Семейни драми: "Майка", "Дъщеря ми", "Детето", "Великите Селджуци" и актьорският екип след това...

• 62 148
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
Добро утро! Хубава неделя на всички. HugHugHug Реших да ви зарадвам с нови невероятни гифчета на любимите ни двойки. Надявам се така денят ви да стане още по-хубав. Stuck Out Tongue Winking EyeRevolving HeartsHeart Eyes Започвам с едни гифчета, които направих на Меликшах и Елчин от 3-ти епизод на Селджуците, когато двамата ходиха заедно на лов. Heart Heart Heart Още от тук си личат искрите между тях - големи сладури са. Много ги обичам ... Sparkling HeartYumAnimal Racehorse

Още 2 невероятни гифчета на Султан Меликшах и Елчин Хатун от 11 епизод на Селджуците. Two HeartsTwo HeartsTwo Hearts Тях не съм ги правила аз - дело са на други техни фенове Wink Много ми харесаха и реших да ги споделя с вас. Animal Heart Eyes Cat Nature FireFlowers Rose

Ето и едни уникални гифчета на другата невероятна двойка в сериала - Сенджер и Турна!!! HeartHeartHeart Гифчетата са дело на феновете на Турсен - аз ги намерих и останах очарована.Heart EyesHeart EyesHeart Eyes Сигурна съм, че всички много ще им се зарадвате - затова ви ги нося. HugKissing Heart Revolving Hearts Двамата са много готини и сладки, а Сенджер с този поглед направо е уауууу ... KissHeartAnimal Heart Eyes Cat

Нося ви и една новина - Нашият сериал: "Пробуждане: Великите Селджуци" е номиниран в категорията: Най-добър телевизионен сериал. Hands Clap Hands Clap Hands Clap Така, че нека гласуваме и да го подкрепим - става бързо и лесно Hands PrayHands PrayHands Pray Необходимо е само да кликнете върху името на сериала и гласа ви ще бъде отчетен. HeartFlowers Four Leaf CloverAnimal Racehorse

https://onedio.com/haber/onedio-ne-seneydi-be-odulleri-gururla-s … -seciyoruz-945796

Рокси, по повод на изненадата ти за Нина Blush-  може Беренчето да си я вземем при нас. Grinning Прочетох, че около Нова година сериалът и завършва, така че... Защо пък някое момиче да не спасят хората на Низам ал Мулк, и без това все момчета спасяват досега.Blush  И я Турна ще се сдобие с млада ученичка-помощничка, я в двореца ще си имаме една по- малка осиновена сестричка. Blush И Елчин ще я обучава да стреля с лък. Blush
Ей така си пиша... Grinning

Много добре си пишеш Онче - звучи страхотно! Hands ClapKissing HeartHeart Берен наистина би паснала идеално в нашия сериал - може да се обучава заедно с малкия Селджук. Stuck Out Tongue Winking Eye Или както казваш ти да се учи на стрелба с лък от Елчин или на медицина от Турна. HugFlowers LeavesAnimal Horse Освен това малката обожава батко си Буура и кака си Лейля Лидия. Тримата са си много близки и редовно си пишат и се подкрепят - Беренка е много талантливо момиче. Със сигурност би се вписала идеално и в Селджуците. Trophy Разбира се както и ти каза - само си пишем наши си сценарии. Но ако някой сценарист вземе, че ни прочете може да ни послуша, а и да почерпи идеи от нас и нашите сюжети относно събитията и героите в сериала. Супер сме ... Stuck Out Tongue Winking EyeStuck Out Tongue Winking EyeStuck Out Tongue Winking Eye Онче - благодаря ти и за разясненията относно Сенджер и Хасан Сабах - не бях обърнала внимание на това. Сега определено разбрах нещата много по-добре ... Kissing Heart Kissing Heart Kissing Heart

И за финал говорейки на Берен - ето една нейна снимка зад кадър от "Дъщеря ми" заедно с Буура и Лейля Лидия. Heart HeartHeart Великолепни са - красиви, сладки, усмихнати. Revolving HeartsRevolving HeartsRevolving Hearts Определено носят много позитивно настроение ... HugTadaSparkling Heart

# 646
  • София
Добро утро, скъпи момичета!
Приемете една хубава, празнична почерпка с кафенце от Лейля Лидия:

Рокси, Ончее, Юле благодаря ви за изчерпателните анализи и прогнози, които чета с голям интерес и препрочитам отново и отново. А снимките и гифчетата са невероятни. Браво!
Много се озадачих и обнадеждих от снимката, която Рокси е сложила на тримата ми любимци от "Дъщеря ми" сега като селджуци. Дано ги видим отново заедно - ще бъде голямо преживяване за мен. Аз видях в ИГ на Беренка нейната снимка, облечена малко странна, но въобще не "вденах" за нейно участие в селджуците.
Ето я :
Рокси, благодаря за линка за гласуване. Да гласуваме!Трябва нашите да победят!
Хубав ден, момичета и бъдете здрави.

Допълвам се. В линка за гласуване е и Беренка. Гласувайте и за нея. Има и други, но аз призовавам за Беренка от децата. За другите всеки да направи своя избор, но моя е: за жените актриси Джансу Дере, мъжете - Танер Йолмез.

