Клиники в Истанбул - тема 7

• 91 967
  • 761
  •   1
Отговори
# 60
Момичета и ние получихме резултатите от ПИД - от две ембриончета, едното пише, че е здраво, а другото, че има mosaic monosomy на 4-та хромозома. Не ми се обадиха да ми обяснят резултата, само Нериман ми писа, че ще може да върнат едното, а за другото ще видят. Има ли някой от вас с подобен опит, дали и второто ембрионче има шанс да е здраво?...

# 61
Здравейте,дежурните аптеки в неделя, 14.10.2018, в Шишли, са изброени по-долу. Пишете ни ако Ви се налага да намерите аптека в друг квартал или извън работно време през седмицата и с удоволствие ще Ви насочим. Уголемена карта в Гугъл Мапс с разположението на аптеките можете да видите тук:
https://drive.google.com/open?id=16cPetPIwe3lpkAOSyZMRbsi1K7s&usp=sharing

BUSE ECZANESİ OPTİK

Address: Mecidiyeköy Mahallesi Büyükdere Caddesi 75/A, Mecidiyeköy, Şişli
Tel:   0 212 211 91 01

LADİN ECZANESİ

Address: Şişli Merkez Mahallesi, Abidei Hürriyet Caddesi, 94/A, Şişli, Şişli
Tel:   0 212 233 13 58

TEŞVİKİYE ECZANESİ

Addess:   Teşvikiye Mahallesi, Teşvikiye Caddesi, 28A, Teşvikiye, Şişli
Tel:   0 212 230 21 10

# 62
  • Бургас
Има ли посочен процент на мозаицизма?

На кратко казано, по света все повече започват да гледат на мозаечните ембриони, като на нормални. Особено на тези с под 30% генетично увредени клетки. Има много изследвания и те гласят, че мозаечните ембриони имат съвсем малко по-нисък имплантационен потенциал от генетично здравите ембриони и като цяло се счита за приемливо да се трансферират. Залага се на факта, че ембрионите имат способност да се самопоправят, и ако процента увредени клетки е по-малък от този на здравите има шанс да се роди живо и здраво бебе.
Не се трансферират естествено мозаечни ембриони свързани с тризомии, при които може да се роди живо бебе с генетична аномалия. Не се трансферират и мозаечни ембриони с монозомия на Х хромозомата.
Като цяло ембриони с мозаицизна монозомия се считат за безопасни за трансфер, тъй като ако не успее да се самопоправи, ембрионът просто няма да се имплантира и развие. (ако това се счита за безопасно де ... нали правим PGD тъкмо защото искаме да ни върнат само ембриончета, които 100% имат шанс да се имплантират).
Всичко това разбира се се прави, когато след генетичната диагностика няма здрави ембриони. Ако има здрави, то поемането на риск с трансфериране на потенциално генетично увреден ембрион е просто излишен.

# 63
Има ли посочен процент на мозаицизма?

На кратко казано, по света все повече започват да гледат на мозаечните ембриони, като на нормални. Особено на тези с под 30% генетично увредени клетки. Има много изследвания и те гласят, че мозаечните ембриони имат съвсем малко по-нисък имплантационен потенциал от генетично здравите ембриони и като цяло се счита за приемливо да се трансферират. Залага се на факта, че ембрионите имат способност да се самопоправят, и ако процента увредени клетки е по-малък от този на здравите има шанс да се роди живо и здраво бебе.
Не се трансферират естествено мозаечни ембриони свързани с тризомии, при които може да се роди живо бебе с генетична аномалия. Не се трансферират и мозаечни ембриони с монозомия на Х хромозомата.
Като цяло ембриони с мозаицизна монозомия се считат за безопасни за трансфер, тъй като ако не успее да се самопоправи, ембрионът просто няма да се имплантира и развие. (ако това се счита за безопасно де ... нали правим PGD тъкмо защото искаме да ни върнат само ембриончета, които 100% имат шанс да се имплантират).
Всичко това разбира се се прави, когато след генетичната диагностика няма здрави ембриони. Ако има здрави, то поемането на риск с трансфериране на потенциално генетично увреден ембрион е просто излишен.

