голям багажник!
Коя от трите би препоръчала за градско всекидневно + извънградско и планински черни пътища? Знам, че е искам много, но коя би бела най-подходяща?

# 29
  • над кукувичето гнездо
Зависи за кое от всичките ще се ползва преимуществено. Макар че има ли планинско, другото вече е второстепенно.

А за планина - CRV-ръчна скоростна кутия, определено. За дълъг път също става, но моята си е стара и не е твърде комфортно, шумно е малко и си се усеща по-високата скорост. По-новите поколения не знам как са. И за градско става.
Моята от няколко месеца е с газова и съм доволна от инвестицията. Излиза ми 1/2 до 1/3 икономия. Ако карам с над 4 000 оборота (135-140 км/ч.), харчи повечко, но е поносимо, при почти непроменена мощност (но си я поддържам редовно). Сложих 22 л бутилка на вътрешното място за резервна гума, за да запазя масичката в багажника Simple Smile и е малко досадно по-честото зареждане на газ, особено в райони, в които бензиностанциите са по-нарядко, но се получават нещата. Но пък си имам вградена походна масичка. 😎

HRV e добра за градско, също е с високо окачване, но с тази твърда возия не знам дали бих си причинила дълъг път. И не е 4х4, та за планинско не бих я броила изобщо, ако е малко по-предизвикателно.

RAV 4, в който бях пасажер, беше автоматик, с опция за преминаване на ръчни скорости. Не помня да сме я ползвали особено по офроуд терени, беше нова и голямо пазене падна. Може би няколко км по черен път, но не нещо особено. За дълъг път е идеална. Доста комфортно се пътува вътре. Особено сравнено с 25-годишната CRV. Като разход беше по-икономична от CRV, докато последната беше на бензин.

Не знам как са по-новите CRV, знам само, че има 2 поколения, които са с някакви дефекти. По памет 2006 или 2008 беше едното. Може да се провери из нета.

За офроуд бих държала да има опция за ръчна скоростна кутия и 4х4.

Общи условия

Активация на акаунт