Отговори
# 570
привет и от мен, отново съм с високо ТСХ незнам ве4е какво да правя,на терапия съм с 100 микрограма на ден Л тироксин и без ефект......

# 571
Браво, Поли, много се радвам, че нещата се нареждат.

Аз пък днес бях на изследвания за глюкоза. Но пак съм си затрила някъде кода за проверка в интернет и сега ще си чакам прегледа следващата седмица, за да ги видя. Бля. Цялата ме надупчиха като игленик.

Бебока много се кротна тези дни. Помръдва си по малко, но доста по-лекичко. Кажете ми да не се паникьосвам.

Нищо не съм пазарувала още. Не ми остава време през седмицата, а уикенда гледам да прекарвам повече с таткото и децата и все имаме нещо организирано. Мислех да ходя на пазар след като ми дадат първия болничен декември. Като цяло ще гледам до Коледа да съм поприключила с пазара и след това само да редим легълце и дребилийки.
Не се паникьосвай! Утре ще ти разкаже играта ... Joy

# 572
привет и от мен, отново съм с високо ТСХ незнам ве4е какво да правя,на терапия съм с 100 микрограма на ден Л тироксин и без ефект......
Йод приемаш ли достатъчно?Той е много важен баш за щитовидната и се иска повече докато сме бременни.

# 573
Йод приемаш ли достатъчно?Той е много важен баш за щитовидната и се иска повече докато сме бременни.
ами ям орехи ,ина4е медикаментозно не приемам. От утре и едно извле4ение от меда вощина се казва ще запо4вам и от него да взимам

# 574
Според мен виж да увеличиш приема. На мен лекаря ми каза витамини с Йод добавен, че е много важно за щитовидната. Това ендокринолог. И също така нищо соево. На мен всички соеви продукти ми вдигат ТСХ

# 575
Според мен виж да увеличиш приема. На мен лекаря ми каза витамини с Йод добавен, че е много важно за щитовидната. Това ендокринолог. И също така нищо соево. На мен всички соеви продукти ми вдигат ТСХ
Ако лекарят позволи може и няколко процедури в солна стая. Аз ходих онзи ден, но заради детето. Не бях се консултирала с лекарката, но четох, че има ползи при бременност.

# 576
  • Варна
Здравейте, момичета! Реших и аз да се включа в темата, от Варна съм и официалният ми термин е 23-ти януари Blush Чакам второ момченце, първото ми е на 4 години. Бях преди няколко дни на ФМ, в началото на 29г.с. бебчо е 1250гр.

По темата с имената, с първото с ММ се бяхме спряли на 3 имена от рано, но като наближи термина започна съвсем от нищото да ми се върти четвърто - Владимир, в главата и като родих и ме питаха, изобщо не се замислих и го казах. Сега за момиче бях измислила, но друго име за момче просто не мога да харесам толкова колкото Владимир, даже се шегувах с ММ не може ли Владимир 2 или Втори да е Grinning Та засега просто спрях да го мисля, надявам се в някакъв момент да ми дойде някакво просветление по този въпрос Blush

# 577

Мария - не си спомням дали си писала и моля за извинение, ако повтарям нещо, което знаеш. Как го приемаш л-тироксина? Трябва да е сутрин, на гладно и след това поне час да не ядеш, кафето също по-надалече. Трябва да се спазват и различни интервали от време с други медикаменти, които се приемат. Аз си пия л-тироксина в 5 сутринта, за да мога да наместя останалите хапове. Пиша ти го, защото съвсем наскоро една колежка имаше подобен проблем и се чудеше защо по-високата доза не ѝ действа, а се оказа, че го е пила сутрин заедно с Биозин.

# 578
Браво, Поли, много се радвам, че нещата се нареждат.

Аз пък днес бях на изследвания за глюкоза. Но пак съм си затрила някъде кода за проверка в интернет и сега ще си чакам прегледа следващата седмица, за да ги видя. Бля. Цялата ме надупчиха като игленик.