Последна редакция: нд, 13 дек 2020, 11:07 от Nina NN

# 647
Здравейте момичета!

Рокси, чудесни гифчета Heart Eyes Благодаря ти Hug

Онче, благодаря за историческата справка относно някогашните взривове Grinning Беше ми интересно да прочета Hug
Ето ти и един Сабах, готов да подпали света Smirk

Очакваше се Андреас да не остави без последствия номера, който Сенджер и Емир Илтебер му врътнаха Smirk
Той неуспя да умилостиви Императора, като му изпрати реликвите, а дори загуби и най- важния си войн...
Със сигурност доста е насъбрал на Селджуците Stuck Out Tongue Closed Eyes

Ако Сенджер, Хаджи и Тапар успеят да предотвратят това, то не виждам, какво повече Илтебер би искал от зетя Smirk
Може би  най- накрая ще склони младите да се срещат без да пуфти непрекъснато около тях Joy

Много се радвам, че Меликшах е разрешил на Тапар да участват в акцията. Той има нужда от точно това Hands V
Много ми е симпатичен и ми е мъчно, че страда от липса на самочувствие подхождащо на  Мелик Confused

На мен, да си призная, любовната линия не ми е най- вълнуващата част от сюжета. Не че не харесвам сцените между Сенджер/ Турна или Меликшах/ Елчин, напротив!
Особено при Султана и Елчин Хатун е доста заплетено. Чудя се как ще се справят с тази ситуация...
Ясно е, че пламнаха чувства у тях, но дали ще успеят да им се  отдадат...

В сърцето на Султана има три жени и всяка е важна за него по някакъв начин Simple Smile

Теркен Хатун може би не е толкова дълбоко в сърцето на Меликшах, но като негова законна съпруга е доста значима в живота му. На практика тя определя порядките в двореца, а нейната чест е чест на Султана, както самия той се изрази преди време.

Елчин Хатун е неговата сродна душа. Тя е човекът, който го разбера от една дума, даже може и без дума- само с поглед както се видя в последния епизод. Достойнството, смелостта, честността и пленяват и тя без проблем се сближи и спечели доверието на най- близките хора на Меликшах- синовете му и Везира.

Башулу е неизживяната любов на Султана, неговия първи трепет, неговата най- голяма болка, най- съкровена тайна... и не на последно място- майка на двама от синовете му...
Какво би се случило, ако тя се появи в един момент???
Какъв огън ще се разгори в сърцето на Султана? Или всичко вече е пепел...
Ще поиска ли сега, когато е по- силен от всякога да я реабилитира, заради някогашните клевети?
Някога той беше просто Мелик, който трябваше да отговори на куп очаквания...

Днес, той е велик владетел, с когото всички се съобразяват и почитат...

Между другото Елчин ми се струва тъжна и притеснена на снимките към следващия епизод... Кой знае Теркен как вилнее в двореца Smirk

Най- голям интерес у мен предизвикват взаимоотношенията на Султана със синовете му- известен и неизвестен Simple Smile, между братята, между Хаджи и всички останали Joy

Сцени, като тези са ми в топ класацията Heart Eyes

Колко дребни на пръв поглед жестове, с какво огромно значение Hug
И споделеното по братски Heart Eyes

Гласувах в анкетата още вчера, и когато ми излязоха резултатите, след като дадох гласа си много се разочароваха от ниския процент за нашия сериал Unamused
Със сигурност смятам, че заслужава повече.

Накрая да споделя ( много разхвърляно стана)- имам огромни съмнения, че Хаджи ще е изненадан от това, че Хасан е влязал в стаята му. И, за това не вярвам, че там има документи, които Везирът много държи да не бъдат намеренирени...
Мисля, че той знаеше, че Сабах ще влезе...,дали е знаел, какво ще намери...,предстои да видим...

Кой от братята ще предаде идеалите си...
Или още не се запознали, като братя ще се превърнат във врагове...

# 648
Здравейте, момичета! Hug
Благодаря за подаръчетата- гифчета, Рокси! Hug
Ама е красота нашата тема- прекрасни колажи от Гости, от Юлето и изобщо от всички, гифчета, просто прелест! Heart Eyes
Нинка, недей бърза да се обнадеждаваш Hug, засега са само в нашите глави идеите  с участието на Берен в сериала. Дано да стане, кой знае, може пък този път нашият сценарий да излезе верен.
Юле, много завладяващо си описала трите  линии в любовния живот на султана. Hands Clap
При Сенджер и Турна няма разбира се такива вълнения, там всичко е ясно. Нормално- първата младежка любов, вероятно за цял живот, без триъгълници и други геометрични фигури.  Защо пък любовта да не  е такава- ясна, без  съмнения, споделена,  обединяваща двамата обичащи се. Heart
Знаете ли кая песен ми пасва на историята на ТурСен- „Вървят ли двама”. Точно като за тях е! Heart Eyes

