Клиники в Истанбул - тема 7

• 91 991
  • 761
  •   1
Отговори
# 90
А как се справихте с общуването изобщо при престоя си в Истанбул. Английския не ми е много добър, а турския изобщо ?

То и идеално да го знаеш много много няма да помогне. Grinning Шегувам се де, всяка дума на чужд език е от полза, но от моя опит, основно рецепционистите поназнайват английски, а навсякъде другаде е рядко срещано явление. Като цяло, в магазини не ми се е налагало на никакъв език да си комуникирам, в аптеките си четат рецептата, в кафета и ресторанти нещата се получават и с посочване и ръкомахане. А кафе и чай, са си пак кафе и чай. 😊 Единствен проблем имахме като ни удари кола на един огромен булевард и трябваше да излезем да се разберем и да попълним двустранен протокол. Тогава използвахме помощ от публиката и звъняхме на приятел турчин да спасява положението.

Като цяло няма от какво да се притесняваш, защото за най-важната комуникация - тази с лекарите - на разположение са момичетата в клиниките. 🤗
Доста добре се справяхме 😂 а майка ми си им говореше на български и се справяше отлично в магазините.

# 91
Аз знам перфектно английски, но в Истанбул това нямаше никакво значение хаха. Общо взето се разбирате с една дума, която се повтаря няколко пъти и винаги се стига до разбиране накрая хаха Simple Smile
Няма да имате никакъв проблем и с никакъв език

# 92
Е, не е точно така. Аз от 1 година постоянно ходя в Истанбул
и във всички заведения за хранене, магазини, хотели, болници, в метрото, полицаите и т.н., знаят английски.
Не е имало случай да не ме разберат. По улиците е вярно, че повечето хора не го говорят,
но е имало и такива, които перфектно го владеят.
Успех! Hug

# 93
Благодаря на всички за съветите Simple Smile

# 94
Какъв е стандартния срок за резултати от ПИД - 30 календарни или работни дни ? Simple Smile

# 95
Да попитам и тук, има ли някой, който е трябвало да слага инжекция лукрин в месеца преди ЗЕТ, тя за таймиране на хормоните ли е и за кои хормони?  А също така как се слага,  подкожно в корема ли? Благодря!

# 96
Какъв е стандартния срок за резултати от ПИД - 30 календарни или работни дни ? Simple Smile
В Мемориал ни казаха 20 работни дни, но резултати имахме по- рано.

# 97

В Мемориал ли си? На мен ми бяха казали 20 дни (не си спомням да са уточнявали работни или календарни, а там както сами казват, се  работи 365 дни в годината, така че става дума за календарни). Пратиха ми резултатите точно месец след пункцията (или 25 дни след взимане на материал за ПИД). Друг е въпросът, че резутлатите ми ги съобщиха на 08.10, а в документа пише дата на издаване на резултат 03.10. Тоест резултатът е бил готов точно на 20тия ден, но са ми го съобщили по-късно.

# 98
Момичета аз съм се запасила с лекарства, но след като няма да има скоро трансфер не искам да ми стоят в шкафа напразно... затова ако някоя девойка има нужда от Crinone gel (имам 2 опаковки) , естрофем ( 3 опаковки ) , Преднол и Рулид. Ако ви трябват пишете ми на лично

# 99

В Мемориал ли си? На мен ми бяха казали 20 дни (не си спомням да са уточнявали работни или календарни, а там както сами казват, се  работи 365 дни в годината, така че става дума за календарни). Пратиха ми резултатите точно месец след пункцията (или 25 дни след взимане на материал за ПИД). Друг е въпросът, че резутлатите ми ги съобщиха на 08.10, а в документа пише дата на издаване на резултат 03.10. Тоест резултатът е бил готов точно на 20тия ден, но са ми го съобщили по-късно.

Охх. Ясно. Месец или нещо такова ми бяха казали. Лошото е че вече 10 ден след пункция и цикъл не идва. Аз съм с ПКЯ и не знам колко още може да се чака... На вас след клолко време ви дойде цикъла?
Някой знае ли защо вече 5ти ден whatsapp на Шафкие не работи. Нериман не ми отговаря и много исках да се свържа с Шафкие но вече доста дни не й работи. Да не би да е в отпуск?

# 100
Пункцията е все едно овулацията ти, нормално цикъла идва около 14 дни след овулация, при цикъл от 28дни.
Вчера Нериман ми писа на вайбъра. Пробвай там, ако не пишат на whatsapp.

# 101
Пункцията е все едно овулацията ти, нормално цикъла идва около 14 дни след овулация, при цикъл от 28дни.
Вчера Нериман ми писа на вайбъра. Пробвай там, ако не пишат на whatsapp.

Да. Аз там й пиша на Нери. Казаха ми че макс до 10-на дни след пункция трябва да дойде. Нещо съм се притеснила с този цикъл, че както ми е нередовен и беше почнал да идва на време, сега след пункцията ще се оплеска.

# 102
Аз имах цикъл 13 дни след пункция, ако са ти казали друго и се притесняваш, по добре отиди да те види лекар.

# 103
Момичетата, може ли да ви попитам как седи въпроса с микробиологията в Турция? Задължително ли е да е чиста преди трансфер? Аз с месеци не мога да изкарам чиста МБ...кошмарно е.

# 104
В Мемориал не са ми правили МБ, преди стартиране на процедура имах чиста МБ от БГ, която не са ми искали, аз бях си я пуснала заради ЦС и им я дадох + цитонамазка пак от същия месец.
Според мен е добре първо да отстраниш проблема, преди каквито и да е манипулации, за да не се пренесе в матката.
Успех ❤

Общи условия

Активация на акаунт