Отговори
# 225
  • София
Аз кичури само имам, точно защото не са от корена уж е по-сигурно.

# 226
 Не се боядисвам от както съм бременна,а имам доста бели коси. Не се и лакирам. Опитвам се да огранича всякаква химия. Все пак са само 9 месеца и даже и рискът за бебето да е минимален предпочитам да го избегна.

# 227
Боядисвам се редовно, макар че нямам бели коси и се лакирам с ши лак.

# 228
  • с. Дълго поле
Здравейте мами, аз да се включа за първи път, до сега само четях с интерес всичко, което си обсъждате. Аз съм в 30та седмица с първо детенце. Без изобщо да знаех, че не трябва се боядисах още 4тия месец мисля. Но сега такъв мързел ме е хванал да ви кажа, че дори за това не ми стига мотивацията.

И да питам сега дали има мами от Пловдив, които са се ориентирали за раждане вече - къде, как?

# 229
Julian, коя седмица си? Аз не раста толкова, чак се притесних, но на последния преглед бебето вървеше седмица по-голямо. Може би, защото още съм 25-та

Ако питаш мен, в момента съм 27-ма седмица. Но размера на корема зависи от много фактори. Аз съм доста ниска и бебето няма много накъде да се разпредели. Това ми е трета бременност и коремните мускули не са толкова здрави. Изобщо не се тревожи за размерите, всичко зависи от физиология и позиция на бебето. Щом на прегледите си расте нормално, няма какво да те притеснява.

# 230
Аз се боядисвам всеки месец, защото имам бели коси, но от както забременях минах на безамонячна. Спрях да ходя на гел лак, заради химиите, с и нека ноктите ми да си починат, повече от две години не бях ги оставяла без лак.
 В момента съм в 25 седмица, вчера бях на ЖК, бебето вече е 888 гр. нараснало е двойно от предния месец, тогава беше 440 гр., казаха ми че върви седмица напред и че термина ми се променя от 30 януари на 22. Взеха ми кръв и урина, но още незнам резултатите. Ежедневно усещам бебчо да рита и ми е много приятно, дано всичко да върви в норми до термин Blue Heart

# 231
Аз съм от Пловдив. В края на 25 г.с. съм и някак си още ми е далече да мисля за самото раждане. Но сигурно ще е в Селена така както се очертава. Иска ми се естествено,  но не се знае. Към края на 8-ми ще обсъдим с док.

# 232
Здравейте! Има ли някоя от вас, която живее в Благоевград?

# 233
Здравейте мами, аз да се включа за първи път, до сега само четях с интерес всичко, което си обсъждате. Аз съм в 30та седмица с първо детенце. Без изобщо да знаех, че не трябва се боядисах още 4тия месец мисля. Но сега такъв мързел ме е хванал да ви кажа, че дори за това не ми стига мотивацията.

И да питам сега дали има мами от Пловдив, които са се ориентирали за раждане вече - къде, как?
Аз съм от Пловдив. До преди известно време мислех в Торакса, но вече съм твърдо решена да си раждам във ВМИ. Просто не виждам смисъл да ръся толкова пари по частници. А как ще раждам - дай Боже нормално, ако всичко е наред. Simple Smile

# 234
Ваня Иванова добре дошла 😊
Аз също се следя в Пловдив утре влизам в 28г.с. , за раждането живот и здраве мисля да е в Торакс , т.к само там изражда моя лекар от ЖК и неискам да е при някой друг.
Относно боядисването попринцип имам лека алергия ,но не ми пречеше да се боядисвам , но от както разбрах че съм бременна не съм се боядисвала , заради алергията и нямам нужда ,нямам бели коси, а последния път бях си направила кичири и сега са като омбре 😀 иначе редовно до сега се лакирах с ши лак от този месец спрях хем не ми се занимава хем да си починат малко ноктите . 😊🍀💙

# 235

Добре дошла при нас ☺️ Аз съм от Пловдив, следя се при доктор Иванов в Медлайн и мисля да раждам в Селена при него. Надявам се всичко да е наред и да родя нормално

# 236
  • с. Дълго поле
И аз се следя в Торакс и живот и здраве ми се иска там да раждам. Neli Todorova, права си, че са доста пари, но като за първа бременност всичко ми е ново и предпочитам да не се занимавам със списъци за копуване за бебето, за мен, за болницата, та за това съм се настроила да ги дам и да ида да раждам само с четка за зъби. Но това разбира се е личен избор. Единственото, което ме притеснява, е че съм чувала за един такъв "синдром" при частните клиники, при които те обработват от по-рано и започват да те плашат с големи бебета и малки тазове за да ти назначат секцио за по-бързо и удобно ня тях. Ако се случи това при мен със сигурност ще търся второ мнение, защото имам панически страх от това да ме режат и изобщо от каквито и да е неесъествени интервенции, включая упойки, епизиотомии и т.н. Иска ми се всичко да се случи така както майката природа го е измислила и съм доста положително настроена към това стечение на обстоятелствата.
За сега съм много доволна от ЖК и от Торакс, обръщат ми внимание и всеки път ме гледа на ехограф, въпреки че по ЖК имаме минимален брой, дори последния път ми пусна 3D и ми даде снимки да покажа малко чипо носле вкъщи. И това без да ми е искал допълнителни пари. Мисля си (може и да бъркам), че биха ми обърнали повече внимание като си плащам за раждане. Ужасно да го кажа, но за жалост кривата реалност в България

# 237
И аз се следя в Торакс и живот и здраве ми се иска там да раждам. Neli Todorova, права си, че са доста пари, но като за първа бременност всичко ми е ново и предпочитам да не се занимавам със списъци за копуване за бебето, за мен, за болницата, та за това съм се настроила да ги дам и да ида да раждам само с четка за зъби. Но това разбира се е личен избор. Единственото, което ме притеснява, е че съм чувала за един такъв "синдром" при частните клиники, при които те обработват от по-рано и започват да те плашат с големи бебета и малки тазове за да ти назначат секцио за по-бързо и удобно ня тях. Ако се случи това при мен със сигурност ще търся второ мнение, защото имам панически страх от това да ме режат и изобщо от каквито и да е неесъествени интервенции, включая упойки, епизиотомии и т.н. Иска ми се всичко да се случи така както майката природа го е измислила и съм доста положително настроена към това стечение на обстоятелствата.
За сега съм много доволна от ЖК и от Торакс, обръщат ми внимание и всеки път ме гледа на ехограф, въпреки че по ЖК имаме минимален брой, дори последния път ми пусна 3D и ми даде снимки да покажа малко чипо носле вкъщи. И това без да ми е искал допълнителни пари. Мисля си (може и да бъркам), че биха ми обърнали повече внимание като си плащам за раждане. Ужасно да го кажа, но за жалост кривата реалност в България
И аз се следя в Торакс.Вие при кой лекар сте?

# 238
  • с. Дълго поле
И аз се следя в Торакс.Вие при кой лекар сте?

При д-р Христо Кунчев

# 239
И аз съм от Пловдив. Ще раждам в Селена, надявам се всичко да е нормално и да не ми измислят причина за секцио.

Общи условия

Активация на акаунт