Бебока много се кротна тези дни. Помръдва си по малко, но доста по-лекичко. Кажете ми да не се паникьосвам.

Нищо не съм пазарувала още. Не ми остава време през седмицата, а уикенда гледам да прекарвам повече с таткото и децата и все имаме нещо организирано. Мислех да ходя на пазар след като ми дадат първия болничен декември. Като цяло ще гледам до Коледа да съм поприключила с пазара и след това само да редим легълце и дребилийки.
Не се притеснявай просто си спи и почива повечко... И аз така се притеснявах,че е по кротко ама два дена не се спря даже почти не ме оставяше да спя....

# 579
Подтвърждавам за л-тироскина. На мен в 6 ч. ми звъни алармата да го пия и гледам докъм 8 нищо друго да не приемам, дори вода. Иначе с йода и каквито и да е други добавки внимавай, само след консултация с ендокринолог. Не знам твоята диагноза каква е, само хипотиреоидизъм или + хашимото, но при автоимунни например с йода трябва да се внимава.

Иначе аз съм готова с всички покупки за бебчо Relaxed Само мебелите за детската стая чакаме до 2 седмици да пристигнат. Не съм си давала зор, малко по малко си правих списъци, поръчки, пазаруване. Така ми е по-спокойно, защото знам, че дори и бебчо да избърза всичко ще му е подготвено и няма да се налага някой друг да го прави вместо мен. Не е лесно да изпусна контрола Smile

За необходимите неща за болницата, за всяка е различно, затова е добре да си проверите какво предоставят в тази, която вие сте избрали и след това да допълвате списъка. Аз ще раждам в Токуда и за там това дават като всичко необходимо:

Скрит текст:
Направление №7 за хоспитализация
Обменна карта с медицинска документация и план за раждане, ако имате такъв
Лична амбулаторна карта (за издаване на болничен лист)
Лична карта
Тоалетни принадлежности
Хавлиена кърпа
Бельо (препоръчваме Ви за еднократна употреба)
Дамски превръзки (в висока хигроскопичност)
Помпа за кърма
Попивателни тампони за гърди
Чехли
Телефон със захранващ кабел и/или друго електронно устройство
Книга/списание
Ако желаете, можете да вземете със себе си собствена нощница, или да ползвате предоставените от нас. Не е необходимо да носите дрехи, пелени и козметика за бебето - те се осигуряват от Отделението по Неонатология за времето на престоя Ви. Дрешките за бебетата са стерилни, ползват се пелени Pampers, а козметиката е с високо качество и отговаряща на всички съвременни изисквания за грижа за кожата на новороденото дете.

Не забравяйте предварително да подготвите изпрани и изгладени дрешки за изписването на новия член на семейството Ви от болницата.

И макар, че стана дълъг пост, ще ви разкажа и за лекциите, на които ходя от 1-2 седмици. Едните са организирани от акушерски кабинет Зебра, бяха 2 на брой за раждането и за грижи за новороденото. Водеха ги техни гости от Англия, които разказваха за практиките там - доста по-близки до естественото, отричащи много от рутинните процедури в България. А също ходя и на беседите в Токуда. Всяка седмица по веднъж, различни теми за раждането, грижи за новороденото, кърмеенто и т.н. Доста практични са и отговарят на нашата действителност. Много от нещата, които чух на двете места са противоположни и честно казано не знам къде е истината. Но мога да кажа, че ми е много полезна цялата тази информация и се чувствам все по-уверена за това, което ми предстои. Според мен нещата не са черно-бели, а по-скоро сиви и също зависят от индивидуалния случай - всяка майка и бебе са различни. Затова си мисля, че ще имам предвид всички неща, които уча, но ще се опитам да се водя и от инстинкта си и какво аз чувствам за правилно. Беседите в Токуда (http://www.tokudabolnica.bg/bg/obstetrics-and-gynecology/training-future-parents) са през деня, но дори и все още да работите и да не можете да ги посетите, темите се повтарят всеки месец и според мен си засужава да се чуят (дори и да не раждате там), най-вече защото не са толкова под формата на лекции, ами по-скоро може да си зададеш всички въпроси Nerd

# 580
При мен като се кротна бебето се оказа, че се е обърнало с крачета навътре и като рита не го усещам толкова.... Поне така докторът каза, не че не се паникьосвам и усетя ли размърдване радост!

