Лотария "Зелена карта" 2020

• 105 133
  • 1 234
  •   1
Отговори
# 1 110
За снимките за следващата лотария:)

Хахах, и аз трябва да се снимам така. Всично им е специално на американците, даже и снимките имат специфични изисквания

# 1 111
Не са им толкова специални изискванията. Тук в кварталното CVS ги правят за секунди, без да се обличат като на снимката.

# 1 112
Ако следите блога на Britsimonsays вече има и канал в youtube. Та днес е последния ден в който се получават писмата за интервю за DV2019, които ще са за месец септември и с това DV 2019 приключва.
Около средата на Август ще се получат 2NL’s за DV 2020, които интервюта ще започнат през октомври.
Интересно ще ми е новите инструкции, които чакаме дали ще има промени. По негови предположения ще има промени само във формата за кандидатстване, като ще се изисква да се въвежда и информация за паспорта на основния заявител. За повече инфо поствам линк където го обяснява в youtube.

ПС1: Във федералния регистър и Департамента от 05.07.2019 е Final Rule т.е. предложението е прието за прилагане, като при попълване на формата водещият на апликацията си въвежда номера на паспорта и датата на валидност, ако има съпруг/съпруга той/тя, когато подава електронно заявление за учатие съответно си въвежда информацията за паспорта.
Целта на новото правило е да се избегнат дублиращи се апликации и както и шмекерийте на фирмите, които пускат без да знаят заявителите.
Та според мен това ще е е новото в DV2021.
Ето и линка:
https://www.federalregister.gov/documents/2018/01/31/2018-01850/ … es-and-consulates
ПС2: Ако нямате паспорт сега е момента да си изкарате обикновенна поръчка за 30 дни, да не се чака последния моемнт в периода на кандидастване, ако имате паспорт вижте кога изтича.

Последна редакция: пт, 02 авг 2019, 15:25 от Scott

# 1 113
От коя дата започва подаването на документите за следващата лотария?

# 1 114
Май няма още дати. Те ги обявяват по-късно седмица-две преди началото. Аз пък с изненада установих че ноемрви 2020 ще са следващите президенстви избори в САЩ. На Тръмп мандата изтича, само да не премахне лотарията.

# 1 115
Здравейте, една добра новина от днес, която ще засегне DV2020 и DV2021 и може би и другите лотарии, а именно увеличава се броят на визите за лотарията с още 5000 (от 50 000 на 55 000).
Тези 5000 визи се заделяха всяка година от общия брой 55 000 за програмата NACARA (Nicaraguan Ajustment and Central American Rellef Act), като заделянето на тези 5000 визи по тази програма NACARA е от 1999 година.
От тази година се прекратява програмата, което от своя страна ще има увеличение с около 10% на визите за 6-те региона.
Още пролетта имаше предположения за второ теглене и тази година най - вероятно ще има такова.
Тези разсъждения и предположения са обсъдени в форума: https://forums.immigration.com/threads/august-2019-visa-bulletin … ge-3#post-2502117
Като се потвърждават от официалния сайт, че визите за DV 2020 ще са 55 000, като миналата година там официалната бройка е била 50 000 заради програмата NCARA.
ЛИНК към официалното съобщение на KCC:
https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/di … -information.html
Ето и още по тази тема:

Проверете си пак резултатите ОКТОМВРИ месец !!!

Последна редакция: сб, 03 авг 2019, 23:00 от Scott

# 1 116
Здравейте, вярно ли е че искат да имаш гарант в Америка за да заминеш? Попълвах апликацията след като ме изтеглиха и там искат само да дам адрес на някои мои познат при които евентуално ще остана и там да пратят зелената карта. Но за гарант никъде е апликацията не срещнах.

# 1 117
Не е вярно това за гаранта. Правилно си се насочила - трябва само адрес, на който да изпратят документите. Успех.

# 1 118
Моят въпрос е изискват ли банкови сметки с наличие на пари и имущество на ваше име

# 1 119
# 1 120
Това, че сме семейство с дете на 6 години ни спира. Съмнявам се, че ще ни изберат. Чела съм за тези зелени карти какво ли не, че ако си семеен с малко дете изобщо да не си правиш труда, защото такива ги режели без да разглеждат кандидатурите.

Нас с 2 деца ни изтеглиха, вече дори сме в САЩ и децата ходят на училище от няколко дни. Според мен всички кандидатстващи са с равен шанс. За такива като нас, когато кандидатстват и двамата съпрузи, разбира се шансът е по-голям.

# 1 121
  • Сф
Обувке, на добър път в новото начало.

В крайна сметка двамата ли верно ви бяха изтеглили, или беше някакво объркване? Помня, че имаше нещо странно

# 1 122
Обувке, на добър път в новото начало.

В крайна сметка двамата ли верно ви бяха изтеглили, или беше някакво объркване? Помня, че имаше нещо странно

Не, не, само единият беше изтеглен. Мисълта ми е, че като кандидатстват и двамата съпрузи то шансовете са по-големи. Но не изключвам възможността да има и случаи и на двама изтеглени едновременно.

Благодаря за пожеланията, започват да се нареждат нещата малко по малко.

# 1 123
Отново и за пореден път въпрос от мен. Къде виждате виза бюлетина и номерата в него? Гледам нещо ама не разбирам...Дайте ми линк или нещо ориентировъчно.. Ние сме от изтеглените за 2020та,знам че е рано още но искам вече някакъв отговор или резултати..

# 1 124
  • Down south
Това е мястото, където можеш да гледаш

https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa- … ptember-2019.html

Общи условия

Активация на акаунт