Благодаря много Solace! В резултата пише Mosaicism rate 40. На мое място какво би направила?..Не знам дали да върнем и двата или само здравия... От една страна ме е страх да върнем увреден ембрион, но от друга не искам да го оставям ей така и то при положение, че може да се самопоправи...

# 64
Дали има момичета, които скоро ще пътувам от Истанбул за България? Мои приятели са  ми закупили лекарствата от там , но отказват да ги вземат автобусите...явно са затегнали контрола? Ако има някой който до 2 3 дена ще се прибере, моля да ми пише на лично ! Благодаря Simple Smile))

Последна редакция: пт, 12 окт 2018, 16:40 от zhr89

# 65
Lemonello, при положение, че имате 100% здрав ембрион, няма да ти върнат този с мозаицизъм, а здравия. До колкото разбирам си в Мемориал Simple Smile на нас Нериман ни се обади с лекар за да коментира резултата от ПИД и ни обясниха, че при наличие на абсолютно здрав ембрион, се връща един /здравия/, заради шанса да се раздели и да станат две бебчета Simple Smile
Ние също имаме ембрион с мозаицизъм 45% и говорихме с генетик, когато трябваше да плащаме съхранението, за да ни обясни за ембриона с мозаицизма. Казаха ни, че го замразяваме, защото е годен за трансфер и има вариант да се получат нещата и с него. Solace много добре е обяснила 🤗
Успех ти желая ❤

# 66
Lemonello, при положение, че имате 100% здрав ембрион, няма да ти върнат този с мозаицизъм, а здравия. До колкото разбирам си в Мемориал Simple Smile на нас Нериман ни се обади с лекар за да коментира резултата от ПИД и ни обясниха, че при наличие на абсолютно здрав ембрион, се връща един /здравия/, заради шанса да се раздели и да станат две бебчета Simple Smile
Ние също имаме ембрион с мозаицизъм 45% и говорихме с генетик, когато трябваше да плащаме съхранението, за да ни обясни за ембриона с мозаицизма. Казаха ни, че го замразяваме, защото е годен за трансфер и има вариант да се получат нещата и с него. Solace много добре е обяснила 🤗
Успех ти желая ❤

Да, Aby_, в Мемориал сме. Simple Smile Като отидем за трансфер ще говорим с тях подробно и ако има шанс да е добър и вторият ембрион, ще ги помолим да го съхранят. Благодаря за отговора и успех и на вас! 🤗🤗🤗