Юле, в социалната мрежа има много съмнения, подобни на твоите дали това, което видяхме в 11 епизод в линията Хасан Сабах- везирът- Арсланташ- Рюстем не е само на повърхността. Много зрители пишат, че е възможен план на везира и Арсланташ. Абсолютно права си, че едва ли би оставил толкова ценни документи просто така в стаята. Освен това везирът видя следите от нараняване върху  ръката на Хасан. Близко е до  ума, че би предположил за опита на Хасан  да разузнае  в покоите му. И според някои фенове цялата история с документа за Арсланташ е скроен номер от везира. Да не забравяме, че Арсланташ стреля в рамото на Сенджер. Е, да, неприятното бе, че го удари в гръб, но пък– не в корема, сърцето и т.н.
Ще видим де, нали знаете, едни ги приказваме тук, после ни изненадват. Така може да стане и с въпросните експлозиви и  пожари- туитърското разузнаване може нищо да не е разбрало и съвсем друго да се случи. И моето проучване за взривоовете през Средновековието да е само за упражнение. Grinning

Рокси, радвам се, че ти  харесват моите музикални поздрави. Сега ще те изненадам приятно- намерих тази нова харесвана от нас музикална тема леко променена, виж как е името и. Heart Eyes

Misc Mega И завършвам с обещаното ни още в понеделник от продуцента- втория откъс от 12 серия.Heart Eyes

Ха ха Joy, нашите гълъбчета се оказа, че могат не само да си гукат, но и да се поскарат. Joy Така де, това е животът. Grinning

Ама няма нищо, ще мине и това, ще се отсърдят. Joy
Акаунтът на сериала публикува нов хубав колаж на двамата "Борещи се заедно за истината и лекуващи взаимно раните си. "Heart

Като излезе превод на откъса ще го публикувам. Blush

# 649
Както казват хората, всеки майстор си намира майстора рано или късно Joy

Сенджер е доста изнервен, не че няма защо Sunglasses, но успя да се скара първо с баща си, а после и с Турна, но...
Изражението му е доста по- различно тук Smirk

Сенджер в спор с Хаджи Sunglasses

Сенджер в спор със Султана Sunglasses

Сенджер в спор с Турна Sweat Smile

Sweat Smile Sweat Smile Sweat Smile

С интерес ще гледам първото им спречкване Smirk

# 650
Да, Юле, намери си майстора нашият юнак в лицето на не по- малко борбено от него момиче. Joy Фемиситка от 11 век. Hands Muscle След последните разтапящи срещи, нежните погледи, обещанието за любов завинаги май забрави, че същото това влюбено момиче 2 пъти допря нож до врата му, насочи лък със стрела към него и заедно се биха срещу цяла група  убийци. А, и още нещо забрави- упоритостта на любимата си и че няма навика да пита или даже да пита, не винаги прави каквото и казват. Grinning Кой тръгна с него да лекува майка му въпреки забраната на баща си.Hands V Всъщност мисля, че свободолюбието и му харесва. Просто е загрижен за нея.
 Ще се сдобрят бързо, пак ще се спасяват взаимно и ще се обичат. Blush

Ето руски превод на откъса, субтитри са:
https://vk.com/video-132999259_456247408

Ето и превод на английски, слагам в скрит текст, че са скринове.
Скрит текст:

Като основание за тревогата си е прав Сенджер- то си е притеснителна  намесата на Турна в проблема със Сеферие. Само като си помисли човек, че ще бъде фиксирана от Теркен, тръпки да го побият. Scream Обаче нашето малко бойно момиче вече явно е в добри отношения с Елчин, Гефхер, а и Хаджи май я приема. Така де, да си спомним как искаше да се откаже Сенджер от нея, сега я вика да помага и хем да излекува баба Сеферие, хем ако може да намерят заедно пътя на отровата. Може би си е спомнил колко е умна след случая с посланието в реката и спасяването на Газали.
Сигурно ще попадне в беда Турничка, да видим кой ще помага.

Обаче май голямата беда ще е за Исфахан. Ето какво пише към този колаж: "Хасан Саба има план, който ще превърне Исфахан в огън!"Hushed

И сега вече се обърках. Grinning Исфахан ли ще гори, Селемзар ли... Thinking Ще видим, ще има опит за атентат някакъв, ама дали ще е гръцки огън, или някакви експлозиви с въпросната риба, която се мотаеше в първи трейлър, кой знае. Ами нищо, ще ни изненадат! Grinning Ако всичко разгадаем, няма да е интересно. Grinning

И нещо, което много ме зарадва- оздравяват пръстите на Екин. Днес публикува стори в Инстаграм, шеговито пак, вижда се, че няма гипс или някакви стягащи превръзки. Е, май още са отекли пръстите, но работата върви към оздравяване. Heart Eyes Хайде, че да хваща пак двата меча. Hands Muscle

Още една снимка от Инстаграм, от Али. И аз много харесвам героя му.  Тапар е очарователен със своята несигурност, съчетана с храброст и жажда за любов и топлина. Heart  
А пътят зад него ни е познат, нали. Blush

