Майчинството счетоводно-78

• 47 325
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
Хм... Всяка година ли трябва? Ето това е значи. Аз подадох септември.

А, родих сега на 18-ти... (Второ дете) Ясно де, изясни ми се, че проблем явно няма, което ми беше по-важно да знам, благодаря.

# 211
  • София-Младост
Губиш месеца обаче.п Най-добре направо през м.11 подай за двете деца декларация.

# 212
  • В полите на Пирин планина
Хм... Всяка година ли трябва? Ето това е значи. Аз подадох септември.

А, родих сега на 18-ти... (Второ дете) Ясно де, изясни ми се, че проблем явно няма, което ми беше по-важно да знам, благодаря.

Сега може да подадеш и другия месец ще вземеш детски, а за второто дете - нова декларация.

# 213
Направо за двете ще подам, така и така акта за раждане трябва да взема, а социалните са до общината.

# 214
Здравейте, момичета,

Съвсем в началото на бременността си съм - 7 г.с.
Както знаете, предстоят ми редовни прегледи, които винаги са в рамките на моето работно време и всеки път ще се налага да ме няма по 3-4 часа. С оглед на това да ми е спокойно, когато имам час при доктора, ми се иска да уведомя работодателя максимално скоро,, а не ча 12 г.с., както повечето жени.
Какъв документ трябва да взема от доктора и какво трябва да имам предвид при предоставянето му на мениджърите ми - дават ли входящ номер, някакъв докумнт, с който да докажа, че съм го предоставила или нещо друго?
Работя в частна фирма.
Благодаря предварително! 🌼

# 215
  • София
Февруари ми свършва майчинството и детето ми прави 2 г досега самото майчинство се превеждаше на бабата защото тя го гледаше .... аз си продължавам работа и детето отива на частна детска градина ....въпроса ми е преводите автоматично ли ще и спрат или се подават документи ?

# 216
Февруари ми свършва майчинството и детето ми прави 2 г досега самото майчинство се превеждаше на бабата защото тя го гледаше .... аз си продължавам работа и детето отива на частна детска градина ....въпроса ми е преводите автоматично ли ще и спрат или се подават документи ?
Бабата подава приложение №7 с попълнен раздел втори за спиране на обезщетението от датата, от която детето тръгва на ясла.

# 217
  • София-Младост
Аз не разбрах, детето кога започва ясла, сега, или след като навърши две години.

# 218
Здравейте, момичета,

Съвсем в началото на бременността си съм - 7 г.с.
Както знаете, предстоят ми редовни прегледи, които винаги са в рамките на моето работно време и всеки път ще се налага да ме няма по 3-4 часа. С оглед на това да ми е спокойно, когато имам час при доктора, ми се иска да уведомя работодателя максимално скоро,, а не ча 12 г.с., както повечето жени.
Какъв документ трябва да взема от доктора и какво трябва да имам предвид при предоставянето му на мениджърите ми - дават ли входящ номер, някакъв докумнт, с който да докажа, че съм го предоставила или нещо друго?
Работя в частна фирма.
Благодаря предварително! 🌼

Няма конкретна бланка - просто уведомление, че си бременна в еди коя си г.с., с термин еди-кой си.
Входираш в деловодство или при управител.

# 219
Здравейте, положението е такова: Бременна в 3ти месец, не съм съм съобщила на работодател, и все още съм в 6месечен изпитателен срок, от който остават още 3. Получава се така, че тъй като работата ще навреди на плода, тъй като е свързана с ултравиолетови лъчи, да прекъсна. Налага се да вляза в болница за няколко дни. При това положение, след като все още не е уведомен работодател, има ли право да ме уволни докато съм в болница. Защото ходих в ной да попитам за моята ситуация и казаха, че може да ме освободи. Как да постъпя аз при тази ситуация?

# 220
Здравейте, положението е такова: Бременна в 3ти месец, не съм съм съобщила на работодател, и все още съм в 6месечен изпитателен срок, от който остават още 3. Получава се така, че тъй като работата ще навреди на плода, тъй като е свързана с ултравиолетови лъчи, да прекъсна. Налага се да вляза в болница за няколко дни. При това положение, след като все още не е уведомен работодател, има ли право да ме уволни докато съм в болница. Защото ходих в ной да попитам за моята ситуация и казаха, че може да ме освободи. Как да постъпя аз при тази ситуация?

В рамките на изпитателния срок договорът може да се прекрати по всяко време от работодателя. През този период не важи закрилата за бременни работнички и служителки, според КТ.

# 221
За какво ще влизаш в болница, заради болнични ли? Имай предвид, че колкото време си в болнични, с толкова се удължава и изпитателния срок на договора

# 222
Не заради болничния, налага се заради бременноста, и за това се притеснявах да не ме махнат през това време, защото трябва да ги уведомя вече при това положение.

# 223
Не заради болничния, налага се заради бременноста, и за това се притеснявах да не ме махнат през това време, защото трябва да ги уведомя вече при това положение.

Както ти писах може да те освободят, ако решат.

# 224
  • Стара Загора
Добро утро!
Някой знае ли защо втората част на 45 дневния болничен се изплаща на по-малка сума на работен ден?

Общи условия

Активация на акаунт