# 67
Момичета, имам нужда от Клексан 0.4 мл.

# 68
Здравейте, момичета.
аз този път пиша, за да благодаря от сърце на всички вас, че го има този форум. Много, много ми помогна! За мен беше безценен!
Моята история накратко: с мъжки фактор сме;  2013г. - първи успешен опит в Бг. ИКСИ, от които имаме дете на 5г.; 2017г. - втори неуспешен опит в Бг. ИКСИ и голямо разочарование от отношението, което получихме в иначе любимата ни клиника, която по- рано ни дари с дете. 5г. по- късно вече всичко беше бизнес за тях! Аз изпаднех дупка, в безизходица и не виждах сега на къде. Бях сигурна, че в която и клиника да отидем отново ще бъдем претупани и само ще ни вземат парите... И така депресията ми си продължаваше докато ровейкисе в Гугъл съвсем случайно не попаднах на "ин витро в Истанбул". Не мигнах цяла нощ. Изчетох форума от край до край. Попивах всяко мнение и коментар. На следващия ден вече имах ясен план! Казах на мъжа ми да се приготви, че в най-скоро време тръгваме за Истанбул. Идеята ми беше в един ден да отида на преглед и в Мемориал, и в Бахчечи и тогава да решавам коя е моята клиника. Когато се обадих да си запазя часовете и в двете клиники от Мемориал ми казаха, че на първия преглед е хубаво да имам цветна снимка, правена в Истанбул.
Денят дойде. Пристигнахме рано сутринта в Истанбул. Първа спирка Ехомар за цветна снимка. Докато изпием с мъжа ми по едно кафе и снимката беше готова. От там в Мемориал! Прегледа мина и ние бяхме сигурни, че това е нашето място! Обадих се да се извиня в Бахчечи, че няма да отидем на преглед. Тук моля, никого да не ме разбира погрешно, нищо лошо не казвам за Бахчечи, нямам лични впечатления, дори не съм стъпвала там и нищо не мога да кажа!!! Нямам дори база за сравнение. Просто това беше нашият избор! Така го почувствах!
С проф. Кахраман се видяхме само на първия преглед, повече докато протичаше цялата ни процедура не сме общували с нея, като този факт не ни притесняваше, защото бяхме сигурни, а и се убедихме, че тя контролира процеса дистанционно.
Стимулацията мина без проблем. През първите няколко прегледа по време на стимулацията бяхме при др. Умут Гюктюрк. Много внимателен и аз някакси се чувствах спокойна с него. После започнах да ги моля всеки следващ преглед да е при него. Така и стана, само той ме е преглеждал.
Пункцията беше много болезнена за мен. На следващия ден вече бях добре, без болки. Проведе ми я д-р Дура Юздемир. Д-р е внимателна, не говори много, но в мен създаде усещането, че знае какво прави! Извадени 6 яйцеклетки, 4 годни, оплодени 2. Аз отново разочарована от малкото количество и отписах и този опит. От Мемориал обаче и за секунда не усетих да се отказват или изказване от сорта " каквото стане". Те искана да стане!!! Двете ембриончета доживяха 5-ти ден и бяха годни за ПИД. Единият ембрион с отлично качество се оказа увреден и не става за трансфер, другият с добро, но не отлично качество беше напълно здрав. След изследването го замразиха! Аз отново с недоверие питам и генетиците и д-р Умут имали смисъл да правим трансфера, изобщо хиляди неизвестни... Д-р Умут беше категоричен, че трансфер трябва да има!!!
Трансферът ми ги проведе отново д-р Юздемир. Беше много приятно и вълнуващо изживяване за мен.
Дойде и датата на кръвния тест. Положителен е!!! Сега чакам дата на първия ни преглед и дано Бог отново да е с нас.
Само и няколко думи за координаторките, защото и те са много важно звено от цялата тази работа... Общувала съм с Хафизе (вече е в Бахчечи), с Шефкие и повече с Нериман, и към трите момичета ЕВАЛА!!! Но Нериман е по- специална за мен, много земно и всеотдайно момиче!
Длъжна бях да напиша тези редове тук, защото от тук, от този форум тръгнах АЗ!!! На едно момиче, ако успея да вдъхна кураж и надежда, ще съм щастлива!
ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ!!!