Последна редакция: нд, 13 дек 2020, 23:00 от oncee

# 651
Много се радвам, че гифчетата ви харесват! Наистина темата ни е прекрасна ... HeartHeartHeart Онче - Благодаря ти от сърце за музикалния поздрав. Много ми харесва тази мелодия Kissing HeartFlowers BouquetAnimal Horse Точно при сцените на Елчин звучи най-често и явно затова са написали, че това е мелодията на Елчин Хатун. Невероятна е ... Revolving HeartsHands ClapMusical Note Нина - не се обнадеждавай. Засега никъде не са казали, че Берен ще се присъедини към каста на Селджуците. Disappointed Просто е пуснала снимка от гора и феновете са направили колаж, като са я сложили до снимките на Буура и Лейля като Меликшах и Елчин. Purple Heart Flowers Four Leaf CloverAnimal Racehorse А ние с Ончето се замечтахме какво би било ако Беренка също се присъедини към нашия сериал. Засега няма такова нещо, но дано се случи в бъдеще. Hands PrayTwo HeartsAnimal Heart Eyes Cat Извинявай ако съм те подвела с колажа. Hug Новият откъс със Сенджер и Турна е много интересен - благодаря за превода. Kissing Heart Този път се оказах права. Турна наистина е дошла в двореца, защото Елчин я е повикала да лекува Сеферие Хатун - майката на Султана. Flowers Cherry Blossom Сенджер определено не е доволен от това, че Турна е в двореца и се замесва в такова сериозно нещо. Опита да я отпрати - но Турна ясно му каза, че няма да стане. Само как му се сопна и каква физиономия направи той. Stuck Out Tongue Winking Eye Право е момичето - все пак тя е лекар и то най-добрия. Дано помогне на Сеферие Хатун. Hands PrayHands PrayHands Pray Нормално е Сенджер да се тревожи, но на Турна определено не й харесва да й казва какво да прави. Wink В този епизод Сенджер ще е доста сериозен - да не забравяме и дръзките му думи към Меликшах в промото. Thinking Остава малко до новия епизод, затова реших да се върна към разказа ми за епизод 11 - този път почвам с нещата около Сенджер, Турна и Тапар. Two HeartsKissing HeartAnimal Racehorse

Меликшах нямаше избор и нареди да арестуват Сенджер заради убийството на Дукас и жена му - но ясно се видя, че в нито един момент не се е усъмнил в него! Wink Като султан както и самият той каза на Елчин - понякога е необходимо да взима трудни решения - това беше точно такова. Disappointed Ако не беше постъпил така рискуваше някои хора да се вдигнат на бунт - Меликшах искаше справедлив процес, където да докаже невинността на Сенджер. Hands ClapNature Fire Animal Racehorse Изпрати Хаджи да намери доказателства и беше сигурен, че той ще дойде навреме. HugHands ClapTwo Hearts Първоначално Сенджер беше гневен и каза на Султана, че някой ден може и да съжалява за това - но Меликшах не му остана длъжен и отвърна, че най-важното нещо е първо да докаже, че е невинен - после ще видим. Stuck Out Tongue Winking Eye Опасни са и двамата - страхотни баща и син ... Heart

Първата срещу между баба и внук беше толкова силна и емоционална. Сеферие Хатун видя в Сенджер своя съпруг - Алпарслан - припозна се в него. Беше много трогателен момент ... Revolving Hearts Revolving Hearts Revolving Hearts Първоначално Сенджер не знаеше, че това е баба му, но когато Елчин му каза, че това е Сеферие Хатун - майката на Султан Меликшах и че не е добре - Сенджер разбра коя е и още повече се развълнува. Само как гледаше баба си ... Hands Clap Hands Clap Hands Clap Все пак тя още не се е оправила и явно видя в него Алпарслан, но когато Сенджер й каза че е просто войник на Султана - тя му пожела пътят му да е светъл като на Алпарслан - каза му, че има неговите орлови очи и походката на лъв. Animal RacehorseHands PrayHug След като Сеферие Хатун си тръгна - Елчин подкрепи Сенджер с думите си - тя също вярва в неговата невинност. Страхотна е ... Wear Crown Flowers HibiscusHeart Надявам се майката на Султана да се оправи и един ден да разбере, че Сенджер е нейн роден внук - може тогава да осъзнае грешката си от преди години. Hands PrayHands PrayHands Pray

Арестуваха и приятелита на Сенджер - а Арсланташ и Сенджер бяха в една килия. Докато бяха в ареста - Арсланташ разказа на Сенджер своята драматична история и как преди години са отвели малкия му брат и майка му. Disappointed От резюмето за новия епизод пишеше и нещо свързано с майката на Арсланташ, а именно - ще може ли Арсланташ да срещне майка си? Thinking Интересно коя ще излезе майка му и къде е ... Rolling Eyes Но да се върна на Сенджер - много ми хареса как докато беше в ареста при него дойдоха Тапар, Омар Хаям и Турна! Всички изразиха подкрепата си към него - а отвън майка му Башолу беше готова на всичко, за да спаси сина си. HeartNature SparklesHands Clap Сцената между Сенджер и Турна беше много хубава и трогателна - той разбира се я успокои. Sparkling Heart

