Отговори
# 360
Ваня Иванова 590992 за Пловдив препоръчвам Окръжна болница,преди 6 години родих синът си там и затова сега пак ще съм там.НЕ толерират секциото даже напротив,твърдо бяха тогава за естествено раждане.Аз досега бях при лекар в София на ЖК,но си дойдох насам и го смених,ще видим на 1.11 всичко наред ли е,че нещо дъм се панирала преди 2 седмици лекарката там каза,че бебо е 600гр близо с 400гр по малко от колкото трябва а пък на мерки и термин си е точно.Като включим и това,че на всеки преглед полът е различен ту момиче ту момче.

# 361
  • с. Дълго поле
Явно съм доказателство, че може Grinning А и съм си правила тест за овулация през годините по препоръка на док и съм засичала такава и то няколко пъти.
Интересното е, че нито лекарят по ЗК, нито този при когото ходя на частно не се учудиха, че трябва да изчислят термин не по МЦ.
Факт е, че между единия  и другия ехограф винаги има 5 дни разлика, но имам повече доверие,  на онзи при когото бях още в самото начало, а терминът както казахте е ориетировъчен и 5 дни не ме притесняват.
Аз съм същата по отношение на цикъла, месец го има, месец го няма, а забременяването ми си е чисто доказателство, че каквото ти е писано ще стане и не можеш да се бъркаш в "планът на природата". За това и аз уж вярвах на изчисляването по ехограф повече, само че информацията много се разминава с предния път. А иначе по някаква случайност се получиха много подходящо изчисленията с последен цикъл на 25 март.
Но в крайна сметка, важното е когато им дойде времето на бебоците ни да се пръкнат живи и здрави, без значение дали е на термина. Просто предполагам, че споделям мнението на повечето първескини, че искаме да сме една идея по подготвени при положение, че не знаем какво да очакваме, а само разчитаме на това което ни се каже

# 362
...За раждането в държавна болница - мисля, че съм споменавала, но първото си дете родих във втора градска, без избор на екип и без една стотинка, смениха се три екипа и бях изключително доволна от всичко от раждането, през престоя, до изписването. Сега обаче съм в голяма дилема тъй като през лятото на 2017 г. са затворили родилното на втора градска, защото "не носи достатъчно приходи на болница" Angry Но пак ще е в държавна, тъй като за частна нямам финансова възможност. За сега сведох избора до Шейново и бившата Тина Киркова. Най-безпроблемни раждания без избор на екип има в Шейново (доктора, който ми следи бременността не изражда и не мога да избера екип, защото нямам впечатления), но пък условията, които са ми много важни (бебето да е при мен през цялото време и посещаемостта да е ограничена) ги има в Св. София(Тина Киркова). Та не знам, ще ходя на дни на отворените врати и ще го мисля. Frowning1

И аз през 2013 родих сина си във втора градска.Изключително доволна останах!Сега също се чудех между Шейново и Света София,но за Шейново чух от позната родила преди месец там,че също практикуват това със секциото...от 8 жени,които са били за нормално раждане 7 са били със секцио,така че реших да съм я Света София.А за отворените врати до колкото успях да разбера от темата нямало свободни часове до Януари Flushed

# 363
Тук има два термина. Аз имам по цикъл и по ехограф. На мен още на първият преглед ми излезе с няколко дни разлика. Освен това с лекаря знаем от предния месец на забременяването, че овулацията ми е много рано - 10ден и той така ме записа. Да де, ама в болница се записах с втория термин, защото нямаше места за първия, а може и с двата да пробваш. Майчинство се брои тук от дата на цикъл. Но бебо ще излезе когато си реши..

# 364
  • София
sweet_maminka, аз още не съм се обаждала по телефона, за да си запазя дата, но си мисля, че и да кажат, че няма ако се изсипем няма да ни върнат Stuck Out Tongue Winking Eye Та като звънна ако искаш ще ти пиша на лични да измислим нещо.

# 365
sweet_maminka, аз още не съм се обаждала по телефона, за да си запазя дата, но си мисля, че и да кажат, че няма ако се изсипем няма да ни върнат Stuck Out Tongue Winking Eye Та като звънна ако искаш ще ти пиша на лични да измислим нещо.

Супер ще стане 😜

# 366
здравейте,все пове4е усещам ритни4ета много яко ,скоро отиваме към 30 г.с. и отново мисля да посетя доктор Цанова във Фемина за да проследи кръвопотока.А сега искам да попитам някоя от вас запозната ли е дали раждане в Света София е безплатно без избор на екип?

