Майчинството счетоводно-78

• 46 922
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Здравейте пак имам въпрос. 05 януари ми приключва майчинството. Тогава ли ще ми е последното обещетение по майчинство?

На 5 ти януари детето прави 2 години???Обезщетение по майчинство няма.
Ако прави 2 г на 5 ти януари,седмица след 5 ти ще ти изплатят 3 дни за януари и край

# 466
  • София-Младост
не, ако болничният е за временна неработоспособност

# 467
Аз съм вече в 45 дневен болничен за него става на въпрос?

# 468
  • София-Младост
Аз съм вече в 45 дневен болничен за него става на въпрос?
Тогава да, следете си датите им, в статията е написано къде да се гледа.

# 469
Здравейте мамчета, преди 1 седмица нямах нужните 12м за да получавам майчинство,в сайта на НОИ си ги следя имах разпореждане за отказ, та въпроса ми е знаете ли след колко време вече ще получавам майчинство и болничните които не са ми превеждали ще бъдат ли изплатени след като вече имам тази 1г стаж.?  Благодаря предварително. )

# 470
  • София-Младост
Здравейте мамчета, преди 1 седмица нямах нужните 12м за да получавам майчинство,в сайта на НОИ си ги следя имах разпореждане за отказ, та въпроса ми е знаете ли след колко време вече ще получавам майчинство и болничните които не са ми превеждали ще бъдат ли изплатени след като вече имам тази 1г стаж.?  Благодаря предварително. )
Обезщетението ще започне да се изплаща от датата на придобиване на необходимия стаж. Не и със задна дата.

# 471
Тоест на следващият месец ?

# 472
  • София-Младост
Ако към 01.12. вече придобиваш необходимия стаж, то обезщетението ще започне да се изплаща от 01.12.. За предишни месеци-не.
А като ориентир НОИ са казали, че на 27.12. ще изплащат обезщетение за бременост, раждане и отглеждане на малко дете. Така че ако всичко е вярно и точно на 27-ми би трябвало да ти привидат пари.

# 473
Благодаря ви Simple Smile

# 474
Здравейте,
Коя декларация се попълва, за да се получава 50% от майчинството при връщане на работа?

# 475
Здравейте! Синът ми стана на една година през октомври ( термина беше за ноември). В началото на ноември ми изплатиха майчинството за предния месец и в края на ноември имах два превода, които така и не разбрах за кога са. Сега в началото на декември не съм получавала нищо все още. Някой може ли да ми обясни какво се случва?

# 476
  • София-Младост
Здравейте,
Коя декларация се попълва, за да се получава 50% от майчинството при връщане на работа?
приложение 7

# 477
Да, счетоводителя на фирмата, в която работя се занимава с всичко.

# 478
Момичета от 28 септември имам 12 месеца стаж, но не получавах майчинство, защото счетоводителката беше забравила да подаде декларациите доколкото ми обясни. Вчера говорих с нея и каза, че от НОИ и били одобрили документите Thinking . Това означава ли, че трябва сега да ме бъдат преведени октомври, ноември и декември заедно?

# 479
Дали случайно на някоя от вас се е случвало да се промени изчисленото средно дневно обезщетение / за бременност и раждане/, при мен има промяна за ноември, днес ще пиша искане за преразглеждане на обезщетението до НОИ, но все пак ще ми бъде полезно всякакво инфо от момичета с подобен или същия казус 😀
Че те хубавко ми дават повече, но да не искат да ги връщам после 🤣

Общи условия

Активация на акаунт