Много ми хареса момента, когато Тапар отиде при Башолу - той наистина я чувства като майка, без да знае, че това наистина е родната му майка. Heart Heart Heart Тапар успокои Башолу относно Сенджер и каза, че всичко ще бъде наред с него. После видя чорбата, която Бошолу беше направила и каза, че някога и майка му е правила такава на баща му - а той отдавна не е ял - Башолу му сервира. Сякаш за първи път Тапар хапваше с такова удоволствие. Purple HeartHands PrayStew После Тапар сподели с Башолу, че ще става баща - тя толкова много се зарадва за него, а после му подари обувчиците, които някога тя е подготвила за него. Много силна сцена. Башолу пожела на Тапар никога да не се разделя с детето си, а тези обувки да пазят краката му. Kissing HeartKissing HeartKissing Heart Тапар й благодари и доколкото разбрах я нарече Майко Башолу. Тя така се развълнува. Да чуе от първородния си син да я нарече Майко за първи път без дори да знае коя е. Велик момент. Heart EyesTadaHeart Невероятни майка и син. Всички сцени между тях са много силни - гледам ги с удоволствие. Sparkling HeartSparkling HeartSparkling Heart

Дойде и деня на процеса - всички се бяха събрали! Газали водеше заседанието - Турна свидетелства и каза, че Сенджер не е виновен за убийството на Дукас. Hands ClapTwo HeartsHeart

Въпреки това продължиха да го съдят заради съпругата на Дукас, но малко преди да прочетат обвинителната присъда Хаджи се появи със сина на Дукас и с медальона на истинския убиец - а именно Рюстем. Hands ClapHands ClapHands Clap Невероятен е везира - даде всичко от себе си, за да помогне на Сенджер, влезе в битка и успя да спаси момчето. Доведе го навреме и малкия каза, че е видял лицето на убиеца на майка си - направиха описание по рисунка и той го позна. Nature FireHands ClapAnimal Horse Стана ясно, че Сенджер е невинен, а истинския убиец е Рюстем. Всички бяха много щастливи. Purple HeartFlowers Four Leaf CloverAnimal Racehorse Имаше невероятен момент между Сенджер и Хаджи - ето едно гифче от феновете и за тях ... Hug Hug Hug

По-късно ми хареса и момента, когато Меликшах беше със Сенджер и той му обясняваше как батините стоят зад всичко - голям стратег е. После Султана му възложи да хване и убие Рюстем. BlushWinkAnimal Racehorse

Невероятна беше и сцената между Турна и Сенджер в двора на двореца! Прекрасни са двамата - феновете са се постарали да направят гифче и от този момент ... HeartHeartHeart

Последва друга супер трогателна сцена между Сенджер и Башолу пред двореца - отново супер силен и емоционален момент между майка и син!!! Hands ClapHeart EyesSparkling Heart Тя беше толкова щастлива, че той е отново на свобода ... Animal Heart Eyes Cat

Добре, че преди години Хаджи е намерил и помогнал на малкия Арсланташ. Благодарение на него той е това, което е сега - но жалко, че той падна в капана на Хасан Сабах и батините. Disappointed И аз се чудя дали Хаджи не е подозирал, че Хасан Сабах може да влезе и да е оставил нарочно документа, но не съм сигурна. Thinking Батините казаха на Арсланташ, че брат му е Рюстем - казаха му, че Сенджер ще убие Рюстем и той трябва да го спре. Angry Честно казано аз малко се съмнявам, че Рюстем е истинския брат на Арсланташ - дали не го излъгаха нарочно, за да спасят своя човек. Thinking Все си мисля, че героя на Исмаил Еге Шашмас ще се окаже брат на Арсланташ, но сега казват, че е Рюстем - ще видим до колко ще е вярно. Wink Ще е жалко ако този гадняр е истинския му брат - не вярвам да се промени. И сега заради него Арсланташ рани Сенджер - да за щастие явно е леко, но е жалко, че се получи така. Все пак мисля, че в бъдеще двамата отново ще оправят отношенията си Hands PrayHands PrayHands Pray

Юле - направила си интересен анализ на сериала и героите. За мен сериала е невероятен във всяка естество. Hands ClapHands ClapHands Clap Свалям шапка на сценаристите, продуцента, режисьора и актьорите. Hug Двойките ни са уникални - Меликшах и Елчин, Сенджер и Турна. На мен ми е безкрайно интересно всичко около тях. HeartHeartHeart Супер вълнуващи и интересни са ми и отношенията между баща и син - всяка една сцена на Меликшах със Сенджер и Тапар, всяка сцена на Башолу с Тапар, със Сенджер. Невероятни са битките, стратегиите, шпионажа - всичко е изпипано до съвършенство. Затова нашия сериал е номер 1. Hands PrayHands ClapHeart И мен ме е яд, че в гласуването сме толкова назад - но се надявам, че скоро ще се изкачим. Анкетата все пак е нова ... Hands PrayHands PrayHands Pray

Последна редакция: пн, 14 дек 2020, 12:38 от Roxis

# 652
  • Плевен / София
Здравейте момичета
Благодаря за откъса на 12 епизод...Намерило си гърнето похлупак...И Турна и Сенджер все са в окото на бурята...Дай боже винаги да оцеляват...

Нашият ден за кино дойде...