# 367
Аз съм вече 27г.с.и 3 дни,при нас бебчо не спира да мърда и шава през деня, чак не ми се мисли като порасне още малко как ще е 😂😂😂 и при вас ли е така? Simple Smile

# 368
Явно съм доказателство, че може Grinning А и съм си правила тест за овулация през годините по препоръка на док и съм засичала такава и то няколко пъти.
Интересното е, че нито лекарят по ЗК, нито този при когото ходя на частно не се учудиха, че трябва да изчислят термин не по МЦ.
Факт е, че между единия  и другия ехограф винаги има 5 дни разлика, но имам повече доверие,  на онзи при когото бях още в самото начало, а терминът както казахте е ориетировъчен и 5 дни не ме притесняват.
Аз съм същата по отношение на цикъла, месец го има, месец го няма, а забременяването ми си е чисто доказателство, че каквото ти е писано ще стане и не можеш да се бъркаш в "планът на природата". За това и аз уж вярвах на изчисляването по ехограф повече, само че информацията много се разминава с предния път. А иначе по някаква случайност се получиха много подходящо изчисленията с последен цикъл на 25 март.
Но в крайна сметка, важното е когато им дойде времето на бебоците ни да се пръкнат живи и здрави, без значение дали е на термина. Просто предполагам, че споделям мнението на повечето първескини, че искаме да сме една идея по подготвени при положение, че не знаем какво да очакваме, а само разчитаме на това което ни се каже
Къде се следиш, при кой доктор? Аз също съм от Пловдив и бих ти препоръчала да отидеш при друг лекар за още едно мнение.

# 369
Аз съм вече 27г.с.и 3 дни,при нас бебчо не спира да мърда и шава през деня, чак не ми се мисли като порасне още малко как ще е 😂😂😂 и при вас ли е така? Simple Smile
Същата работа 😀 Днес сме малко по-спокойни, ама вчера беше нещо страшно-не се спря цял ден 😁 А да попитам има ли някоя от вас, която да чувства болка в срамната кост, ниско корема. Днес излезнах за малко и едвам вървях много неприятно. Утре съм на лекар да видим дали всичко е ок, че малко ми е притеснено 😣

# 370
Същата работа 😀 Днес сме малко по-спокойни, ама вчера беше нещо страшно-не се спря цял ден 😁 А да попитам има ли някоя от вас, която да чувства болка в срамната кост, ниско корема. Днес излезнах за малко и едвам вървях много неприятно. Утре съм на лекар да видим дали всичко е ок, че малко ми е притеснено 😣
Аз съм така с тези болки в срамната кост. А от 2,3 дни болки ниско долу и едвам вървя.

# 371
  • с. Дълго поле
Къде се следиш, при кой доктор? Аз също съм от Пловдив и бих ти препоръчала да отидеш при друг лекар за още едно мнение.
Христо Кунчев в Торакс

# 372
Аз ви мрънках на два пъти за тези болки. Simple Smile Държаха ме около 3 седмици може би. Доктора каза, че е нормално.

# 373
Мен пък днес яко ме тресе нервата. Едвам изтраях един татко, който четеше от програмата на детето си по време на концерт. И хем му шъткаше да не говори високо, хем не си направи хич труда да му обясни, че докато музикантите свирят не трябва да се говори изобщо. Хайде, детенцето беше мъничко, ама таткото - не. Мрън. Накрая се разсърдих на мъжа си, че не ми се изпълняват желанията.

После след съвсем кратка разходка взеха да ме стягат някакви контракции. Момичетата, на които им се случва по-често, можете ли да ми кажете до колко броя Бракстън-Хикс е нормално да се появяват на ден? С предишните бременности не си спомням да съм имала. С каката в осмия месец играх хора на една сватба.

Иначе и моя малчуган имаше два-три дни тази седмица, в които беше по-активен. От вчера се е кротнал и само лекичко ме побутва от време на време. Аз съм 27+5 днес, ако има някакво значение.

Nedi Todorova, не ми се е случвало, но съм чела, че е нормално. Пиши после какво са ти казали докторите.

# 374
Аз още в началото на 5ти месец започнах да имам ниско долу болка и по точно от дясната страна, ходих при няколко лекаря и май се установи, че може да е херния, която мога да мисля като родя...но съм забеля, че ако се преуморя по някакъв начин или изнервя започват болките. Даже лежах малко в нас за задържане защото имах скъсяване на шийката а матката, но се оказа че май всичко е било от преумора при мен и психическо натоварване. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт