Отговори
# 165
мами,да ви попитам има ли проблеми в системата на НОИ? от няколко дни влизам с ПИК да си направя справка на болни4ния и само зарежда.....немога да вляза?

# 166
мами,да ви попитам има ли проблеми в системата на НОИ? от няколко дни влизам с ПИК да си направя справка на болни4ния и само зарежда.....немога да вляза?
И на мен ми се случва , явно има проблем тези дни .

# 167
Мами ,да попитам защо като си проверявам доходите от болнични на страницата на НОИ ми излизат по-голями суми от това, което действително получавам по карта?

# 168
  • София
Аз се подсетих покрай вас да проверя дали си пазя ПИК-а и дали мога да вляза, че тепърва ще ми трябва да следя какво се случва на сайта на НОИ и какво майчинство ще ми изчислят, че с предното дете не бяха го сметнали правилно и го преизчисляваха.А сега се водя на два трудови договора и оттам се притеснявам да не омотат нещо сметките.
Успях да вляза и установих, че даже вече има услуга да ти изчислят ориентировъчно какво майчинство ще получаваш като си въведеш термина.
Приятно съм изненадана Wink .

# 169
Момичета, имате ли задух. Напоследък редовно не ми стига въздухът. Чудя се дали е от по-ниския хемоглобин. Тепърва ще ми расте коремът, ако от сега не мога да дишам, как ще я караме Confused .
Нещо и много се измарям. От едни стълби се запъхтявам.
И аз бързо се изморявам, запъхтявам, а за стълби и 5 стъпала едвам изкачвам. А при мене тази сутрин шурна някаква кръв от носа. За сега имах само кървави секрти, но така не ми е текло 🤔

# 170
Nedi, ритниците на бебето за мен също са най-хубавото от бременността. От около 10 дни ставам поне по 5-6 пъти на вечер за да ходя до тоалетната. През деня също ходя често, но не ми е чак толкова дразнещо, докато вечер тъкмо съм заспала и хайде към тоалетната.
Как са бебетата при вас, момичета?

# 171
Аз отивам на лекар, много кофти стана така, че трябва да пътувам Пловдив София, но не ми се сменя тепърва лекарката.Моето шушулче ме рита най често около пъпа и 4-5 пръста по нагоре сякаш масажира а понякога и доста си боли. Все още нямам кратки, но вечер докато спя и се обръщам от една страна на друга имам чувството, че гръбнака ми сякаш пука. 😵Както да си опънеш става и тя да пука!

# 172
  • София
И аз много се радвам на ритничетата - вече като виждам как се мести коремът и ми е много хубаво Blush. Преди като не го усещах и ми беше притеснено.
Иначе явно бебчо се качи по-нагоре, защото преди ставах по 10 пъти на нощ да пишкам (без да преувеличавам), а сега ставам по веднъж примерно. Има осезаема промяна.
Направих обременяване с глюкоза - като гледам резултата, по-скоро нямам гестационен диабет. Явно просто генът ни си е такъв - едър Blush. Ще видим в сряда колко е пораснал бебчо №2.

# 173
И аз много се радвам на ритничетата - вече като виждам как се мести коремът и ми е много хубаво Blush. Преди като не го усещах и ми беше притеснено.
Иначе явно бебчо се качи по-нагоре, защото преди ставах по 10 пъти на нощ да пишкам (без да преувеличавам), а сега ставам по веднъж примерно. Има осезаема промяна.
Направих обременяване с глюкоза - като гледам резултата, по-скоро нямам гестационен диабет. Явно просто генът ни си е такъв - едър Blush. Ще видим в сряда колко е пораснал бебчо №2.

И аз така вече ставам по веднъж. Определено вече се е качило по-нагоре бебчето. Но мене пък много ме тормозят киселини от тях не мога да спя вече 😢

# 174
Аз продължавам да си ставам по 100 пъти на вечер да пишкам, даже вече толкова съм свикнала, че почти насън го правя Smile От известно време обаче пишкането доста ме тормози и през деня. Моят бебчо явно пък е застанал някакси по-надолу и ме притиска, защото доста често ми се пишка, става изведнъж и чак боли, ако го отложа. Много е досадно, не мога да изляза за по-дълго на разходка Unamused

За този ПИК номер, знаете ли дали от всеки клон на НОИ може да се извади или само от централен?

# 175
И аз не ставам по 100 пъти вече, поне за сега. Усещам го някъде около пъпа, но като легна на една страна ме ръчка в страната на която съм се обърнала. Иначе и аз имах гадни киселини предната седмица. Обичам да си правя разни смутита за закуска, но от както не си правя и киселините спряха. Започнаха гърбът и кръстът да ме болят и май ще си пускам болничния. В момента живеем и при родителите ми, защото правим ремонт, който свършва скоро и не ми се мисли какво чистене ни чака и колко болка в кръста:)

# 176
Аз от към 12та седмица нямам проблем с ходенето до тоалетна. Ставам си по един път само вечер. Но през деня понякога ме натиска и се намества на мехура и за 1 час ходя 3 пъти примерно. Доста гадно,ако нямаш тоалетна на близо.
Киселини още не съм имала. Само рефлукс,но при мен си го е имало винаги.

# 177
И аз не ставам по 100 пъти вече, поне за сега. Усещам го някъде около пъпа, но като легна на една страна ме ръчка в страната на която съм се обърнала. Иначе и аз имах гадни киселини предната седмица. Обичам да си правя разни смутита за закуска, но от както не си правя и киселините спряха. Започнаха гърбът и кръстът да ме болят и май ще си пускам болничния. В момента живеем и при родителите ми, защото правим ремонт, който свършва скоро и не ми се мисли какво чистене ни чака и колко болка в кръста:)
Оох и на мене вече кръста и гърба са ми адски зле. Никак не ми удобно нито да спя, нито да стоя.. Ноо ще се търпи не остана Simple Smile

# 178
Здравейте мами , ритничетата наистина са най - хубавото нещо , като рита знам че е добре и съм по спокойна 😊 За ходенето до тоалетна и аз ставам поне по 1-2 пъти на вечер , а ако съм прекалила с водата преди да си легна повече 😀 за сега киселини нямам и ми е добре , но ми е тежичко вече като ставам или седя повече накрак и се изморявам доста , гърба ме наболява понякога повече , понякога по малко , но живот и здраве малко остава и ще го искараме някак си само бебчетата да са добре и живи и здрави да си ги гушнем всичко друго бързо се забравя . 😊🍀🙏

# 179
И аз ставам на вечер по 3-4 пъти и най-интересното е,че почти винаги в едни и същи часове 😁С баткото нямах изобщо,даже мога да кажа,че през живота си съм имала два три пъти киселини,обаче сега...Обаче най-сетне открих от какво ми минава!Бира.Само една глътка и всичко приключва,че даже не се и обаждат поне два дни

Общи условия

Активация на акаунт