# 653
Здравейте! След малко нашият сериал започва - аз както винаги ще го гледам онлайн! Hug Revolving HeartsHeart Гости, благодаря на теб и Ани за хубавия колаж! Flowers Bouquet Продуцентите пуснаха нови страхотни постери за предстоящия 12-ти епизод на Селджуците! Много им се радвам ... Sparkling HeartNature FireAnimal Racehorse Очаква ни невероятен епизод - желая на всички приятно гледане ... Kissing HeartTadaSparkling Heart

# 654
Здравейте, момичета! Hug

Пристигам с обзора. Grinning Този път обаче не разбрах така добре серията. Не гледах онлайн изцяло, но поглеждах. Имаше някакви преводи в социалните мрежи, но не ми е достатъчно. Доста заплетено беше, без да се знае езика не става. Пък и в предишната серия знаехме основното събитие, сега гадаех.
Не разбрах основното- как се получи плана на византийците и батанитите, та успя. През цялата серия имаше едно надиграване, но в крайна сметка те успяха да заблудят нашите хора.Smiling Imp

В началото на серията Арсланташ хукна след Рустем. Сенджер го заведоха в Шелемзер/май така е правилно името на града/, в лечебницата при Турна. И ранен, и в стрес от случилото се, Сенджер мислеше за Арсланташ.  Имаха съдържателен диалог с Турна, докосваше я по ръката , а тя му завърза връзките на дрехата.Relaxed Сладурчета, вече са двойка откъдето и да ги погледнеш. Heart Eyes

Хасан Сабах се появи с маска. Само да го видите, после ще го сънувате! Няма да слагам скрин, да не ви плаша посреднощ. Satisfied
В двореца онова мекере на Теркен наливаше масло  срещу Сенджер пред султана.В крайна сметка султана ги прати някъде със задача.
И тук вече ми се обърка всичко- уж разбраха за взривните вещества в рибата, пък после онези ги надхитриха.
После бе хубавата сцена, която напълни душите на зрителите- тримата заедно тръгнаха на задание. Както писаха в Туитър- тримата, на които султанът вярва най-много.Hands Muscle

Междувременно Турна пристигна в двореца, посрещнаха я Гевхер и Елчин, после имаше среща и с Теркен, която естествено се възмути.

Първоначално я заблудиха, че Турна е в двореца заради бременността на Гевхер. Турна прегледа бабата и по нейни си начини разбра, че е тровена. Намери и лампата. В този момент обаче се появи Теркен и – накратко, каза Турна да си ходи и да не се занимават с бабата. Бяха отчаяни новата женска коалиция, но се оказа, че Турна е взела  шишенцето, което Теркен слага в лампата и ще го изследва. При следващата среща на женската команда Турна каза какво съдържа.

Междувременно Сенджер и Турна успяха да се поскарат, това вече го знаете.Grinning В серията обаче диалогът  бе по-дълъг. И в скарването са големи сладури и силни личности.Heart Eyes

През това време показаха Арсланташ, упояваха го, появи се майка му /ако е тя, той беше упоен/. Изобщо много тъжни сцени с него. Рустем уж се погрижи за него, ама като му гледах лицето…  Не можах да разбера дали наистина му е истински брат, но до такава степен закърмен с батанитската пропаганда, че готов на всичко за тях, или е измислена история…  Майката пък разказа нещо на Арсланташ, май обратно на историята, която знаем- обвини Назим ал Мулк, нашия любим везир. Рустем продължи със задачите си и стана ясно, че подготвят нещо лошо  в Шелемзер. Дали заблудиха нашите хора, като ги насочиха да опазят Исфахан, а подготвиха пожар в Селемзер или решението за Шелемзер бе последващо- не разбрах. Но показаха как бащата на Турна посреща някакви пратки от Исфахан , а Рустем и доктора помощник на  турна гледаха зад един ъгъл и потриваха ръце.

Една сцена имаше, която започна много хубаво, а накрая изненада всички Frowning1- Елчин отиде при Меликшах на терасата, някакъв аромат му показа, донесе му питие, а накрая той каза нещо от рода, че ароматът го кара да мисли за Теркен... Елчин си тръгна много разстроена. Broken Heart

Това  изобщо бе серия на неочакваните обрати. Така стана и накрая. Направиха някаква засада уж нашите хора, причакваха главния бос на батанитите. Обаче в крайна сметка зад маската се оказа Арсланташ, който, видимо упоен, прободе с нож  везира.

После се появиха още батанити, които заобиколиха нашите. Объркана история, нашите се чудеха накъде да гледат и какво да правят.
В това време избухна взрив в Шелемзер.Scream

В туитър всички пишат, че направо им е взривила мозъка серията. Nature Zap

После дадоха и откъс. Двамата братя се бият, заради Арсланташ.

Малко странно- все пак Тапар е принц, а Сенджер- войник, но ще се изясни в серията.
Та така момичета, малко объркано, чакаме буквички на разбираем език. Blush

# 655
  • Плевен / София
Здравейте момичета
Ще изчакам руският превод, за да кажа нещо за серията. Малко ми бяха моментите с Турна и Сенджер...
Оставям ви тази красота....

Бъдете здрави....

# 656
Здравейте момичета!

Пиша набързо, защото съм от телефона и изобщо не обичам да пиша от него.

Батините и Андреас успяха в плана си, защото Сенджер не можеше да се клонира на всяко КПП около Исфахан.
Истината е, че другите погранични войни бяха леко небрежни към задачата...