# 69
Скрит текст:
Здравейте, момичета.
аз този път пиша, за да благодаря от сърце на всички вас, че го има този форум. Много, много ми помогна! За мен беше безценен!
Моята история накратко: с мъжки фактор сме;  2013г. - първи успешен опит в Бг. ИКСИ, от които имаме дете на 5г.; 2017г. - втори неуспешен опит в Бг. ИКСИ и голямо разочарование от отношението, което получихме в иначе любимата ни клиника, която по- рано ни дари с дете. 5г. по- късно вече всичко беше бизнес за тях! Аз изпаднех дупка, в безизходица и не виждах сега на къде. Бях сигурна, че в която и клиника да отидем отново ще бъдем претупани и само ще ни вземат парите... И така депресията ми си продължаваше докато ровейкисе в Гугъл съвсем случайно не попаднах на "ин витро в Истанбул". Не мигнах цяла нощ. Изчетох форума от край до край. Попивах всяко мнение и коментар. На следващия ден вече имах ясен план! Казах на мъжа ми да се приготви, че в най-скоро време тръгваме за Истанбул. Идеята ми беше в един ден да отида на преглед и в Мемориал, и в Бахчечи и тогава да решавам коя е моята клиника. Когато се обадих да си запазя часовете и в двете клиники от Мемориал ми казаха, че на първия преглед е хубаво да имам цветна снимка, правена в Истанбул.
Денят дойде. Пристигнахме рано сутринта в Истанбул. Първа спирка Ехомар за цветна снимка. Докато изпием с мъжа ми по едно кафе и снимката беше готова. От там в Мемориал! Прегледа мина и ние бяхме сигурни, че това е нашето място! Обадих се да се извиня в Бахчечи, че няма да отидем на преглед. Тук моля, никого да не ме разбира погрешно, нищо лошо не казвам за Бахчечи, нямам лични впечатления, дори не съм стъпвала там и нищо не мога да кажа!!! Нямам дори база за сравнение. Просто това беше нашият избор! Така го почувствах!
С проф. Кахраман се видяхме само на първия преглед, повече докато протичаше цялата ни процедура не сме общували с нея, като този факт не ни притесняваше, защото бяхме сигурни, а и се убедихме, че тя контролира процеса дистанционно.
Стимулацията мина без проблем. През първите няколко прегледа по време на стимулацията бяхме при др. Умут Гюктюрк. Много внимателен и аз някакси се чувствах спокойна с него. После започнах да ги моля всеки следващ преглед да е при него. Така и стана, само той ме е преглеждал.
Пункцията беше много болезнена за мен. На следващия ден вече бях добре, без болки. Проведе ми я д-р Дура Юздемир. Д-р е внимателна, не говори много, но в мен създаде усещането, че знае какво прави! Извадени 6 яйцеклетки, 4 годни, оплодени 2. Аз отново разочарована от малкото количество и отписах и този опит. От Мемориал обаче и за секунда не усетих да се отказват или изказване от сорта " каквото стане". Те искана да стане!!! Двете ембриончета доживяха 5-ти ден и бяха годни за ПИД. Единият ембрион с отлично качество се оказа увреден и не става за трансфер, другият с добро, но не отлично качество беше напълно здрав. След изследването го замразиха! Аз отново с недоверие питам и генетиците и д-р Умут имали смисъл да правим трансфера, изобщо хиляди неизвестни... Д-р Умут беше категоричен, че трансфер трябва да има!!!
Трансферът ми ги проведе отново д-р Юздемир. Беше много приятно и вълнуващо изживяване за мен.
Дойде и датата на кръвния тест. Положителен е!!! Сега чакам дата на първия ни преглед и дано Бог отново да е с нас.
Само и няколко думи за координаторките, защото и те са много важно звено от цялата тази работа... Общувала съм с Хафизе (вече е в Бахчечи), с Шефкие и повече с Нериман, и към трите момичета ЕВАЛА!!! Но Нериман е по- специална за мен, много земно и всеотдайно момиче!
Длъжна бях да напиша тези редове тук, защото от тук, от този форум тръгнах АЗ!!! На едно момиче, ако успея да вдъхна кураж и надежда, ще съм щастлива!
ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ!!!

Честито още веднъж! Желая ти щастлива, здрава и безпроблемна бременност, благодаря ти че сподели твоята история, на мен лично ми вдъхна спокойствие, даде ми кураж и знам, че ще мина по този път без притеснения и с много положителни мисли за успешен край 🤗!
Благодаря ти ❤

Последна редакция: пн, 15 окт 2018, 11:22 от AnMary

# 70
lili_si, браво и честито - само положително развитие от тук насетне и много радости ти пожелавам!
Стискам палци и на всички момичета в процедура, както и на тези, които мислят кой път да хванат (да се присъединя и аз към вашата групичка)!

Аз се позагубих след последния неуспех - имах нужда от почивка и прегрупиране на силите. Иначе си ви чета редовно и изживявам всеки един положителен тест, емоциите и неуспехите с вас.

Сега се замислям да направя поне няколко опита на естествен цикъл преди да отсвиря моите я окончателно. При стимулиран опит качествени яйчица не вадим, но кой знае дали няма да се получи нещо по-добро без лекартствата?

# 71
Момичета един въпрос - когато трябва да се направи плащане към Турция - например за ПИД на ембриони от коя банка го правите и какви са таксите, защото ми се струва, че от БГ към Т излиза нечовешко скъпо?

# 72
Момичета един въпрос - когато трябва да се направи плащане към Турция - например за ПИД на ембриони от коя банка го правите и какви са таксите, защото ми се струва, че от БГ към Т излиза нечовешко скъпо?
За превод от 1050 евро в ПИБ ми взеха 30 евро

# 73
За онлайн превод на $1200, таксата беше 39лв.
Имай предвид, че превод на каса в банка, излиза по скъпо от онлайн превод.
Успех ❤

# 74
За онлайн превод на $1200, таксата беше 39лв.
Имай предвид, че превод на каса в банка, излиза по скъпо от онлайн превод.
Успех ❤

Суперрр. Ти през коя банка? Ама май ще е най-добре през тази, в която имам сметка

Общи условия

Активация на акаунт