Аз пък от вчера си мисля за термина... Нали официално ги определят по първи ден на последен цикъл. Но при мен около 6 месеца, че и повече, преди да забременея, цикълът ми се скъси (от средно 31 дни на средно 26-27 дни...) И се чудя, дали това не означава, че реално ще е по рано. А до другия преглед имам 2 седмици мислене.....Simple Smile Кажете какво мислите?

Аз започнах да планувам празниците, с миналата бременност терминът ми беше 13 януари и не мръднахме от София по празниците да не тръгне бебето. Сега е уж 27 януари и се бях разпланувала по-нашироко, но от вчера се сетих са скъсяването на цикъла и дали няма да е по-раничко по тази причина и ми секна планинга.

# 581

Мария - не си спомням дали си писала и моля за извинение, ако повтарям нещо, което знаеш. Как го приемаш л-тироксина? Трябва да е сутрин, на гладно и след това поне час да не ядеш, кафето също по-надалече. Трябва да се спазват и различни интервали от време с други медикаменти, които се приемат. Аз си пия л-тироксина в 5 сутринта, за да мога да наместя останалите хапове. Пиша ти го, защото съвсем наскоро една колежка имаше подобен проблем и се чудеше защо по-високата доза не ѝ действа, а се оказа, че го е пила сутрин заедно с Биозин.
здравей,пия го сутрин като се събудя  и след това около 2 4аса не ям и не пия нищо освен вода Sad за момента не пия други лекарства освен но шпа ве4ер ,ако има нужда и от днес приема ми е един ден 100мг и един ден 150 мг ,в края на месеца пак ще пусна изследвания.Странното е ,4е ФТ3 И ФТ4 са в норми

# 582
Момичета малко да помрънкам...забравих да ви кажа колко съм разочарована от гинеколозите които ме гледаха в Токуда....Думи нямам... Вечерта която постъпих лекарката от спешно се молеше на дежурния гинеколог да ме прегледа той отказа няколко пъти каза, че нямало да ме преглежда едвам го убедиха... На следващия ден отново ме пратиха при гинеколог. Лекарката която ме прегледа на следващия ден от престоя ми в болницата и се държа много грубо след като чу, че се следя в клиниката на д-р Щерев нито се представи нито ми обясняваше нещо по време на прегледа и се държа на моменти супер аругантно.... Думи нямам...

Последна редакция: чт, 08 ное 2018, 17:59 от poliii1990

# 583
  • Sofia
Момичета малко да помрънкам...забравих да ви кажа колко съм разочарована от гинеколозите които ме гледаха в Токуда....Думи нямам... Вечерта която постъпих лекарката от спешно се молеше на дежурния гинеколог да ме прегледа той отказа няколко пъти каза, че нямало да ме преглежда едвам го убедиха... На следващия ден отново ме пратиха при гинеколог. Лекарката която ме прегледа на следващия ден от престоя ми в болницата и се държа много грубо след като чу, че се следя в клиниката на д-р Щерев нито се представи нито ми обясняваше нещо по време на прегледа и се държа на моменти супер аругантно.... Думи нямам...

Специално за Токуда чувам все такива отзиви 🤔

# 584
Предварително се извинявам за въпроса, но защо не отидохте в Щерев?
П.с
Част от медицинските сестри в урология на болница Токуда са също толкова "любезни"

Общи условия

Активация на акаунт