1:0 за Хасан Сабах. Истински Дарт Вейдър Sunglasses
Очаквам довереният му човек от Багдат да е въпросният духовен син.
Целта им е Шелемзер. Да видим, по какъв начин ще го превземат. Има спекулации разни, че ще принудят Емир Илтебер да омъжи дъщеря си за него или, че той вече е сред мъртвите след взрива...

Като цяло епизода ми беше скучноват...
Може би не само на мен...

Промиха мозъка на Арсланташ със заиграване с неговата най- голяма слабост и болка, както и с сериозно количество опиат..

Набедиха Хаджи за неговия най- голям враг, човекът убил баща му и отнел семейството му...
Запитаха го, дали не мисли, че Везирът с неговите възможности не е имал начин да открие семейството му до днес, ако е пожелал. Въпрос, който и аз самата не спирам да си задавам от няколко дни Smirk
Като за капак Арсланташ се сети как Хаджи чесно го е съветвал да забрави за семейството си и така подреди най абсурдния  пъзел в главата си...
Резултатът се видя в края.
Но нито Сенджер, нито Хаджи ще го оставят да се заблуждава прекалено дълго. Ще му помогнат да излезе от тази ситуация и ще го защитават, както се видя в новото видео от всички, които ще поискат главата му след това деяние.

Любим момент от епизода бе разказа на Хаджи за Арсланташ пред другите от групата- https://twitter.com/i/status/1338780225145016320

Бащинското  отношение на Хаджи ме трогна дълбоко, както и блясъка от сълзи в очите му, докато говореше.
Хаджи не е само наставник на тези момчета, той ги обича като собствени синове Heart
Обожавам го този човек!

Бандата на Оушън Joy

Триста Султана, триста Везира или дворцови лекари, нашата Турна ги скри в малкия си джоб Joy
За отрицателно време разкри схемите на Теркен, а и навлезе толкова дълбоко в тайните на двореца, че съжалих, че не я извикаха по- рано Smirk

Елчин Хатун малко ме разочарова...
Позволи Теркен да влезе под кожата и с онзи шамар и желанието и за отмъщение в момента напълно замъглява преценката и...
Най- малко съм очаквала от горда жена като нея да изглежда като влюбена хлапачка, а тя ми изглеждаше точно така...
Очаквам още в следващия епизод да си видя старата Елчин, която харесвам Smirk
Меликшах- мъж на място за пореден път. Щях да го уважавам по- малко, ако при първата възможност бе злепоставил съпругата си...

Газали- балсам за ушите ми Heart Eyes
Както винаги блестящ в изказа си.
Мед ми капеше от сърцето, като виждах как учените- невежи се смущаваха от липсата на отговор на неговите думи Heart

Липсваше ми Башулу.

# 657
Здравейте и от мен Hug
Юле, може набързо да пишеш, но все неща, които са ценни. Hug Споделям повечето от тях.
И аз изгледах с озвучка, че нямах търпение, някои неща ги повтарях, защото не разбирах всичко, после стана ясно защо.
Момичета, този сериал изобщо не е типичният патриотарски сериал, какъвто са очаквали от канала, поне засега. И друг път съм писала, снощната серия потвърди мнението ми- ние гледаме  средновековен  шпионски трилър с елементи на бойни действия и драма. Key Horse Racing На мен лично това много ми харесва.
Рейтънгът е паднал, може би защото наистина имаше много шпионаж в серията и не беше лесна за гледане. Като я изгледах на разбираем донякъде език и проверих някои неща, ми стана по-ясно.
Много тайни, много игри, много скрити неща, надпревара в действията и най-вече в мисленето със стъпка напред. Да, Хасан Сабах води в играта. И за съжаление и според историята борбата с него е дълга и  точно с победи и падения.
Проверих кои са фатимидите- няколко пъти връщах лентата, докато се уверя, че точно такава е думата. Т.е. кои са тези, които в края на серията бяха използвани за неуспешна примамка на батанитите. Също са разклонение на исляма, доста голяма исмаилитска секта, шиити. Водачът им е имам и се счита за богоизбран. Основават династия. Точно имам Ал Мустали, когото батаните не харесваха в снощната серия, е управлявал  по онова време. Та нашите хора, батанитите, са техни "побратими" по исмаилитска линия и нещо като тяхна "клонка". По-късно тази клонка окончателно се отделя и се формират страховитите асасини, убили и европейски, и ислямски владетели, както  и други политически фигури. Но за асасините и наистина умния и страшен Хасан Сабах може друг път да понапиша нещо. В края на серията видяхме нещо, с което ги характеризит по-нататък във вековете- освен умели политически убийци, те де факто са първите терористи в историята.Scream

Към серията- да, скучновато вървеше, но когато я гледах на разбираем език, ми бе много интересно. Сенджер и Меликшах показаха завидно единомислие в плана за справяне с врага. Не че успя плана, изработи ги Хасан Сабах, но много ми хареса как Сенджер започна да говори и султанът продължи мисълта му.
Да, пограничните войни ги показаха учудващо небрежни, лековерни, да не кажа глупави.
Този път Андреас ми хареса- не изобщо, а за това, че добре си прецени ползите. Ето това е  византиец, не какъвто ни го показваха досега. Даже за Циклопа разказа на едноокия батанит. Grinning

Права си, Юле- Турна показа блестящи знания и умения. Много я харесаха момичетата. И Махмелек се отнесе много топло към нея, интересно по- нататък как ще е.  Имаше и нещо като огледална сцена- Турна  успя да вземе това, което и трябва, както Теркен няколко серии назад. Чудех се как е взела шишенцето от лампата, а нашата хитруша го напълнила с течност. Grinning Наистина умно! Hands Clap

Обаче както всички разчитат на везира, дано се оправи скоро...
Гевхер бе доста адекватна в цялата ситуация. Като изключим властовите и амбиции, не е лоша.
И аз очаквам от Елчин да се вземе в ръце и да насочи усилията си към разобличаване на предателя в двореца, а защо не в борбата с големия враг- батанитите.
Да, султанът постъпи султански и  мъжки, интересно ми беше да чуя думите в сцената.  Без съмнение изпитва симпатия и емоция към Елчин, но нямаше как да "издъни" жена си , наистина. Елчин бе наранена, но то е така- човек като се увлече, и не винаги постъпва разумно. Самата сцена с разговора за аромати бе много интересна. Феновете обсъждаха какво си спомни всъщност султана, със сигурност в мислите му не беше Теркен. Дали Башолу не си спомни, говорейки за миналото.
А аз продължавам да си задавам въпроса как са стояли брачните- конкубинските отношения при селджукските владетели. Имали ли са , да не кажа право, но било ли е прието да имат друга връзка освен с жената, с която живеят? Дали е свързано с раждане на наследници? Със сигурност не е било като при османците, но как е било... Ако някой знае, нека  сподели, аз също ще търся информация. Blush

Сцените на Турна и Сенджер много ми харесаха- не само защото са ми любимци.Heart Видяхме и подкрепа, и нежност, и огън, и свободолюбие. Обаче си представям ужаса на Сенджер, когато разбере кой град е подпален.Hushed Бързо ще забравят и двамата, че са се скарали преди това.

Споделям мнението, че верния човек на Хасан Сабах, който се очаква да дойде от Багдад и да поеме  Шелемзер, ще е героят на Исмил Еге. И оттук нататък версии колкото щеш...

И не мен много и хареса Газали! И недоволството на онази тройка потвърди това, което научихме за Омар Хаям- че е бил недолюбван от масата.
Думите на Газали важат и за нашето време: "Лесно мога да победя в спор с хора, които знаят. Но ми е много трудно да победя в спор хора, които са невежи" /по памет цитирам, като излязат субтитри ще видим точно/.
Виждам нещо Сократовско в Газали, много положителен герой, такъв е бил и в действителност.

За настояването на Сенджер първо да разберат Арсланташ, после да го съдят и наказват- аплодисменти! Освен че са много близки, това показва и черта на характера на Сенджер. Някои фенове писаха, че са чели исторически източници и султан Ахмед Сенджер е бил известен със способността си да прощава, да бъде милостив- нещо не особено характерно за средновековните владетели. Вероятно тази черта ще видим и по-нататък.

Обаче колко е жестоко това, че Рустем е до такав степен с промит мозък, че въпреки брат си е готов да служи безусловно на Хасан. Така става, затова е била и практиката е в следващите векове да се вземат малки деца и да се правят верни войни... Disappointed Relieved Обаче майката на Алсланташ нещо не ми беше много ясна, даже не вярвах, че е истинската му майка. Тя наиситна ли вярва, че везирът е организирал всичко?! Да, въпросът защо не ги е потърсил по-късно остава, но ние видяхме с очите си кой отвлече Рустем и майка му. А батанитите го представят като спасение. Head Band

И аз разбъркано писах. Grinning
Като обобщение- тази серия за мен бе преход към новата голяма задача за нашите хора- след реликвите и шпионажа при батанитите. Нямам търпение да разбера оцелял ли е бащата на Турна, с нея самата какво е станало- май беше в двореца, но  кой знае. Как по-точно Хасан сабах ще пласира своя човек в Шелемзер. Много интересна серия ни очаква! Heart Eyes

Музиката от сериала. Hands Clap

Последна редакция: вт, 15 дек 2020, 21:43 от oncee

# 658
Пак съм аз, но  изведнъж Туитър  закипя и що да видя- първи  трейлър към новия 13 епизод! Nature Boom
И то какъв! Misc Bomb
Няма да коментирам сега, че съм изморена, но наистина, както казват комшиите- бомба е фрагманът! Dizzy Face Smiley

В социалните мрежи настана революция Nature Zap Smiley

# 659
  • Плевен / София
Пак съм аз, но  изведнъж Туитър  закипя и що да видя- първи  трейлър към новия 13 епизод! Nature Boom
И то какъв! Misc Bomb
Няма да коментирам сега, че съм изморена, но наистина, както казват комшиите- бомба е фрагманът! Dizzy Face Smiley

В социалните мрежи настана революция Nature Zap Smiley
Против правилата е да се пускат последователни постове от един и същ потребител....Избягвайте да го правите.... Grinning
Не е добре този шамар накрая....

Общи условия

Активация на акаунт